Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Çocuğumu Ne Zaman Yuvaya Başlatabilirim?


Çocukların yuvaya başlaması için en uygun yaş, akranlarıyla birlikte oynamaya, paylaşmaya hazır oldukları 3 yaştır. Bu yaşta, artık ev ortamı onlara yetmemeye başlar, farklı uyaranlara gereksinim duyarlar, akran iletişimine girip sosyalleşmeye isteklidirler. Günümüzde, anaokulu artık çalışan annelerin çocuklarını bırakabilecekleri bir yer olarak değerlendirilmemeli, okul öncesi dönemde çocuğun gelişiminde ne kadar olumlu etkileri olduğu göz önüne alınarak uygun yaştaki çocuğa bu fırsat verilmelidir
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Bebeğe Emzik Vermek Zararlı mı?

Bebekler, kuvvetli bir emme güdüsüne sahiptirler. Bu onların beslenmeleri ve böylece hayatta kalmaları için gereklidir. Ancak, bebeklerin tüm emme çabası açlıkla ilgili değildir, emmek bebeğin hoşuna giden, onu rahatlatan bir eylemdir. Bu nedenle, bebeklere açlık dışı emme güdüsünü yatıştırmak için emzik vermek zararlı değildir. Ancak; bazı noktalara dikkat etmek gerekir:


İlk 1 ay anne-bebek arasında emzirme ilişkisinin kurulması için beklenmeli, bu süreçte emzik verilmeyip bebeğin sürekli memeyi emmesi sağlanmalıdır.


Emzik bal, pekmez gibi tatlı şeylere batırılarak verilmemelidir.


Emziğin temizliğine dikkat edilmelidir.


Emzik, bebeğin boynuna kurdele, zincir gibi şeylerle tutturulmamalıdır ( Bunlar boynuna dolanabilir)
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Bebeğin Gözlerinde Neden Çapak Olur?

Bebekte, gözde sürekli çapak, akıntı oluşması genellikle gözyaşı kanalının tıkanıklığına bağlıdır. Gözyaşı kanalı, gözden buruna uzanan, gözyaşlarını buruna ulaştıran bir kanaldır. Bu kanal bebekte bazen tıkalı olabilir. Çocuk doktoru, bebeğin muayenesinde kanal tıkanıklığını saptarsa masaj önerecektir. Bu durum, genellikle 6 aya kadar düzelir. Düzelme olmazsa, bebeği göz doktorunun görmesi gerekecektir. Bazen de, bebeklerde doğum sırasında aldığı bir enfeksiyon nedeniyle gözlerde kızarıklık, çapak görülür. Doktorunuz bunun için damla veya merhem önerecektir
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Döküntülü hastalıklarda ateşi düşürmek doğru mudur?


Evet, ateşin nedeni ne olursa olsun çocuğa rahatsızlık veriyorsa ateş düşürücü ilaçlarla düşürmek gerekir. Halk arasında, ‘Döküntülü hastalıklarda ateş düşürülmez ‘ şeklinde yanlış bir inanış vardır, fakat bu hiç doğru değildir. Ateş düşürücü vererek, döküntünün çıkmasına engel olamazsınız, sadece çocuğun biraz rahatlamasını sağlarsınız. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, ateş düşürücü olarak aspirin kullanmamaktır. Çünkü aspirin, Suçiçeği gibi bazı döküntülü hastalıklarda karaciğer için zararlı olabilir. Her zaman kullandığınız ateş düşürücü şurupları döküntülü hastalıklarda da güvenle kullanabilirsiniz
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Anne Sütü Ne Kadar Süreyle Saklanabilir?

Özellikle çalışan anneler, sütlerini sağıp kendileri yokken de bebeklerini anne sütünden mahrum etmemek istiyorlar. Peki sağılmış anne sütü ne kadar süreyle saklanabilir? Bu, sütün hangi koşulda saklandığına bağlıdır. Anne sütü; 19-22 derecelik bir oda sıcaklığında 10 saate kadar, 25 derecelik oda sıcaklığında 4-6 saat, buzdolabında 8 güne kadar, buzlukta 3-4 ay, derin dondurucuda 6 ay güvenle saklanabilir.
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Bebek ve Çocukların Normal Uyku Süresi Ne Kadardır?


Bireysel farklılıklar olabilmekle birlikte, bebek ve çocukların ihtiyaç duydukları uyku süreleri şöyledir:

1 haftalık
Toplam 16,5 saat ( 4 seans gündüz uykusuyla birlikte)

1 aylık
Toplam 15,5 saat ( 3 seans gündüz uykusuyla birlikte)

3 aylık
Toplam 15 saat ( 3 seans gündüz uykusuyla birlikte)

6 aylık
Toplam 14,25 saat ( 2 seans gündüz uykusuyla birlikte)

9 aylık
Toplam 14 saat ( 2 seans gündüz uykusuyla birlikte)

1 yaş
Toplam 13,75 saat ( 2 seans gündüz uykusuyla birlikte)

18 ay
Toplam 13,5 saat ( 1 seans gündüz uykusuyla birlikte)

2 yaş
Toplam 13 saat ( 1 seans gündüz uykusuyla birlikte)

3 yaş
Toplam 12 saat ( 1 seans gündüz uykusuyla birlikte)

4 yaş
Toplam 11.5 saat ( gündüz uykusu gerekmez )

5-9 yaş
Toplam 10-11 saat

10-15 yaş
Toplam 9-10 saat
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Çocuklarda Ağız Kokusu Neden Olur?


Çocuklarda ağız kokusunun nedenleri şöyle sıralanabilir:

Dişlerle ilgili nedenler: Dişlerde yetersiz bakım sonucu oluşan plak tabakası, gıda kalıntıları, diş çürükleri, diş eti hastalıkları ağız kokusuna yol açar.

Burun ve ağızla ilgili nedenler: Geniz akıntısına yol açan sinüzit gibi hastalıklar, burunda tıkanıklık, burunda yabancı cisim, bademcik iltihabı ( tonsilit / anjin ), bademcik ( tonsil) taşları. En sık neden burun tıkanıklığıdır. Çeşitli nedenlerle burnu tıkanan çocuk ağızdan nefes alacak, bu da ağız kuruluğuna ve kötü bir kokuya yol açacaktır.

Yenilen gıdaların yol açtığı ağız kokusu

Sistemik hastalıklara bağlı nedenler Şeker hastalığı ( diyabet), böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği, akciğerlerin iltihabi hastalıkları ağız kokusunun nadir görülen sebepleridir.
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Bebeği Kucaklamak Doğru mu?


Bazı aileler, her ağladığında kucağa alırlarsa bebeklerinin şımaracağına inanıyorlar ve bebeği kucaklamamayı tercih ediyorlar. Aslında yenidoğan bir bebeği şımartamazsınız. Eğer kucağınıza aldığınızda sakinleşiyorsa, demek ki sizin sıcaklığınıza, yakınlığınıza gereksinim duyuyordu. Bebekler, çevrelerindekiler ağlamalarına karşılık verdikçe kendilerini iyi hisseder, temel bir güven duygusu geliştirirler. İlk 6 ayda ağlayan, bağıran bir bebek karşılık görmez, kucağa alınıp teselli edilmezse, bu güveni geliştiremez. Ancak, ilk 6 aydan sonra kendinizi biraz geri çekip onun da kendi başına bazı şeyleri halledebileceğini görmesine fırsat verebilirsiniz.
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Her Boğaz Ağrısı Beta mıdır?


Okulların açılması, havaların soğumasıyla çocuklarda en sık görülen yakınmalardan biri boğaz ağrısıdır. Nedeni beta denilen bakterinin(beta hemolitik streptokok) yol açtığı bir anjin olabileceği için boğaz ağrısını ciddiye almak gerekir. Ancak, her boğaz ağrısı beta değildir ve antibiyotik tedavisi gerektirmez. Çocuklarda, anjine sıklıkla virüsler yol açar ve antibiyotik tedavisi gerekmez. Beta anjininde ise, uygun antibiyotik tedavisi olmazsa komplikasyon riski vardır. Bu yüzden, bu ikisinin ayırt edilmesi gerekecektir. Doktorunuz, bulguları değerlendirecek, kesin tanı için belki de boğazdan kültür aldırmak isteyecektir. Siz de kültür sonucunu beklerken bazı kriterleri değerlendirip tahminde bulunabilirsiniz.

Eğer, 3 günden uzun süren yüksek ateş varsa

çocuğunuz 3 yaşın üstünde ve özellikle anaokulu veya okula gidiyorsa

okulda beta saptanan arkadaşları varsa

boynundaki bezeler şişmişse

beraberinde aksırık, öksürük, burun akması gibi belirtiler yoksa kültürde bakteri saptanıp antibiyotik alması ihtimali yüksektir.
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Krup Nedir ?

Krup ( laringotrakeobronşit ), özellikle 6 ay-3 yaş arası çocuklarda sonbahar sonu, kış ve bahar aylarında görülen, virüslerin yol açtığı bir alt solunum yolu enfeksiyonudur. Bu dönemlerde salgın şeklinde görülmekte, yarattığı solunum sıkıntısı tablosuyla anne babaları korkutmaktadır.


Krup Belirtileri Nelerdir?

Krup belirtileri çok ani başlangıçlıdır. Genellikle çocuk yatağa giderken herhangi bir sıkıntısı yoktur. Gece yarısı ani başlayan solunum sıkıntısı, havlar tarzda kaba bir öksürük ile uykudan uyanır. Öncesinde burun akıntısı olabilir. Hafif ateş görülebilir. Soluk alma sırasında tipik bir ses duyulur, sesi boğuk, kabalaşmıştır. Gündüz iyi olan çocukta, solunum sıkıntısı birkaç gece boyunca görülebilir, giderek azalır.

Krup Neden Olur?


Krupta, büyük havayollarının iltihabi reaksiyonu ve mukus birikimi belirtilere yol açar. Nedeni virüslerdir. Küçük çocuklarda havayolları dar olduğundan solunum sıkıntısı belirtileri görülür. Aynı virüsü alan büyük çocukta ise sadece soğuk algınlığı belirtileri görülecektir.


Krup Nasıl Anlaşılır?

Belirtiler o kadar tipiktir ki, genellikle hastayı gören çocuk doktoru tanıyı koyacaktır.

Krup Nasıl Tedavi Edilir?

Viral bir enfeksiyon olduğu için etkene yönelik bir tedavi yoktur. Ancak bazı uygulamalarla çocuğu rahatlatabiliriz. Bunlar arasında öncelikli olan nemli hava, buhar verilmesidir. Evde buhar makinesi yoksa, banyoda sıcak suyu açıp kapıyı kapatarak oluşan buharlı ortamda çocuğun 5-10 dakika kalması sağlanır. Serin gecelerde pencereyi açıp dışarının havasından nefes almasını sağlamak da rahatlatıcı olacaktır. Ateş varsa, ateş düşürücüler verilir. Dik pozisyonda otururken daha rahat nefes alacaktır. Ağlayıp heyecanlanınca solunum sıkıntısı artacağı için, öncelikle siz sakin olmalı, çocuğunuzun da sakinleşmesine yardımcı olmalısınız. Bol sıvı alması uygun olacaktır.

Bu ilk önlemlerle rahatlamayan daha ciddi vakalarda havayolundaki ödemi çözecek ilaçlar gerekli olabilir.


Krup Tekrarlar mı?

Bu tabloya yol açan çok sayıda virüs olduğundan krup tekrarlayabilir. Ancak bir çocuk sık sık krup geçiriyorsa, alerji veya reflüden kaynaklanan problemler için araştırılması gerekebilir.


Çocuğu Nasıl Koruyabiliriz?

Grip virüsü dışında krup etkenlerine karşı aşı yoktur. Çocuğu hasta kişilerden uzak tutma, erken yaşta el yıkama alışkanlığı kazandırma önemlidir.
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Bebekler Ne Zaman Yürür?

Bebeğin yürüme zamanını belirleyen en önemli faktör genetiktir. Bebek çoğunlukla anne veya babasının yürüdüğü zamanda yürüyecektir.

Etkili olan diğer faktörler:

Bebeğin aşırı kilolu olup olmaması ( bu durumda biraz daha geç yürüyecektir)
Hevesli, maceracı bir kişiliği olup olmaması
Ne kadar iyi emeklediği ( genellikle çok iyi emeleyen bebekler daha geç yürürler
Geçirdiği hastalıklar ( tam ilk adımların atmaya çalışırken hastalanan bebek bir süre çalışmalarına ara verebilir )
Geçirdiği kötü tecrübeler ( yürümeye çalışırken kötü bir düşme yaşarsa, bir süre duraklama yaşayabilir )
Bu faktörlerin etkilerini de göz önüne alarak çoğu bebeğin 12-15 ay arası yürümeye başladığını söyleyebiliriz. Ancak 9 ayda yürüyenler olduğu gibi, tamamen sağlıklı olmasına karşın 18 ayda henüz kendi başına yürüyemeyen bebekler de vardır. Akranlarının koşmaya başladığını görüp beklemek anne babalar için biraz endişe verici olsa da, bebeğin gelişimi normalse, doktorunuz bir sorun olmadığını söylüyorsa sorun yoktur. Siizin tek yapabileceğiniz, o hazır olana dek beklemektir. Bu doğal süreci hızlandırmak için yapabileceğiniz birşey yoktur.
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Çocukta Burun Kanamasının Nedenleri Nelerdir?


Alerji - Kontrol altına alınamamış alerjik nezle burun mukozasını daha kolay kanayabilir hale getirir.


Üst solunum yolu enfeksiyonları- Bu enfeksiyonlar sırasında da, burun mukozasının tahrişi sonucu kanamalar görülebilir.


Burun mukozalarında kuruluk ve tahriş- Özellikle iç mekanlarda havanın kuru olduğu kış aylarında önem kazanır. Serum fizyolojik içeren damla ve spreylerle burun içini nemli tutmak, ortamda bir buhar kaynağı bulundurmak yararlı olacaktır.

Burun karıştırma- Çocuklarda en sık görülen nedenlerden biri de budur.

Kan hastalıkları, pıhtılaşma bozuklukları – Kanda trombosit denilen pıhtılaşma hücrelerini etkileyen tüm hastalıklar veya pıhtılaşma faktörlerindeki bozukluklar burun kanamasına yol açar. Burun kanamasının altında böyle ciddi bir neden varsa, başka yerlerden de kanamalar olacaktır ( Dişeti kanaması, kolay morarma, kesilen yerin uzun süre kanaması gibi…). Böyle bir durumdan şüphelenirseniz, zaman geçirmeden çocuk doktorunuza başvurmalısınız.


Burunda yabancı cisim- Çocukta tek taraflı, kötü kokulu bir akıntıyla birlikte olan burun kanamalarına minik parmakların burna soktuğu küçük bir cisim neden olabilir ! Bu yüzden boncuk, kuru yemiş gibi küçük cisimlere ulaşmamalarını sağlamalıyız.
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Büyüme Ağrısı Nedir?


Büyüme ağrısı, 3-12 yaş arası çocuklarda genellikle bacaklarda ( dizin arkası, uyluk ve baldırlarda ) , akşam ve geceleri ortaya çıkan ve uykudan uyandıran, birkaç dakikadan birkaç saate dek sürebilen, nedeni bilinmeyen ağrılardır. Eklem veya kemikte değil, kasta ağrı söz konusudur. Genelde, artmış fiziksel aktivite sonrası görülür. Bazen günlerce ağrı olmazken, b azen de tekrar başlayabilir.

Ne Zaman Hemen Doktora Gitmeli?

Eğer,

Ağrıyla birlikte ateş te varsa

Yürürken topallıyorsa

Eklemlerde şişlik, kızarıklık varsa

Günlük normal aktivitelere engel olan bir ağrı varsa.
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Çocuğum Hiperaktif mi?

Son yıllarda hiperaktif çocuk tanısının daha çok gündeme gelmesiyle, çocuğu biraz hareketli olan anne babalar hemen çocuk doktorlarına bu soruyla geliyorlar ‘ Acaba çocuğum hiperaktif mi?’ Elbette, yeni yürümeyi öğrenmiş bebekler, okul öncesi çağdaki çocuklar gerçekten de çok hareketli olabiliyorlar. Durmadan, yorulmadan bir şeylerin peşinde koşuyorlar, bazen onları seyretmek bile bizi yoruyor! Ancak, bu hareketlilik ve merak genelde yaşlarına göre normal ve sağlıklı bir sürece işaret ediyor. Bu çocukların küçük bir bölümü ise, gerçekten ‘Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu ‘ tanısı alacak çocuklardır. Bunun belirtileri genellikle 3-4 yaşlarda, akran iletişiminin başlamasıyla birlikte fark edilir. Erkek çocuklarda daha sık görülür. Okula başlamayla birlikte, okul başarısına da engel olarak dikkat çeker.

Hiperaktif Çocuk ,

Düşünmeden hareket eder, başına açabileceği tehlikeden korkmaz
Hızla bir aktiviteden öbürüne geçer, başladığı işi bitiremez
Yaptığı işi organize etmede zorlanır
Daima yol gösterilmesine gerek duyar
Oyunda sırasını bekleyemez, kurallara bağlı kalamaz, hemen hırçınlaşır
Dikkati kolay dağılır
Bir şey anlatılırken dinlemiyor gibi gözükür
Ödevine konsantre olamaz
Ayrıntıları gözden kaçırdığı için basit hatalar yapar
Etrafta koşar, eşyaların üstüne tırmanır
Hareketsiz durmada, oturmada zorlanır, sürekli hareket halindedir
Uykuda bile çok hareketlidir
Akranlarına göre daha sakardır, daha unutkandır, eşyalarını kaybeder.
Eğer, çocuğunuzda bu belirtilerin çoğunu gözlemliyorsanız, çocuğunuz gerçekten de hiperaktif olabilir. Önce çocuk doktorunuza danışmalı, ardından da onun yönlendireceği şekilde psikolojik yardım almalısınız.

Her çocukta bu belirtilerin bir kısmı zaman zaman görülebilir, bu onun hiperaktif olduğunu göstermez. Ancak, ısrarla devam ediyorsa değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca; ailede yaşanan problemler, psikolojik stresler, hafif işitme kayıpları, görme bozuklukları, tiroid bezinin aşırı çalışması, demir eksikliği gibi bazı sorunlar da benzer tablolara yol açabilir.
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Bebeğim / Çocuğum Normal Büyüyor mu?

Sağlıklı çocuk kontrollerinde, bebeğinizin aşı günü geldiğinde veya ne nedenle olursa çocuk doktoruyla görüştüğünüzde, bebeğinizin / çocuğunuzun kilo ve boyu ölçülecek ve size yaşıtlarına göre kilo ve boyunun nerede olduğu ( kaç persentilde olduğu) söylenecektir. Zaten, bu anne baba olarak sizin de en merak ettiğiniz konulardan biridir. Anne babalar, ellerinde olmadan çocuklarını yaşıtlarıyla kıyaslar, daha zayıf veya kısa gördüklerinde üzülür, çocuğun normal büyüyüp büyümediğinden endişe ederler. Peki, o zaman bu persentiller, büyüme çizelgeleri ne anlama gelmektedir?

Persentiller, belli bir yaş grubundaki kız ve erkek çocukların kilo ve boy dağılımını gösterir. Örneğin; eğer 3 yaşındaki kızınız kiloda 25 persentildeyse, kilosu o yaştaki kız çocuklarının % 25'iyle aynı veya daha fazla , % 75 'inden ise daha azdır. Yaş için normal dağılım, 3 persentilden 97 persentile kadar geniş bir aralıktadır. Aslında tek bir değer, pek de anlamlı değildir. Çocuk doktorunuz, çocuğun büyümesini zaman içindeki değişimiyle değerlendirecek, kendi normallerinden sapmalar olursa bunun sebebini araştıracaktır. Yoksa , elbette bütün çocukların birbiriyle aynı boy veya kiloda olmasını beklemiyoruz.
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Ateş ne kadar yüksekse tehlikeli olur ve havaleye yol açar?

Ateş, çocuklarda hastalığın en dikkat çeken bulgusudur. Anne babalar, ateşin yükselmesinden endişe edip düşürmeye çalışırlar. Aslında, çocuklarda ateşin yüksekliği her zaman hastalığın ciddiyetine işaret etmez. Bazen hafif bir enfeksiyon bile yüksek ateşe yol açabilir. Ateş vücudun doğal bir savunma mekanizmasıdır, enfeksiyon etkeninin yok edilmesini kolaylaştırır.

Ateşli havale ise, ateşin kaç dereceye yükseldiğinden çok ne kadar hızlı yükseldiğiyle ilişkilidir. Genellikle, ateşin çıktığı farkedilmeden önce havale görülür. Ateşli havale, ailesel risk taşıyan ( anne, babanın da çocukken ateşli havale geçirmiş olduğu aileler ) 6 ay- 5 yaş arası sağlıklı çocuklarda görülür. O anda aileye yaşattığı korku ve panik bir yana, ilerisi için kalıcı bir hasara, zihinsel gelişimde geriliğe yol açmaz.
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Bebeğimi Pişikten Nasıl Koruyabilirim?


Bebek cildi çok hassas olduğundan pişik, bebeklerde sık görülen bir problemdir. Özellikle antibiyotik tedavisi alırken, ek gıdalara geçiş sürecinde, sık kaka yapan bebeklerde, allerjik cilt özellikleri olan bebeklerde sıklık artmaktadır.

Bebeği pişikten korumak için altının kuru tutulması çok önemlidir. Islanan veya kirlenen bezi hemen değiştirin.

Kullandığınız bez, ıslak mendil ve banyo ürünlerini bir sorun olmadıkça değiştirmeyin. Bazı ürünler bazı bebeklerin cildini tahriş edebilmektedir.

Alkol içeren ıslak mendiller kullanmayın. Islak mendil kullanırken pişik olursa, bebeğin altını sadece suyla yıkayarak temizleyin. Cildi kurutabileceği için her defasında sabun kullanmayın, günde 1 defa yeterlidir.

Arada bezini açıp bekleterek, bez bölgesinin havalanmasını sağlayın.

Cildin hava almasını engelleyecek kadar sıkı bezler kullanmayın.

Pişik oluşmadan önce, doktorunuzun önereceği koruyucu kremlerle bebeğin cildinde bir tabaka oluşturarak tahrişi önleyebilirsiniz
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Yeni doğan bebek neden kusar?

Yeni doğan bebek doğumdan önce yuttuğu maddeleri çıkarmak için ilk günlerde kusabilir.Bu normaldir.Her beslenmeden sonra emdiği sütün bir kısmını ağzından akıtabilir.Eğer beslenmeden sonra gazı çıkarılmadan yatırılmış ise yuttuğu sütün bir kısmını çıkarabilir.Fışkırır gibi kusuyor ya da her beslenmeden sonra hemen kusuyorsa bir sağlık kuruluşuna başvurun.
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Bebeği hıçkırık tutunca ne yapmalıyım?


İlk günlerde bebeklerin çoğunda meme emdikten sonra sıklıkla hıçkırık görülür.Hıçkırık önemli değildir kısa sürede geçer.Geçmez ise bebeği tekrar anne göğsüne tutarak hıçkırık geçirilebilir.
 
---> Çocuk Saglıgı Hakkında Sıkca Sorulan Sorulan

Bebeğin göbeği ne zaman düşer?


Bu süre bebekten bebeğe değişir.Bazılarında 3-4 gün içinde düşebileceği gibi 15-20 güne kadar da uzayabilir.Çok erken ya da geç düşmesinin bir önemi yoktur.ancak bebeğin göbeğinin düşmesi iltihaplandığı için gecikmişse önemlidir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst