FıkraLar. . .

Kei*

Kayıtlı Üye
OkuL öğRenci Fıkra Arşivi ..

matematik öğretmeni ilkolkul çocuklarına sormuş:
- ağaçta beş kuş var.birini vurdum kaç kaldı?
ahmet hemen:
-hiç kalmaz. çünkü sesten hepsi uçar demiş.

öğretmeni bunun üzerine:
- olmaz öyle şey, diye cevap vermiş.
burası matematik dersi 5 taneden biri vurulursa 4 tane kalır ama düşünüş biçimini beğendim.

ahmet fena halde hırslanmış:
- bende birşey sorabilirmiyim öğretmenim demiş.

öğretmende sor bakalım demiş.

ahmet:
-3 kadın dondurma yiyor, biri ısırarak, biri yalayarak, biri emerek yiyor.bunlardan hangisi evli?

öğretmen kızarıp bozarmış.sonunda:
- bilemem demiş.-emen mi?

ahmet cevabı yapıştırmış:

-yoo, parmağında alyansı olan. ama düşünüş biçiminizi beğenmedim...

Son düzenleme:
gözLk tak

Dershanene bir sınıfın camı kirlenmiştir Öğrenciler hademeyi camı silmesi için sınıfa çağırırlar.Hademe camı temizler öğrencilerden bir tanesi hademeye takılmak için:- Gözüme girdin der. hademenin cevabı yeri yerinden oynatır:-GÖZLÜK TAK DA DÜŞMEYEYİM

cok qzL olur

Karne gunu gelmistir, herkes karnesini almistir. Ogretmen karneyi Mehmet'e verirken soyle der:
- Bu karne, babasin beyaz saclara sebeb olacak.
Mehmet:
- O zaman cok guzel olur hocam, cunku babam 3 senedir karpuz gibi kel.

ev ödevi.

Bir çocuk babasına sormuş:
-Baba! İnsanları yapmadığı bir şey için suçlamak dorumu. Babası:
-Elbette hayır! Demiş. Çocuk kararlı bir şekilde şunu demiş:
-İyi o zaman ben ödevimi yapmadım

seLam

Temel ile Dursun Almanya'da okumaya gitmişler. Okulun son haftası Temel Türkiye'ye dönmeye karar vermiş. Dursun'a: -"Dursun, sen benim karneyi al bizim eve telefon et, babamın anlamaması için de bir zayıf varsa bir Muhammed'in, iki zayıf varsa iki Muhammed'in selamı var de." Temel Türkiye'ye döndükten sonra Dursun karneyi alır ve Temel'e telefon açar. Dursun: -"Temel, Ümmeti Muhammed'in sana selamı var."

su sıcakLıqı

Öğretmeni ayşe'ye sordu. bebek banyosunda suyun sıcaklığını nasıl ölçersin. ayşe : önce bebeği suya koyarım .bebek kırmızı renk aldıysa su sıcak eğer mor renk aldıysa su soğuk beyaz bir renk alırsa bebeğin bir daha banyo yapmasına gerek yoktur.

yemin. .

Sait çok yemin eden ve yalan söyleyen Suat'ı öğretmene şikayet eder.
Öğretmen Suat'a sorar:
- Suat sen çok mu yemin ediyorsun?
Suat:
Vallahi öğretmenim hiçbir zaman etmem.

ing. Trcüme..

Ingilizce dersinde ögretmeni çocuga sordu,
- Oglum, sana Türkçe bir cümle vereceğim, sen bunu Ingilizceye çevireceksin...
Çevirecegin cümle, "Çocuk, koştu koştu, denize düştü, boğuldu..."
Ögrenci yanıt verdi,
- The boy tıkıdık, tıkıdık, culup, glu, glu...

paşa. .

Bizim Temel bir gün nizamiyede nöbet tutuyormuş. Bizim başçavuş sabahın 8:00' da gelip teftiş yapmış.
Temel'e görevlerini bir bir anlatmış. Yarım saat sonra tekrar görev anlatımı falan:
-"Bak Asker PAŞA gelecek arabası siyah, önünde bir bayrak var. PAŞA'nın omzunda süsler var bi de pantolonundakırmızı bir cizgi olacak! Anladın mı?"
-"Tamam komutanım!!!"
15 dakika sonra başçavuş gene gelmiş:
-"Gelmedi mi PAŞA?"
-"Gelmedi komutanım"
-"Yaa *mına ***uğumun yaaa"
neyse 15 dakika sonra gene aynı replik.
Sonunda saat 11:00' da bizim PAŞA gelmiş. Temel:
-"Durrrrr!!!!"
Araba durmuş, bizim ki bakmış önünde pır pır eden bir bayrak war. Heralde bu arba demiş içinden we dönmüş:
-"Pencereyi aç!"
neyse pencereyi açmışlar. bizim temel camdan içeriye kafayı sokmuş. bakmış omuzu süslü bi adam içinden garanti bu demiş we son bir hamleyle pantolona bakmış kımızı bir şerit...
-"Çık dışarı!!!" bizim PAŞA içinden söylenerek çıkmış dışarı
-"Buyur asker!!!"
-"PAŞA sen misin?"
-"evet buyur asker!!!
-"len başçavuş sabahtan beri seni arıyo yakalarsa *mını ***ini ***ecek"demiş
...:::WE BU OLAYDAN SONRA BAŞÇAVUŞA VE BİZİM TEMELE NE OLDUĞUNU BİLEN YOK:::...

ne farKı war

Kucuk John okuldan eve gelir ve uzgun bir sekilde, "Matematik
dersinden 1 aldim" der. Babasi hemen sorar, "Neden ?" "Ogretmen 3x2 kac eder?" diye sordu, ben de "6" dedim. Babasi hemen oglunu tasdikler ve
"Fakat bu dogru" der. Ondan sonra da "ogretmen 2x3 kac eder?" diye sordu.
"Has siktir, ne farki var ki ?"
"Ben de ogretmene aynisini soyledim

3 MühenDis

Makine,elektrik ve bilgisayar mühendisi üç arkadaş arabayla giderken, araba bozulur. İlk olarak makinacı derki bu makine mühendisinin işi bana bırakın ve motor, aksan, devir şu-bu derken başarısız olur ve işi bırakır. Elektrik mühendisi herhalde elektrik sisteminde sorun var ben hallederim der. Akü, sigorta, marş hepsini kurcalar işe yaramaz. Diğer ikisinin kendisine baktığını ve sıranın geldiğini anlayan bilgisayar mühendisi:
- "Arkadaşlar, arabadan bir çıkıp tekrar girsek" der.

kçkLer. .

Hergün Ayşe ile bir oğlan bir ağacın oraya gidiyorlarmış ve her zaman oğlan ona 250.000 bin lira karşılığında kıza etek giydirip onu ağaca çıkarıyormuş. Ve herzaman kız annesine yaptıklarını anlatıyormuş. Bir gün aynı olay olmuş ve anne artık çok sinirlenmiş. Demiş ki "kızım o senin kiloduna bakmak için seni çıkarıyor." Kız da "biliyorum anne bende bu yüzden kilodumu çıkarıyorum" demiş

bebeq bıyıkLarı. .

8 aylık hamile öğretmen öğrencilerini pikniğe götürmüştü.Orada kiraz ağaçlarını gören çocuklar ağaca çıkmak isteyince öğretmen:durun yavrum siz düşersiniz ben çıkayım,diyerek ağaca çıkar.
Öğretmenlerini aşağıdan izleyen öğrencilerden biri:öğretmenim,öğretmenim sizin oğlunuz olacak,der.Öğretmende çocuğa dönerek:nereden biliyorsun,
Çocuk: bebeğin bıyıklarını gördüm öğretmenim.

Tosbaqa. .

Ucra bir koyun ilkokuluna mufettis gelecegi haberi alinir. Bunu duyan tek sinifli ilkokulun tek ogretmeni panikler cunku cocuklar 2. sinifta olmalarina ragmen cok zor okumaktadirlar. Ogretmen mufettisin gelecegi gun sinifta ufak bir konusma yapar:
"Bakin cocuklar bugun okulumuza mufettis gelecek. Muhtemelen de tahtaya birseyler yazip okumanizi isteyecek. Mufettis tahtaya birsey yazmaya baslarsa hemen bana bakin ben size ne yazdigini anlatirim, siz de okumus gibi yapip soylersiniz."
Ccuklarin aklina yatmis bu tabii. Mufettis gelmis, kisa hosbesten sonra ogretmen cocuklardan birine "Kalk bakalim" demis "Su tahtaya yazdigimi oku" ve baslamis kocaman harflerle "kaplumbaga" yazmaya. Bunu goren ogretmen mufettise caktirmadan cocuga bir guzel anlatmis ne oldugunu tahtadakinin. Müfettiş
"Oku bakalim oglum ne yaziyor?"
Ogrenci:
"Tos-ba-ga"

Ruj izi. .

Bir kız yurdunda şöyle bir sorun yaşanmaktadır: Kızlar, sabah
dudaklarına ruj sürdükten sonra aynayı öperek dudak izi
bırakmaktadırlar, bunların temizlenmesi sorun olmaktadır. Yurdun müdürü birgün yurtta kalan kızları ve tuvaletleri temizleyen
hademeyi tuvalete toplar. Kızlara yönelik şöyle bir konuşma yapar:
"Bazılarınız dudaklarına ruj sürdükten sonra aynaları
öperek dudak izi bırakıyorlar. Hadememiz bunları temizlerken çok
zorlanıyor. Şimdi ne kadar zorlandığını hep beraber
izleyelim." Der. Bir işareti ile hademe fırçasını klozetlerden birine daldırıp aynayı temizlemeye başlar. O günden sonra
aynalarda bir daha dudak izine rastlanmaz.

2 yüzLü ..
Öğretmen küçük Victor'a sordu:
-İki yüzlü kime derler?
-Okula, güler yüzle gelen öğrenciye!

Vinç. .

Birinci sınıfa başlayan çocuklara öğretmen, babalarının mesleklerini soruyordu :
-Söyle bakalım Tuna, baban ne iş yapıyor?
Tuna :
-Otobüsleri kaldırıyor efendim, dedi.
Bir sıra önde oturan bir çocuk yanındaki arkadaşına yavaşça sordu :
-Pekiyi anlayamadım, neymiş babası? Arkadaşı büyük bir saflıkla cevap verdi :
-Vinç miş, vinç!

qöz Bebeğİm .

Ingiltere'nin saygin kiz kolejlerinden birinde biyoloji ogretmeni ogrencilerden Miss Perkins'a "Soyle bakalim, insan vucudunda uyarildiginda normal buyuklugunun alti katina ulasan organ hangisidir?"
Ogrenci yuzu kizararak "bana bu soruyu sordugunuzdan ailemi haberi olacak" demis. Ogretmen baska bir ogrenciye donmus ve "Sen soyle Miss Sarah" demis. Sarah "los isikta gozbebegi" yanitini vermis. Ogretmen aferin dedikten sonra Miss Perkins'a donmus ve sana uc sey soyleyecegim demis:
1- dersine hic calismamissin bundan ailenin haberi olacak
2-aklin fikrin surekli kotu seylerde.
3- ilerde cok buyuk hayal kirikligina ugrayacaksin...

Bush'un sofoRu

Bir gün Bush ve şoförü bir kır gezisine çıkmışlar. Bir çiftlikten geçerken hızlı oldukları için tavuğa arkasından ördeğe ve onun arkasından da ineğe çarpmışlar.
Bush bütün ihtişamıyla :
-"Dur ben gidip şimdi çiftlik sahibiyle konuşur onu bilgilendirip geliyorum" der. Neyse bizim Bush gider ve hemen arkasından ağız burun takas olmuş şekilde gelir. Ve şoförüne :
-"Kaç, Kaçalım, ..." gibi sözler söylemeye başlar.
Neyse bizim ikili hızla giderken öbür çiftliğin domuzuna çarpıp dururlar. Bush:
-"Bu sefer sıra sende." der. Neyse bizim şoför gider çiftliğin kapısını çalar. Bush arabanın içine saklanmış şoförü beklemektedir otuz dakika geçer ne gelen var ne giden bir saat geçer gene bizim şoförden haber yok.neyse İki saat sonra bizim şoför ellerinde meyve sepetleriyle gelmektedir. Bush bu olay karşısında şaşırıp şoföre sorar:
-"Ne oldu dayak yememişsin?"
Şoför cevap verir:
"Vallahi başkanım dediğim cümle şu 'BEN BUSH'UN ŞÖFÖRÜYÜM DOMUZ ÖLDÜ' adam bana yemek yemeden gidemezsin dedi ben de yemek yeyip de geldim"

yaRım akıllI

Öğretmen bir gün:
- Çocuklar Ülkemizin Kuzeyinde Karadeniz, Güneyinde Akdeniz, Batısında Ege Denizi var. O zaman ben kaç yaşındayım?
Ali:
- 44.
Öğretmen:
- NASIL BİLDİN?
ALİ
- BENİM YARIM AKILLI BİR ABİM VAR 22 YAŞINDA, SİZDE AKIL YOK ORDAN BİLDİM.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri