Bilgisayarımın Sesi Az Çıkıyor

HayaList

Bayan Üye
Meraba arkadaşlar. Bilgisayarımın sesi eskisinden az çıkıyor.
Markası Toshıba SATELLITE L655-1KD
32 bit işletim sistemi. Yardımcı olabilirmisiniz :ltfeen:

---> Bilgisayarımın Sesi Az Çıkıyor

Karıştırıcı'ya Baktın mı ??

Daha Doğrusu Ses Özelliklerine Ayarlarına Falan Baktın mı ?

[MENTION=158910]HayaList[/MENTION]
Sebebleri şunlar olabilir
1-Hopörlörün arkasına takılmış kabloların biri çıkmış olabilir
2- o kablo bozulmuş olabilir.

1 Tane çözüm var yukardakiler değilse
Denetim Masasına gir - Donanım ve sesi aç - Smart Audio ya gir.
SmartAudio'yu açtığında bir ekolayzır göreceksin o ekolayzırda bütün kayar düğmeleri en üste getir

Daha da olmadıysa bi bilgisayarcı çağır

Eğer olduysa + Rep verebilirsin xD

[MENTION=158866]SaMuRai[/MENTION] Canım teşekkür ederim :) ama smart audio yok bende ona bakmıştım zaten.
Ayrıca masaüstü değil laptop.

Kulaklık takıp dene diyecem ama eskiden kulaklıkla nasıl geldiğini bilmiyorsundur.
yazılımla ilgili problem bulmadıysan servise yolla devam ediyordur garantisi yeni üründür

Laptoplar,normal masaüstü bilgisayarın hoparlörlerine göre daha az ses seviyelerine sahiptir.Eğer daha önceden,daha fazla ses çıkıyorsa sorun 2 türlü olabilir.
1.Hoparlörde sorun olabilir.
2.Ses ayarlarında sorun olabilir.

1.de bahsettiğim sorun varsa malesef yardımcı olamıcam,2.de ki sorun içinde sağ alt köşeden ses simgesine tıklayarak dalga vs. gibi ayarları en son seviyeye getirerek ses seviyesini yükseltebilirsin.

NOT : Belli başlı programlarla laptopunun ses seviyesini yükseltebilirsin.VLC,K-Lite gibi programlarla bunu yapabilirsin fakat bunlar seste aşırı bir artış göstermemekle birlikte hoparlörün patlamasına neden olabilir.Buda nerden baksan 40-50 tl lik bir masraf olur.Kısacası mini hoparlörler var pahalı bir şey değil 20 tl den başlar gayette işini görür.Ses sıkıntın olsada olmasada almalısın laptopun hoparlörüne zarar verme hassas oluyorlar :) Tecrübelerime dayanaraktan bu yazıyı yazdım,hoparlörüm malesef patladı :(

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri