Deniz Gezmiş Son Mektup

ViperMoon

Bayan Üye
BU TOPRAKLAR YA KEMALİZMLE NEFES ALACAK YADA SONSUZA DEK YOK OLACAK!!!

2/9/2006 - DENİZ GEZMİŞ'İN SON MEKTUBU
Deniz Gezmiş in son mektubu

6 Mayıs 1972

Baba,

Mektup elinize geçmiş olduğu zaman, aranızdan ayrılmış bulunuyorum. Ben, ne kadar üzülmeyin desem, yine de üzüleceğinizi biliyorum. Fakat, bu durumu metanetle karşılamanı istiyorum. İnsanlar doğar, büyür, yaşar ve ölürler… Önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde, fazla şeyler yapabilmektir.

Bu nedenle ben, erken gitmeyi normal karşılıyorum. Ve kaldı ki, benden önce giden arkadaşlarım, hiçbir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir. Benim de etmeyeceğimden şüphen olmasın.

Oğlun, ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir.

Bu yola bilerek girdi. Sonunda da bu olacağını biliyordu.

Seninle düşüncelerimiz ayrı ama, beni anlayacağını tahmin ediyorum. Sadece senin değil, (…) anlayacağını inanıyorum.

Cenaze için, avukatlarıma gerekli talimatı verdim. Ayrıca savcıya da bildireceğim. Ankara´da 1969´da ölen arkadaşım Taylan Özgür´ün yanına gömülmek istiyorum. Onun için cenazemi İstanbul´a götürmeye kalkma.

Annemi teselli etmek sana düşüyor. Kitaplarımı küçük kardeşime bırakıyorum. Kendisine özellikle tembih et. Onun bilim adamı olmasını istiyorum. Bilimle uğraşsın ve unutmasın ki, bilimle uğraşmak da bir yerde insanlığa hizmettir.

Son anda, yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtir seni, annemi ve kardeşimi devrimciliğimin olanca ateşiyle kucaklarım…

Oğlun Deniz Gezmiş​

Son düzenleme:
---> Deniz Geçmiş Son Mektup

iki seçenekli bir dünya sunan herkesten kaçıyorum ben. Bir tehdit çünkü, asla kabul edilemez.

Nerde ne konuşacağıma ben karar veririm de , askerlik bölümü ile ne alakası var bu deniz gebermişinin onu diyorum. Git siyasal tartışmalara aç !

bak gebermiş fln die konuşma saygı duy artı sanane bundan burda tartışılcak bi konu mu varda gidip siyasal tatişmalara açıyım

Vatan hainlerine saygı duymam ben.
Bende tartışacak birşey var demiyorum ki bu deniz gebermişinin mektubunun asker mektubu ile ne alakası var diyorum.

bak sana laflarına diikkat et diorum deniz gezmişin bu mektubunu buraya uygun gördüm belki ondan açdım bundan sanane

Deniz Gezmiş , Ülkeyi Bölmek İsteyen İnsanın Mektubu Buraya Açılmış Taşıyacağım Şimdi Konuyu ..

Ayrıca Desteklediğin Herifin İlk Önce Adını Soyadını Öğren Geçmiş Değil , Gezmiş .

Allah Allah ; sanane benim laflarımdan hanım kızım :)
Sert yapma bu kadar , kalbe zarar.
Göz zevkimi bozuyor bu kısımda. Git başka yere aç.

ya ne diosunuz siz yanlış yazmışım başlıgı sonradan o yetki bende olmadı için düzeltemedim... ben destekliosam bundan sizene herkesin görüşüne kendine saygı duyun

Tamam Laflarına Dikkat Et ..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri