Evde Kolayca Hazırlanabilen Saç Bakım Kürleri

ashli

Bayan Üye
mEF0V.jpg


Saç tipinize göre, tamamen doğal malzemelerle evde hazırlayabileceğiniz bakımlarla, saç problemlerinize güle güle deyin.

Yoğurt, yumurta ve bal Bu malzemeleri duyduğunuzda ilk aklınıza gelen şey kahvaltı olsa da, aslında yoğurt, yumurta ve bal daha sağlıklı saçlara sahip olabilmeniz için ihtiyacınız olan doğal malzemelerin başında geliyor. Bunların yanı sıra vücudunuzun doğal yağ yapısına en yakın olan avokado yağı ve limon da sağlıklı saçlara sahip olabilmeniz konusunda size yardımcı olabilecek diğer malzemeler.

Bütün Saç Tipleri İçin...

Bütün saç tiplerine uygun, doğal nem dengesini korumaya yardımcı olan bu karışımı hazırlarken yağlı saçlar için yumurtanın beyazını, sarısını da kuru saçlarınızı nemlendirmek için kullanıyorsunuz. Saç tipinize göre yarım kase yumurta akı ya da yumurta sarısını saçlarınıza sürün ve yaklaşık 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra soğuk suyla yumurtayı akıtın ve saçlarınızı şampuanlayın. Bu uygulamayı ayda bir kere yapabilirsiniz.

Parlaklığını Yitirmiş Saçlar İçin...

Parlaklığını yitirmiş saçlarınızı canlandırmak için tek ihtiyacınız olan şey yarım kase yoğurt. Yoğurdu nemli saçlarınıza sürün ve 20 dakika bekletin. Daha sonra saçlarınızı önce sıcak sonra da soğuk suyla durulayın ve şampuanlayın. Bu uygulamayı haftada bir yapabilirsiniz.

Kafa Deriniz Kaşınıyorsa...

Eğer kafa deriniz kaşınıyorsa yapmanız gereken bir kabın içine iki yemek kaşığı limon suyu, iki yemek kaşığı zeytinyağı ve iki yemek kaşığı su eklemek ve iyice karıştırmak. Daha sonra bu karışımı temiz kafa derinize masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra saçlarınızı durulayın ve şampuanlayın. Bu uygulamayı iki haftada bir yapabilirsiniz.

Daha Canlı Saçlar İçin...

Kafa derinizin kaşıntısından kurtulmak istiyorsanız, yarım kase biraya, bir çay kaşığı ayçiçeği yağı ve bir yumurta ekleyip iyice karıştırın. Karışımı hazırlamadan evvel birayı bir iki saat kadar dinlendirmeyi ihmal etmeyin. Daha sonra temiz, hafif nemli saçlarınıza karışımı uygulayın ve 15 dakika kadar bekleyin ve soğuk suyla durulayın. Haftada bir bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Kuru ya da Güneşten Zarar Görmüş Saçlar İçin...

Eğer güneşten zarar görmüş veya kuru saçlara sahipseniz, bu sorunla baş etmek artık imkansız değil. Yarım kase balı temiz ve hafif nemli saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 20 dakika kadar bekledikten sonra saçlarınızı sıcak suyla durulayın. Balı saçlarınıza sürmeyi kolaylaştırmak için, içine bir çay kaşığı yağ ilave edebilirsiniz. Bu uygulamayı ayda bir yapabilirsiniz.

Kepekli Saçlar İçin...

Eğer saçlarınızda kepek varsa, bir iki tatlı kaşığı karbonata yavaş yavaş su ilave ederek macun haline getirin. Sonra bu macunu masaj yaparak, temiz ve hafif nemli saçlarınıza sürün ve 15 dakika kadar bekleyin. Daha sonra saçlarınızı durulayın ve şampuanlayın. Bu uygulamayı iki haftada bir yapabilirsiniz.

 
---> Evde Kolayca Hazırlanabilen Saç Bakım Kürleri

Buradakilerin hiçbirini denemedim sadece yağlı saçlar için sirkeyi denemiştim daha beter oldu saçlarım :11:
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst