bir bak !

---> bi bak !

Türkçe'deki T harfini büyük yaptım :)

herkesin kanayan yarası bu tatlım.

hatta ülkemizin ..

ama sorun ingilizce nick almak deil bnce.

forumda adam gibi Türkçe'yi kullanabilmek.

ben en küçük olaydan örnek verdim :)
dediğim gibi ben mükemmel kullanamam ama artık dokunmaya basladı böyle görmek.

---> bi bak !

Artık dükkan isimleri bile İngilizce, Fransızca ne bileyim işte ecnebice. Forumlarda yabancı nick almak sorun değil bence.

İnci adminemin dediği gibi forumda adam gibi Türkçeyi kullanabilmek önemli.

Çok dikkat ediyorum; slm, nbr, iidir, a.s. cnm, btnm vesaire vesaire kelimeler çok kullanılıyor forumda. Bence en büyük problemimiz bu.

İki harf yazmaya üşeniyorsak vay halimize..

Yakında alfabemizden a, e, ı, i, o, ö, u, ü ( 8 sesli harf de diyebilirdim, kullanmayanlar unutmuştur diye yazdım.) sesli harfleri de atılır ve 21 sessiz harf kalır tam olur..

ewy arkadaşım ;)
önceden öyle yazdıgım için kendimden utanıyorum !

---> bi bak !

Evet Cok Haklısın Ama Ben şahsen Türkceyi sevmedıgım ıcın Degıl İngilizcemı pekıstırmek ıcın koydum :D :D

---> bi bak !

duruyorum duruyorum sineye çekiyorm ama oLmuyo .
evet beLki benmde iyi degil Türkçe`mm haşa olamazda o güzel diliimizi kimse mükenmel kullanamaz
ama inanın patladım kaç gündür neden forumdaki bütün nickLéR ingiLizce ?
itiraf ediyorum nefret etme aşamasına geldim ingilizceden !

nick ?

Türkçede Nick diye birşey yoktur.

Ayrıca bunda abartılacak birşey yok bi forum ısmını Türkiyenın sorunu haline getirmeyelim..

---> bi bak !

Türkçe'deki T harfini büyük yaptım :)

herkesin kanayan yarası bu tatlım.

hatta ülkemizin ..

ama sorun ingilizce nick almak deil bnce.

forumda adam gibi Türkçe'yi kullanabilmek.

İnci'ye aynen katılıyorum..
Hatta belirtmek istediğim bişi var bu konuda yabancı dil bilen insanlar Türkçe'yi diğerlerinden çok daha iyi kullanıyor bana göre :)

---> bi bak !

uykucu yazmadan edemicem.

Türkçe Türkçe diyorsun ama Türkçe yazarken T harfini büyük yazmıyorsun ne iş :)

bende bu knouda hassasım ama :)

---> bi bak !

nick ?

Türkçede Nick diye birşey yoktur.

Ayrıca bunda abartılacak birşey yok bi forum ısmını Türkiyenın sorunu haline getirmeyelim..
sadece bi örnek !
İnci'ye aynen katılıyorum..
Hatta belirtmek istediğim bişi var bu konuda yabancı dil bilen insanlar Türkçe'yi diğerlerinden çok daha iyi kullanıyor bana göre :)
:)
uykucu yazmadan edemicem.

Türkçe Türkçe diyorsun ama Türkçe yazarken T harfini büyük yazmıyorsun ne iş :)

bende bu knouda hassasım ama :)

farkındayım bende :)
klavyede yazarken dikkat etmiyorum ama ben şu Türkçeyi berbat edenlere diyorum.

---> bi bak !

Türkçede w diye bir harfte yok ama :)

Bir internet sitesinde kullandığım nickin çok önemi olduğunu düşünmüyorum sokağımdaki ingilizce tabelaları görünce.Önemli olan beynimizdeki yeri düşünürken,yazarken nasıl kullandığımız.Ona gerektiği yerde sahip çıkıp çıkmadığımız.Kaldıki İngilizce dünya dili kullanmamızın kendimizi geliştirmenin zararı olduğunu da düşünmüyorum,benliğimizi koruduğumuz sürece.

---> bir bak !

Sanırım bahsetmek istediği Şey Şu oLsa gerek.. :)

sefiyorum , qeLdim vs vs :)

Benim Çıkardığım Şey bu.. Bu konuda HakLısın :)

---> bi bak !

Türkçede w diye bir harfte yok ama :)

Bir internet sitesinde kullandığım nickin çok önemi olduğunu düşünmüyorum sokağımdaki ingilizce tabelaları görünce.Önemli olan beynimizdeki yeri düşünürken,yazarken nasıl kullandığımız.Ona gerektiği yerde sahip çıkıp çıkmadığımız.Kaldıki İngilizce dünya dili kullanmamızın kendimizi geliştirmenin zararı olduğunu da düşünmüyorum,benliğimizi koruduğumuz sürece.

bende ondan bahsediyorum Türkçe gidiyor yavaş yavaş :)
hatalarım yok demiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
---> bir bak !

Forumda yazım yanlışı yapmayan tek bir kişi gösterin ben de bu forumu terk etmezsem adam değilim.

Forumda iki üç üye yok ki dikkat edile edile yazılsın. Mesela forum oyunları çok hareketli geçiyor bazen 4-5 üye aynı konuya abone oluyor ve hızlı yazmak durumunda kalınabiliyor.

Malum hızlı yazınca da yazım yanlışları oluyor.

Bazı üyeler de alışmışlar artık eksik yazmaya ve kelimenin içindeki harfleri o harflerle uyuşan harflerle değiştirerek yazmaya.

Ve son olarak kullanıcı adı (yani nick) konusunda herkes özgürdür istediği harflerden oluşan anlamlı veya anlamsız bir kelime ya da kelime grubu kullanabilir.

Sonuç olarak yabancı kullanıcı adı kullanımı veya yapılan yazım yanlışları üyelerin Türkçeye verdiği önemle alakalı.

Dipnot; her geçen gün kültürel değerlerimiz eriyerek yok oluyor yavaş yavaş.

---> bir bak !

kavgayı zerre kadar sevmem.

demişin ya bana klavyede yazarken dikkat etmiyorum diye.. açıkcası sadece shiftle birlikte T harfine bascaksın hepsi bu :) bu işareti yapar gibi ne var bunda bu kadar zor mu ?

kusura bakma ama eger böle bir knou açıyor isen buna dikkat etmek zorundasın. sen niye böle yazmıyorsun die sorarlar adama cevap veremezsin :)

madem sen itiraf ettin bende bi itirafımı dile getirmek istiyorum bu konuyla bağlantılı çünkü

Türkiye , Türkçe , Atatürk , Allah gibi özel isimler büyük harfle başlamalı :) bende bu konuda çok fazla rahatsızım ve bu kanıma dokunuyor.

bilenler bilirler nerede görsem düzeltirim. birazdan senin mesajlarını düzelticeğim gibi..

şimdi üsteki üyeye aynen bunu diyorum abicim demişin..

yani rahatsız olduğun konu q , w , x harflerinin Türkçe ile kullanılıp kelimeyi ingilizceleştirmekten duyduğun rahatsızlığı die getirmişsin..

iyide ingilizce nickle ne ilgisi var bu durumun ?

Türkçe nick kullanmak varken ingilizce neden diye soruyorsan kusura bakma kimseye kimse karışamaz :)

nese teşekkürler.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri