---> Bedelli Askerlik Konusunda ne düşünüyorsunuz?
...Bir cok avrupa ve diger kita ulkelerinde askerlik profesyonel bir meslek haline getirilmistir.Arzu eden muracaat eder testlerden gecer ve kontrat sozlesme imzalar ve bunu belli bir yasa kadar yapar.Yine o devlet bir savasa filan girerse ve tehlikesi varsa ilave askere ihtiyaci varsa once gonullu arar,daha sonra mecburiyet kilar,askerlik yapmayanlara kimse hain gozuyle bakmaz yada vatan haini diye.
...Bir cok devletlerde ise askerlik mecburi hizmet olarak on gorulmus,tamam diyo sen bu yasa gelince bana geleceksin ve $u kadar ay bana hizmet edeceksin ben devlet babaysam elimden kacamazsin diyor,ama bazi yerlerde bunu millet bir namus meselesi yapiyor askere gitmek istemeyene ******** ve namussuz diyor haklidirlar bu konu yillardir boyle islenmis ve isleniyor...
...Eger ortada askerlik yapmak diye bir sey varsa hic kimse icin ayirim yapmamak lazimdir, tabi benim gorusum,yurt disinda yasiyan gencde gelip normal sure askerligini yapmalidir.sen $u kadar dolar ver 20 gun yap sen bu kadar dolar ver o kadar askerlik yap.
...Turkiye luzumundan fazla bir ordu besliyor,bu gunun tekniginde cok buyuk ordulara luzum yok,hava teknigi kuvvetli olan kazaniyor,turkiyedede ya herkese ayni islem yapilmali yada askerlik profesyonel bir meslek haline getirilmeli.