Bayan mı? Kadın mı?

Bayan mı? Kadın mı?

• Bayan

Oy: 3 25.0%
  • Kadın

Oy: 7 58.3%
  • Diğer

Oy: 2 16.7%

• Kullanılan toplam oy
    12
---> Bayan mı? Kadın mı?

Bence Kadın. cins olarak herkese kadın denmeli.. ama artık geç bayanı saygı olarak kullanıyoruz

---> Bayan mı? Kadın mı?

Kuman, güzel bir cümle kurmuşsun; bu cinsin adı lügatimizde kadındır. Ötesi berisi yok! Bu olayı zaman ile nezaket boyutuna getirdiler, medeniyet tellallığı yapanlar. Sonra jargon algılaması başladı. Kullanım yeri ve zamanına göre hakarete kadar boyutlandı mesele! Bu sebepledir ki, şartlara göre kullanım göz önünde bulundurulmalı.

Lakin bayan kelimesi, hal ne olursa olsun, benim isabetli olarak gördüğüm bir isimlendirme. Kökü "baymak"tan gelmesi hasebiyle.

---> Bayan mı? Kadın mı?

Diğer ıkısıde :D sınırlıysem kadın degılsem hanımefendı bıle olur :D

---> Bayan mı? Kadın mı?

Şimdi soru biraz havada kalmış. Neye göre kadın veya bayan mı ? cinsiyet belirtmek içinse kadın kullanılmalı. Ama hitap olaraksa bayan kullanılmalı. Kimse dışarıda tanımadığı birisine sesleneceği zaman ''pardon, kadın bakar mısınız?'' demez herhalde. Ama halk arasında evli olanlara kadın, evli olmayanlara ise kız denir. Bu durumu da göz önünde bulundurmak lazım.

---> Bayan mı? Kadın mı?

şöyle açıklım arkadaslar

örnek verim sosyoloji hocam vardı bana bayan demeyin diyordu kadınım ben diyordu . bayan derken sizi mi bayıyoruz ne yani demişti .

fakat kadın dendiği vakitte dağdan mı indin hayırdır durumu oluyor .

bu bakımdan sizin görüşlerinizi alim dedim

---> Bayan mı? Kadın mı?

fark etmez. hatun da diyebilirsiniz. Türkçe sonuç itibarıyla. Kibar olsun diye bayan kelimesinin kullanımı daha yaygın.

---> Bayan mı? Kadın mı?

Şimdi soru biraz havada kalmış. Neye göre kadın veya bayan mı ? cinsiyet belirtmek içinse kadın kullanılmalı. Ama hitap olaraksa bayan kullanılmalı. Kimse dışarıda tanımadığı birisine sesleneceği zaman ''pardon, kadın bakar mısınız?'' demez herhalde. Ama halk arasında evli olanlara kadın, evli olmayanlara ise kız denir. Bu durumu da göz önünde bulundurmak lazım.

kendim yorum yazmaya usendim ilkdefa. dusuncelerime en yakin bu yorum :)

---> Bayan mı? Kadın mı?

şöyle açıklım arkadaslar

örnek verim sosyoloji hocam vardı bana bayan demeyin diyordu kadınım ben diyordu . bayan derken sizi mi bayıyoruz ne yani demişti .

fakat kadın dendiği vakitte dağdan mı indin hayırdır durumu oluyor .

bu bakımdan sizin görüşlerinizi alim dedim

Bu hocanız orta yaşlarda bekar bir hoca mıdır :)

---> Bayan mı? Kadın mı?

Bu hocanız orta yaşlarda bekar bir hoca mıdır :)

valla çılgının tekiydide orta yaşlarda 1. sınıfta girmişti xD sadece bu hoca için demiyorum bi kaç yerde daha duymuştum örnek verdim sadece. ama değidiğin gibi evli olmayanlara kız evli olanlara kadın dendiği halkımız tarafından benimsenen bi durum :D

---> Bayan mı? Kadın mı?

bayan demek daha uygun olur ama ikisi arasinda cok fark yoktur,kadin cinsiyeti temsil eder,bayansa medeni olmayi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri