En çok kullanılan antivirüs yazılımları

~AnıL~

Kayıtlı Üye
BitDefender 8
BitDefender’ı kurmaya başladığınız andan itibaren, görselliği önem verilmiş bir programla çalıştığınızı hemen anlıyorsunuz. Bu çekici görselliği işlevsel bir arabirimle birleştirmesi BitDefender için büyük bir artı. Menülerde dolaşmak ve istediğiniz ayarlara ulaşmak çok kolay. İncelememize katılan BitDefender 8 Professional Plus, komple güvenlik çözümü arayanlar için antivirüs motorunun yanında antispam ve güvenlik duvarı ile birlikte geliyor. Programların ayarlarının değiştirilmemesini istiyorsanız, ayarlara erişim için parola koruması sağlayabilirsiniz.
Sistemdeki dosya kopyalama, yeni oluşturma ve erişim gibi aktiviteleri gözetleyen Virüs Shield, ayrıca gelen e-postaları ve kayıt defteri erişimlerini de kontrol ediyor. Sıkıştırılmış dosyaların içerisini de kontrol edebilen BitDefender raporlamasıyla da dikkat çekiyor. Diğer antivirüs programlarına göre çok daha detaylı raporlama yapabiliyor. Belirlediğiniz zamanlarda taratma yapabilme özelliğine de sahip BitDefender, orta seviyede performansa sahip bir bilgisayar istiyor. Internet’e bağlı olduğunuz sürece varsayılan olarak 3 saatte bir güncellemeleri kontrol ediyor. İstenirse bu güncelleme kontrol etme süresi de değiştirilebilir.
BitDefender’ın Internet ile bütünleşmesi oldukça başarılı. Mesajlaşma programlarından size gönderilen dosyaları veya e-posta eklerini tarayabiliyor. Saat üzerinde bulunan Scan Activity Bar isimli saydam küçük pencerede dosya ve Internet aktivitelerinizin yoğunluğunu görebilirsiniz.

Artılar: Görsellik, komple güvenlik çözümü, detaylı raporlama, sevimli aktivite penceresi.
Eksiler: Taraması biraz yavaş.
 
---> En çok kullanılan antivirüs yazılımları

Computer Associates eTrust Antivirus
Computer Associates eTrust Antivirus 7.1 incelememize katılan en ilginç ürünlerden biri. İlginç çünkü diğer antivirüs yazılımlarında olmayan çok gelişmiş özellikleri var, ilginç çünkü çalıştırılması sırasında problemle karşılaştığımız tek ürün.
İncelememizdeki, hiç bir antivirüs çözümünde bulunmayan iki adet tarama motoru eTrust ile birlikte gelmekte. Tarama yapılacak dosyalar gelen dosyalar ve giden dosyalar olarak gruplandırılmış. Bu gruplamaya göre taramanın yönünü seçebilirsiniz. Virüs bulaşmış dosyaya karşı temizle, adını değiştir, sil, sadece raporla gibi varsayılan olarak ne yapacağını ayarlayabiliyorsunuz. Sıkıştırılmış dosyaları başarıyla tarayan eTrust, tarama işlemini de oldukça hızlı gerçekleştirebiliyor. Fakat karantina özelliğinin varsayılan olarak aktif olmaması ilginç.
eTrust, görsellik konusunda son kullanıcıların isteklerini karşılamaktan uzak. Bir Windows Explorer ekranına benzer arabirim, çok gelişmiş bu özelliklere ulaşmaya yardımcı olmuyor. Fakat eTrust’ın bu görsellikten ödün vermesi ona, yüksek performans ve düşük sistem gereksinimi olarak geri dönüyor. Karşılaştığımız problem ise, güncelleme sırasında yaşandı. Windows’un güvenlik duvarı güncellemeyi engellediği için, elle ayar yapılması gerekti. Ayarları yaptıktan sonra, güncellemeleri başarıyla indirdi. eTrust’ı ağ üzerindeki bütün bilgisayarlara istemci olarak yükleyerek, sunucu olarak ayarladığınız yazılıma kolayca entegre edebilirsiniz.
Artılar: Gelişmiş özellikler, düşük sistem gereksinimi, çift tarama motoru.
Eksiler: Kurulum problemi, kötü arabirim.
 
