Cinsellik ve Tabu

---> Cinsellik ve Tabu

Bu konuyu sabah'a kadar tartışsan bitmez.
İnce bir konu.

Benim için ; Türkiyede cinsellik tabu'dur.

Aileler çocuklarına küçük yaşlarda cinselliği anlatmaya başlamalıdır, büyürken öğrenerek büyümelidir.
Birşeyler yaşayacaklarsa gençliklerinde, cahil cühela yaşamamalıdır.
Böyle olmaması için çocuklara öğretmek gerekir.
Hemen hemen hiçbir ailenin çocuğuyla cinselliğin C sini anmamasının sebebide cinselliğin Türkiyede tabu olmasıdır.

Asad Bş. ;

Türkiye’de her 100 kişiden 70’inde cinsel fonksiyon bozukluğu bulunduğu belirlendi. Her 100 kişiden 40’ının cinsel sorunlarını kimseye anlatmadığı, 10 kişiden sadece 1’inin doktora başvurduğu tesbit edildi.

Gelgelelim,
Tabu olsa'da olmasa'da sorun yok.

---> Cinsellik ve Tabu

Benim için ; Türkiyede cinsellik tabu'dur.

Bence de Türkiye'de tabu.. Bunun nedeninin geleneksel aile yapısı örf ve adetler , anne baba saygısı , ve Ar 'dır... Sonuçta Bay yada Bayan X'e hangi konuda ne anlatırsan anlat X bu olayı yaşamadan anlatılanları algılayamaz bence...
Erken Yaşta öğretilecek Cinsellik Bilgilerinin Küçük Yaşta Cinsel İstismara Yol Açacağını Düşünüyorum ...

---> Cinsellik ve Tabu

Çocuklara cinsellik bir yetişkinin öğrendiği duyduğu gibi anlatılmıyor bunun üzerine kitaplar var, uygulayan ailelerin tepkileri ise çok olumlu ve "çok basitmiş" açıklamaları var.
Herşeyin bir adabı var sonuçta.

Cinsellik Bilgilerinin Küçük Yaşta Cinsel İstismara Yol Açacağını Düşünüyorum

Ayrı bir tartışma konusu konuya göre, ben o bu şekilde düşünmüyorum açıkcası.

---> Cinsellik ve Tabu

"Ağaç yaş iken eğilir" Atasözünü anımsattın bana , çocuğa küçükken ne verirsen oda büyüyünce onu uygular değil mi ?

o halde çocuğa küçük yaşta dinini , kültürü anlatmak denildiğinde Büyünce kendi öğrenir neden denilir de küçükken cinesellik anlatılaması gerekilen bir konudur bilemedim ...

her neyse sonuçta herkesin düşüncesi kendisine... ayrıca hayatın kitaplardan ibaret olduğunu da düşünmüyorum ki bunu çok fazla kitap okuyan ben söylüyorum..

Erken Yaşta öğretilecek Cinsellik Bilgilerinin Küçük Yaşta Cinsel İstismara Yol Açacağını Düşünüyorum ...

ayrıca hala bu düşüncedeyim :)

---> Cinsellik ve Tabu

Çocuklarına ne aşılıyacağı ebeveynlere kalmış bir hadise. İlk önce cinselliği aşılasınlar demiyorum, bunu kimse demez.
Konu bu idi buna yorum yaptım.
Dinide aşılasınlar tarihinide aşılasınlar, bana ne.
Ayrıca hayat kitaplardan ibaret demedim, nasıl anlatılması gerektiğini anlatan çoçuğun anlayacağı seviyeye indirgenmiş kitaplar var demek istedim.

Aslında uzlaşamayınca uzatmamak gerek.

---> Cinsellik ve Tabu

:175: zeytin dalı yani peki uzlaşalım... Sen Çocuklara Cinselliğin anlatılması gerekttiğini buna uygun kitplar olduğunu söylüyorsun ben ise , Çocuklara Küçük yaştaki çocuklara Cinsel bilgilerin Anlatılmasının İstismara yol açacağını düşünüyorum..

herkesin düşüncesine saygımız var :)

Aslında uzlaşamayınca uzatmamak gerek.

Anlaştık o halde :)

---> Cinsellik ve Tabu

Tabudur ve tabu olarak kalmalıdır. Yeri, yaşı ve zamanı gelince herşeyi öğrenir zaten. Arkadaş çevresi ve internet sağolsun. Aile içinde konuşulacak konular değil bence.

---> Cinsellik ve Tabu

bence tabu ve tabu olarak kalmali nede olsa bizim örf ve adetlerimiz var bunlara dikkat ederek aileler cocuk yetistiriyor...sonradan zaten okullarimizdada ögretiyolar cogu seyleri

---> Cinsellik ve Tabu

Küçük yaşlardan itibaren cinsellik konusu çocuklara yavaş yavaş, onların anlayabileceği bir şekilde öğretilmeli bence...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri