Bulgurlu ve mercimekli yaprak sarma

sllsn

Bayan Üye
Malzemeler:
Yarım kg asma yaprağı (küçüklerinden)
1,5 su bardağı yeşil mercimek,haşlanmış (yarı pişmiş),suyu süzülmüş,
1 su bardağı ince (köftelik) bulgur, yıkanmış,
3 kuru soğan, yemeklik doğranmış,
1yemek kaşığı domates salçası,
yarım yemek kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 yemek kaşığı nane,
8-10 dal maydanoz,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Yaprakları iyice yıkayın. İç malzemeyi karıştırın.
Yaprağın büyüklüğüne göre içten bir tatlı kaşığı koyup etli dolma gibi küçük ve yuvarlak şekilde sarın. Hepsini, altına yaprak serilmiş tencereye koyun.
(zeytinyağlı gibi dizmeyip gelişigüzel koyun). En son, üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip yaprakla kapatın (üstte kalanlar kurumasın diye). Yaprakların üzerine tabak kapatıp 1 su bardağı kaynar suda eritilmiş 1 tatlı kaşığı salçayı üzerlerine dökün.
Yaprakların hizasına gelecek kadar (yüze yüz) kaynamış su ekleyin. Orta ateşte pişirin, sıcak servis yapın.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst