sonkabus
Kayıtlı Üye
Caarrrpacccciiioooooo...Sanki bir serenad gibi uzatarak söyleyeceksi-
niz! Ve,yerken parmaklarınıza 'mukayyet' olacaksınız.Tarifsiz bir lezzet...
Bir çılgınlık! İtalyan ressam Vettore Carpaccio'nun muhteşem tabloları
'kıvamında'...Alın size mucizevi bir ' başlangıç'...İtalyan'dır diye kırmızı
şarap ve hele sakın ola ki 'rose' şarapla yeme görgüsüzlüğünde bulun
mayın! Tam rakılıktır! Ve sadece Yeni Rakı ile yenir!
Malzemesi (2 kişilik):
140 g (çiğ) dana bonfile,
15 g hardal,
25 g zeytinyağı,
5 g Worcester sosu,
5 g soya sos,
15 g çekilmiş karabiber,
5 g tuz,
30 g parmesan,
Roka,
Maydanoz
Yapılışı:
Bonfile hardal,Worcester sosu,karabiber ve biraz zeytinyağı ile ovularak ince
doğranmış roka/maydanoz karışımıyla pane gibi streç folyoya sarıp dondurulur..
Daha sonra,çok ince dilimler halinde kesilir ve daire şeklinde tabaklara dizilir.
Üstüne karabiber,zeytin yağı ve toz parmesan konur.Orta kısmına roka ve
cherry domates eklenerek servis edilir.
Not: Tarifi,Akdeniz'in o mucize akşamlarını geçirdiğim İtalyan Lokantası'nın şefi
Giuliano'dan almamışım.
Baktım ki yediğime en uygun tarif bu,ben de vereyim dedim.Umarım beğenirsi-
niz...Unutmadan,deniz mahsulleriyle de yapabilirsiniz.Afiyet olsun...
niz! Ve,yerken parmaklarınıza 'mukayyet' olacaksınız.Tarifsiz bir lezzet...
Bir çılgınlık! İtalyan ressam Vettore Carpaccio'nun muhteşem tabloları
'kıvamında'...Alın size mucizevi bir ' başlangıç'...İtalyan'dır diye kırmızı
şarap ve hele sakın ola ki 'rose' şarapla yeme görgüsüzlüğünde bulun
mayın! Tam rakılıktır! Ve sadece Yeni Rakı ile yenir!
Malzemesi (2 kişilik):
140 g (çiğ) dana bonfile,
15 g hardal,
25 g zeytinyağı,
5 g Worcester sosu,
5 g soya sos,
15 g çekilmiş karabiber,
5 g tuz,
30 g parmesan,
Roka,
Maydanoz
Yapılışı:
Bonfile hardal,Worcester sosu,karabiber ve biraz zeytinyağı ile ovularak ince
doğranmış roka/maydanoz karışımıyla pane gibi streç folyoya sarıp dondurulur..
Daha sonra,çok ince dilimler halinde kesilir ve daire şeklinde tabaklara dizilir.
Üstüne karabiber,zeytin yağı ve toz parmesan konur.Orta kısmına roka ve
cherry domates eklenerek servis edilir.
Not: Tarifi,Akdeniz'in o mucize akşamlarını geçirdiğim İtalyan Lokantası'nın şefi
Giuliano'dan almamışım.
Baktım ki yediğime en uygun tarif bu,ben de vereyim dedim.Umarım beğenirsi-
niz...Unutmadan,deniz mahsulleriyle de yapabilirsiniz.Afiyet olsun...