Diş Protez Bölümü Nedir?

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Diş Protez bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Diş Protez Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :
Diş Protez Bölümü Tanıtımı:


Diş protez programının amacı, diş hekimine yardımcı olabilecek ve laboratuvarlarda çalışabilecek nitelikte ara teknik eleman yetiştirmektedir Diş protez alanında okumak isteyenlerin temel bilimlere ilgili, el becerisine sahip olmaları gerekir. Mezunları önlisans diploması ve Diş Protez Teknisyeni ünvanı alır.Diş Protez Teknisyeni, diş, çene, yüz, protez ve apareyleri ile ortodontik apareyleri laboratuvar uygulamalarını yürütür.


Programın Amacı: Diş protez programının amacı, diş hekimine yardımcı olabilecek ve laboratuvarlarda alışabilecek nitelikte ara teknik eleman yetiştirmektir.


Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:Program süresince öğrencilere, matematik, teknik bilimler, teknik resim, maddeler ve araç bilgisi,sabit protezler, hareketli protezler, bölümlü protezler, tam protezler, ortodonti apereyler, çene-yüz protezi ve işletme ekonomisi gibi dersler okutulur ve uygulamalar yaptırılır.


Gereken Nitelikler:Diş protez alanında okumak isteyenlerin temel bilimlere ilgili, şekil ve uzay ilişkilerini görebilme gücüne, el ve parmak becerisine sahip olmaları gerekir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Mezunlar “Diş Protez Teknikeri” ünvanı alırlar. Diş protez teknikeri, diş ve çene-yüz protez ve apareyleri ile ortodonti apareylerin laboratuvar uygulamalarını yürütür. Çalışma


Alanları:Diş protez teknikerleri, kamu ve özel kuruluşlarda iş bulma olanağına sahiptirler.


Diş Protez Nedir, Diş Protez Ne İş Yapar, Diş Protez Maaşları, Diş Protez İş İmkanları, Diş Protez İş Çalışma Alanları, Diş Protez Mesleği Hakkında Bilgiler, Diş Protez Bölümünün Geleceği, Diş Protez Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Diş Protez Bölümü Tercih Edilir mi, Diş Protez Tanıtımı, Diş Protez Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Diş Protez Mezunları Ne İş Yaparlar , Diş Protez Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Diş Protez İş Bulma Durumu
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst