Berrak da yıkıldı aile de

buğlem

Bayan Üye
Berrak da yıkıldı aile de

Doğuştan epilepsi ve kas hastası Berrak için yardım kampanyası başlatan anne, ani bir kararla kocası ve kızını bırakıp gitti. Eşinin "usulsüz" harcamalarını delil göstererek kızının velayetini alan baba, "Berrak'ın hastalığını istismar etti" dedi

Alpaslan-Belgin Kahyalı çifti, 2004'te dünyaya gelen kızlarına Berrak adını verdi. Ancak dünyalar güzeli Berrak'ın doğuştan epilepsi ve kas hastası olduğu ortaya çıkınca aile yıkıldı. Belgin Kahyalı, 2009'da kızı Berrak'ın hastalığının teşhis ve tedavisi için internet üzerinde kampanya başlattı. "Berrak hayatlar" isimli bir internet sitesi ile Facebook'ta "Damlaya damlaya göl olacak" adıyla açılan sayfalarda Berrak için yardım istendi. Çok sayıda yardımsever sitelere bağış yağdırdı. Toplanan yardımlarla Berrak, 2009 ve 2010 yıllarında iki kez ABD'ye götürüldü. Anne Belgin Kahyalı, ABD dönüşünde kampanya sitelerinden müjdeyi verdi: "Boston'da Türk doktor Yaman Ekşioğlu tarafından Berrak'a teşhis konuldu. Berrak'ın durumu aldığı ilaçlarla iyileşme sürecine girdi. Tedavinin devam etmesi için yardımların sürmesi gerekiyor."

'RUS HİZMETÇİ BİLE TUTTU'
Ancak bu süreçte aile arasında şiddetli geçimsizlik başladı. 2010'da kızını da alan Belgin Kahyalı evi terk etti. Kendisine başka bir ev kuran Kahyalı, bir de Rus uyruklu hizmetçi tuttu. Servis şoförlüğü yapan Alpaslan Kahyalı da eşinin annelik görevini yerine getirmediğini söyleyerek Kadıköy 4. Aile Mahkemesi'ne boşanma ve kızını almak için velayet davası açtı. Dava sürecinde baba Kahyalı, eşinin toplanan yardımların tamamını kızına harcamadığını, kızının hastalığını istismar ettiğini savundu. Baba, toplanan 300 bin TL'nin makbuzlarını da mahkemeye sundu. Bunun üzerine genç kadın, kızının velayeti ve nafaka dahil her şeyden vazgeçtiğini belirten bir dilekçe verince mahkeme geçen temmuz ayında çifti boşadı. Berrak'ın velayeti de babaya verildi.

SİTE VE HESAPLAR FAAL
Eski eşi Belgin Erbirlik'in, aktif haldeki yardım sitelerini hâlâ kontrol ettiğini savunan Kahyalı, "Yardımlar geldikçe Berrak'a annelik görevini ihmal etmeye başlamıştı. 500 dolar maaşla Rus bakıcı bile tutmuştu. İnsanlar evlerini arabalarını satıp bağış yaptı. Berraklaşan hayat Berrak'ın değil Belgin hanımın hayatıydı. Yardım siteleri hâlâ aktif, hesaplara akış var. Hayırseverler artık o hesaplara yardım yapmasın, o siteler kapansın" dedi. Tedavisi devam eden Berrak'ın şimdi özel bir rehabilitasyon merkezine gittiğini, duyu, fizik ve konuşma terapisi gördüğünü söyleyen baba Alpaslan Kahyalı, "Berrak kızım asıl şimdi berraklaşmaya başladı. Baba kız şimdi çok mutluyuz. Hiç bir yardıma da ihtiyacımız yok" diye konuştu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri