Erzurumlu Ünlüler

Sibel1

Bayan Üye
Nene Hatun

nenehatun.gif

Prof.Dr.Recep AKDAĞ

recep.jpg

İbrahim ERKAL

ibrahim-erkal.jpg

Fethullah GÜLEN

fethullah_gulen.jpg

Adnan POLAT

adnan-polat.jpg

Acun ILICALI

acun-ilicali.jpg

Deniz GEZMİŞ

denizgezmis.gif

Efkan ALA

efkanala.jpg

Mehmed Kırkıncı Hoca

mehmetkirkinci.gif

Cemal GÜRSEL

Cemal_Gursel.jpg

Hatice Tuba BÜYÜKÜSTÜN

hatice_tuba_buyukustun.jpg

Vildan ATASEVER

vatasever.jpg

Fatih ÜREK

fatih-urek.jpg

Aşık Reyhani

reyhani22.jpg

Nurullah AKÇAYIR

nurullah.jpg

Haluk KIRCI

halukkirci.gif

Yusuf Ziya ARPACIK

yusuf_ziya_arpacik.jpg

Aytekin AKKAYA

Aytekin_Akkaya.jpg

Hüseyin ALTIN

huseyinaltin.gif

Eşref KOLÇAK

esrefkolcak.gif

İbrahim Hakkı Hazretleri

Tillo_003.jpg

Ömer Nasuhi Bilmen

omer_nasuhi_bilmen.png

Son düzenleme:
---> Erzurumlu Ünlüler

Kıskandım biraz araştırıp Trabzonluları bulucam xD
+ rep :pp

---> Erzurumlu Ünlüler

Fatih ÜREK erzurumdann böle adamlar cıkarmıydıı yaa tuhafff :D Tuba BÜYÜKÜSTÜN vovvvvv :D:D

+++

---> Erzurumlu Ünlüler

Fatih ÜREK erzurumdann böle adamlar cıkarmıydıı yaa tuhafff :D Tuba BÜYÜKÜSTÜN vovvvvv :D:D

+++

yüz karası :pp evet biraz değişik insanlar çıkmış memleketimden :D her kesimden var :D adnan polat - acun - deniz gezmiş ve fethullah gülen :D aykırıyız her türlü :D

---> Erzurumlu Ünlüler

karslı ünlüler diye konu açacam haa en sonunda alem ünlü görsün

---> Erzurumlu Ünlüler

Deniz Gezmiş, 27 Şubat 1947'de Ankara'nın Ayaş ilçesinde doğdu. Dedeleri Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Cimil köyündendir, kökleri Konya'dan bir vesile ile göç etmek zorunda kalmış Oğuzlara dayanır.

Deniz gezmiş erzurumlu değil dikkatimi çekti paylaşım dedim. Teşekkürler.

---> Erzurumlu Ünlüler

Deniz Gezmiş, 27 Şubat 1947'de Ankara'nın Ayaş ilçesinde doğdu. Dedeleri Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Cimil köyündendir, kökleri Konya'dan bir vesile ile göç etmek zorunda kalmış Oğuzlara dayanır.

Deniz gezmiş erzurumlu değil dikkatimi çekti paylaşım dedim. Teşekkürler.

Erzurum un Ovacık Bucağına bağlı Çığrıklı Köyün den Cemil Gezmişin oğlu.Baba Gezmişin görevi neeniyle 1947 yılında Ankarada dünyaya gelen Deniz Gezmiş in çocukluğu Erzurum da geçti.

1966 da İ.Ü Hukuk Fakültesi ne girdi.Kısa sürede gençlik eylemlerinde öne çıktı.TİP te çalıştı.1968 de Devrimici Hukuklular Örgütünü kurdu. Amerikan 6.filosu nu protesto eylemlerine katıldı ve İstanbul Üniversitesinin solcu öğrenciler tarafından işgaline öncülük etti.

Samsundan Ankaraya Mustafa Kemal Atatürk Yürüyüşünü tertipledi.1969 yılında Filistine gitti gerilla eğitimi gördü. 1970 yılında Türkiye Halk Kurtuluşu Ordusunu kurdu.

Örgütün ilk eylemi olan İşbankası Ankara Emek Şubesi soygununa katıldı.Yine Ankaradaki Balgat Amerikan Üssünden dört Amerkalı subayın kaçırılması eylemine katıldı. Mart 1971 yılında Sivas Gemerek teçatışmada yakalandı.
Ankara Sıkıyönetim 1 nolu Askeri Mahkemsinde yargılanan Gezmiş 16 temmuz 1971 cuma günü başlayan ve 86 gün süren yargılanmalar sonunda arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile birlikte idama mahkum edildi. İnfaz 6 mayıs 1972 de gerçekleştirildi. İdamının ardından Gezmiş hakkında tam 16 kitap yayınlandı ve birde hayatını anlatan sinema filmi çekildi.

---> Erzurumlu Ünlüler

Erzurum un Ovacık Bucağına bağlı Çığrıklı Köyün den Cemil Gezmişin oğlu.Baba Gezmişin görevi neeniyle 1947 yılında Ankarada dünyaya gelen Deniz Gezmiş in çocukluğu Erzurum da geçti.

1966 da İ.Ü Hukuk Fakültesi ne girdi.Kısa sürede gençlik eylemlerinde öne çıktı.TİP te çalıştı.1968 de Devrimici Hukuklular Örgütünü kurdu. Amerikan 6.filosu nu protesto eylemlerine katıldı ve İstanbul Üniversitesinin solcu öğrenciler tarafından işgaline öncülük etti.

Samsundan Ankaraya Mustafa Kemal Atatürk Yürüyüşünü tertipledi.1969 yılında Filistine gitti gerilla eğitimi gördü. 1970 yılında Türkiye Halk Kurtuluşu Ordusunu kurdu.

Örgütün ilk eylemi olan İşbankası Ankara Emek Şubesi soygununa katıldı.Yine Ankaradaki Balgat Amerikan Üssünden dört Amerkalı subayın kaçırılması eylemine katıldı. Mart 1971 yılında Sivas Gemerek teçatışmada yakalandı.
Ankara Sıkıyönetim 1 nolu Askeri Mahkemsinde yargılanan Gezmiş 16 temmuz 1971 cuma günü başlayan ve 86 gün süren yargılanmalar sonunda arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile birlikte idama mahkum edildi. İnfaz 6 mayıs 1972 de gerçekleştirildi. İdamının ardından Gezmiş hakkında tam 16 kitap yayınlandı ve birde hayatını anlatan sinema filmi çekildi.

Benim okudugum yerde öyle yazmıyor annesiyle babasının orda ögretmen oldugu yazıyor :hi: Hayatını biliyorum neyse Teşekkürler

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri