Beşamel Soslu Enginar

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
32593.jpg



Malzemeler

5 enginar
2 tavuk budu
1 kase mantar
2 soğan
3 diş sarımsak
2 defne yaprağı
Tane karabiber
Sıvı yağ
Tuz

Beşamel sos için

1 su b. süt
1 çorba k. söke Un
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Muskat
Üzeri İçin
Kaşar peyniri

Yemeğin tarifi

Büyük bir tencereye su koyun. Yıkanmış ve ayıklanmış enginarları koyun. Tavuk butlarını ve mantarları doğrayın. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Ayrı bir tencereye sıvıyağ dökün. Soğanı ve sarımsağı koyun ve karıştırın.

Defne yaprağını ve mantarı sırayla ekleyin. Son olarak tavuğu, tane karabiberi ve tuzu ilave edip karıştırın. Enginarlar suyunu çekip pişince fırın kabına dizin. Tavuklu karışımı enginarların içine doldurun.


Beşamel sosu için

Sütü, unu, sıvıyağı ve baharatları koyup karıştırarak pişirin. Harç koyduğunuz enginarların üzerine sosu dökün. Kaşar peynirini rendeleyin ve üzerlerine tepeleme koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst