DiLenceLere para vermek sizce doğru mudur?

seker-kiss

Bayan Üye
ArkadaşLar biLdiginiz gibi çevremizde o kadar çok dilenci varki kimi çocuk oLsun kimi yaşlı olsun kimide orta haLLi oLsun asLında ben diLenciLciLiğe bir mesLek gözüyLe bakıyorum yani bunLArın çoğu bana inandırıcı geLmiyor. hatta onLarın kazandıgı parayı çogu insan kazanamıyorda denebiLir.... önceden çok acırdım ama şimdi acımıyorum özellikle sogukLarda o küçücük çocukLarı para ugruna eLLErine alıp diLenenLere bazen kızıyorum "git adam gibi paranı kazan" diyorum. evet çocukLara acıyoruz ama bilmiyoruzki o verdigimiz paralar onLar için degilde onLarı çalıştıran vicdansız ana babaLArı için aslında dilencilerin hayli çok olmasının nedeninde biz insanların onlara acımaları peki bize kim acıyor neyse konuyu uzatmadan ben artık bu işi vicdani olarak görmüyorum peki siz ne düşünüyorsunuz??

haklısın canım...

evet sen o parayı onlara yardım olsun diye veriyorsun...
fakat şöyle de birşey var..
AMELLER,NİYETLERE GÖREDİR...
yani sen o dilenciye Allahın rızası için 3 kuruş verdiysen,onun ihtiyacı yoksada bile sen zararlı çıkmazsın... sevabını yine alırsın...
dilenciye verdiğiniz para ne kadar ki_? ona verdiğiniz parayı nerelere vermiosunuz ki_?
hee işte çalışmadan para kazanıolar,,duygu sömrüsü yapıolar faln filan dersende onların günahı onların boynuna...
hiç belli olmaz...kapınıza gelenin KİM olduğu...Allahu teala bizleri böyle çok sınıyor....
hiç kapıya gelen açılmış eller boş çevrilirmi_?
inancımıza,hadi onu geçtim insanlığımıza sığmaz bence...

haklısınız da bi de evine gelen bir dilenciyi boş gönderirsen evine 7 gün melek girmezmiş diyorlar doğru mu hımm

öyle birşey duymadım...

bilmiyorum..olabilirde...

öyle olsada olmasada,,kapına yada ayağının dibine gelmiş el açmış birisini(amacı ne olursa olsun) boş göndermek bize yakışmaz...

Ben yasLılar harici kimseye vermiyorum.

gencLere vermiyorum. ben caLisiyorsam onlarda caLisabilirler diye düsünüyorum.

günahsada vermemek allah affetsin.

yüzüne eline ayaklarına abimin dediği gibi yaşa bakıyorum..gönlümden geçiyorsa veririm geçmiyorsa vermem..:)

bence doğrudur!çünkü dilenci ne kadar sahtekar olursa olsun sonuçta biz o sadakayı allah için weriyoruz

Valla Ben Vermiyordum Bu Kurban Bayramında Trafik Kazası Yaptık Azdaha uçuyorduk uççurumdan ordan kurtulduk duvara çarptık Lies Biliyor Kayseriye Geldim Sadaka Fitre Ne Varsa Verdim Ama Çevremin Tavsiye Ettikleri Fakirlere..
Küçük Öğrencilere
Kimi Dilenciler Sahtekar Hep Kimiside Polis Oluyo :D
Mesela Kayseride Asayiş Şube Ekiplerinin Karşısındakı Agacın Altında Dilenci Var :D
ayakkabı gıcır gıcır :D
ustundekı kaban eski ama adidas :D
Dikkat Etmek Lazım Ben Bazen Geçerken Onlerınden Dılencının dıbınde soruyorum zabıtanın numara kactı dıye ehu ehu :D
:D:D:D:D:D

bence verilmemeli hep kandırıyolar..sokakta görüyoruzz..sakat gibi görünüyolar ama normalde öle diiller...yani dilencilerin bizden daha zengin olduğunu düşünüyorum...ve dinimizce düşünürsek ben günah diye biliom....

Aslında '' Allah Rızası '' denildiğinde yüce yaradanın rızası için vermek mantıklıdır. Ama çoğu dilenenler artık meslek haline getirmişler adamların kazançları günlük 300-400 ytl yi buluo .. Şahsen bu kadar kazanan tanıdım dilenci var :D

---> DiLenceLere para vermek sizce doğru mudur?

bence verilmemeli hep kandırıyolar..sokakta görüyoruzz..sakat gibi görünüyolar ama normalde öle diiller...yani dilencilerin bizden daha zengin olduğunu düşünüyorum...ve dinimizce düşünürsek ben günah diye biliom....

sonuçta senin niyetin iyiyse, o parayı vermende hiçbi artniyetin , kötü bir düşüncen yoksa BENCE vermenin bir sakıncası yoktur, şu var öyle bir zamanda yaşıyoruzki o dilenen insanlara elin ayağın tutuyor git çalış diyemiyoruz bile
iş yok
güç yok
para yok
kimi sadece ekmek parasını çıkarmanın derdinde
en azından selpak alırken bile ben sokakta satanlardan çok alırım ihtiyacım varken,
ya da 1 milyon dahi olsa veririm dilenciye
aynı şekilde eve gelen insana, para olmasa yemek veririm illaki para isterse tabiki art niyet ararım :)

ama Allah senin düşüncene, kalbindekine göre sevabı nı günahını belirler, karşı taraf hangi düşüncede olursa olsun.

sadece kapıma gelenlere veririm

milletin ekmek alcak parası yok bide dilenciye para mı verecek?

bak dostum biraz abartıyorsn;)

ayrıca dilenci var dilenci var bazıları numara yapıyo

eer gerçekten sakatsa ve ihtiyacı varsa veririm

herlade arkadaşın paylaşma duygularını ve vicdanlarını ameliyatla almışlar

benim içim gisiyo anları görünc

İhtiyacı var yada yok onu biz biLemeyiski önemLi oLan niyet!

gözündeki inandırıcılıga bakarım.... inandırırsa beni verirm.. tabii yaşlılara..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri