Facebook hakkında bilinmeyenler

Purgatory

Forum Prenses
Bayan Üye
Facebook’a günde yaklaşık 250 bin kişi üye olmaktadır. Sitenin özelliği herkesin gerçek ismiyle kayıt olması. Yani takma adlar burada yok. Ad ve soyadı formatında istediğiniz kişiyi aratabiliyorsunuz. Siz de kimliğinizdeki isminizle varsınız. Dolayısıyla arkadaşlarınızı arayıp buluyor, sonra da listenize ekliyorsunuz. Zamanla arkadaşların listeleri taranıp sanki orada açık ve net olarak belirtilmemiş gibi “Sen de Gülsüm`ün arkadaşı mısın, aaa! Ben Hasan.” diyerek şansınızı deniyorsunuz.
Paypal’ın kurucu ortaklarından biri Facebook’a 500.000$ finanse etti. Peter Thiel adındaki Paypal ortağı bu yardım ile Facebook fenomeninin doğuşuna yardımcı oldu. İlk kurulduğunda Facebook’un ana sayfasında kısmen gizlenmiş bir erkek suratı beliriyordu ve bu Al Pacino’nun manipüle edilmiş bir fotoğrafıydı.
Facebook’un kurucusu ve sahibi Mark Zuckerberg’in bir çok fikri ve kodları ConnectU isimli sitedne çaldığı iddia edilmişti. Ardından ConnectU dava açtı ve bu davayı kazandı. İki taraf açıklanmayan bir ücret karşılığında anlaşmayı başardı.
En popüler Facebook sayfası 43.9 milyon hayranıyla “Texas Hold’em Poker”. Eminem, 38.7 milyondan fazla hayranıyla Facebook’un en popüler ünlüsü. Lady Gaga (36.6 milyondan fazla), Rihanna (35.7 milyondan fazla), Michael Jackson (34.6 milyondan fazla) ve Shakira (32.1 milyondan fazla) ise Facebook’un diğer en popüler ünlülerinden.Amerika’da Facebook’a en fazla ilgi gösteren kesim 55 yaş ve üstü kadın kullanıcılar.
Facebook’ta bir takım risklerde mevcut FarmVille gibi online oyunları oynayarak bu tarz uygulamaların profilinize yüklenmesi için yetki veriyorsunuz. Bu da kişisel bilgilerinizin üçüncü şahıslarla paylaşılmasına olanak sağlıyor. Facebook bu bilgilerinizi reklam verenlerle paylaşıyor. Örneğin, bebek eşyaları satan bir mağazanın reklamı belli bir yaş grubundaki kadınlarla, onlara hitap edecek şekilde paylaşılıyor. Facebook, bilgilerinizi paylaşarak kullanıcılara göre odaklanmayı kolaylaştırıyor.
İnsanlar günlük yaşantılarının neredeyse yarısını (Daha fazla ya da daha az zaman geçirenler de olabilir) Facebook’ta geçiriyor. Facebook’un kullanıcılarının %70’i Amerika dışında yaşıyor. Tüm dünyaya yayılan Facebook içerisinde Türkçe de olmak üzere 70 farklı dil desteği barındırıyor.Danimarka nüfusunun %44.1’i aktif Facebook kullanıcısı. Nüfus: 5.484.723 – Aktif Facebook Kullanıcısı: 2.421.380
Tüm kullanıcıların harcadığı vakit hesaba katıldığında, Facebook’ta toplam 8.300.000.000 dakika harcanıyor. Her bir kişinin ortalama 130 arkadaşı var ve kullanılabilir 550 binden ‘den fazla uygulama var. Facebook tüm bunları karşılayabilmek için 100 milyon dolar değerinde 10 bin adet server bulunduruyor.
Kullanıcı trafiği göz önüne alındığında Facebook’un önünde sadece dünya devi arama motoru Google var. Facebooktan sonra Youtube, Twitter ve Myspace gibi siteler yer alıyor. Eğer profilinize bir takım gizlilik kısıtlamaları getirmediyseniz bu, arkadaşınız olmayan kişilerin Google ya da diğer arama motorları üzerinden bilgilerinize rahatça ulaşmalarına imkan sağlıyor.
Facebook bazı profilleri isimlere dayanarak, sahte oldukları düşüncesiyle silebiliyor. Örneğin adı Mark Zuckerberg olan sıradan biri bundan ötürü silinebilir.
Yahoo! 2006 yılında 1 milyar dolar karşılığında Facebook’u almaya çalışmıştı. Fakat bu teklif reddedildi. Facebook’un 2009’da ki değeri 4 milyar dolarken şu anki değeri 7.9 – 11 milyar dolar arası olarak tahmin ediliyor.
Avusturalya’da Facebook üzerinden gönderilen celp vb. Şeyler tamamen yasal olarak kabul ediliyor. Avusturalya’da yaşıyorsanız ve bir gün Facebook postalarınız arasında hukuki işlem uyarısı görürseniz gülmeden önce ciddiye almanız gerekiyor.
Facebook’un en popüler sayfaları arasında 1.sırada Michael Jackson, 2.sırada Homer Simpson, 3.sırada Facebook, 4.sırada Barack Obama ve 5.sırada Starbucks geliyor.
Ayrıca Facebook`tan çıkmanın mümkün olmadığını da söyleyelim. Hesabınızın silinmesini isteseniz bile silinmiyor. Sadece inaktif hale getiriliyor. Diğer insanların listesinde yine görünüyorsunuz. Yaptığınız her şey, attığınız bütün mesajlar, fotoğraflarınız ve bilgileriniz duruyor. İstediğiniz an aynı isimle ve şifreyle kullanıcınızı tekrar aktif edebilirsiniz. Bunun Facebook`a verdiğiniz tüm bilgilerin sonsuza dek kullanılabileceği anlamına geldiğini söylemeye gerek bile yok. Sildiğiniz bilgilerin hiçbiri veritabanından silinmiyor.
Sayfanızda görünmese bile kaydettiğiniz ve sildiğiniz en ufak bilgi arşivlerdeki yerini alıyor. Bu bilgilerle alışveriş alışkanlıklarınızdan banka hesabınıza, ilişki içinde olduğunuz insanlardan yemek, sinema, müzik zevkinize kadar her şey takip edilebilir hale geliyor. Bu bilgilerin sizi ne duruma sokacağını ve bunların ne amaçla kullanılabileceğini detaylı bir şekilde düşünürseniz sonucun nerelere varabileceğine dair olasılıklar son derece korkutucu. Az da olsa kimliğinizi saklama ihtiyacı hissediyorsanız ve özel bilgileriniz konusunda hassassanız, Facebook konusunda biraz daha düşünmenizde fayda var.​
 
---> Facebook hakkında bilinmeyenler

Oturup benimle uğraşsınlar ..

hey ya. milyonlarca veri tabanıyla itinayla uğraşsınlar lütfen.
 
---> Facebook hakkında bilinmeyenler

şu facebook oyunları olmasa şimdiye ölmüştü orası.
 
Facebook hesabını silmek istiyorsan iki hafta içerisinde hesabını siliniyor diye biliyorum. Yani silinmemiş mi oluyor ?
 
---> Facebook hakkında bilinmeyenler

Facebook tamamen ilgim dışında şu an , bildirim görmek bile rahatsız ediyor. Tw öyle mi ? Kurban olurum..
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst