Dudak Boyama Sanatı

ashli

Bayan Üye
Dudaklar... Bayanların en duyarlı, en alımlı yanlarındandır. Ama dudakların boyanması zaman zaman bir problem durumunda önümüze çıkar; çünkü hoşa giden ve gerçekten yakışan rujlar her vakit birbiriyle örtüşmez.
O halde hususa bir miktar daha yakından bakalım; ne dersiniz ?

Rujunuzun makyajınızla, ama en mühimi doğal cilt tonunuzla uyumlu olması gerekmektedir.

Hangi rengin cilt tonunuza ideal olacağını nasıl anlarsınız ?

Ruj tercih etmek en az "bay doğru" yu bulmak kadar çetrefilli bir iştir; onlarca renk ve çeşit arasında sıkışıp kalabilirsiniz!
Bu seçimde de kurallar aynıdır; denemeli ve sonunda doğru olanı bulmalısınız!
Ne yazık ki dudak boyalarında standartlar geçerli değildir. Her kadının ruj tercihini etkileyecek değişik kişiliği, yapısı, yaklaşımları, beğenileri ve elbette değişik cilt tonu vardır. Söz gelişi, bir kadının güzelliğinin sırrı olan ruj, bir diğerine inanılmaz itici bir görünüm verebilir.
Tanım olarak, en doğru ruj, yüzünüze ışıltı kazandırıp iyi görünmenizi sağlayandır.
Cilt tonunuza göre doğru ruju saptamak için tavsiyeleri gözden geçirin; sonra da rujların gizemli dünyasına bir göz atın.

Ten renginize uyan ruj tonları

Çok açık ten
Şeffaf renkler, bej tonları, kıpkırmızı, hafif mercan renkleri, pembe rujlar.

Açık ten
Sıcak şeftali ve pembe renkler içeren tonlar.
Çarpıcı renkler gerektiren durumlarda mavi bazlı rujlar, vişne tonları, kahverengine kaçan tonlar.

Buğday ten
Sıcak alt tonları olan renkler: kahve bazlı mor, açık kahve. şarap rengi de muhteşem bir ışıltı verebilir.

Koyu ten
Derin, parlak olmayan kırmızılar yani mavi veya mor alt tonlar içeren renkler. Çikolata veya erik renkli rujlar da mükemmel durur.


Rujların gizemli dünyası

Fransızca'dan dilimize yerleşen "ruj -rouge-" kelimesi "kırmızı" anlamına geliyor!
Kan kırmızı dudaklar "show" dünyasında öteden beri geçerliliğini koruyan bir trend. Bu klasikleşmiş renk, doğunun gizemli geyşalarından batının kuvvetli bayanlarına kadar yayılmış ve kalıcılığını kanıtlayarak kozmetik dünyasına yerleşmiş.

Kırmızı rujun enteresan bir yönü de yeni bin yılda kahvaltısında erkek yiyen, gemleri elinde tutan, iş dünyasında söz sahibi kadınlarla özdeşleştirilmesi! Ama şaka bir yana, kırmızı ruj kozmetikte gerçek bir mit. Doğru teknik ve doğru ton seçimiyle kırmızı kadar çarpıcı, çekici, sıcak ve aynı zamanda masum bir tazelik çağrıştıran bir başka renk var mıdır ?

Dinamik kırmızı dudak tarzını uygulamak isteyen ama bunun fazla iddialı olacağını düşünenler için, başlangıç olarak, açık kırmızı bir ruj veya parlatıcı kullanmak doğru olacaktır. Kırmızının tesirini yumuşatmak için ruj uygulamasından önce çok açık bir dudak kalemiyle dudağı çerçevelemek yeterlidir. Tam tersine, kırmızının tesirini artırmak içinse rujla aynı tonda dudak kalemi uygulanır.

Farklı bir etki için, ruju parmak ucunuzla dudağınıza hafifçe yayın. Bu uygulamayla birlikte dudak kalemi ve dudak fırçasını kullanmazsanız, hafif, yumuşak ve romantik bir etki elde etmiş olursunuz. Bu etkiye ışıltı kazandırmak için parlatıcı kullanmanız yeterli olacaktır.

Bu arada kırmızının bunca tonu arasında hatasız olanını bulmaya çalışırken kafanızın karışması çok doğal. Bu işi kolaylaştırmak için size bazı ipuçları yardım edecek. Cilt tonlarına göre uyumlu olan kırmızı ailelerine bakın;

Gerçek mavi-kırmızı dudak renkleri:
Mavi alt tonlarıyla gölgelenmiş bir kırmızı.
Bu tonlar açık ten renkli bayanların seçimi olmalı.

Kahve-kırmızı dudak renkleri:
Kahve alt tonları olan bir miktar daha iddialı renkler.
Buğday ten renkli kadınlara tavsiye edilir.

Mor kırmızı dudak renkleri:
Erik kurusu alt tonları olan kırmızı renkler.
Koyu veya yanık ten renkli kadınlarda mükemmel durur.

Turuncu kırmızı dudak renkleri:
Turuncu alt tonları olan kırmızının daha parlak bir ailesi. Hatırlanması gereken bir nokta, bu aileden gelen kırmızıların sarıya çalan ten renklerine pek uymamasıdır. Asyalı kadınlara en fazla yakışan turuncu alt tonlara alternatif olan altın alt tonlarına sahip kırmızılardır.

