Dünyanın En İyi 10 Balayı Yeri

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
Balayı, hepimizin bildiği gibi de evliliğin ilk günlerinde gelinle damatın çıktığı tatile deniliyor. İngilizce’deki honeymoon kelimesinden dilimize direkt çevrilmiş. İngilizce’deki honeymoon kelimesinin balayı olarak tercümesi doğru olsa da, buradaki moon süre olarak bir ay değil gökyüzündeki Ay anlamına geliyor. Günümüzdeki karşılığıyla balayı terimine 16. yüzyıldan sonraki yazarların eserlerinde rastlanıyor. Balayının evliliğin ilk ayında yapılan tatil olarak nitelendirilmesi ise 18. yüzyıldan sonrayı buluyor.
Balayı tatili için plan yapmak bile, yeni evlenecek çiftler için heyecan vericidir. Bu süreci keyfe dönüştürecek en güzel yurtdışı balayı yerleri seçenekleri konusunda bir liste hazırladık.

Dünyanın en iyi balayı tatili destinasyonları:

Maldivler

Maldivler-Maldivler-Resimleri.jpg


Maldivler, Hint Okyanusu’na serpilmiş 1.200 adadan oluşan tropikal bir cennet. Hindistan’ın güneyinde ve Sri Lanka’nın yaklaşık 750 kilometre güneybatısında yer alan Maldivler beyaz kumlu plajları, okyanusa doğru uzanan hindistan cevizi ağaçları, egzotik bungalovları ve resortları ile dinlenme ve rahatlama konusunda benzersiz balayı tatili fırsatları sunuyor.


Su sporları, deniz altı keşifleri için de ideal olan Maldivler, tropikal iklime sahip olduğundan Ocak ve Temmuz arası ve Eylül-Ekim arası dönemde balayı tatili düşünenler için ideal.


Maldivleri oluşturan ara parçalarının hiç birinin yerden yüksekliği 2,4 metreyi geçmediğinden dünyanın en düz ülkesi olarak kabul ediliyor. Bu yeryüzü cenneti, lagünlerin etrafını çevreleyen doğa harikası mercan resifleri ve yüzlerce canlı çeşidi ve renk harmonisine canlı canlı şahit olmak isteyenleri bekliyor.


Seyşeller

Seychelles-Seyseller.jpg



Seyşeller, Maldivler gibi tropik ada cennetlerden birisi. Şeker beyazı kumlardan, palmiyelerden ve turkuaz rengi denizden oluşan bu olağanüstü ada da, dünyanın en ünlü balayı destinasyonları arasında adından sıkça söz ettiriyor. Hint Okyanusu’nda bulunan Seyşeller; uluslararası havaalanı ve başkent Victoria’ya ev sahipliği yapan ana ada Mahé etrafına kümelenmiş 100’den fazla küçük adadan oluşuyor.


Huzur veren atmosferi ile bir yeryüzü cenneti olan Seyşeller, sanki bu dünyaya ait olmayan bir cennet parçasıymış gibi duruyor. Balayı çiftlerinin ayrılmak istemeyeceği bir yer olan bu egzotik ada için de vize gerekmiyor.
Son derece lüks ve egzotik balayı otelleri ile romantik balayı tatili düşleyenleri hayallerini süsleyen adalardan birisi.
Haziran-Kasım arası daha ılıman bir iklim e sahip olması nedeniyle, bu aylarda balayı tatili düşleyen çiftler için ideal bir tercih olabilir.

Koh Samui

Koh-Samui-tayland.jpg
Koh Samui, Tayland



Hayalleri süsleyen bir balayı tatili için nasıl bir şeyler beklersiniz? Egzotik atmosfer, etkileyici tropik adalar, canlı şehirler, hareketli gece hayatı, tropikal iklim, turkuaz deniz, göz kamaştıran kumsallar, dünyaca ünlü zengin mutfağı ve dahası… Tayland Adaları bu beklentileri karşılayacak güzellikte. Güney Tayland’da yer alan Koh Samui, Asya balayı yerleri arasında en sık öne çıkan ada. Her bütçeye uygun konaklama seçenekleri sunması ise Tayland’ın balayı destinasyonu olarak seçilme nedenleri arasında geliyor. Tayland, dünyanın bir çok yerine göre çok daha uygun bir yurtdışı balayı tatili yapma fırsatı veriyor. Bu da eğlenceye daha çok bütçe ayırmak anlamına gelebiliyor.


Beyaz kumlu muhteşem plajlar, yemyeşil doğası, Budist tapınakları, farklı kültürü ve sunduğu bolca aktivitesi ile Tayland, ülkemiz vatandaşlarından vize istemiyor. Tayland tatili için en uygun mevsim Kasım-Şubat arasıdır.
Koh Samui tatili için Mayıs-Haziran arası tercih edilebilir.

Santorini

Santorini-Resimleri.jpg



Santorini Adası, Yunan Adaları arasında dünyaca üne kavuşmuş yerlerden birisi. Dünyada günbatımı manzarası açısından en güzel yerlerden biri olan Santorini, keyifli bir balayı tatili düşleyenler için ideal bir yer. Dünyaca ünlü bir balayı destinasyonu olan ada, beyaz badanalı evleri, mavi renkte kapıları, pencere ve kubbeleri ile kendine özgün bir mimariye sahip. Volkanik patlamalar sonucu oluşan ada, her yıl dünyanın çeşitli yerlerinden pek çok turisti ve balayı çiftini ağırlıyor. Gece hayatı açısından oldukça hareketli olan ada, eğlence odaklı bir balayı destinasyonu arayışında olanları fazlasıyla memnun edecektir.


Uçak ve feribot kombinasyonu ile adaya ulaşmak isteyenler: Marmaris-Rodos arası 1 saatlik feribot yolculuğu sonrası, Rodos-Santorini arası uçuş alabilirler. Havayoluyla Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gidip, buradan Santorini’ye uçmak da mümkün. Santorini’yi ziyaret içim en uygun mevsimler ise mayıs-haziran ile eylül-ekim ayları arası.
Santorini’ye gitmek için Schengen vizesi almak gerekiyor



Hawaii

Hawaii-Havai.jpg



Hawaii, Kuzey Büyük Okyanus’ta Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı eyaletlerden birisi. Amerika anakarasından 3.700 kilometre uzaklıkta adalar grubu olan Hawaii, Godzilla, Lost ve Jurassic Park filmlerine ve dizilere mekan olmuş, muhteşem plajları, sörf yapılabilecek yüksek dalgaları, temiz kumsalları, kristal berraklığından denizi, yemyeşil ormanları, egzotik yerel kültürü ile rüya gibi bir balayı fırsatı sunan bir huzur adası.
6 adet adadan oluşan Hawaii ile özdeşleşen bir isim Waikiki. Oahu adasının güneyinde yer alıyor. Aynı zamanda başkent olan Honolulu’nun en canlı mekanı olarak biliniyor.

Adanın ünlü otelleri de yine bu sahil boyunca sıralanıyor. Plajın çevresi gökdelenler, restoranlar, alışveriş merkezleri, şık butiklerle dolu ve oldukça hareketli. Deniz kaplumbağaları, egzotik balıkları ve rengarenk mercanları ile Hawaii denizi görenleri büyüleyecek güzellikte. Etkileyici doğal güzelliklerinin yanında, 12 ay boyunca ılıman olan iklimiyle her mevsim balayı tatili olarak tercih edilebilecek bir yer.
Ada’ya gitmek için Amerika vizesi gerekiyor.


Paris

Louvre-Muzesi-Paris.jpg



Paris, romantizmin, aşkın ve güzelliğin her köşede yaşandığı ikonik bir Avrupa şehri ola gelmiştir. Dünyada en çok turist ziyareti alan Paris, ülkemiz tatilcilerinin de listelerinde ilk sırada yer alıyor. Avrupa’da balayı yapmak isteyen ve uzun uçak yolculukları sevmeyenler için Paris, en uygun balayı tatili yerleri arasında ilk sırayı hakkediyor.


Opera Garnier, Vendome, Concorde, Chatelet Meydanları, Aleksandr Köprüsü, Meclis Binası, Orsay Müzesi ve Zafer Takı ile Paris, yerinde durmak istemeyen, tarihi ve kültürel yerleri keşfetmeyi seven çiftlere sonu gelmez fırsatlar sunuyor.
Her sokağın görülmesi gereken şeyler açısından çok zengin olan şehir.
Seine Nehri’nde tekne gezileri, Louvre, Champs-Elysées ve elbette ikonik Eiffel manzarası ile keşfedilmeyi bekliyor. Alışveriş çılgınları için Paris’e alternatif olacak bir destinasyon bulmak güç olabilir.
Paris’e gitmek için Schengen vizesi almak gerekiyor.


Venedik

Venedik-Venice.jpg



Venedik, Avrupa’da balayı dendiğinde akla Paris ile birlikte gelen yerlerden biri. Tarihi zenginliğinin yanında mutfak yönünden vadettiği şeylerle öne çıkan Venedik, Akdeniz ülkesi sıcaklığıyla misafirlerini karşılıyor. Aslında bir ada olan Venedik, Adriyatik Denizi’nin kuzeyinde, 118 adacık üzerine kurulmuş. Adacıklar arasından geçen 170 kanal ve bunları birleştiren 400 köprü ile Venedik, 600 yıldır hiç değişmeyen mimarisi ile sokaklar arasında kaybolmayı seven meraklı çiftler için doğru bir seçim olacaktır.


Tarihi binalar, uzayıp giden kanallar, gondollar, daracık renkli sokaklar, çiftlerin kendisini eski zamanlarda yaşıyor gibi hissetmesine neden olabilir.
San Marco Meydanı, Palazzo Ducale (Dükalık Sarayı), dünyaca ünlü Rialto Köprüsü, ünlü cam işçiliğinin nadide ürünlerini sergileyen galeriler, kanallarda gondol gezisi ve nefis İtalyan mutfağı ürünleri balayı çiftlerini bekliyor.
Özellikler yaz sonları balayı yapacak çiftlerin tercihi olabilir.


Bahamalar

Bahamalar-Bahamas.jpg



Atlas Okyanusu’nda, Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida Eyaleti’nin güneydoğusunda ve Küba’nın kuzeyinde bulunana Bahamalar, 14’ü ana olmak üzere yaklaşık 700 adadan oluşan bir tropikal cennet. En büyük gelir kaynağı turizm olduğundan, Karayipler’de yer alan ülkeler içerisinde en iyi turizm altyapısına sahip ülkelerden birisi. İspanyolca “sığ deniz” anlamına gelen baja mar öbeğinden ismini alan Bahamaları’ın Nassau limanı ise Karayip turuna çıkan yolcu gemilerinin duraklarından birisi. Nassau’da ücretsiz internete her yerden erişilebiliyor.
Karayiplerin bu cennet adası, şnorkelle dalış yaparak Karayiplerin mercan resifleri ve rengârenk deniz altı yaşamının keşfedileceği bir yer.
Bahamalar‘ın iki mevsimli yumuşak astropikal iklimi büyük ölçüde Gulf Stream akıntısı ile Atlas Okyanusu’nun meltemlerinin etkisi altında olduğundan, ortalama sıcaklık kış aylarında 21 derece, yaz aylarında ise 27 derece civarında seyrediyor.


Amerika’nın sayfiye yeri sayılan Bahamalar’da, Nicolas Cage, Tiger Woods, Michael Jackson, Charlie Chaplin gibi ünlülerinin evi bulunuyor. Paradise Island’da yer alan Atlantis Resort, dünyaca ünlü markalar, restoranlar, gece kulüpleri, casinolar, akvaryum, su parkları ve paralı plajların bulunduğu birkaç binadan oluşan yapısıyla dikkat çeken bir yer.
Bahamalar’a aktarmalı uçuşlarla 3000-4.000 TL arası bir ücret ödenerek gidilebiliyor. Gerek konaklama ve gerekse yeme-içme ücretleri de oldukça pahalı. Bütçe açısından sıkıntısı olmayan, tropikal ada tercihi yapacaklar için tavsiye edilebilir.
Türkler, Bahamalar’a turistik seyahat amaçlı gittiklerinde ve bunu belgelediklerinde vizeden muaf kabul ediliyorlar.


Bora Bora

Bora-Bora.jpg



Pasifik Okyanusu’nda bulunan Bora Bora, masmavi ve berrak okyanus suları üzerine kurulu bungalovları ile insana tüm dertlerini unutturacak kadar büyüleyici manzaraya sahip. Tahiti dilinde orijinal adı “ilk doğum” anlamına gelen “Pora Pora”‘dır. Volkanik bileşimlerden oluşmuş ada 6 mil uzunluğunda 2.5 mil genişliğindedir. Tahiti’nin kuzeybatısında, Fransız Polinezya’sına bağlı Bora Bora Adaları’nda mükemmel bir balayı için her şey düşünülmüş. Su üzerindeki kurulmuş deniz bungalovların daha iyi bir konuma sahip olduğu Dünyada çok az yer vardır.


Bora Bora adasında, kıyılarda görülmeye değer etkileyici lagünler, bariyer resifleri ile çevrilmiş. Enfes koylara konuşlanmış lüks tatil yerleri ve oteller unutulmaz bir balayı tatil için en iyi adreslerdendir.
Buradaki oteller 40 yıldan daha fazla bir deneyime ve kültüre sahip, taze çiftlere unutulmaz bir deneyim yaşatmak için her türlü özel konfor ve olanağı sunma konusunda oldukça cömertler.
Dünyada siyah inci çıkarılan tek yer olan bu adada, cüzdanına güvenenler hemen hemen her yerde rastlayacakları mağazalardan yeni eşlerine güzel bir tatil hediyesi satın alabilir.
Bora Bora için en ideal dönem Mart-Kasım arası ve vize uygulanıyor.


Bali

Bali-Balayi.jpg



Endonezya‘nın en popüler adası olan Bali‘nin sloganı Bali Shanti Shanti Shanti. Shanti, Sanskrit dilinde huzur ve barış anlamına geliyor. Barış ve huzurun üzerine güneş, şahane plajları olan deniz ve kum üçlüsünü ekleyip bir de tüm bunların üzerine adanın kendine münhasır kültürel zenginliğini eklenince balayı destinasyonu olarak neden bu kadar cazip bir yer olduğu kolayca anlaşılıyor. Endonezya’nın 17,500 adasından biri olan Bali, 4 milyon bulan nüfusuyla ülkenin en zengin bölümü aynı zamanda. Çoğunluğu Hindu inancına sahip ada, 20 bin tapınağı ile, Tanrıların Adası olarak da biliniyor.


Dalış yapıp su altı güzelliklerini keşfetmek, dağ ve orman yürüyüşleri yapmak, masaj yaptırmak, ünlü Bali dans gösterilerini izlemek yapılacak şeyler arasında sayılabilir.
Kültürel yapısı açısından oldukça zengin olan güleryüzlü Balililerle sohbet etmekten çekinmeyin.
Endonezya vizesini Bali havalimanında alabiliyorsunuz.Yeşil pasaportunuz varsa vize gerekmiyor.

Bilgi edinmek için aşağıdaki konuları da inceleyebilirsiniz.

http://www.forumhane.net/turkiye-ve...gerekli-belgeler-nelerdir-vize-ucretleri.html

http://www.forumhane.net/turkiye-ve...eleri-hakkinda-genel-bilgiler.html#post208222

http://www.forumhane.net/turkiye-ve-dunya-cografyasi/78938-turkiye-den-vize-istemeyen-ulkeler.html

 
---> Dünyanın En İyi 10 Balayı Yeri

Türkiye dururken ne gerek var bunlara...
 
---> Dünyanın En İyi 10 Balayı Yeri

of cok guzel yerlerrrrrrrrr yaaa ..
yakında dugun var amaaa bıleemıorm :D
 
---> Dünyanın En İyi 10 Balayı Yeri

her zaman balayına cıkılmıyor ama :D :smileysmitteilend01 :smileysmitteilend01 suan ıcın bole bı fıkrımız yok bakcaz

allah aşkına eskiden balayı mi varmış :D hem sen allah yolunda olan bir kız sin israf haram turkiye var git güzel bir yere Karadeniz de örneğin çok güzel yerler var illa deniz kenarı mj olmak lazım bana göre balayı insanlar içinde değil baş başa beraber kafa dinleyecek pek insan olmayan sakin bie yerde geçirmek
 
---> Dünyanın En İyi 10 Balayı Yeri

allah aşkına eskiden balayı mi varmış :D hem sen allah yolunda olan bir kız sin israf haram turkiye var git güzel bir yere Karadeniz de örneğin çok güzel yerler var illa deniz kenarı mj olmak lazım bana göre balayı insanlar içinde değil baş başa beraber kafa dinleyecek pek insan olmayan sakin bie yerde geçirmek

karadenıızlıyım zaten oraları bılıom :D kısın nere gıdılır allahsen :D
ısın sakası bılmıom bakcaz :D
 
---> Dünyanın En İyi 10 Balayı Yeri

karadenıızlıyım zaten oraları bılıom :D kısın nere gıdılır allahsen :D
ısın sakası bılmıom bakcaz :D

hahaha kışın grl güney doğuya güzel dir :D biliyor um şaka Güneydoğu çok güzel yerler var örneğin Mardin gidin kalın çok güzel tarihi var ordan gezin. lusaybin var piknik yeri gidin bie gününüzü orda geçirin çok güzel die pişman olmaz siniz :dance:
 
---> Dünyanın En İyi 10 Balayı Yeri

hahaha kışın grl güney doğuya güzel dir :D biliyor um şaka Güneydoğu çok güzel yerler var örneğin Mardin gidin kalın çok güzel tarihi var ordan gezin. lusaybin var piknik yeri gidin bie gününüzü orda geçirin çok güzel die pişman olmaz siniz :dance:

:eek:k::eek:k::eek:k:
 
---> Dünyanın En İyi 10 Balayı Yeri

Amsterdam niye yok listede? Bence başı çeker
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst