8 kişilik
Malzemeler
2 su bardağı bulgur pilavı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
3 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
Tuz, karabiber
600 gram kuzu kol
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz karabiber kekik
Yapılışı: Öncelikle etin her tarafını baharatla, limon suyu ve zeytinyağı ile ovun. Kalın tabanlı bir tencerede etin her tarafını kızartın, daha sonra fırın kabının içine alıp 180 derecedeki fırında 40-50 dakika pişirin. İstenirse güveçte de pişirebilirsiniz. Bu arada bulgur pilavı için; tencereye tereyağını koyup doğranmış soğanları kavurun. Salçayı ve bulguru da ekleyip sıcak suyla 20 dakika pişirin. Etleri didikleyip pivavın üzerinde servise sunun.