Bedelli Askerlik Konusunda ne düşünüyorsunuz?

---> Bedelli Askerlik Konusunda ne düşünüyorsunuz?

15 ay askerlik yapan -----> mehmetçik
6 ay askerlik yapan -----> mehmet
1 ay askerlik yapan -----> mehmet bey
vicdanı ret ------> memoş

bende gordum bu yazıyı..
Aslında diycek bişi yok onların vicdanlarına kalmış..Gönlü rahat edebilecek mi merak konusu?:91:

ne tuhaf hem eleştirirsiniz hemde akepeye oy vermektende geri kalmazsınız.

çok ilginç.

Bedelli askerlik pek demokratik bir şey değil ama en azından bir çözüm. Gerçi askerliğin zorunluluğunu kaldırmaları gerekiyor artık. İnsanların vicdani ret hakkı engellenmemeli artık bu devirde. Bireylerin devlete borcu olduğuna da kesinlikle katılmıyorum, benim babam binlerce lira para veriyor devlete vergi diye, çalışmaya başlayınca benden de alacaklar, ne borcundan bahsediyorsunuz? Devletin bize verdiği bedava bir hizmet yok ki, çalışarak alıyoruz hepsini. Benim politik görüşlerim farklı, inançlarım farklı, kişiliğim farklı; benim gibi düşünen insanları zorla askere göndermenin mantığı nedir? Başta da dediğim gibi demokratik bakımdan çok hoş bir durum değil bedelli askerlik ama çıkmasını çok istiyorum, askerliğe harcadığım 18 ayda gider master yaparım, eğitimime harcarım.

bu konuda, bende dogru bulmuyorum...

gitmeyenleride elimde olsa bir kasik suda bogardim (eskiden)
ama artik oyle dusunmuyorum askerlerimizin nasil sehit olduguna bakarsak... (mayindan, kimin dosedigi mayindan? kendi askerlerimizin (komutanlarin) dosettigi mayinlardan, pimi cekilmis el bombalarindan, alnindan vurulanlar.
vs. vs. vs. binlerce ornek...
oyle bir ordunun icine bende cocugumu gondermem sahsen (neden gondereyim ki? kafasi kizan komutan gelip cocugumu tuvalet firtcasiyla yikasin diyemi?)

ben asker hastasiydim, halada oyleyim ama erler icin gecerli bu dedigim artik. ve gorevlerini hakkiyla yapan komutanlar icin. ALLAH sukurki curuk elmalar olsada bir cok namuslu ve gercektende askerini dusunen komutanlarda var...

ama sonuc itibari ile, asker ocagi tekrardan PEYGAMBER OCAGI olmadan cocugumu gondermem askere..

bedelli askere gelince, adil bulmuyorum. zenginler gondermeyecek yine fakirlere yol dusecek.
zaten zenginler gonderselerde doguya gonderilmiyorlar en azindan gelir kaynagi olsunlar

ne tuhaf hem eleştirirsiniz hemde akepeye oy vermektende geri kalmazsınız.

çok ilginç.

koru korune oy vermiyoruzda ondan...

oy veriyorsak bir cok hizmetinden memnun oldugumuz icin ama bu demek degilki gozu kapali oy veriyoruz... elbette hosumuza gitmeyen seylerde oluyorsa soyleyecegiz. asil savundugun bir seyin, yanlisinida gorebilmek mesele degilmi sevgili kardesim?

Parası olan askerliğin bedelini para ile ödeyecek olmayan canı ile..Ne kadar eşit değil mi?

Gelsin paracıklar sıcak sıcak :36:

389492_261701190545320_100001163221807_693076_543346208_n.jpg

koru korune oy vermiyoruzda ondan...

oy veriyorsak bir cok hizmetinden memnun oldugumuz icin ama bu demek degilki gozu kapali oy veriyoruz... elbette hosumuza gitmeyen seylerde oluyorsa soyleyecegiz. asil savundugun bir seyin, yanlisinida gorebilmek mesele degilmi sevgili kardesim?

körü körüne ve gözü kapalı veriyorsunuz arkadaşım.
İnsanlığın kaderini nasıl elma değiştirdiyse şuanda Türkiye 'nin kaderini kömür ve makarna değiştiriyorsa bna burda körü körüne oy vermiyoRUZ diyemezsin sen.

hangi hizmetinden memnunsun ?
bu ülkenin Atatürkçülerinin hapiste olmasından mı ? yada gazetecilerin ? yada her kış doğal gaza elektriğe gelen yüzde yüzlük zamdan mı ? diğer zamları teğet geçiyorum. seni bilmem ama memnunum diye gecinen vatandaşların tek egosu tayyibin sözde dinci olması dini ii kullanması ve halkı sömürmesidir.

neyse konumuz bu değil tabiki. ben milyon kerede anlatsam siz anlamamaya devam edeceksiniz.

ha o değilde TÜRK MİLLETİ geleneğinde askerlik yapmayana kız vermezler :)
MEHMETÇİKLERİMİZE Allahtan rahmet kız almak isteyen MEHMET BEYlerede Allahtan gani gani kız istemek için yüz diliyorum.

saygılar.

...Bir cok avrupa ve diger kita ulkelerinde askerlik profesyonel bir meslek haline getirilmistir.Arzu eden muracaat eder testlerden gecer ve kontrat sozlesme imzalar ve bunu belli bir yasa kadar yapar.Yine o devlet bir savasa filan girerse ve tehlikesi varsa ilave askere ihtiyaci varsa once gonullu arar,daha sonra mecburiyet kilar,askerlik yapmayanlara kimse hain gozuyle bakmaz yada vatan haini diye.
...Bir cok devletlerde ise askerlik mecburi hizmet olarak on gorulmus,tamam diyo sen bu yasa gelince bana geleceksin ve $u kadar ay bana hizmet edeceksin ben devlet babaysam elimden kacamazsin diyor,ama bazi yerlerde bunu millet bir namus meselesi yapiyor askere gitmek istemeyene ******** ve namussuz diyor haklidirlar bu konu yillardir boyle islenmis ve isleniyor...
...Eger ortada askerlik yapmak diye bir sey varsa hic kimse icin ayirim yapmamak lazimdir, tabi benim gorusum,yurt disinda yasiyan gencde gelip normal sure askerligini yapmalidir.sen $u kadar dolar ver 20 gun yap sen bu kadar dolar ver o kadar askerlik yap.
...Turkiye luzumundan fazla bir ordu besliyor,bu gunun tekniginde cok buyuk ordulara luzum yok,hava teknigi kuvvetli olan kazaniyor,turkiyedede ya herkese ayni islem yapilmali yada askerlik profesyonel bir meslek haline getirilmeli.

vallahi ben delikanlı gibi askerliğimi yaptım, içim çok rahat, askerliğini yapmayanlar yarın oğlu olur sorar veya dede oldumu torunu sorar ''dedecim bana askerlik anılarını anlatsana'' dese dede ne cevap verecek ''bedelli yaptım yavrummu'' diyecek xD ben karşıyım ama parası olan 15 ay askerliğini yapmalı bence onun açısından çok iyi olur, özgürlüğün, hayatın, acıların kıymetini anlamış olur, yarın bir gün çocuklarına çok güzel anılarını anlatabilir diye düşünüyorum.

körü körüne ve gözü kapalı veriyorsunuz arkadaşım.
İnsanlığın kaderini nasıl elma değiştirdiyse şuanda Türkiye 'nin kaderini kömür ve makarna değiştiriyorsa bna burda körü körüne oy vermiyoRUZ diyemezsin sen.

hangi hizmetinden memnunsun ?
bu ülkenin Atatürkçülerinin hapiste olmasından mı ? yada gazetecilerin ? yada her kış doğal gaza elektriğe gelen yüzde yüzlük zamdan mı ? diğer zamları teğet geçiyorum. seni bilmem ama memnunum diye gecinen vatandaşların tek egosu tayyibin sözde dinci olması dini ii kullanması ve halkı sömürmesidir.

neyse konumuz bu değil tabiki. ben milyon kerede anlatsam siz anlamamaya devam edeceksiniz.

ha o değilde TÜRK MİLLETİ geleneğinde askerlik yapmayana kız vermezler :)
MEHMETÇİKLERİMİZE Allahtan rahmet kız almak isteyen MEHMET BEYlerede Allahtan gani gani kız istemek için yüz diliyorum.

saygılar.

klavyene saglık :)

Sen sosyete çocuğusun ver 30.000 üzme ananı, bırak sanane, fakir kurtarsın vatanı.

Yaşasın Eşitlik (!)

Burda Kendimizi Yırtmaya Gerek Yok.

Burda Kendimizi Yırtacağımıza Bilinçli Vatanını Seven

Toprağını Seven Çocuklar Yetiştirelim.

Sen Git AKP'ye CHP'Ye Oy Ver

Atatürkçüyüm

Şöyle Seviyorum Böyle Seviyorum Ülkemi De

Ama Çocugunu Bedelli Askerliğe Yolla.

O Yüzden Birşeye Karşı Değilim Ben

Beni Varsa Kardeşim - Cocuğum İlgilendirir

Bak Ben Paşa Paşa Yapıyorum Askerliğimi

Haksızlıklar Zorluklar Yokmu?

En Kral Haksızlıklar Zorluklar Var Askerlikte

Buna İster Vatan Borcu De İster Mecburiyet Bu 460 Günü Yapacaksın Veya Başka Bir Deyişle Bu Tezgahtan Geçeçeksin...

Her Ne Kadar Zor Olursa Olsun

Zorluklar Olursa Olsun

Ben Yapmıssam Kardeşimde Varsa Oğlumda

Mecbur Yapacak Bu Görevi.

İster Bedelli Olsun İster Olmasın Farketmez.

Cocuklarımızı Veya Toplumu Böyle Yetiştirip

Sonra Bedelli Askerliği Çıkartanlarda Suç Aramak Saçmalıktan Başka Bişey Değil.

bedelli askerli bedeli ödeniyor fakat bir askerlik yok

bana vuruyor bu çocu k verir 30 bin tl
devketten daha nmi iyi bilceğixz :Sd

ne fark ettiki...soncuta o parayi yine zorluklar icinde olanlar ödiyemicek yine zenginler ödiyecek...yine ne zorluklar icinde büyütülenler askere gidicek simdiki gibi zenginlerde rapor alip yada biseyler yapip iyi yerlere askere gidicek oda bir kac ay...sadece simdi acik acik yapiyolar parasi olan öder evde oturur parasi olmayan da gider askerligini yapar catisir belkide sehit düser! yine bi fakir ailenin evine ates düser. allah tüm askerlerimizi korusun

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
antalya havalimanı transfer
Geri