Dumansız Hava Sahasına Alıştıkmı :)

Debresif

Bayan Üye
Sorum sigara kullananlara
Okul kapısı önlerinde öğretmenleri ellerinde sigara kar kış demeden dısarda sigara içerken görüyoruz. Yada işyerlerinde sıcak soğuk demeden 5 dk lık kaçamaklarla içen insanlar görüyoruz. Bende sigara içenlerdenim bu yasa içiş oranımı düsürmedi yaptığı %100 lük sigara zamlarıda düşürmedi. Ama ben doğru buluyorum bu yasayı. Benim babam gırtlak kanseri sebeblerini anlatmama gerek yoktur herhalde. sigarayı bıraktıktan 15 yıl sonra yakalandı bu hastalığa sigaranın zararlarını anlatmamada gerek yok sanırım. Bu yasa ile belki ben etkilenmedim belki gözümün önünde acı çeken babama rağmen içişimde bir azalma olmadı ama çevremde bu yasa ile ve sigaraya gelen zamlar ile sigarayı bırakan çok arkadasım oldu ki onlar adına sevindiğim için desteklediğim bir konu. Sanırım başta çıkaranlar çok sevgi selam iletsemde sonra sonra alıştığım bir yasa oldu. Siz neler düsünüyorsunuz. Bırakan oldumu aranızda yada çevrenizde. Yada size etkisi ne oldu içen ve içmeyenler için.

---> Dumansız Hava Sahasına Alıştıkmı :)

Amaç içmeyi engellemek değildi zaten, içmeyeni korumaktı.
İçenler zaten bedelini er yada geç ödüyor.

"Sigara, küresel bir sağlık tehdidi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) pasif içiciliğin etkilerine ilişkin bir rapor açıkladı. Rapora göre her yıl 600 bin kişi pasif içicilik yüzünden ölüyor. Bunların üçte biri de çocuk."

kaynak

Bunların yanısıra bir çoğu hayattan soğutan hastalıkla mücadele ediyor, elleri ayakları kesiliyor.

Amaç içmeyi engellemek değildi zaten, içmeyeni korumaktı.
İçenler zaten bedelini er yada geç ödüyor.

"Sigara, küresel bir sağlık tehdidi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) pasif içiciliğin etkilerine ilişkin bir rapor açıkladı. Rapora göre her yıl 600 bin kişi pasif içicilik yüzünden ölüyor. Bunların üçte biri de çocuk."

kaynak

Bunların yanısıra bir çoğu hayattan soğutan hastalıkla mücadele ediyor, elleri ayakları kesiliyor.

Evet ama içenlerde bırakanlarda oldu. İçmeyenler ve içenler şu anki yasadan memnunmu alıştımı bunları merak ettim :)

Hiç bir yasa içenleri içmemeye zorlayamaz, zorlasada kendiliğinizden bırakmassanız faydası olmaz.
Sadece pasif içicilik konusunda 10 numara bir yasa oldu.
İçenin halinden anlamam ama içmeyenin halinden çok iyi anlarım ve çokta güzel oldu :pp

bence son derece iyi uygulaniyor,zaten su kanun 15 sene once ciksaydi,bizim jenerasyonda sigara kullanmiyor olacakti..

Sevmiyorum o yasağı :( . Ben sigara İçen bi insanım Özgürlüğümü verin nerde oeski günler uçakta bişle sigara içerdik

Günde 1 veya 2 adet içiyorum. Yasayı da sonuna kadar destekliyorum. Neydi eskiden devlet dairelerinin, okulların, otobüslerin lokantaların hali. İnsanlar kadın çoluk çocuğu bırakın, bebek dahi olsa sigara içiyorlardı. Bu yasak bir çoklarını kul hakkından kurtardı. sonuna kadar dumansız hava sahası.

çok iyi oldu keşke yasak daha önce geleydi.

yasağın farkında bile olmuyorum ben.

hastane koridorunda, bankada, okulda ve karakolda bile içtim yasakmış pehh.

ne alaka ucakda bile sigara icerdik??hangi ucaga bindin sen???

hukumetin sigara konusunda attigi adimlar guzel...

burda okullar olsun is yerlerde olsun belirsi uzaklikdan sonra sigara icebilirsin..

insanin icinde biten birseydir.

ben 22 senedir sigara iciyormuyum? hayir..

demekki insanin kendisinde biten birseymis
babam sigara icer

kizi icmez..

kimseyi sucliyamayiz.

kendi kararlarimiz..

Çok güzel bir karar ayrıca uygulamayanını da görmedim

Güzel bir karar aslında, ama hala bazı bar-pub'larda fosur fosur içiliyor, çokta içtim.
Zaten öyle bir ortama denetleyicide girse birtane'de kendi yakar :Ç
İçmeyenler için iyi bir uygulama oldu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri