Çoçuk Neden Şımarır ??

уαяєη

ɘƨмɘя
Bayan Üye
Etrafımızdaki ailelerden ’sen giderek şımarıklaşıyorsun’ uyarılarını duyarız. peki Şımarık çocuk bundan ne anlar? Eğer çocuğunuz varsa şımarık çocuklardan nasıl uzak tutabilirsiniz? Çocuk gelişim uzmanlarına sık sık bu tür sorular soruluyor. Şımarık çocukları olan ailelerde amaç çalıştıkları için ona herşeyin en iyisini sunmak ancak dünyanın gerçekleri bu değil. İnsanlar her istediklerini hemen elde edemez.

Şımarıklık bebekken mi başlar?

Bebekler şımarmaz. Bebekler birşeye ihtiyaç duydukları zaman ağlarlar, sizi kullanmaya ya da yapacaklarınızı engellemeye çalışmazlar. Bebeklikte dünyanın gerçekten güvenli bir yer olduğunu bilemye ihtiyaç duyarsınız. Eğer çocuğa çok fazla şey verirseniz, sınırları belli olmazsa, onların sağlığı için herşeyi yaparsanız şımarması da mümkündür. Ancak bu davranış değişikliği belirli dönemlerde ortaya çıkar, 6 aylıkken bu şekilde davranılan bebekler şımarmaz. Ayrıca, literatürde şımarık çocukların daja akıllı olduğuna dair bir bilgi de yok. Onu dışarı götürmek istediğinizde ya da giydirmek istediğinizde her zaman ‘hayır, hayır, hayır!’ sözcüklerini duymanız da çocuğunuzun şımarık olduğunu göstermez.

Çocuğunuzun şımarıklık yaptığını gösteren 3 işaret

Örneğin yemek için dışarı çıktınız ve çocuğunuz gelen yemeği yemek istemedi. Bu durumla karşılaşmamak için çocuklara özel menünün bulunduğu restoranı tercih edin. Çocuğunuz herşey yolunda olmasına rağmen hala yemeğini yememekte ısrarlıysa şımarık hareketler gösteriyor olabilir.
Öfke nöbetleri. Yeni yürümeye başlayan çocuklarda öfke nöbeti normaldir ancak 5-6 yaş civarında birşeyi isteme ya da istememe olarak arttıysa bu durum şımarıklıkla ilgilidir. Ufak çocuklar duygularını ifade etmenin, kendilerini dinletmenin ancak bu şekilde mümkün olduğunu görmüş olabilir. Ancak daha büyük çocuklar öfke nöbetine giriyor ise, bu davranışı istediğini yaptırmak için kullanıyor olabilir.
Ailelerde aşırı özgürlük. Çocuğunuz siz ya da başkası olmadıkça uyumuyor diye, sonsuza kadar onu bebek bakıcısı ya da büyükanne ile uyumalarına izin veremezsiniz. Aynı şekilde okula gitme konusunda da sıkıntı yaşıyorsanız bu şımarıklık olabilir. Çocuğunuz size güvenmeli ve bağlı olmalı ancak büyüdükçe tek başına ya da diğer insanlarla da rahat vakit geçirebilmeli. Bu nedenle uzmanlar şımartılmış çocuk yerine “istekleri aşırı yerine getirilmiş”, “aşırı korunmuş” kelimesini kullanmayı tercih ediyor. Çocuğunuz yeni yürümeye başlamadıysa, bebek gibi davranıyor, bağırıp ağlıyorsa bu gruba girdiğini gösterir. Bu aynı zamanda kendilerine güvenmediklerini ve güvende hissetmediklerini gösterir.
 
---> Çoçuk Neden Şımarır ??

istediklerini her zaman yaptığımız zaman belli bir sınırlama olmadığı zaman çocuklar şımarır . Hele tek çocuksa şımarık olması kaçınılmazdır..

Teşekkürler paylaşımın için
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst