Fava

AfetSu

Bayan Üye
Kaç Kişilik: 6-8 Hazırlama: 4 saat üzeriPişirme: 1 saat
yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

250 gram kuru iç bakla
1 adet orta boy soğan ( yarısı içine yarısı dış süslemeye kullanılacak)
Haşlamak için ;2, 5 su bardağı su
Zeytinyağı
2 çay kaşığı toz şeker
1 adet limonun suyu
Tuz
Dereotu


Fava.jpg


yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Kuru iç bakla bir gece önceden su da ıslatılmaya bırakılır. Islanan bakla çeperleri temizlenir ve tencere içine alınır. Üzerini bir parmak geçecek şekilde su ilave edilir ve istenilen miktarda tuz ekilir. Ayrı bir küçük tavada yarım soğan zeytinyağıyla yumuşayıp rengi şeffaflaşana kadar pişirilir. Pelte şekline gelene kadar eğer bakla suyunu çekerse sıcak su takviyeleri yapılır. Püre haline gelen baklaya pişirilen soğan, limon suyu ve 2 çay kaşığı toz şeker ilave edilir. Blendır yardımıyla malzeme pürüzsüz hale getirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre dereotu, yarım soğan ve zeytinyağı dökülür. Balık yanına yakışan bir meze türüdür. Afiyet olsun :)
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst