Çıkı Dolması Tarifi

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
ciki-dolma-nurselin-mutfagi.jpg



Malzemeler;
400 gram asma yaprağı
4 parça kemikli et
1,5 bardak kuru bakla
3 tane kuru soğan
Yarım bardak kırmızı mercimek
Yarım bardak yeşil mercimek
1 bardak bulgur
1,5 bardak yarma
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 bardak su

Yapılışı;
– Soğanlar küçük küçük doğranır ve sıvı yağda kavrulur. Rengi dönünce domates ve biber salçası eklenir. Akşamdan ıslatılan kuru baklası konur. Yıkanan bulgur, kırmızı ve yeşil mercimek ilave edilip nanesi bol olacak şekilde baharatları atılır. Doğranan 1 tutam dereotu ve maydanoz eklenip ocaktan alınır. Soğutulmaya bırakılır.
– Tencereye kemikli etler konur ve kendi yağında kızartılır. Üzerine asma yapraklarına doldurulan iç harçla hazırlanan dolmalar dizilir. Sıcak suyu verilerek kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Pişince ters çevrilerek sunuma alınır.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst