fukara damat faruk

sir.altan

Kayıtlı Üye
Fukara damat Faruk

…..Zeynep bu sabah yine ayni konuyu acti!!.neymis efendim, elalem ne dermis,? isin baslangicinda hic boyle konusmuyordu, son bir kac aydir ikide bir ayni mevzuya girip beni uzmeye basladi. Beni ne zaman nikahina alacaksin faruk ? ama boyle yasamak bize yakismiyor,boyle olmiyacak; herkesler, komsular, tanidiklar, faruk sana ne zaman nikah kiyacak diye soruyorlar diyor, 66 yasima kadar basimdan tam dort tane nikah gecti, dort kadinla evlendim,bir cok hadiseler yasadim iyi ve kotu gunlerim oldu, ama bundan sonra kimseyle nikah kiymiyacagagim diye kendime soz verdim.!!
…..Zeynep hanimi ev islerime yardim edip evimde yasasin, yemegimi pisirsin camasirimi yikasin diye eve aldim, ama bir muddet sonra kirk yillik evli nikahli karim gibi hareket etmeye basladi,duyduguma gore tanidiklarinada Faruk bey beni cok seviyor, yakinda nikah kiyacak diyormus.
……Hayir hayir sartlar ne olursa olsun bundan boyle nikah kiyip imzayi atmak yok.62 yasindaki Zeynep hanim bile nikah istiyor.Ne keramet vardir bu nikah denen illetde -ki Evet ilk nikahimda imzayi Selma icin 40 yil evvel atmistim.
……O zamanlar. Vergi dairesinde memurdum, vergi islerini takip icin gelen Selma ile tanistik,kisa bir muddet sonra arkadas olduk.Cok kisa bir zaman sonra Selmanin ailesinin cok zengin ve varlikli olduklarini ogrendim..Selma, sen buyuk sehir yasamina ayak uyduramamis,fazla acilmamis utangac bir gencsin, seni bu yuzden sevdim ve seviyorum diyordu.Dogruydu biz bir kac kusaktir devlet memuruyduk, babam ; gorevi dolayisiyla devamli anadoluyu dolasirdi…Fakir bir babanin ogluydum Selma ise cok varlikli bir ailenin biraz simarmis kiziydi. Seni seviyorum gel beni babamdan iste diyordu, Kararsizdim bu zengin kiz benimle mutlu olabilecekmiydi ?, elalem ne diyecekti.? Selma once babasina acmis meseleyi, babasi kizim o bizim paramiz icin seninle evlenmek istiyordur, iyi dusun deyip selmayi, vaz gecirmeye ugrasmis ve-de, bu evlilige razi olmiyacagini soylemis,
…..Selmanin israriyla gidip babasiyla tanistik ve kiziyla evlenmek istedigimi soyledim….Kizim istiyorsa pek fazla bir sey diyemem dedi, ama ic dunyasi bu evlilik olmasa daha iyi olur der gibiydi…Selmanin anneside bu evlilige razi degildi, Sonunda Selma butun ailesini karsisina aldi ve guzel bir dugunle evlendik. 3 ay sonra Selma hamile oldu, masrafli kadindi Selma, benim maasim onun masraflarina gore hicti, bir kac ay sonra Babasi bana kendi sirketinde guzel maasli bir is Verdi. Zira Vergi dairesinde aldigim maas ancak ev kiramiza yetiyordu...
……Is yerimdeki arkadaslarim arasinda yapilan dedikodu ve fiskoslar zaman zaman kulagima geliyordu, Mudurun damadi, onun icin basimiza sef yaptilar,, hic bir isden anladigi yok, anadolu cocugu, Selma ilede parasi icin evlenmis gibi sozler etrafta dolasiyordu, bazilari utanmasalar yuzume bile soyliyeceklerdi, bir muddet sonra kizimiz Beyhan dunyaya geldi, gunler ilerledikcede evimizde huzursuzluklar artti. Zengin kiziyla evli fakir cocugu faruk icin hayat zehir olmaya basladi, Selma hep emir verici tavir takiniyordu, cok ileri gidersen seni isdende atariz, kapinin onune de birakiriz diyordu, her istegine evet deyip basimi eymemi istiyordu, ama bende erkekdim,para icin kendimi o kadar asagilatamazdim..agiz kavgalarina basladik, ve bir gun Selma artik benle yasamak istemedigini acikca yuzume soyleyince bu evliligin bittigini, bundan boyle kendimi fazla ezdirmemem gerektigini dusundum, Selma bosanma davasi acti, kizimizi kendisine birakmak sartiyla,bana bir hayli para verdiler,bende bosanmaya evet deyip imzayi attim.

…….Elimde bir miktar para vardi ama issizdim,Istanbul bikkinlik veriyordu artik, Izmire gittim, birk ac gun otellerde kaldiktan sonra eski bir aile dostunun yardimiyla Bergamada tapu dairesinde is buldum, kisa bir zaman icinde bir ev kiralayip yalniz basima yasamaya basladim.. Arasira istanbula gidip kizim Beyhani goruyordum,.. Ramazan ayiydi, mesai arkadasim Nuri amca beni evlerine iftara davet etti, Iftar saatinda orda oldum, Nuri amcanin utangac kizi masayi kurdu yemekleri tabaklarimiza koydu, devamli gozlerini uzerimde gezdiriyordu….Guzel bir kiza benziyordu, ama kara gozlerinin arkalarinda bir sir saklar gibi hal vardi….
…… Bir gun sonra dairede diger bir arkadasa nuri amcanin kizini sordum,kucuk kasaba oldugu icin her kes birbirlerini iyi bilirlermis, Nuri amcanin kizi Salime genc yaslarda bir astsubay ile evlenmis ve iki cocugu olmus, ama kocasi onu cok cahil buluyormus bir turlu kocasina ayak uyduramiyormus, bir gun kendisine bos bir kagit verip imzalas surayi demis., guya ordu yardimlasmadan kredi alip ev almak icinmis, Salime de basmis bos kagida imzayi, Akilli koca kagidi bosanma dilekcesi halina getirmis, cocuklarida kendisine verilmis gibi gosterip kagidi avukat vasitasiyla mahkemeye sunmus ve Salimenin haberi bile olmadan bosanmis, cocuklarida yanina alip ortadan kaybolmus, o gunden bu gune kadar salime eve kapanmis, kimseyle konusmazmis,cok sessizlesmis.
……. Hafta sonlarinda nuri amcalara gitmeye basladim oturup sohbet ediyoruz, cay icip ve 66 oynuyoruz, bu arada benim gozlerimde Salimenin uzerinden eksilmemeye basladi., salime yavas yavas uzerindeki tutuklugu atip benimle ilgilenmeye basladi, gel evlenelim dedim, hemen Kabul etti, iki hafta sonra basit bir nikahla evlendik,.. bu arada Selmanin ailesinin vermis oldugu parayla kendimize iki odali kucuk bir ev alip yerlestik,… mutlu gibi gorunuyorduk, arasira salimeye sinir krizleri geliyordu, once oglumuz metin sonra kizimiz oznur dunyaya geldiler, iyi kadindi salime cok uysaldi ama iste bazen hey heyleri geliyor sinir krizlerine giriyordu, kimi zaman bayiliyor, doktorlara goturuyorduk, psikiyatrisin dedigine gore ilk kocasinin yaptigini bir turlu hazmedemiyormus, bir kac sene hep icine atmis, cok kuruntu yapip ve sinirlerini iyicene yipratmis,
……..Gunler gectikcede salimenin sihhati bozulmaya basladi, cogu zamanlar evli oldugumu unutuyor evliyken bekar gibi yasiyordum, salimenin sinirleri bozuldugu yetmiyormus gibi kendini dini kitaplara Verdi, ne yemek pisiriyor ne camasir yikiyor, cocuklara bile dogru durust bakmiyordu, tuvalete bile dua kitabiyle gitmeye basladi. sinir krizleri arttikca artti, hincini benden almaya basladi, Iki hafta asabiye kliniginde tedavi gordu.,yavas yavas delilik alametleri belirmeye basladi, anladimki bu kadindan da bana fayda olmiyacakti, tapu dairesinde calisiyordum evimi 25 yaslarina gelince sahip olmalari icin cocuklarin uzerine yaptim, Salimenin hesabinada bir miktar para yatirdiktan sonra bir kac parca esya ve ceketimi alip eskisehirdeki babamin yanina gittim, bergamadaki avukata bir mektup icinde ayrilik bosanma dilekcemi postaladim.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eskisehirdeydim, annem yemek pisiriyor, camasirlarimi yikiyordu, tecrubem oldugu icin yine bir devlet dairesinde is buldum. Iki sene kadar bekar kaldim zor,du bekarlik, iki sefer evlenip mesut olamamistim yasimda orta yaslarin uzerine cikmisti,,bir defa daha evlenip evlenmemek arasinda karar veremiyordum, bundan sonra evlenecegim kadinla mesut olabilecekmiydim,? geride 3 tane cocuk vardi, onlari gormek icin Istanbul, eskisehir bergama arasinda mekik dokuyordum aldigim maas otobus biletlerine gidiyordu.
……Arasira anam”da gel faruk sana bir kadin bulalimda evlen! bak oglum, benim bir ayagim cukurda, bu gun varim yarin olmiyabilirim, bakarsin karsina iyi bir kadin cikar mesut olursun diyordu,,,Ben fukara faruk devamli dusunuyordum, anamda bir hayli yasliydi, o yaslardaki kadinin bana hizmet istemesini pek istemiyordum,. Gunlerden bir gun anam yine evlenme konusunu acti,…Cerkezi koyundeki uzaktan akrabalarimizin bir kizlari varmis, kiz yasi gecmesine ragmen evlenmemis, anam gel Nerimani sana istiyelim dedi. Cuma gunleri yakinimizdaki pazara gelip alis veris ederlermis, istersen once uzaktan goruruz kizi dedi anam…..
……Caresizdim gercekten bekarlik zordu, yasli anama da daha fazla yuk olmak istemiyordum, olur ana hadi gidelimde $u neriman kizi birde ben goreyim dedim., Cuma gunu duraga gidip koy minubusunu bekledik, neriman ve anasi asagiya inince anam tesadufen raslamis gibi yanlarina gitti, bende sokuldum, Nerimani yakindan gordum fena kiz degildi,!! Kisa boylu haddinden fazla etli butluy’du bu yasa kadar evlenmemisti, anam, neriman ve annesini ogle yemegine davet etti, hep beraber eve gittik, nerimani daha iyi gozledim ,yuzude bir hayli yuvarlakti,bir haylide tombis di….
……..Denize dusen yilana sarilir misali bende fazla arastirmadan annemi ve halami nerimani istetmeye gonderdim, anamin yuzu guluyordu, bir akraba kizi kendine gelin gelecekti,,, Evet olur dediler, iki hafta sonra soz kesildi ve ayni anda nisan yapildi, Nisan takilmadan evvel Neriman yanima gelip sana bir sir soylemek istiyorum dedi, sakince bir koseye gittik ve Neriman sirrini soyledi. Daha evvel nisanlanmis, nisanlisi askere gitmeden birk ac gun evvel nerimani kandirmis ve misir tarlasi icinde Nerimana sahip olmus. , sonra nisanlisi askerlik yaptigi yerde biz kiz la tanismis orda evlenip bir daha koye gelmemis. Nerimanda bakire olmadigi icin cok kismetleri cikmasina ragmen cesaret edip evlenememis.Bakire olmadigi icin evlenmeye cesaret edeniyormus, ilk gecelerinde babasinin evine kirmizi yuzle donmekten korkuyormus. Seninle evlenirsem bakire cikmadim diye beni babamin evine gondermezsin diye sordu, babasinin evine donerse herkesler rezil olurmus, elalem ne dermis Muhim degildi zaten aramizda 14 sene yas farki vardi, dunya guzeli bir melek aramiyordum… tombis,i,Kabul ettim, bakire olmadigini kafasina kakmiyacagima dair soz verdim ve yuzukler takildi.Yalniz ne varki Neriman beni hic evlenmemis biliyordu, eski eslerimi ve cocuklarimi nerimana soylememistim, Bir ay sonra kucuk bir koy dugunu yaparak evlendik ... Evlendikten sonra birbirimizi daha iyi tanimaya basladik, nerimanin simdiye kadar nicin evlenmedigimi sordugu zaman kacamak cevaplarla gecistiriyordum, Eskisehirde ev tuttuk ve yasamaya basladik, Nerimanla cok mutluydum, ,…., En azindan anama yuk olmaktan kurtulmustum, once oglumuz bahri sonra da ikinci oglumuz nevzat dunyaya geldi, simdi bes cocugum olmustu, ama neriman diger uc cocugumu bilmiyordu, arasira is bahanesiyle yine bergamaya ve istanbula gidiyordum. Bir zaman sonra annem aniden kalp krizinden vefat etti,
…….Evliligimiz 6,inci yilina girmisti cok mutluyduk, bir gun eve bir mektup gelmis, neriman zarfi acmis, icinden 15 yasindaki bir gencin resmi cikmis, arkasinda da cok sevgili biricik babam faruk,a bir hatira, oglun Metin’den diye yazilmisti..hic bir seyden haberim yoktu, eve gelince kiyamet koptu, Neriman sinir krizi gecirmeye basladi, sen bunu bana nasil yaparsin beni nasil aldatirsin, senelerdir nicin benden sakladin diye sacini basini yolmaya basladi, biraz sakinlestirmeye calistirdim ben asagidan aldikca daha da hircinlasiyordu,kuvvetlice iki tokat attim ve koltuga yigildi, evet simdi itiraf ediyorum sen benim ucuncu karimsin, bizim cocuklarimizdan baska uc cocugum daha var, iste is seyahatleri diye evden uzaklastigim zamanlar onlari gormeye gidiyordum,. Dedim, neriman koltuktan kalkip mutfaga gitti elinde kocaman bir ekmek bicagi ile geri dondu,kendimi korumasam bicagi kalbime sapliyacakti, bicagi elinden alip birk ac tokat attim yapmamam lazimdi ama kendime hakim olamamistim, bir kac parca esyami alip evden uzaklastim bir gun sonra isimden istifa edip eskisehiri terkettim. Uc kadindan bes cocugum olmustu fukara faruk yine bekar kalmisti
------------------------------------------------------------------------------------------------------------…..Uzun yillarfdan sonra tekrar istanbula dondum,bir muddet is aradiktan sonra ozel bir sirkette muhasebe sefi asistani olarak ise basladim, kendime kucuk bir daire kiraladim, bu sefer neriman ayrilmak icin mahkemeye basvurmustu, kendisine bir kac mektup yazip, kendisiyle cok mutlu oldugumu barismak istedigimi isterse istanbula getirip tekrar beraber yasiyabilecegimizi anlattim, ama tenelluz edip cevap bile vermedi. Mahkeme gunu mahkemeye gidip bosanmak istedigimi beyan ettim ve bu evlilikde boyle bitti, Aynaya baktigim zaman karsimda yasli bir insan goruyordum,gozlerinin alti biraz torbalanmis yasi ellilere yaklasmis saclari seyrek olarak kirlasmis, fukara faruk bey..
…….Isim iyiydi sef degildim ama sef kadar otoritem vardi, maasimda guzeldi , bekar ve sade hayatima devam etmeye basladim. Iki masa otede oturan Neslihan hanim sirketin faturalarini gozden gecirirdikten sonra imza icin masama birakirdi, getirirdi , zaman zaman yanima gelip oturur bazi faturalari beraberce gozden gecirirdik, icinden cikamadigi hesaplarda benden yardim isterdi,bazen masam uzerinde duran faturayi unutur sohbete dalardik, buda diger measi arkadaslarimizin dikkatlerini cekerdi, kadinin bana karsi degisik hisleri oldugunu anliyordum, yavas yavas Neslihani taniyanlardan sorup arastirmaya basladim, iki cocuklu dulmus iki kizi uzaklarda universitede okuyorlarmis, onceleri kocasi cok iyi bir insanmis, adam sonra kumara ve ickiye dadanmis, evini cocuklarini ihmal etmis,maasi yetmeyince calistigi bankadan hesabina para cikartip kumarina devam etmis caldigi para cok olunca yakalanmis, inkar etmemis sucunu, uzun yillar hapise mahkum olmus,…Neslihanla is konusurken mevzuyu cevirip devamli birbirimiz hakkinda sorular soruyorduk. , oda benim bir kac sefer evlenip ayrildigimi ve bes cocugum oldugunu ogrenmisti, bir gun senin asla 3 sefer evlendigine inanmiyorum, inanmak istemiyorum dedi. Ben iste fukara faruk evet dogrudur deyip hic bir seyi saklamadim, Neslihani bir gun yemege cikardim, yemek boyunca basimdan gecen evlilikleri ona dosdogru anlattim,,hafta sonlari daha sik olarak yemege cikmaya basladik ve sonunda beraber yasamaya karar verdik, kucuk dairemi bosaltip Neslihanin dairesine tasindim,… Ayni is yerinde calisiyorduk, arkadaslar beraberligimizi duymuslardi, bir muddet sonra bu boyle olmiyacak faruk bir an evvel nikah kiyalimda elalemin cenelerini kapatalim diye israr etmeye basladi, iyi kadindi bir birimizi anliyor ve seviyorduk, acikcasi hic bir seyimizi birbirmizden saklamiyorduk, elalem ne demesin diye belediyenin nikah dairesinde nikah kiyip resmen evlendik ve elaleminde cenelerini kapattik.
…….Mutluyduk bir birimizi seviyorduk, Neslihan hapisteki kocasindan cok korkuyordu, adam kadinin elinde ne varsa alir kumara yatirirmis, bazen borc yaptirirmis, borc yapmazsa kadinin bogazina bicagini dayarmis, sen benim kadinimsin nesli kocan artik sana bir sey yapamaz, ben her zaman senin yanindayim seni seviyorum deyip teselli ederdim bir yandan da adamin bir gun karsima cikmasini ve bu arada ona guzel bir dayak atmayi hep kafamin icinden geciriyordum,, yillar bir birini kovaladi neslihanla cok mesutdum olene kadar tanri seni benden ayirmasin diyordum…
……….Kahvemi yudumlayip televizyon seyrediyordum dizi bitincede hemen yatacaktim iste o an telefon caldi, kostum, Eskisehirdeki halamin oglu Ozcan, abi hemen gel baban son anlarini yasiyor, ya yetisirsin ya yetisemezsin diyordu, bulabildigim ilk otobusle Eskisehire hareket ettim, ama ne yazikki ben orda olmadan birk ac saat evvel babam vefat etmisti……Ogle namazindan sonra babami defnettik, cok aci icindeydim, calistigim sirkete telefon edip bir kac gunluk izin istedim, neslihan,a da telefon edip bir kac gun daha burda kalacagimi merak etmemesini ve kendisini cok sevdigim soyledim.
…………Dort gun sonra tekrar istanbula dondum, telas ile eskisehire giderken daire kapisinin anahtarini yanima almayi unutmustum,vakit gecti Nesliyi uyandirmak istemiyordum, baska caremde yoktu, bir kac defa hafifce kapiyi tiklattim hic ses seda gelmedi, biraz daha hizli vurdum, neslihanin uykusu bu kadar agir olmazdi, bir yere mi gitmisti acaba, bu sirada yanimizdaki dairenin kapisi aralandi, rahatsiz ettigim icin komsumdan ozur diledim, komsum elindeki kagidi bana uzatarak esiniz evde yok, kadikoy emniyet mudurlugune giderseniz komser Mustafa her seyi size acikliyacak deyip kagidi uzatti, sok olmustum birden hayrola Nesliye bir seymi oldu diye sordum, komsum ben pek fazla bir sey bilmiyorum en iyisi siz gidip komser Mustafa beyle konusunuz dedi. Bulabildigim bir taksi ile kadikoy emniyet mudurlugune gidip komser Mustafa dogani sordum, nobetci memur komserim gunduz calisiyor isterseniz sizi gorevli komsere cikarabilirim dedi, biraz sonra komserin odasinda oldum, komser masasindaki dosyayi acip, biraz okuduktan sonra bana bakip basiniz sag olsun faruk bey esiniz bir cinayete kurban gitti, sizin icin bende cok uzuldum dedi, sandalyemden dusmek uzereyken gorevli polis beni tuttu, biraz kendime gelince komser olayi anlatti, Neslihanin eski kocasi hapisten cikmis ilk isi Neslinin yolunu kesip para istemis, kadinin uzerinde para olmayinca kolundaki altin bilezigi istemis, Nesli vermemek icin direnince de kadini kalbinden bicaklamis,ve kolundan bilezigi almis, sonra bir kac sokak otede bilezigi bozdurmak isterken yakalanmis,
……..Mutlulugum bir defa daha bozulmustu, hayatimin kadini en sevdigim dorduncu esim adi bir cinayete kurban gitmisti, sabahleyin polise gidip neslinin sahsi esyalarini aldim kizlarina haber verdim, otopsi yapildiktan sonra Nesliyide defnettik, artik istanbulda kalmam icin hic bir sebeb kalmamisti.kisa bir zaman sonra isimden istifa edip Eskisehire dondum babamin iki katli evi bana kalmisti, artik emekli olup bahceyle ugrasacaktim,Cicekleri cok seviyordum, bundan boyle butun sevgimi kadinlar yerine ciceklere vercektim, bahcemde laleler kirmizi sari mor renkli guller yetistirmeye basladim, bir kac senem boyle gecti, eski dostlarim, yalnizlik iyi degil faruk bey gel yasina gore sana bir hanim bulalim diyorlar ama ben pes pes bundan boyle evlenmek filan istemiyorum diyordum alismistim bekarliga, kendim pisiriyor kendim yikiyor,kendim utuluyor,neseli sekilde yasiyordum, derken gunlerden bir gun….Zeynep hanim karsima cikti kocasi birk ac sene evvel vefat etmis, iki ogluda almanyada yasiyormus, cok yalnizmis, gel bizim eve tasin bana yemek pisir, camasirlarimi yika evi sil supur temizle deyip eve yerlestirdim, iyi kadin zeynep ! cokda uysal kahve saatimi bilir yemek saatimi bilir ilaclarimi alma saatimi bilir, bir muddet sonra da yatagima girmeye basladi,
……iste simdide gel beni nikahina al faruk ! kurtulalim elalemin dilinden diye miz miz mizlaniyor arasira surat asiyor,,, yok yok fukara Faruk bir daha nikah defterine imza atmiyacak her imza sonunda hayal kirikliklari cok oldu,, elalemler ne derse desinler imza yok.
…..Zeyneeeeep hadi getir su orta kahvemi,

…..Ako_Hox tarafindan yazilmistir,
…..Okuyanlara cok tesekkurler,
…..11 Eylul 2007.,
………..
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst