Çiğ Börek

Mr.TyLér ||

Kayıtlı Üye
ÇİĞ BÖREK (ESKİŞEHİR)




Malzemeler:
- 10 kahve fincanı un,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 2 yemek kaşığı yoğurt,
- 1 adet yumurta,
- 1 yemek kaşığı sirke,
- Tuz,
- 2 su bardağı sıvıyağ,
İçi için :
- 1/2 kg. yağsız dana kıyma,
- 1 adet soğan,
- Tuz, karabiber.
Yapılışı:
Soğanı rendeleyip tuz ve karabiberle iyice karıştırın. 1 kahve fincanı su ilave edin. Unun ortasını açıp yoğurt, zeytinyağı, yumurta, sirke ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 20 dakika dinlendirin. Unlu hamur tahtası üzerinde 18-20 cm. çapında açın. Açtığınız yuvarlak hamurun bir tarafına kıymalı harçtan ilave edip diğer tarafı ile kapatın. Kenarını ruletle çıkartın. Kızdırılmış sıvıyağda her iki tarafını kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
 
---> Çiğ Börek

simdi herkeze naslı böreğin rezaletini anlatacağım bu nazlı börekten biz bi börek aldık ama börekten anlatamıyacakm kdr tepsinin içi bölümlerinde hep kıl göredüm be orda be karslılayan börek yapımında calısan bayan hamuraların oldu basada banyo yapmıs gibi saçını tarıyor ve manikür yapıyodu almıcaktım ama yinede aldım azıma gelmeyen kıl kalmaıd yani size hiç önermem bende söylemesi valla
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst