yesil83
Bayan Üye
---> bunlarda benim maharetlerim
aslicim bu 3. ekleme denemem. tam ekliyorum yaziyorum internet hata veriyor, sinir oluyorum ama 2. yazdigimda kopyalamistim hepsini 1. cidede kopyalamak istedim ama gec kaldim maalesef.
neyse canim ekliyeyim.
aslicim senin icin. ya sinir oldum, pizzayi uzun uzadiya yazmistim, internet hata verdi, okadar yazdigim silindi gitti
neyse senden kiymetli degil ya yeniden yazarim.
kadayif pilavini ben internetten bulup yapmistim onu ekliyorum
kadayifli pilav
Malzemeler: 200 gr kadayıf, 1 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 çorba kaşığı badem, 1 çorba kaşığı izmir üzümü, 100 gr margarin, 1/2 tavuk göğsü, 1 soğan rendesi, 2.5 su bardağı pirinç, 50 gr badem, Tuz, tarçın, 1 çay kaşığı safran, 2 tatlı kaşığı şeker, 1 bardak tavuk suyu, 1.5 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
Yapılışı: Soğanı sıvıyağda kavurun. Pirinç, tuz, şeker, tavuk suyu ekleyerek pişirin. Tavuğu haşlayın. Kadayıfın üzerine margarini dökerek iyice yoğurun. Bir tencereyi yağlayarak tabanına ve kenarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sıkıştırın.
Kadayıfın üzerine tavuk etlerini didikleyip dizin. Pilavı soğuttuktan sonra tarçın ilave ederek karıştırın ve tavuğun üzerine ekleyin. Sırayla bademi, kuş üzümünü, safranı yerleştirerek tüm malzemeleri sıkıştırın.
Hazırladığınız kadayıflı pilavı 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletin. Piştikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Pizza
Malzemeler:
kirmizi-yesil-sari dolmalik biber
salam
sucuk
konserve mantar
beyaz peynir
kasar peynir
domates sosu (yoksa domates rendesi ve icine azicik sulandirdigin salcayi ilave et karistir)
Hamuru:
1 su bardagi sut
1 su bardagi yag (yarisi tere yagi yarisi cicek yagi)
yas maya (ceyrek)
tuz
Yapilisi:
- hamurunu yap dinlenmeye birak.
- Sucuk ve salami halka seklinde dogra salamlari yarim halkada dograyabilirsin (ben kup kup dogruyorum bizimkiler kucuk istiyorlar)
- dolmalik biberleri kup seklinde dogra
- dinlenmis olan hamuru tepsine gore ikiye bol yada tek olarak kullan. bende iki tepsiye yetiyr bu hamur.
- tepsiyi margarin ile yagla (margarini eritip sivi haline getirme) elinle yagla, kalin olacak yani birazicik yoksa hamur tepsiye yapisir
- hamuru tezgahta elinle yay (ac) biraz sonra tepsinin icine koy ordada tepsiye elinle tepsiyi kaplayana kadar ac.
- actiktan sonra, pizza sosunu elinle yedirerek yay tepsiye
- beyaz peyniri uzerine rendele ve butun dogradigin malzemeleri ve mantari karistir ve beyaz peynirin uzerine yag, (sucuk ve salami eger halka seklinde dogradin ise tek tek duzeceksin) ben o yuzden kup kup dogruyorum hepsini bir koymak daha kolay oluyor
- onceden isitilmis firinda 170 C pisir, pismesine yakin tepsiyi cikar ve kasar peyniri rendele uzerine, tekrar firinda pisir peynir eriyene kadar
afiyet olsun...
aslicim bu 3. ekleme denemem. tam ekliyorum yaziyorum internet hata veriyor, sinir oluyorum ama 2. yazdigimda kopyalamistim hepsini 1. cidede kopyalamak istedim ama gec kaldim maalesef.
neyse canim ekliyeyim.
aslicim senin icin. ya sinir oldum, pizzayi uzun uzadiya yazmistim, internet hata verdi, okadar yazdigim silindi gitti
neyse senden kiymetli degil ya yeniden yazarim.
kadayif pilavini ben internetten bulup yapmistim onu ekliyorum
kadayifli pilav
Malzemeler: 200 gr kadayıf, 1 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 çorba kaşığı badem, 1 çorba kaşığı izmir üzümü, 100 gr margarin, 1/2 tavuk göğsü, 1 soğan rendesi, 2.5 su bardağı pirinç, 50 gr badem, Tuz, tarçın, 1 çay kaşığı safran, 2 tatlı kaşığı şeker, 1 bardak tavuk suyu, 1.5 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
Yapılışı: Soğanı sıvıyağda kavurun. Pirinç, tuz, şeker, tavuk suyu ekleyerek pişirin. Tavuğu haşlayın. Kadayıfın üzerine margarini dökerek iyice yoğurun. Bir tencereyi yağlayarak tabanına ve kenarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sıkıştırın.
Kadayıfın üzerine tavuk etlerini didikleyip dizin. Pilavı soğuttuktan sonra tarçın ilave ederek karıştırın ve tavuğun üzerine ekleyin. Sırayla bademi, kuş üzümünü, safranı yerleştirerek tüm malzemeleri sıkıştırın.
Hazırladığınız kadayıflı pilavı 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletin. Piştikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Pizza
Malzemeler:
kirmizi-yesil-sari dolmalik biber
salam
sucuk
konserve mantar
beyaz peynir
kasar peynir
domates sosu (yoksa domates rendesi ve icine azicik sulandirdigin salcayi ilave et karistir)
Hamuru:
1 su bardagi sut
1 su bardagi yag (yarisi tere yagi yarisi cicek yagi)
yas maya (ceyrek)
tuz
Yapilisi:
- hamurunu yap dinlenmeye birak.
- Sucuk ve salami halka seklinde dogra salamlari yarim halkada dograyabilirsin (ben kup kup dogruyorum bizimkiler kucuk istiyorlar)
- dolmalik biberleri kup seklinde dogra
- dinlenmis olan hamuru tepsine gore ikiye bol yada tek olarak kullan. bende iki tepsiye yetiyr bu hamur.
- tepsiyi margarin ile yagla (margarini eritip sivi haline getirme) elinle yagla, kalin olacak yani birazicik yoksa hamur tepsiye yapisir
- hamuru tezgahta elinle yay (ac) biraz sonra tepsinin icine koy ordada tepsiye elinle tepsiyi kaplayana kadar ac.
- actiktan sonra, pizza sosunu elinle yedirerek yay tepsiye
- beyaz peyniri uzerine rendele ve butun dogradigin malzemeleri ve mantari karistir ve beyaz peynirin uzerine yag, (sucuk ve salami eger halka seklinde dogradin ise tek tek duzeceksin) ben o yuzden kup kup dogruyorum hepsini bir koymak daha kolay oluyor
- onceden isitilmis firinda 170 C pisir, pismesine yakin tepsiyi cikar ve kasar peyniri rendele uzerine, tekrar firinda pisir peynir eriyene kadar
afiyet olsun...