---> En çok kullanılan antivirüs yazılımları

F-Secure 2005
DOS zamanının ünlü antivirüs programı F-PROT’un yaratıcısı Datafellows’un ürünü F-Secure 2005, kurulum sırasında Internet’e bağlanarak gerekli güncellemeleri indiriyor ve sisteme yüklüyor. F-Secure açıldığında sade fakat güzel bir arabirim sizi karşılıyor.
F-Secure’nin en güzel özelliklerinden biri, yeni çıkan virüsler için yayınladığı bültenleri program içinde göstermesi. F-Secure, virüslere, truva atlarına, solucanlar ve spyware programlarına karşı oldukça başarılı. Fakat aynı başarıyı sistem kaynaklarını kullanmasında söylemek zor. Özellikle tarama sırasında işlem yapmak oldukça güç.
Gerçek zamanlı tarama özelliği ile, sistemde olup biteni gözetliyor ve herhangi virüs tespit ettiğinde kullanıcıyı uyarıyor. İsterseniz uyarı mesajı almadan da virüsün temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Zamanlanmış tarama özelliği ile, bilgisayarınızın belli zamanlarda taranmasını sağlayabilirsiniz. Tarama işleminin sonucu detaylı olarak raporlayabilen F-Secure Internet ile de oldukça başarılı bir bütünleşme sağlıyor. Gelen ve giden e-postaları tarayarak dışarıdan herhangi bir virüs bulaşmasını engelliyor. Ayrıca saatte bir Internet’ten güncellemelerini kontrol ediyor.
Spyware programlarına karşı da, LavaSoft’un ünlü yazılımı Ad-aware’in motoru kullanılmış. Daha önce Ad-aware kullananların alışık olduğu arabirimi kullanan F-Secure, spyware programlardan kurtulmak isteyenlere iki yazılım ücreti ödeme gerek kalmadan, tam bir güvenlik çözümü sunmayı hedeflemiş.
Artılar: Başarılı tarama ve spyware motoru.
Eksiler: Yüksek kaynak kullanımı.
 
---> En çok kullanılan antivirüs yazılımları

Kaspersky Pro
Kaspersky Pro 5.0Rusların ünlü antivirüs çözüm Kaspersky, ününü pekiştiren bir yazılımla karşımızda. Kaspersky’nin en önemli özelliklerinden biri kuşkusuz, yakalanması zor virüsleri başarıyla dosyaların içinden başarıyla söküp çıkartması. İncelememizde bu başarının aynen devam ettiğini tespit ettik. Kabiliyetlerine göre oldukça iyi bir performans sergileyen Kaspersky, tarama ve sistemi gözetlemesi sırasında, sisteme aşırı yük bindirmiyor. Bütün makro virüslerine karşı oldukça başarılı olması ek bir artı puan kazandırıyor.
Kaspersky, özellikle virüs taramaya ve hıza önem vermiş. Basit arabirimi boyalı ve güzel arabirim beklentisi olmayanları tatmin edecek seviyede. E-posta koruması, sıkıştırılmış dosyaları tarayabilmesi, geliştirilmiş raporlama özelliği ve istatistik gösterimi gibi özellikleri, Kaspersky’i yeterli fakat farklı olmayan bir ürün yapıyor. Hem gelen hem giden e-postaları tarayabiliyor, güvenlik seviyesi seçilebiliyor ve makro virüsleri karşı sistemi koruyabiliyor.
Kaspersky’nin ScriptChecker özelliği LoveLetter gibi betik tabanlı virüsleri bulmakla görevli ve oldukça başarılı. Ayrıca şüphelendiğiniz dosyaları Kaspersky’e göndererek incelenmesini sağlayabilirsiniz. Kullanıcılarını e-posta listesine üye yaparak, yeni virüs geliştirmelerinden e-posta yoluyla haberdar Kaspersky, kendi yönettiği viruslist.com sitesinde de ziyaretçilerine son çıkan virüsler hakkında bilgi ve istatistik veri sunuyor.
Artılar: Güçlü virüs taraması, etkili Internet bütünleşmesi.
Eksiler: Basit arabirim.
 
---> En çok kullanılan antivirüs yazılımları

McAfee VirusScan
McAfee VirusScan 9.0Ünlü antivirüs programı McAfee yeni versiyonu 9.0 ile incelememize katılıyor. McAfee’nin ilk göze çarpan özelliği arabirimdeki iyileştirme. Açıklayıcı bilgilerin bulunduğu butonlarla yapmak istediğiniz bir ayarı kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Fakat ayar yapabileceğiniz ve programı kişiselleştirebileceğiniz fazla bir bölüm de yok.
McAfee’nin görsellikten daha da güzel olanı ise, tarama sırasında bile sistemden oldukça az kaynak kullanması. McAfee’nin taraması biraz yavaş olsa da oldukça etkili ve sistemdeki bütün virüsleri başarıyla bulup temizleyebiliyor.
McAfee 9.0 versiyonuyla birlikte, istenmeyen (spyware,adware ve dialer) programlarını bulup silme özelliği de başarıyla eklenmiş. Acil durumlar için sisteminizi kurtarmanızı sağlayacak bir disket hazırlama özelliğini de unutulmamış. Kaliteli antivirüs programlarında bulunan bütün özellikleri barındıran McAfee 9.0 esas ağırlığını Internet ortamında koyuyor. Büyük boyutlu e-posta eklerini de kolaylıkla taraması için özel olarak ayarlanmış motoru, gelen ve giden bütün e-postaları denetleyebiliyor. Anında mesajlaşma programlarıyla da başarıyla bütünleşen McAfee, ScriptStopper ve WormStopper özellikleriyle Internet’ten gelebilecek bütün tehlikelere karşı bilgisayarınızı bir kalkanla koruyor. Ayrıca virüslü olduğundan şüphe duyduğunuz dosyaları McAfee laboratuarlarına gönderebilir ve dosyaların incelenmesini sağlayabilirsiniz
Artılar: Ektin arabirim, istenmeyen programları tespit edebilme, Internet bütünleşmesi.
Eksiler: Az kişileştirilebilir seçenek
 
---> En çok kullanılan antivirüs yazılımları

Nod32 Control Center
Hızlı bir kurulumdan sonra, bilgisayara yüklenen Nod32, taramada da aynı hızı gösteriyor. Anında mesajlaşma programlarına benzeyen arabirimi küçük ve sevimli. Fakat alışkanlıktan programı hemen sağ tarafa koymayın! Çünkü menüler sağa doğru açılıyor. Pencereleri sağ tarafa alabiliyorsunuz fakat programı saatin yanına küçülttüğünüzde pencereler yeniden sağda açılıyor ve kaybedebiliyorsunuz.
Nod32 temelde üç bileşenden oluşmakta. System aktivitelerinin gözlendiği AMON, ofis belgelerinin gözlendiği DMON ve Internet uygulamalarının gözlendiği IMON. Her birinin kendi ayarlarının olması ve istediğinizi kapatabilmeniz güzel bir özellikleri arasında. Ayrıca düşük sistem gereksinimi ve tarama sırasında ki performansı da dikkate değer.
Neredeyse bütün özellikleri kişileştirilebilen Nod32 kullanıcılara parola korumalı ayar yapabilme imkanı tanıyarak, program ayarlarına kullanıcı dışındaki kimselerin ulaşmasını engelleyebiliyor. Çok az antivirüs programında bulunan, uyarıları e-posta ve ağ üzerinden başka bilgisayara mesaj olarak gönderebilme özelliğine de sahip. Fakat zamanlandırılmış görevler ve raporlama özellikleri biraz basit kalmış.
Internet üzerinden virüs bulaşmasına karşı etkin olarak yapılandırılmış IMON, gelen e-postaları işaretleme, Web sayfalarını tarama, indirilen dosyaları tarama gibi özelliklerle göz dolduruyor. Sıklıkla çıkan güncellemeleri ister başka bir medyadan isterseniz de Internet’ten indirip yükleyebiliyorsunuz
Eksiler: Yönetmesi zor arabirim, basit zamanlandırılmış görevler ve raporlama.
 
---> En çok kullanılan antivirüs yazılımları

Norman 5.7Norman Antivirus Control
Norman 5.7Norman Antivirus Control 5.7, kaliteli antivirüs çözümlerinde görmeye alıştığımız sıkıştırılmış dosyaları tarama, gerçek zamanlı olarak sistem uygulamaları tarama, sesli alarm gibi özelliklerle donatılmış olarak geliyor. Sistemdeki bir dosyaya erişim sağladığınızda ve bir e-posta eklentisini açtığınızda NVC hemen devreye girerek dosyaları truva atlarına, solucanlar ve virüslere karşı tarıyor. Norman’ın sık sık yeni virüs güncelleme paketleri sunarak, yeni virüslere karşı önlem almanıza yardımcı oluyor. Virüs güncellemelerinin yanında programın kendisi ile ilgili dosyaları da Internet’ten indirerek, hem programın hem de virüs tanıma veritabanının herzaman güncelliğini muhafaza ediyor. Fakat güncelleme çıkartmaktaki hızını dosya taramasında da görmek mümkün. Norman’ın dosya taraması dll yapısının sağladığı avantajla oldukça hızlı çalışıyor. Yeni çıkmış ve keşfedilmemiş virüsleri tarama özelliğine olan SandBox ise, ürünün en önemli özelliklerinden biri. Yazılım devi Microsoft da ürünlerini SandBox ile taratmakta
Norman Internet ile oldukça iyi uyum sağlamış durumda. Gelen - giden e-postaların ve haber gruplarına gönderilen mesajların kontrolünün başarıyla kalkabiliyor. İstenirse gelen bütün ekleri bile iptal edebilirsiniz. Belli sürelerde bir diski veya bir dizini tarama gibi otomatik işlemleri bir iş olarak tanımlayabilirsiniz. Norman’ın arayüzü basit ve her işleminizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Fakat biraz daha çekici de olabilirdi.
Artılar: Çekirdeğe yakın dll yapısı, SandBox.
Eksiler: Çekici olmayan arabirim.
 
---> En çok kullanılan antivirüs yazılımları

Norton Antivirus 2005
Antivirüs programı denilince ilk akla gelenlerin başında Symantec’in Norton Antivirus ürünü geliyor. Norton Antivirus her yıl başarısını pekiştirecek bir ürünle raflardaki yerini alırken, antivirüs sektörünün ilklerine de imza atıyor. Ülkemizde birçok kullanıcısı bulunan Norton’un en büyük dezavantajı sistem kaynaklarını fazlasıyla kullanması. Kurulumu bile çok uzun süren, düşük konfigürasyonlu bilgisayarlarda çalışmayı çok güçleştiriyor. Çok sade ve basit bir arabirime sahip ürün, sınırlı kişileştirilebilir ayar sunuyor.
Norton solucanlara, truva atlarına, ActiveX kontrollerine, Java uygulamalarına, zararlı ofis belge makrolarına, e-posta virüslerine karşı bilgisayarınızı başarıyla koruyor. Yayınlanan virüs güncellemeleri Internet’ten çok hızlı indiriyor. Özel bir tarama alanı oluşturabiliyor, zamanlanmış görevler ekleyebiliyorsunuz.
Internet ile bütünleşmesi çoğu ürün gibi çok başarılı olan Norton Antivirus 2005, gelen ve giden e-postaları ilk önce kendi üzerinde tarıyor daha sonra, e-posta istemcisine iletiyor. Bu sayede de, virüsün gelen kutusuna düşmesi engelleniyor. Anında mesajlaşma programlarına da destek verebiliyor. Bloodhound teknolojisiyle, yeni ve tanımlanmayan virüslere karşı koruma sağlayabiliyor. Internet solucan koruması, Internet’te dolaşan solucanları bilgisayarınıza girmeden engelliyor. Bu özelliklerine ek olarak, bilgisayarı açabilen CD’si bilgisayarın başlangıç sektöründe oluşan sorunlara karşı çözüm sunuyor.
Artılar: Ödüllü tarama motoru, hızlı güncelleme sistemi.
Eksiler: Basit arabirim, az özellik, yüksek sistem kaynağı ihtiyacı.
 
---> En çok kullanılan antivirüs yazılımları

Panda Titanium 2005
Bellekteki programları tarayarak kuruluma başlayan Panda, sisteme bir çırpıda kuruluyor. Panda’nın geçmişten gelen başarılı arabirimi 2005 sürümünde de devam ediyor. Panda yüklendikten sonra, devamlı uyarı penceresi çıkartarak güncellemelerin yapılmasını istiyor. Güncellemeler bitiyor, daha sonra tam tarama yapılmadığını belirten uyarı pencereleri çıkıyor. Fakat bu pencereler bir süre sonra can sıkıcı olabiliyor. Bu yüzden uyarıları dikkate alın ve yapmak istediği işleme izin verin. Bunun dışında sade arabirimi kısıtlı kişiselleştirilebilir ayarlara kolay ulaşmayı sağlıyor.
Panda’ya yeni eklenen TruPrevent özelliği sayesinde, virüs güncellemesi olana kadar, tanımlanmayan virüsleri tespit edebilmekte ve sistemden kaldırabilmekte. Virüs tespitinde çok başarılı olan Panda, aynı başarıyı raporlamada gösteremiyor. Panda ile birlikte bütünleşik olarak gelen güvenlik duvarı, anti-spyware ve anti-dialer özellikleri sayesinde komple güvenlik çözümü sunabiliyor. Tarama sırasında, fazla olmasa da yine de sistem kaynaklarına belli bir yük biniyor. Günlük olarak gelen tehlike uyarıları sayesinde, virüsler daha size ulaşmadan bilgi sahibi olabiliyorsunuz.
Panda e-posta istemcileriyle,Web tarayıcılarıyla ve anında mesajlaşma programlarıyla bütünleşerek, Internet’ten gelecek tehlikelere karşı sisteminizi başarıyla koruyabiliyor. Bunun yanında birkaç antivirüs çözümünde bulunan Kurtarma Disketi oluşturma bölümü Panda’da da unutulmamış.
Artılar: Arabirim, başarılı virüs tarama, komple güvenlik çözümü, Internet’ten gelecek tehlikelere karşı etkin koruma.
Eksiler: Sıkıcı uyarı pencereleri, basit raporlama, taramada yüksek sistem kaynağı kullanma.
 
---> En çok kullanılan antivirüs yazılımları

PC-cillin 2005
Trend Micro PC-cillin Internet Securty 2005, yüklenmesi sırasında seri numarası istediği için, yüklemeye başlamadan önce www.trendmicro.com sitesinden ücretsiz olarak kayıt olmanız gerekiyor. Kayıt olduktan sonra, seri numarası e-posta yoluyla size bildiriliyor. Kurulum aşamasında, sadece antivirüs programını seçebileceğiniz gibi, kişisel güvenlik duvarı ve wi-fi güvenliği özelliklerini de bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.
PC-cillin Internet Securty 2005, biraz karışık yükleme işleminden sonra, son derece profesyonel ve iyi bir güvenlik çözümü olarak bilgisayarınızı tehlikelerden korumaya başlıyor. İşlevsel arabirimi, istediğiniz bütün bilgilere ve ayarlara erişebilmenize yardımcı oluyor. Virülere, spyware programlara, hacker saldırılarına ve spam e-postalarına karşı bilgisayarınızı koruyan PC-cillin, kişisel bilgilerinizi koruyarak, tehlikeli Web sitelerine girişleri de engelliyor.
Web tabanlı e-postalara karşıda güvenlik sağlayan PC-cillin, e-posta istemcisi kullanıcılarının gelen ve giden e-postalarını tarayarak sisteme e-posta yoluyla virüs bulaşmasını engelliyor. PC-cillin Internet kadar tehlikeli kablolu ve kablosuz ağlara karşı da bilgisayarınızı koruyabilmekte. Turbo Scan özelliği sayesinde, daha önceden kontrol edilmiş ve değiştirilmemiş dosyaları atlayarak çok daha hızlı bir tarama imkanı sunuyor. Internet’ten güncelleştirilen güvenlik uyarıları, kullanıcılara yeni tehlikeler hakkında bilgiveriyor veriyor.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst