Baş harfi A

---> Narsist depresif

[MENTION=25600]'birgül[/MENTION] dürüstlüğün için teşekkür ederim canısı.Sana mutluluklar umarım bu sefer uzun sürer =)

---> Narsist depresif

bugun 2 farklı kişi taciz etti :D gizli numaradan 2sinide tanımıyorum seslerini bile ama sesleri ufaktı sübyan yani

Bana neler oldu HERŞEYİ açıklıyorum

Bugün herşeyi anlatmak istedim herkesin tecrübe edinmesini istediğim duygu durum patlaması yaşadıgım anları bir bir anlatıcam herkese faydalı olacagını düşünüyorum 1-2 açıklama ile başlayayım ;

Yaşanan depresyondan sonra ki insanın gaza gelmesi kendini hiç bi şekilde tutamaması düşüncelerin sırayla değil üst üste gelmesi her an aklına gelen komik şeyler dahi fikirler daha ne olsun MANİK EPİZOD SEVİYORUM SENİ ama söylendiği gibi manik epizod kötü değil insanın başına gelebilecek en güzel hastalıktır diye düşünüyorum =)

1) benlik saygısında abartılı artma ya da grandiosite

-- 2) uyku gereksiniminde azalma (örn. sadece üç saatlik bir uykudan sonra kenidi dinlenmiş hisseder)

-- 3) her zamankinden daha konuşkan olma ya da konuşmaya tutma

-- 4) fikir uçuşmaları ya da düşüncelerin sanki yarışıyor gibi birbirlerinin peşisıra gelmesi yaşantısı

-- 5) distraktibilite (dikkat dağınıklığı) (yani dikkat, önemsiz ya da ilgisiz bir dış uyarana kolaylıkla çekilebilir)

-- 6) amaca yönelik etkinlikte artma (toplumsal yönden, işte ya da okulda, cinsel açıdan) ya da psikomotorajitasyon

-- 7) kötü sonuçlar doğurma olasılığı yüksek , zevk veren etkinliklere aşırı katılma (örn. elindeki bütün parayı alışverişe yatırma)

c. bu semptomlar mikst epizodun tanı ölçütlerini karşılamamaktadır.

d. bu duygudurum bozukluğu, mesleki işlevsellikte, olağan toplumsal etkinliklerde ya da başkalarıyla olan ilişkilerde belirgin bir bozulmaya yol açacak ya da kendisine ya da başkalarına zarar vermesini önlemek için hastaneye yatırmayı gerektirecek denli ağırdır ya da psikotik özellikler gösterir.

yukarıda dendiği gibi hastahanelik bi olaydır genelde major depresyondan sonra görülüyor %99

Major depresyona giriş hikayemi yazmıştım okumayanlar için tekrar özet geçeyim ;

Birini çok sevdim gerçekten çok sevdim ülkeler yabancı insanlar bile bize aşkımıza şahit oldu sonra beni sebepsiz terketti ben 7 ay hastahane köşelerinde genelde tek başıma süründüm kimsesiz kalmanın ne demek oldugunu ögrendim her gece kendime iyileşme sözü verip sabah yataktan bile kalkamadım.Ama bir gün öyle bi dirildim ki kalktıgım o yataktan hiç bişey eskisi gibi olmadı kimse bu yeni beni tanıyamadı sokağa çıkmaya facebookta durum paylaşmaya korkan ben Ne oldu da istiklalde bağıra çagıra şarkı söyleyip karaoke yapıp ibreyi 260a vurup tüm türkiyeyi dolaşabilir hale geldi ? Psikologumun bile şaşırıp kaldıgı bu ani depresyondan çıkış (genelde 2 seneden aşşagıya sürmez major depresyon) benim Manik epizod denen hastalıkla tanışmam ile oldu.Mümkün olabilecek en yüksek özgüven okulda seminer verme 1.sınıf 2.dönemin tüm notlarımın 100 olması başarı bursu ve belgelere boğulmam iş hayatında kısa sürede inanılmaz yükseliş (satış danısmanlıgından magaza müdürlüğüne) Ayrıca en fazla 4 saat uyuyabiliyorum ve aşırı hareketli uyanıyorum sanki 8 saat uyumuş gibi.Beynim çok hızlı çalışıyor okudugum şeyi 1 kerede anlayıp yorum yapabiliyorum kısacası bana göre hastalık değil tıpta adı hastalık olsa da =)

Sormak istiyorum bu hastalıgın ilacı ya da aşısı olsa kim kendine vurmak istemez ? Hepinizin içinizdeki canavarı cıkarmanız dileğiyle maddeler hariç tamamen kendi hayat hikayemdir.

---> Bana neler oldu HERŞEYİ açıklıyorum

Konuşma hızlanmıştır. Bir konuyu anlatırken çağrışımları çok hızlandığı için düşünceden düşünceye sıçrar. Ana konu kaybolur. Örneğin bir tekneden bahsedilirken, bir tekne seyahatinden konuşmaya başlayarak, Amerika’nın keşfi, Kristof Kolomb, oradan iletişim ağına, internet üzerinden çeşitli projelere geçebilir. Zihninin berraklığından ve tıkır tıkır işleyişinden sözeder. İnce ayrıntıları büyük bir dikkatle görür ve anlatır. Dikkat artmış, her şeye yönelmiş, bellek artmış ve güçlenmiştir. Bir konuya konsantre olup yoğunlaşamaz. Kendine güven aşırı derecede arttığı için riskli davranışlar ortaya çıkar. Kendinin ve diğer insanların yaşamını dikkate almaksızın hızlı araba kullanma, aşırı para harcama ve riskli yatırımlar yapma görülür. İlerleyen boyutta (Psikotik düzeyde) dünyayı kurtaracak kişi (Kurtarıcı peygamber, Atatürk, Başbakan v.s.) olmak gibi Megalomanyak sanılar (hezeyan) ortaya çıkabilir.

tamamen beni anlatan yazı

---> Narsist depresif

benim söyleyecek neyim olabilir.. bunu düşündüm dün gece ..herkese söyleyecek şeyler biriktirmekten nefret eder hale geldim.. ne çok sebebim var benim ne çok çalıştığım söylenmek üzere zamanını bekleyen repliğim.. sanırım tek kelimesini bile söyleyemeyeceğim.. bana bu melankoli kimden bulaştı ! ben kime bulaştım böyle! hayatımın altını üstüne tercih etmekten korkuyorum .. korkaklığımdan nefret ettiğim her an kendime saldırıyorum.. uzun lafın kısası ben hiç bir şeyi dilimde senin kadar yuvarlayamıyorum..ağzımda biriktirip damağımda ezemiyorum..başımı döndürmüyor kokusu..devam etmek için bir baş hareketim yetmiyor..

---> Narsist depresif

Bak ya yine bi ton işim var altunizadaye git evrakları teslim et nişantaşında mezuniyet kıyafeti seç hatunla olmadı zorlu cevahir kanyon gezin :l trafikte tıkılı kal of çilem bitmez benim

---> Narsist depresif

bu yaz ilk durak izmir ay sonu baba kaçar :D yemişim işini gücünü senede 3 ay yazımız var değerlendirelim di mi :D

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri