Galatasaray Evinde de Kayıp !

PoLaT-BaHa

Kayıtlı Üye
Turkcell Süper Lig'de 3. Hafta'sında cumartesi gecesinin son maçında Galatasaray adeta fırsat tepti. Günün ilk maçında Fenerbahçe'nin Hacettepe'ye 2-1 yenilmesinin moraliyle kendi sahasında Antalyaspor'u konuk eden sarı-kırmızılılar, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılıp, çok önemli iki puanı Ali Sami Yen'in çimlerine gömdü. Oldukça çekişmeli geçen mücadele ilk yarıda atılan gollerle 1-1 berabere sonuçlandı. Galatasaray'ın golünü 11. dakikada Shabani Nonda atarken, Antalyaspor'un beraberlik golü 32. dakikada Ngwenya'dan geldi.

SON DAKİKAYA KADAR SÜREN HEYECAN

Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in 2. haftasında Kayserispor deplasmanında iki puan bırakmıştı. Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra ligde de kötü bir performans çıkaran Cim Bom, medyanın eleştiri odağı haline gelmişti. Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Antalyaspor önünde güzel bir futbol ve galibiyet hediye etmek için sahaya ofansif bir kadro ile çıktı. Mehmet Topal'ı yedek kulübesine çeken Alman teknik adam, Ayhan'ı ön liberoda tek başına oynatırken forvette ise Nonda ve Ümit Karan'a forma şansı verdi.

Ligin ilk haftasında Beşiktaş'a şanssız bir şekilde yenilen ama oynadığı futbolla herkese güzel bir seyir zevki yaşatan Antalyaspor, Turkcell Süper Lig'de 2. hafta sonunda puanı bulunmuyordu. Rakibi kim olursa olsun takımını defansif bir futbol oynatmaktan çok; ofansif bir futbol anlayışla oynatan Josef Jarabinski, benzer taktiği Galatasaray maçında da uyguladı. Galatasaray kalesinde maçın belli bölümlerinde büyük tehlikeler yaratan kırmızı-beyazlı ekip son 30 dakikasında çok zorlandığı rakibi karşısında 1 puanı kurtarmayı başardı.

10 TANE SARI 2 KIRMIZI KART ÇIKTI!

Ali Sami Yen'de iki ekip de puan almak istiyordu. Antalyaspor özellikle maçın ilk yarısında sertliğin dozajını ayarlayamayınca kartların ardı arkası kesilmedi. Kırmızı-beyazlı takımın savunma hattı, kalecisi ve ön liberoları Bülent Yıldırım'dan sarı kart görmek zorunda kaldı. Antalya'da 6 oyuncu, Galatasaray'da 4 oyuncu sarardı. Sarı-kırmızılı ekip genelde hakemin kararlarına itirazdan dolayı kartla cezalandırıldı. Antalyaspor'da Yalçın 90+2. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kalırken; kırmızı-beyazlı takımın kalecisi Ömer Çatkıç maç sonrası yaşanan bir tartışma sonucu kırmızı kart gördü.

GALATASARAY ÇOK İSTEDİ AMA...

Maçın ilk dakikasından itibaren taraftarının da desteğini arkasına alan Galatasaray, Kewell ve Aydın ile sağlı sollu ataklarla Antalyaspor kalesini daha ilk dakikadan itibaren abluka altına aldı. Henüz 8. dakikada Kewell'ın ceza sahası dışından sert şutunda top direğin dibinden auta çıkarken maçın 11. dakikasında sarı-kırmızılı takımın aradığı gol geldi. Aydın sağ kanattan ceza alanına çok güzel girdi, kale önünde Ümit Karan'a doğru paralel bir pas attı. Ümit Karan kaleye vurmak yerine topuğuyla hemen arkasında bulunan Nonda'ya bıraktı ve Galatasaray'ın başarılı golcüsüne sadece topu filelere göndermek kaldı.

Nonda ile gelen erken golden sonra sarı-kırmızılı takım baskılı oyununu rölantiye aldı. Antalyaspor geriye düştükten sonra rakip kaleye daha fazla yüklenmeye ve Galatasaray defansına zor anlar yaşatmaya başadı. Ngwenya ile pozisyonlara giren kırmızı-beyazlı ekip aradığı golü 32. dakikada buldu. Antalyaspor'un sağ kanatta kazandığı serbest vuruşu Uğur kullandı. Uğur'un ceza sahasına ortasında Ngwenya, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Meşin yuvarlağı kalenin köşesine doğru gönderen Antalyaspor'un forveti De Sanctis'i çaresiz bıraktı maça 1-1'lik beraberliği getirdi.

Beraberlik golüyle Galatasaray maçın ilk 10 dakikasındaki tempoya geri döndü. İlk yarının 44. dakikada Arda'nın ceza sahasından ert şutunda kaleci Ömer, topu köşeden çıkardı. Dönen topu tekrar Arda kaleye gönderdi, kaleci Ömer yine topu uzaklaştırdı. İlk 45 dakikada başka pozisyon olmadı ve karşılıklı atılan gollerle iki takımda devreye 1-1'lik beraberlikle girdi.

BAROS ÇOK KAÇIRDI!

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, sarı kırmızılı takımın yeni transferi Milan Baros'u ilk kez taraftarının önüne çıkardı. 59. dakikada oyuna dahil olan Baros 83., 84. 90. dakikalarda yüzde 100'lük pozisyonlara girmesine rağmen bir türlü aradığı golü bulamadı.

Gol gelmedikçe giderek daha ofansif bir kadroya dönen Skibbe, 70. dakikada Ayhan'ın yerine Lincoln'ü aldı. Giderek Antalyaspor kalesini baskı altına alan sarı-kırmızılılar son 20 dakika adeta tek kale oynadı. 78. dakikada yorulan Kewell'ı oyundan alıp Mehmet Topal'ı sahaya süren Alman teknik adam, her türlü taktiksel değişikliğe gitse de bir türlü Antalyaspor savunmasını ve Ömer Çatkıç'ı geçmeyi başaramadı.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst