Buğra1
Kayıtlı Üye
Makarna Nasıl Yapılır?
Bekar ve evde tek başına kalmış erkekler için iyi makarna yapımı tüyoları...
1- Geniş ve derin bir tencere kullanın. Tencerenin 3/4 'ünü su ile doldurun.
2- Makarna pişirmede en ideal oran 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuzdur.
3- Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın.
4- Makarnayı tencerenin içine boşaltın ve ateşin altını açın. Karıştırmak için tahta kaşık kullanmaya özen gösterin. Spaghetti için uzun saplı tahta çatal, diğer çeşitler için uzun saplı tahta kaşık kullanın.
5- Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmeye devam edin.İdeal pişirme süresi 10-12 dakikadır.
6- Pişen makarna süzülerek, ılık suyla yıkanır.Makarna asla soğuk suyla yıkanmamalıdır.Süzülen makarna, biraz yağ, tuz ve karabiber eklenerek hafif ateşte ısıtılır.
7- Makarnanızı sos ile karıştıracağınız kabı ısıtmanızı , sos hazırlarken zeytinyağı, arzu edilirse tereyağı kullanmanızı tavsiye ederiz.
8- Makarnanız ateşten indirilip süzüldükten sonra bile pişmeye devam ettiği için mümkün olduğunca kısa sürede sos ile karıştırıp servis yapın.
ve... makarna sosları..
NAPOLİTEN SOS
MALZEMELER
750 gr. domates
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım demet maydanoz
2 adet soğan
1 çay kaşığı toz şeker
50 g. tereyağ
200 ml. et suyu
mercan köşkü, kekik
tuz, karabiber, fesleğen yaprağı
Domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın, 2 çorba kaşığı zeytin yağında soğan ve sarmısağı kavurun.
Domates, domates salçası, şeker, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Üzerine et suyunu ilave edip düşük ateşte 15 dk. pişirin.
2 çorba kaşığı zeytin yağı, tereyağı, doğranmış fesleğen yaprağı, maydanoz, mercan köşkü ve kekiği ilave ettikten sonra 2 dk. daha ateşte tutun. Sosunuz hazır
BOLONEZ SOS
MALZEMELER
4 çorba kaşığı zeytinyağı
70 g. tereyağ
10 dal maydanoz
2 büyük soğan
3 büyük kereviz
200 g. kuşbaşı et
2 diş sarmısak
450 g. kıyma
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
450 g. domates
300 ml. et suyu
tuz, karabiber, fesleğen
Zeytinyağı ve tereyağını kızdırdıktan sonra soğan, kereviz ve kuşbaşı eti ilave ederek 15 dk. kızartın.
Kıymayı ve sarmısağı ilave edin ve kavurun. Domates salçası ve unu ilave edin, kavurun.
Küp domates ve et suyunu ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin. Sosunuz hazır !
ARRABBİATA SOS
MALZEMELER
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 adet yeşil biber
4 diş sarmısak
750 gr. küp kesilmiş domates
350 gr. etli salam
acı kırmızı biber
tuz, karabiber
4 çorba kaşığı zeytin yağını kızdırıp, doğradığınız soğanları kavurun. 2 adet yeşil biberi doğrayıp ekleyin ve kavurun. Doğradığınız sarmısakları ilave ettikten sonra, karışımı biberler yumuşayıncaya kadar kavurun.
Küp domatesleri, karabiberi ve acı kırmızı biberi ilave ettikten sonra, domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
İstenen kıvama gelince sosunuz hazır !
afiyet olsun
1- Geniş ve derin bir tencere kullanın. Tencerenin 3/4 'ünü su ile doldurun.
2- Makarna pişirmede en ideal oran 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuzdur.
3- Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın.
4- Makarnayı tencerenin içine boşaltın ve ateşin altını açın. Karıştırmak için tahta kaşık kullanmaya özen gösterin. Spaghetti için uzun saplı tahta çatal, diğer çeşitler için uzun saplı tahta kaşık kullanın.
5- Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmeye devam edin.İdeal pişirme süresi 10-12 dakikadır.
6- Pişen makarna süzülerek, ılık suyla yıkanır.Makarna asla soğuk suyla yıkanmamalıdır.Süzülen makarna, biraz yağ, tuz ve karabiber eklenerek hafif ateşte ısıtılır.
7- Makarnanızı sos ile karıştıracağınız kabı ısıtmanızı , sos hazırlarken zeytinyağı, arzu edilirse tereyağı kullanmanızı tavsiye ederiz.
8- Makarnanız ateşten indirilip süzüldükten sonra bile pişmeye devam ettiği için mümkün olduğunca kısa sürede sos ile karıştırıp servis yapın.
ve... makarna sosları..
NAPOLİTEN SOS
MALZEMELER
750 gr. domates
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım demet maydanoz
2 adet soğan
1 çay kaşığı toz şeker
50 g. tereyağ
200 ml. et suyu
mercan köşkü, kekik
tuz, karabiber, fesleğen yaprağı
Domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın, 2 çorba kaşığı zeytin yağında soğan ve sarmısağı kavurun.
Domates, domates salçası, şeker, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Üzerine et suyunu ilave edip düşük ateşte 15 dk. pişirin.
2 çorba kaşığı zeytin yağı, tereyağı, doğranmış fesleğen yaprağı, maydanoz, mercan köşkü ve kekiği ilave ettikten sonra 2 dk. daha ateşte tutun. Sosunuz hazır
BOLONEZ SOS
MALZEMELER
4 çorba kaşığı zeytinyağı
70 g. tereyağ
10 dal maydanoz
2 büyük soğan
3 büyük kereviz
200 g. kuşbaşı et
2 diş sarmısak
450 g. kıyma
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
450 g. domates
300 ml. et suyu
tuz, karabiber, fesleğen
Zeytinyağı ve tereyağını kızdırdıktan sonra soğan, kereviz ve kuşbaşı eti ilave ederek 15 dk. kızartın.
Kıymayı ve sarmısağı ilave edin ve kavurun. Domates salçası ve unu ilave edin, kavurun.
Küp domates ve et suyunu ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin. Sosunuz hazır !
ARRABBİATA SOS
MALZEMELER
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 adet yeşil biber
4 diş sarmısak
750 gr. küp kesilmiş domates
350 gr. etli salam
acı kırmızı biber
tuz, karabiber
4 çorba kaşığı zeytin yağını kızdırıp, doğradığınız soğanları kavurun. 2 adet yeşil biberi doğrayıp ekleyin ve kavurun. Doğradığınız sarmısakları ilave ettikten sonra, karışımı biberler yumuşayıncaya kadar kavurun.
Küp domatesleri, karabiberi ve acı kırmızı biberi ilave ettikten sonra, domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
İstenen kıvama gelince sosunuz hazır !
afiyet olsun