Kuvvetli bir dudak rengi kullanırken yüzünüzün geri kalanına iddiasız renkler kullanmaya itina gösterin. Doğal, pastel, sakin renkleri tercih edin ki kırmızıyla kontrast yapsın. Bunu yaparken hatırlamanız gereken zaten vurgulu olan kırmızı rengin göz makyajınızla kontrast durumunda olması ama baskın olmamasıdır.

Net, taze bir görünüm için gereken, gözlerinizi açık kahve veya ten rengi tonlarından biriyle boyadıktan sonra abartısız olacak biçimde eyeliner ile çevrelemeniz ve rimelle tamamlamanızdır. Dudağınızdaki kırmızının gizemli büyüsüyle şık ve sofistike bir hava kazanmanız işte bu kadar kolay!
 
helenahoudova34post5.jpg

 
Son düzenleme:
---> Dudak Boyama Sanatı

Dudak Bakımı ve Dudak Makyajı

Dudak Bakımı
Dolgun, bakımlı ve güzel görünen dudak dişiliğin ve seksiliğin simgesidir. Dudak bakımı dudaklarımızın güzel ve çekici görünmesini sağlar.Dudaklarımız çok hassas ve cildi ince olduğu için özel bir bakım ister.Dudaklarımızı aşırı rüzgar soğuk ve sıcaktan korumalı, kurumasını ve çatlamasını önlemeliyiz. Bunun için çantamızda her zaman bir çatlak kremi (lipstick) bulundurmalıyız. Vazelin veya zeytinyağıyla dudaklarımızı nemlendirerek bakımını yapabiliriz.

Ayrıca soğuk havalarda dudaklarınız çatlıyorsa kakao yağı kullanabilir ve cildiniz için kullandığınız nemlendirici ile dudaklarınızı da nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

Dudak Makyajı
Dudaklarınızdaki kusurları düzeltmek için açık tonlardaki rujları tercih etmelisiniz.

Eğer dudaklarınız ince ise açık tonda ve ucu küt bir dudak kalemiyle üst dudağınızın ortasından başlayarak ve dudak çizginizin biraz üstünden dudakların birleştiği yere kadar yumuşak bir hat çizin. Aynı işlemi alt dudağınızada uyguladıktan sonra kaleminizin renginden bir ton daha açık renkte ruj sürün ve alt dudağınızın tam ortasına biraz parlatıcı uygulayın

Rujunuzu sürdükten sonra alt dudağınızın tam orta kısmına parlatıcı sürün. Böylece dudaklarınızı hem daha seksi hem de daha dolgun görünür.

Rujunuzu sürmeden önce mutlaka dudak kalemi kullanın. Ne kadar hafif makyaj yaparsanız yapın dudak kalemini ihmal etmeyin. Kaleminizin ucunun küt olmasına özen gösterin. Sivri uçlu kalem dudaklarınızın hatlarını doğal göstermez. Kaleminizin rengi rujunuzun yalnızca bir ton koyusu olsun.

Rujunuzun daha kalıcı olmasını istiyorsanız ruj sürmeden önce dudaklarınıza biraz pudra veya fondöten sürün ya da kolay çıkmayan ever-lasting rujlardan kullanın.

Eğer esmer bir tene sahipseniz açık tonlarda (pembe, truncu, açık lila) rujları tercih edin.

Şunu sakın unutmayın kadın için en güzeli doğal güzelliktir. Özellikle 20 li ve 30 lu yaşlarda fazla makyaj güzelliğinizi gölgeler. Bu yaşlarda gözlerinize pastel tonlarda hafifçe süreceğiniz bir far, dudaklarınıza hafif bir ruj, burun ve çenenizin üstüne biraz pudra ve allık, kirpiklerinize ise şeffaf veya kahverengi tonlarda bir rimel sürmek özellikle gündüz makyajı için yeterli ve idealdir.
 
Son düzenleme:
---> Dudak Boyama Sanatı

Dudak Makyajıyla İlgili Bildiklerinizi Unutun

Dudak makyajı ile merak ettiğiniz hemen hemen her konuda öneri ve tekniklerin olduğu bu yazıda ruj ile yapabileceklerinizi içermektedir.

Rujunuz Dudak Kenarlarınıza mı Taştı?
Önce çubukla taşan kısımları temizleyin; sonra pamuklu çubuğun ucuna bir parça fondötene batırıp lekeleri kapatın, pudralayın, rujunuzu yenileyin. Rujunuzu sürmeden önce dudaklarınıza biraz fondöten sürüp pudralayın. Bir kat ruj sürün, fazlasını almak için iki dudağınızın arasına bir kağıt mendil koyup dudaklarınızı bastırarak kapatın, 2. katı uygulayın.

Rujunuz Dişlerinizi mi Boyuyor?
Kötü bir görüntü ama önlemi çok kolay: rujunuzu sürdükten sonra baş parmağınızı ağzınıza koyun (çocukların parmak emdiği gibi) ve dudaklarınızı sıkıca kapatın. Rujunuzun fazlası parmaklarınıza çıkacaktır.

Rujunuzu Belirginleştiririn
Ruj renginize uyumlu bir dudak kalemiyle tüm dudağınızı boyadıktan sonra rujunuzu uygulayın. Daha belirgin ve çarpıcı bir renk elde edeceksiniz.

Parlak Dudaklar
Pek kalıcı olmayan dudak parlatıcılarının yerine, dudaklarınıza vazelin sürün. Hem parlaklık daha kalıcı olacak, hem de dudaklarınız yazın güneşinden, kışın da soğuğundan korunmuş olacak.

Doğal Görünümlü Dudak İçin Öneriler
Dudağınızın doğal kırmızısına çok yakın bir ruj rengi seçin. Ruju sadece alt dudağınıza sürüp dudaklarınızı birbiri üstene kapatıp sıkın. Üst dudağınıza geçen ruju parmağınızın ucuyla hafifçe yayın.

Dudaklarınızı Olduğundan Daha İnce Gösterme Teknikleri

Dudak kenarlarınıza hafifçe fondöten sürün.
Dudaklarınızı, rujunuza uygun renkte bir dudak kalemiyle üst dudağınızın doğal çizgisinin hemen altından, alt dudağınızın ise hemen üstünden çevreleyin.

Dudaklarınızın yeni çizgisine sadık kalarak rujunuzu sürün. Mat rujlar tercih edin. Ruju fırça ile uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız.


Dudaklarınızı, rujunuza uygun renkte bir dudak kalemiyle doğal çizgisinin tam üstünden çevreleyin.
Dudaklarınızın yeni çizgisine sadık kalarak rujunuzu sürün. Parlak ve açık renkler kullanın. Koyu renkler dudak hacminizi küçültür. Koyu renk kullanmak zorundaysanız, dudaklarınızın ortasına daha açık bir renk veya parlatıcı sürün.
 
---> Dudak Boyama Sanatı

-Dudak Makyajı-

Dudakları boyamak, yüz makyajını tamamlar. Hoş bir ağza dikkat çeker. Ancak dudaklarınızı boyarken dikkat etmeniz gereken ayrıntılar vardır.
Dudak boyasının en kullanılan türü katı ve çubuk şeklinde rujlar olmasına rağmen, iyi dudak makyajı bir dudak fırçasıyla gerçekleştirilir. Çubuk şekli, dudağa tam şekil vermek için fazla kalındır.

Ağızda pek çok yağ salgılayan bezler bulunduğu için, dudaklar kurumaya eğilim gösterir. Bu yüzden dudak boyaları diğer kozmetiklerden daha yumuşaktır. Çoğu dudak boyası, mum, yağ ve yağ alkollerinin renk verici maddelerle karışımından oluşur. Eğer renk maddesi dudaklara direkt olarak temas ettirilirse, dudakları kurutur. Bunun için fondöten tabakası uygulamak önemlidir.

Dudak şekillerine göre makyaj

İnce dudaklara dolgun görünüm vermek için, fondöteni dudağın tüm yüzeyine uygulayın. Daha sonra dudağın doğal sınırını aşacak şekilde dudak kaleminizle bir sınır çekin. Parlak bir gölge veren dudak rengi ile içini doldurun veya bol miktarda parlatıcı kullanın.

İri dudakları aşağı doğru yaygınlaştırmak için, fondöten uygulaması yapın. Daha sonra kalemle dudak sınırının biraz içinde kalacak şekilde çizme işlemini bitirin. Üstüne doğal renklerde ruj uygulayın.

Sarkık dudakları, dudak köşelerini bir örtücü ile kapayarak, daha iyi bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Daha sonra dudak köşesini yukarı doğru yaymak için dudak kalemi kullanın ve çerçevenin içini kalem ile boyayın.

Eğer sadece üst veya alt dudağınızın dolgunluğu azsa, daha ince olan dudağın üzerine fondöten uygulayın. Doğal sınırın biraz üstünden şeklini kalemle çizin. Sonra dolgun dudak yüzeyini, ince olanına göre daha koyu boyayın.

Yaş ilerledikçe, doğal dudak sınırı belirginliğini yitirir. Dudak, şeklini çarpıtan kırışıklarla çevrelenir. Koyu renk bir kalem ve iyi bir ruj, boyanın dudakların dışına taşmasını önleyecektir. Parlatıcıyı idareli kullanın ve ruj rengini dikkatli seçin. Eğer ruj çok solgun renkteyse, yıkanarak gitmiş gibi durur. Aksine çok parlaksa, fazla gösterişli görünecektir.
 
---> Dudak Boyama Sanatı

Rujlar Hakkında...

Makyajın vazgeçilmez unsuru ve tamalayıcısı rujlar hakıda her şey…
Boya, hafif renk ve parlaklıklarıyla bilinen az miktarda sade pigment ( boya maddesi) içeriyorlar ve az miktarda kapsamlarını sunuyorlar. Onlar oldukça sadeler, onları uygulamak için bir aynaya bile ihtiyacınız yok!
Görünüm: Doğallık, belirgin renkleri ve parlak çeşitleriyle ıslak bir görünümü önemsemiyor.
His: Sade olanlar hafif ve kaygan olurlar, dudaklarda uzun süre kalamazlar.

En iyi ürünler
MAC Lipgloss, Chanel Glossimer, Yves Saint Laurent Rouge Pur Transparent, Christian Dior Marshmallow Gloss, L’Oréal Rouge Pulp Liquid Lip Color, Kiehl Lip Gloss, Clinique Almost Lipstick, Trucco Lipstains, Stila Lip Polish, Clarins Sheer Lipstick, Max Factor Ultralucent Lip Polish, Origins Lip Gloss, Lancome Sheer Magnetic Lipstick, Lorac Lip Gloss, Laura Mercier Healthy Lips’dir.

Dudak tavsiyesi
Sade bir dudak kalemi sürmeden önce hafif veya sade bir kalem ile dudaklarınızı renklendirin, dudaklarınızda bu çok daha uzun süre kalacaktır. Parlaklıklar, eskiden buzlu olarak bilinirlerdi, şuan daha güzeldirler ve göze çarpmazlar. Tüp içerisinde daha çok metalik, inci gibi görünürler veya ışıkları renk renk yansıtırlar, ama dudaklarda kuvertür yumuşacıktır ve göze çarpmazlar.
Görünüm: Parlaklıklar, dudakların parlaklığı yakalayabilmesi için ışığı yakalar ve yansıtırlar.
His: Parlaklıklar, biraz mika ve reflektörü içerir. Bu akım versiyonu hafif inceliği, pürüzsüzlüğü ve kremayı hisseder.

En iyi ürünler
Lancome Rouge Absolu, Prescriptives Mattina, Origins Frost Bites, Origins Shimmer Sticks, Laura Mercier Lip Color, Stila Allover Shimmer, Chanel Rouge Lumiére, Bobbi Brown Essentials Shimmer Lip Gloss, Hard Candy Lip Gloss Cubes (metalikler)
 
---> Dudak Boyama Sanatı

Dudaklarınızla Büyüleyin

Dünyada en çok satın alınan ve popüler olan kozmetik ürününün ruj olduğunu biliyor muydunuz? Yüzlerce değişik markada, binlerce değişik renk ve doku taşıyan rujlardan pek çok çeşidini kullanmışızdır.

Tüpte, fırça ile sürülmeye uygun kaplarda ve kalem şeklinde ya da klasik alıştığımız görünümü ile pek çok çeşidi olan rujlar makyaj modasını belirleyen başlıca unsur olmaya devam e diyor.

Dudakları doğru boyamak için önce dudak rengine çok yakın bir tondaki kalemle çerçeve çizilmeli ve içi doldurularakadeta bir astar oluşturulmalıdır. Seçtiğiniz rengi bir fırça ile sürmelisiniz. Ruju fırça ile sürmekten hoşlanmıyorsanız en azından iki dudağın birleştiği yeri bir fırça ile düzelterek çok keskin geçişler olmamasını sağlamalısınız.

Rujlar parlak, kremsi, buzlu cam ve mat gibi değişik dokularda üretilmektedir. Mükemmel görünmenin sırrı renk seçimi ve doğru uygulamada yatıyor.

Dudaklarınız yeterince dolgun değilse mümkün olduğunca açık renklerde ama mat- donuk renkleri seçmelisiniz. Bu tip rujlar dolgun gösterecektir.

Dudak makyajına başlamadan önce dudağınıza e vitamini içeren bir dudak koruyucusu ya da en kötü ihtimalle biraz vazelin sürmelisiniz. Bu dudakları nemlendirerek makyaja hazırlar ve çatlakları doldurarak üzerine sürülenlerle pürüzsüz bir görüntü oluşması sağlanır.

Rujun kalıcı olması isteniyorsa önce astar ve ruj uygulanmalı sonra bir mendille ruj emdirilerek tekrar sürülmelidir. Bu işlemi ne kadar tekrarlarsanız rujunuz o kadar dayanıklı olacaktır.

40 yaşını aşmış hanımlara mat rujlar önerilmemektedir. çok olmamakla birlikte parlak rujlar onlar için daha iyi bir seçimdir. Tabi öncesinde astar olarak kalemi uygulayarak.

Ruj kadar olmasa da dudak parlatıcıları da rağbet gören ürünlerin arasında. Bu parlatıcılar tek başına ya da rujla birlikte uygulanabiliyor. Doğal parlaklığı sayesinde daha dolgun bir görüntüye neden olmaktadır. Bu nedenle ekstra dolgun dudaklı kadınlara çok dikkatli ve az miktarda kullanmaları önerilmektedir.

Ruj ya da parlatıcınız elbisenize bulaşmışsa da dert etmeyin. Pek çok ruj herhangi başka bir maddeye gerek duymaksızın soğuk su ile kolaylıkla temizlenmektedir.
 
---> Dudak Boyama Sanatı

Rujlar Hakkında Bunu Biliyor Muydunuz?

Özellikle 2.dünya savaşı yıllarında yüzlerini çok soluk bulan kadınların kendilerini daha iyi hissetmeleri için ön plana çıkmaya başlayan ruj bir daha hiç yerini kaybetmemiştir. Charles Revson ilk kez aynı renkte oje ve ruj kullanarak bu konudaki modanın temellerini oluştumuştur.
Güzel, renkli ve canlı bir görünüm sağlayan rujun yararları bu kadar değil. Özellikle kendisini sonbahar ve kışın hissettiren dudak kurumaları ve çatlamalarına karşı rujla çok iyi bir koruma sağlıyorlar. Yazında rujlar dudakları çatlamaya ve kurumaya karşı korudukları gibi eğer uygun seçilmişlerse zararlı UV (Ultraviyole) ışınlarınıda süzerler. Ultraviyolenin yüksek miktarlarda bulunduğu kar ve dağ ortamlarında da rujun önemi artar. Cildinizi korumada gösterdiğiniz özeni mutlaka bu tür ortamlarda dudaklarınıza da göstermelisiniz. Bu konuda size yardımcı olacak ürünler yine rujunuzdur.

Büyük bir dikkat ile sürülen rujun birkaç saat sonra azaldığı gözlenir ve tazelenir. Peki bu azalan ruj nereye gitmektedir. Özellikle yemekler rujun hızla azaldığı hatta tamamen yok olduğu zamanlardır. Çünkü azalan ruj ağzımızdan sanki bir besin maddesi gibi sindirim kanalına gitmektedir. Peki ruj nelerden yapılmaktadır? Uygun bir besin maddesi midir?


Rujlar genelde
Lanolin Oil, Castor Oil, Cetyl Acetate, petrolatum, Octyl hydrosterate, balmumu, Octyl Palmitate, Propylene glycol ricinoleate, Ceresin, Paraffin, Carnauba, Acetylated lanolin alcohol, PVP/Hexadecene copolymer, tocopheryl acetate (Vitamin E acetate), Acrylates copolymer, Rose hips seed oil, Fragrance, Methyl Paraben, Propylparaben, BHA, renk veren pigment maddelerinden (renk verici maddeler: demir oksitler, titanyum dioksit, zirkonyum tuzları, alüminyum tuzları, kalsiyum tuzları vb..) ve koku veren doğal aromalardan yapılırlar. Rujların içinde bulunan petrolatum, lanolin, eosin , pigment maddeleri insan sağlığı açısında tehlikeli olabilecek maddelerin başında yer alır. Büyük bir kısmı petrolden elde edilen aaaalik yağlardan veya kimyasal maddelerden oluşur.
Lanolin, rujlarda bulunabilen bir maddedir. Doğal olarak kuzu koyun kıllarından elde edilir ve çok sayıda allerjen içerir. Son zamanlarda allerjik özellikleri azaltmak için sentetik lanolin daha çok kullanılmaktadır.
Günümüzde petrol kökenli ağır yağların yerine bitkisel kökenli yağlar almaya başlamıştır. Biraz daha pahalı olsalarda, sağlık açısından ciddi faydalar sağlarlar.

Rujlar içerdikleri maddeler açısından allerjik reaksiyonlara, dudaklarda şişmelere neden olabilirler. Ruj alırken mutlaka test edilmelidir. Seçtiğiniz ruj mutlaka Ultraviyole emici özelliğe sahip olamalı ve SBP (Güneş ışınlarını engelleme faktörü) içermelidir. Normal koşullarda SBF 15 dudaklarınızı korur, dağ ve kar gibi ortamlarda SBP 30 daha yüksek güvenlik sağlar. Güneş ve ultraviyolenin daha az olduğu ortamlarda ise SBF 8 yeterli olabilir.
Rujunuzda bulunması gereken bir diğer özellikte nemlendirici içermesidir. Dudak çatlaklarına karşı dudaklarınızı korur. Vitamin E ise antioksidan özelliği ile ikincil bir koruma sağlar. Bazı çalışmalarda rujların kendilerine gelen ultraviyole ve diğer enerjileri emdiği ve oluşan enerjinin oksijen moleküllerini böldüğü, çok yüksek okside edici singlet oksijen oluşturduğu gösterilmiştir. Bu tip okside edicilerekarşı sizi antioksidanlar (vitamin E) etkinlik gösterir.
 
---> Dudak Boyama Sanatı

Rujun Tarihçesi ve İçeriği / Ruj Hakkında

Ruj bir çok kadının vazgeçilmez makyaj malzemesidir. Hiç olmazsa bir ruj sürülüp öyle çıkılır dışarıya . Bir renk gelir insanın yüzüne güzelleştirir bizi.Acaba vazgeçemediğimiz rujun tarihi nasıl başladı ? Güzel görünmek için mi yoksa başka amaçlarla mı kullanıyorlardı?Ne tür malzemeler kullanılıyordu?

* En eski çağlarda kadınlar ruj olarak renkli kili ya da vişne gibi meyveleri kullanıyordu.
* İlk çağ kadınlarının ruju daha iyi görünmek için mi yoksa erkekleri korkutup kaçırmak için mi kullandığını bilmiyoruz.
* Antik Mısır’da doğal pigmentler ve hayvan yağları karıştırarak günümüz rujlarının temeli oluşturulmuştu. Kızıl kurşun ve demir oksit renk vermeleri için kullanılıyordu. Ancak bunlar pas kokuyordu. Bu rujları daha iyi kokar hale getirmek için rujlara çeşitli esanslar eklenmişti.
* Bazı asitli bitkilerin sularını dudaklarını renklendirmek için kullandıklarından bahsediyor. Bu tür meyvelerin suları kanın dudaklara toplanmasını sağlardı.
* Eski dönemlerde soylu Japon kadınların yoğun makyajla kalabalık arasına çıkmasına izin verilmiyordu. Soylu kadınlar makyajlarında beyaz ve siyah kullanıyorlardı.
* Okyanusya’da kadınların rujlarının temel maddesini bazı küçük yumuşakçalar oluşturuyordu. Bu yumuşakçalar ruju parlak kızıl yapıyorlardı.
* Ortaçağ’da Papa yasakladığı için kadınlar makyaj yapmıyorlardı. Birkaç yüz yıl makyajdan uzaklaşılmış olsa da sonradan yoğun bir biçimde kullanılmaya başlandı.
* On yedinci yüzyılda, İngiltere’de parlamento erkekleri koruyan bir yasa çıkarmak zorunda kalmıştı. Evlilik öncesi makyajla güzelleşen kadınların, evlilik sonrası makyajsız halini görüp bunu beğenmeyen erkeklerin boşanmaları kolaylaştırılmıştı. Makyajsız çirkinlik gerçek bir boşanma sebebiydi.
* On sekizinci yüzyıla gelindiğinde ruj sadece kadınlar değil erkekler arasında da son derece popülerdi. Fransız yargı sisteminde görevli erkekler carmin ve yağı karıştırarak ruj yapıyorlar ve bunu dudaklarına uyguluyorlardı.
* Ruj bildiğimiz biçime ilk kez 1915 yılında geldi. Birkaç yıl sonra günlük alışkanlık haline geldi.

İçeriği

Rujlar farklı konsantrasyonlarda mumların, yağların ve pigmentlerin karışımıdır. Örneğin dudakta uzun süre kalması istenen bir rujda yüksek miktarda mum, az miktarda yağ ve yüksek oranda pigment bulunur. Buna karşın düz ve kremli bir görünüm veren rujda az mum ve fazla yağ bulunur.

Rujlarda kullanılan mumlar genellikle balmumu, doğal balmumu (candelila wax), Brezilya balmumu (carnauba mumu), ozokerit mumu, lanolin mumu, ceresin mumu ve diğer sentetik mumlardır. Genellikle arzulanan erime noktasını elde etmek için bu mumların çeşitli karışımları kullanılmaktadır.

Yağ olarak kastor yağı, beyaz mineral yağı, lanolin yağı, hidrojenlenmiş bitkisel yağlar veya oleil alkol kullanılır. Yağların amacı dudaklara uygulamak için birtabaka oluşturmaktır. Yağlar aynı zamanda pigmentin ürün içinde dağılımı için de gereklidir.

Rujlarda farklı tiplerde renklendiriciler kullanılmaktadır. Bulaşmayan renkler ve ruj kalıcılığı floresan, halojenli floresanlardan ve suda çözünmeyen boyalardan oluşan bromo asitlerinin kullanılması ile elde edilir. Diğer pigmentler ise suda çözünmez boyalar ve yatırma boyalardır. Metalik yatırmalar aluminyum gibi metalik bir maddede yatırılmış veya çökertilmiş çözünmeyen boyalardır. Örneğin FD&C Blue No. 1, aluminyumda çökertilmiş bir azo boyasıdır. (Azo boyaları azobenzen türevleridir, genellikle sarı, kırmızı ve kahverenkli olup asit ya da baz özelliklerine sahiptir). Diğer yatırılmış renkler kalsiyum veya baryum tuzları bazlıdır.
 
---> Dudak Boyama Sanatı

Ruj Sürerken Dikkat Etmeniz Gereken Herşey

Bayanlar makyaj teknikleri arasında en çok uygulanan ve aslında basitmiş gibi görünüpte, en zor olan ruj sürmede dikkat edilmesi gereken hususlara yer verdik bu yazımızda.

Makyaj yaparken dudaklarınıza ayrı bir önem vermelisiniz. Ruj sürmeden önce dudak kalemi kullanmalısınız. İşte ruj sürerken dikkat etmeniz gereken ipuçları…

Ruju sürerken dudak kalemi ile hafifçe üstünden geçin. Rujun fazlasını da bir parça kâğıt mendille alırsanız daha pürüzsüz görünür.

Dudak makyaj yaparken rujun rengini seçmeye gelince, yaptığınız makyaja ve gideceğiniz yere uygun olmasına dikkat edin. Mesela kahverengi tonlarında far kullanmışsanız kırmızı ya da pembe değil yine kahverengi bir ruj kullanın.

Gündüz, "Ruj sürdüm" diye bağırmayan doğal renkleri tercih edin.
 
---> Dudak Boyama Sanatı

Ruj En Etkili Şekilde Nasıl Kullanılır ?

Güzel dudaklara sahip olmaktaki en büyük yardımcı etkeniniz rujlar olmaktadır. Lakin rujlarda doğru kullanılmadığı taktirde istenilen kuursuz güzelliğe fayda etmiyor Uzmanların ruj kullanımıyla alakalı açıklamış olduğu ruj kullanım önerilerini uygulayarak kusursuz dudakların sahibi olmanız mümkün olacaktır.

Yumuşak, dolgun, mat ya da parlak... İfadesi güçlü dudaklar güzelliğin birinci kuralıdır. Bu kadar güçlü bir etkiyi başka hiçbir kozmetik ürün yaratamaz. Yani rujun en çok sevilen makyaj malzemesi olmasında şaşılacak bir şey yok.

Rujunuzu sürmek için mutlaka zaman ayırın. Ne kadar özenli yaparsanız, konturlar ve renkler o kadar kalıcı olacak, böylece makyajınızı sürekli tazelemenize gerek kalmayacak. Doğru yerlerde kullanılan ufak tefek hileler sayesinde dudaklarınızın muhteşem bir görünüme kavuşacağından emin olabilirsiniz!

Doğru bazı yaratın
Fondöteninizi her zaman dudaklarınıza da uygulayın. Nötr renkli bazın üzerinde rujunuzun rengi daha çok öne çıkacaktır. Özelikle açık renk rujlarda bu daha çok önem kazanır. Diğer bir getirisi de, fondötenin kurumuş dudak kırışıklıklarını dengelemesidir.

Konturları çizin
Rujunuzla aynı renk veya bir ton açık kontur kalemiyle dudaklarınızın dış kenarlarını çizin. Böylece dudaklarınızı şekillendirmiş ve rujunuz için bariyer oluşturmuş olacaksınız.

Ruju özenle sürün
Ruju küçük ve sert bir dudak fırçasıyla sürün. Bu şekilde hem daha dikkatli sürmüş olur, hem de rengi daha kolay işleyebilirsiniz. Ayrıca rujunuz daha kalıcı olacaktır. Ruju sürerken, kalemle çizdiğiniz dış konturun üzerinden taşırmamaya özen gösterin.

Hafifçe sabitleyin
Fazla gelen boyayı alarak kalıcılık sağlayın. İnce bir kağıt mendili dudaklarınıza bastırın, kısa bir süre bekletin ve çekin. Dudağınızdaki rengin biraz daha mat olmasını istiyorsanız, önce çok az pudraya batırılmış pudra fırçasını mendilin üzerinden gezdirin.

Mat etki
Son derece moda olan mat bir hava vermek için diğer yol, kalemle dudağınızın tamamını boyamaktır. En çok da düz dudakların üzerinde yumuşak ama bir o kadar da kalıcı bir renk verir.

Parlatıcı
Mat görünümlü dudakların aksine, dudaklarınızın tatlı bir ışıltıya sahip olmasını istiyorsanız, kenarlarını çizip içini boyadığınız dudaklarınızın üzerine bir parça parlatıcı sürün.

Tekrar üstünden geçin
Kağıt mendili dudaklarınıza bastırdıktan sonra üzerinden tekrar rujla geçebilirsiniz. Bu işlem rengi daha güçlü yapacaktır.

Pastel renklerle yumuşak konturlar
Pastel renkli ruj kullanırken, dudak kaleminin çok koyu olmamasına dikkat edin, aksi halde kontur çizgisi ön plana çıkacaktır.

Dudaklar çok inceyse
Ruju taşırmış etkisi yaratmadan daha dolgun görünen dudaklar için bazı hileler var. Dudak kalemi ile yumuşak bir hat çizin ve dudaklarınızın köşe kıvrımlarını da boyayın. Sonra ruj fırçası ya da parmağınızla dudağınızın ortasına doğru rengi dağıtın veya daha açık renkte bir rujla üzerinden geçin.

Asimetrikse
Üst dudağınız ince ve alt dudağınız dolgunsa, sadece üst dudağınızın kenarlarını çizin. Konturu dışarı taşırmayın, bu çoğu zaman yapay bir görünüm verir. Alt dudağınızı çizmeyin. Sonra da her zamanki gibi rujunuzu sürün.

Solo etki
Makyajla aranız yoksa bile, hiç olmazsa ruju eksik etmemeye çalışın. Özelikle dudaklarınız mükemmel değilse, bu durumu tatlı ışıltılı tonlarla kapatın.

Ruj kalıntıları
Makyajınız bittiğinde rujunuzun dudaklarınızın dışında kalıntı bırakmasını istemiyorsanız, kağıt mendili parmağınıza dolayın ve ağzınıza sokup dudaklarınız kapatın. Bu işlem fazla ruju alacaktır.

Bariyer hilesi
Rujunuzun dağılmasını istemiyorsanız, kalemle konturun üzerinden geçin ve içlere doğru dağıtın. Sonra ten rengi bir kalemle çizgiyi yenileyin. En son olarak da, rujunuzu sürün.
 
---> Dudak Boyama Sanatı

Ruj Hakkında Öneriler

Ruj ve parfümlerinizi buzdolabında saklamanızı tavsiye ediyoruz. Böylece daha uzun zaman kullanabilirsiniz. İşte her zaman işinize yarayacak diğer öneriler…

- Asla dudaklarınıza test ürünü sürmeyin. Bu hijyen bakımından uygun değil. Bunun yerine rujunuzun rengini görmek parmak ucunuza sürmeniz yeterli. Parmak uçlarındaki renk dudağınızdaki renge daha yakındır.

- Eğer rujunuzun daha uzun süre kalmasını istiyorsanız ilk olarak dudak kalemi kullanın. Dudak kenarlarınızı ve dudaklarınızı kalemle belirginleştirerek üzerine ruj sürün.

- Dudaklarınızın daha yumuşak görünmesini istiyorsanız, likit rujlardan kullanın. Bu dudaklarınızı daha çekici ve yumuşak gösterir.

- Dudaklarınızı birbirine sürtmeniz daha kırmızı görünmesini sağlayabilir. Ancak asla dudaklarınıza allık kullanmayın.

- Eğer rujunuz düşündüğünüzden daha parlak görünüyorsa, rujunuzdan daha koyu bir dudak kalemi kullanabilirsiniz. Örneğin koyu kırmızı rujun altına kahverengi kalem kullanabilir ya da rujunuzun üzerini daha koyu parlatıcı ile kaplayabilirsiniz. Bu ateşli görüntünüzü azaltacak.

- Likit ruj dudaklarınızda uzun süre kalır. Rujunuzu sürerken kendi fırçasını kullanın. Dudaklarınızın normal sınırlarına sürün. Daha sonra üzerine parlatıcı sürebilirsiniz. Hassas özellikteki bu boyayı yüzünüz için de kullanabilirsiniz. Çabuk kurudukları için dağılmaz. Bu boyayı ilk önce nemlendirici uyguladıktan sonra allık olarak da kullanabilirsiniz.
 
---> Dudak Boyama Sanatı

Ruj Sürme Sanatı

Bir kadın için iletişimin başladığı yerdir dudaklar. Konuşurken, yemek yerken, bir şeyler içerken sürekli yüzün en dikkat çeken referans noktasıdır. Dudaklarınızın mükemmel görünmesini sağlamak biraz özen gerektirir. Bir kaç basit noktaya dikkat ederek siz de özel dudaklara sahip olabilirsiniz.

- Ruju sürmeden önce dudak üzerindeki sertleşmiş kabukları temizleyin.

- Rujun dayanıklı olması ve mat bir yüzey elde etmek için dudaklarınızı hafifçe pudralayın. Dudaklarınıza dudak kalemi ile çerçeve çizin. Dudaklarınızın içini, bu çizgiye kadar doldurmak için bir dudak fırçası kullanın.

- Daha kalıcı bir sonuç istiyorsanız dudaklarınızı toz pudra ile pudralayın ve rujunuzu yeniden sürün.

- Dudaklara parlatıcı sürerek bitirin. Ve birkaç ipucu:

- Rujdan önce ince bir fondöten tabakası uygulamak renk değişimini önler.

- Parlak ve açık renkler dudakları vurgular ve daha büyük gösterirken, koyu ve mat tonlar dudakları daha küçük gösterir.

- Daima ruj tonunuza yakın bir dudak kalemi seçin.

- Dişlerde ruj kalmaması için kağıt mendille kurutun.

- Gün ilerledikçe topaklanma veya dağılma olmaması için pamuklu çubuk ile köşeleri düzeltin.

Aslında pek azımız biçimli dudaklara sahibiz. Ama birkaç makyaj hilesi ile kusurları gizleyebilir, mükemmel bir görüntü yaratabiliriz.

İnce dudaklar

Rujunuzu doğal konturun hemen dışına uygulayarak ince dudakları dolgunlaştırın. Dudakları ince bir toz pudra tabakası ile pudralayın. Ruju sürün. Açık tonlardaki rujları tercih edin.

Kalın dudaklar

Dudaklara önce bir miktar fondöten sürün. Doğal konturun içerisinde dudak çizgisinin sınırlarını ortaya koyarak dudakları inceltin ya da dudakların dışına daha açık renk, dudakların ortasına daha koyu renk uygulayın. Çok parlak veya açık renklerden kaçının.

Normal dudaklar

Eh, bu durumda pek bir çabaya gerek yok. Dudaklara önce bir miktar fondöten uygulayın. Doğal contour çizgisi üzerine dudak çizgisini yapın. Dudaklarda örtülmesi gereken hiçbir hata olmadığından arzu ettiğiniz renkleri kullanabilirsiniz.

Düşük dudaklar

Dudağın kenarlarına bir miktar fondöten ya da kapatıcı uygulayın. Daha sonra üzerine toz pudra sürün. Dudak kalemini doğal contour çizgisi üzerine sürün, ancak köşelere gelirken çizgiyi yukarı çekin.

Ve unutmayın: Daha açık ve daha pastel renkler dudakları daha büyük gösterir. Daha koyu ve mat tonlar ise dudakları daha küçük gösterir.
 
---> Dudak Boyama Sanatı

Pratik Ruj Yapımı

Dudaklarınızı renkli ve lezzetli tutmak istiyorsanız evinizde kendi rujunuzu yapabilirsiniz. Doğal hazırlanmış rujlar hem daha sağlıklı, hem mis kokulu hem de baldan tatlı olacaktır...

Malzemeler

1 çay kaşığı bal mumu
1 tatlı kaşığı çilek, vişne, çikolata keyfinize göre (esans, likör veya toz jöle)
1 çay kaşığı parafin
1 çay kaşığı vazelin
1 çay kaşığı buğday özü yağı
Farklı renkler için gıda boyası (veya dibi kalmış eski rujunuzu kullanabilirsiniz)

Yapılışı


Vazelini, bal mumunu ve parafini benmari usulü veya ısıya dayanıklı bir kâsede mikrodalga fırında eritin.
Buğday özü yağını, çilek esansını ve tercih ettiğiniz gıda boyasını veya eski ruj kalıntınızı karışıma ilave edip iyice karıştırın,
Temiz ve kuru bir kaba koyarak donmasını sağlayın, dilerseniz buzdolabında da saklayabilirsiniz.
Hassas ciltler ve alerjik dudaklar içinde ideal bir çözüm.

Veya dibi kalmış rujlarınızdan kendinize göre ruj paleti yaratabilirsiniz.
Dibi kalmış rujlarınızı mikrodalga fırında veya benmari usulü eritip, eski far kutunuza veya başka kutulara koyarak dondurabilirsiniz.

Rujunuzu fırçayla rahatlıkla sürebilirsiniz.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst