Malzemeler
76 gr parça California cevizi
300 gr erişte makarna
100 gr beyaz peynir
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
80 gr Tereyağı
Tarif
Fırınınızı 180°Cde önceden ısıtın. Cevizleri pişirme kâğıdına yayın ve 5 dakika ya da hafifçe kahrevengineleşene kadar pişirin. Fırından alın, soğutun ve kabaca kırın. Büyük bir tencerede, suyu biraz tuzla kaynatın. Erişte makarnayı atın ve 8-10 dakika pişirin.
Bu sırada, peyniri saplı bir tencereye ufalayın. Makarnayı süzün, pişirme suyundan 2 çorba kaşığı suyu kenara alın. Makarnayı ısıtılmış bir servis tabağına koyun. Kenara aldığınız pişirme suyunu beyaz peynir karışımına ekleyin. Bu sosu makarnayla bütünleştirin. Tereyağını ocakta eritip makarnanın üzerine gezdirin.Yemişleri ekleyin, biraz öğütülmüş biber koyun ve hemen servis edin.
76 gr parça California cevizi
300 gr erişte makarna
100 gr beyaz peynir
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
80 gr Tereyağı
Tarif
Fırınınızı 180°Cde önceden ısıtın. Cevizleri pişirme kâğıdına yayın ve 5 dakika ya da hafifçe kahrevengineleşene kadar pişirin. Fırından alın, soğutun ve kabaca kırın. Büyük bir tencerede, suyu biraz tuzla kaynatın. Erişte makarnayı atın ve 8-10 dakika pişirin.
Bu sırada, peyniri saplı bir tencereye ufalayın. Makarnayı süzün, pişirme suyundan 2 çorba kaşığı suyu kenara alın. Makarnayı ısıtılmış bir servis tabağına koyun. Kenara aldığınız pişirme suyunu beyaz peynir karışımına ekleyin. Bu sosu makarnayla bütünleştirin. Tereyağını ocakta eritip makarnanın üzerine gezdirin.Yemişleri ekleyin, biraz öğütülmüş biber koyun ve hemen servis edin.