Ateıstlere Hodrı Meydan!...

---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

ALLAH kimsenin aklını almasın..
alınca işte böyle oluyor..nato kafa mermer kafa..hahaha
 
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

Materyalizm Ve Tanrının Varolmasının İmkansızlığı

Tanrının neden kesinlikle varolamayacağına ilişkin kendi fikrimi belirtmeden önce felsefenin temel problemini kısaca hatırlatmam gerekiyor. Felsefe diyordu ki; ya ruh/bilinç birincil ve belirleyicidir ya da madde/nesnellik. Bu ikisinin aynı anda veya karışık olarak olamayacağını belirtiyordu ve birbirine zıt olan iki ekolden hem düşünceci/idealist ekol hem de maddeci/materyalist ekol bunu böyle kabul ediyordu. Tüm bunlardan çıkan sonuç bilinç ve maddenin ilişkisi hakkında bildiklerimizi bilmediklerimize genelleyebileceğimizdir. Örneğin herhangi biçimde maddenin birincil olduğunu kanıtlamışsak diğer tüm şeylerde de bunun böyle olduğu kabul edilir. Çünkü diğer durumlarda karma olamaz(hem maddeci hem düşünceci olunmaz).

Tanrının varolduğunu iddia edenler tanrı bir ruh/bilinç/zeka olduğu ve herşeyin ilki kabul edildiği için idealist felsefeye girmektedirler. Tanrının varolduğunu iddia edenlerin yanısıra anlamsız bir önerme de olsa ruhsal şeylerin(mesela tanrının) varolma ihtimalinin olduğunu söyleyenler(agnostikler) de var. Bunlar da utangaç idealistlerdir idealizme açık kapı bırakırlar. Fakat herhangi bir örnekle maddenin bilince göre birincil olduğunu(ve dolayısıyla materyalizmin doğru olduğunu) bunlara gösterirsek artık o iddialarını taşıyamazlar(yoksa felsefi açıdan tutarsızlaşırlar).
Not: Bu yazdıklarım kısaca Engels'in agnostisizme karşı saldırısını temel almaktadır.

O halde bunlara maddenin birincil olduğunu açıkça gösteren bir örnek vermek lazımdır. Aslında belki de böyle bir örneğe gerek duymuyorlardır çünkü bunu herşey gösteriyor zaten. Ama ben genede vereyim. Mesela insanın tüm fiziksel duyumlarını(görme duyma işitme tatma koklama dokunma) kesersek o kişi henüz yaşıyorsa bile hiçbirşey düşünemeyecektir çünkü üzerine düşünebileceği bir nesnel etki onun için olmayacak ve kişinin bilinci kapanacaktır. Sadece geçmişte deneyimlediği nesnelerden belleğinde kalanlarla -hafızası sayesinde- düşünebilir. Ama bu da geçmiş nesnel tecrübeleri varsayar. Ama bu kişi bir bebekse duyumsaması olmadığı için büyüsede hiçbirşey düşünemez. Bu basit örnekle bilincin maddeden ayrı düşünülemeyeceğini açıkça görüyoruz. Eğer idealizm doğru olsaydı yani bilinç maddeden bağımsız ve önce olsaydı bu durumdaki bir kişinin düşünebilmesi gerekirdi.
Yine mesela insanın zihinsel bilgilerini ele alalım. Hiçkimse o ana kadar görmediği birşeyi düşünemez mesela hiç çiçek görmemiş bir çocuk bunu düşünemeyecektir daha önceden görmüş olduğu nesneleri kafasında birleştirerek tahmin yürütebilir ancak. Bu basit örnek bize birşeyi(örneğimizde çiçeği) onun hakkında hiçbir nesnel veriye sahip değilsek düşünemeyeceğimizi açıkça gösteriyor. Eğer idealizm doğru olsaydı yani bilinç maddeden önce olsaydı düşünebilmemiz gerekirdi.

O halde eğer evren(yani tüm madde ve nesnellik) henüz yokken bir tanrı/ruh/bilinç varsa ona düşünme malzemesi verecek hiçbir nesne(evren) henüz varolmadığı için hiçbirşey düşünemeyecektir. Hiçbirşey düşünemeyen bir 'şey'e de bilinç denemez değil mi? Bu koma halidir. Kaldı ki ilk örneğimizden nesnelerin bilgisini kendisine aktaran hiçbir fiziki duyumsaması olmayan bir bilincin var olamayacağını da görmüştük. O halde tanrının yani felsefi idealizmin iddia ettiği gibi maddeden bağımsız ve ona öncü olan bir ruh/bilinç'in varolması mümkün değildir!!!

Bu basit -ama kesin- ve çoğaltılabilir örneklerden açıkça öğrendiklerimizi genelleştirebileceğimizi yani bazı durumlarda idealizmin bazı durumlardaysa maddeciliğin doğru olduğunun iddia edilemeyeceğini de biliyoruz. Bunların ikiside uzlaşmaları ve bir arada bulunmaları mümkün olmayan felsefi ekollerdir. O halde günlük hayatımızda açıkça öğrendiğimiz basit incelemeler bize hakikati gösteriyor. Bana idealizmi kanıtlayan bir örnek verebilecek olan var mı? Yok! O halde tanrı (ister deist ister teist tanrı olsun) KESİNLİKLE yoktur!!! Olma olasılığı da yoktur! Çünkü eğer maddeciliğin doğru olduğundan eminsek teizm ve deizm gibi idealist düşünülerin yanlışlığı kadar agnostisizmin bu konudaki kuşkuculuğu da yanlıştır. Açık olan bir gerçeğe ters şeyler söylemek kadar bu şeylere olasılık vermek de yanlıştır; çünkü olay açık ve net çünkü maddeci felsefenin tutumu açık ve net...

Sevgiler....



5. paragrafa kadar,bizim insanlarımızın materyalist anlayışına kapak olacak,hoş bi mantık var..öyle geliyo ki materyalizm hakkında tek bildiği 'allah varsa gösterin de görelim ?' diyen ve sonrasında anlatılan uydurma hikayelerde yamulan,ve yine o ibret vermek amacıyla uydurulmuş hikayelerde yamulduktan sonra müslüman olan insanların gerçek materyalistler olduğuna inanılıyo.yok kardeşim öyle bişey!
bu bir müslümana,orasını burasını öptüren,dini kullanıp insan sömüren ve ne yazık ki mürit bulan şeyhleri gösterip,işte sizin dininiz böyle damek kadar saçmadır.! materyalizm bu demek değildir ki siz böyle örnekler varesiniz? kendinizi savunacaksanız mantıklı örnekler verin..
misalen bir tane deniyeyim:bu da yukardaki alıntının 5. paragrafına..

bu da materyalist saçması.
demişsin ki: (zaten materyalizm özündede neredeyse aynı muhabbet dönüyo) Duyular,hisler ve nesne tanımayan bi insan düşünemez,(katılıyorum)bu evrende yoktan var edildiyse,öncesindeki o hiçlikte hiçbir bilinç/ruh/tanrı yoktur.(katılmıyorum).o hiçlikte bir ruh yoktur,doğrudur,bir insan o hiçlikte bir bilinç ve ruh oluşturamaz lakin tanrı kavramı bir insan değildir.bir takım organların çalışma kombinasyonu ile bilinç ve ruh oluşturabilecek,basit bi varlık değildir..yani,tanrı bir insan vasfında ise,sonuna kadar arkandayım ama sen yukarda bangır bangır bağırmışsın,en basitinden birini idealist,birini materyalist ayırmışsın,ve bu ikisinin asla bir olamıyacağını benim yerime gayet güzel açıklamışsın..5. paragrafa kadar güzel yazmış,5.paragrafla gereğinden fazla saçmalamışsın..

şu ana dek yazılan yorumlar hakkında yazdım,kendi görüşümü belirtmedim ve belrtmek te istemem..yorumlarınız yeterince hosgörüsüz,lakin duyduğum saygıyla kalıyorum,benden bu kadar,kalın sağlıcakla..
 
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

Bunu Okuyun ve ne demek istediğimi anlayın daha öncede ateis ile ilgili konuda bunu yazmıştım yine yazma gereği duyuyorum



İmanın olmazsa olmaz şartı,bildiğimiz üzere Allah’u Teala’nın varlığına ve de birliğine innamaktır.Yani Allah’u Teala’nın var olduğuna inanmak kadar,bir olduğuna inanmak da önemlidir.Allah’ın bir olduğuna inanmak demek; Allah’ın hem zatında,hem de isim ve sıfatlarnda tek, yani ortağı ve benzeri olmadığına inanmak demektir.Zaten ‘’Ben Allaha iman ettim.demenin manası:Allah’ın varlığını zatında ve sıfatlarında bir olduğunu itiraf ederek tasdik ettim;demektir.
Mesela ihlas süresinde;’’Deki o Allah birdir.buyrulmuştur.Bu sebeple Hıristiyanların ‘’Allah üçtür’sözleri Allah’ın zatına ortak koşmaktır.ve Yusuf süresi 40 ayette:Hüküm vermek ancak Allah’a aittir.buyrulmuştur.Bu Sebeple;Egemenlik (hakimiyet)Kayıtsız ve şartsız Milletindir.demek veya bu sözü beğenmek de Allah’ın El-Hakem’’(hüküm verici)ismine ortak koşmaktır.Fakat ne yazıkki bu ve buna benzer sözleri toplumumuzda sıkça duymaktayız.

Ateist konumuza ilk önce Allah’u Teala’nın varlığına dair akli ve nakli deliller göstermekle başlayalım.Zira Allahın varlığı duyular ile hissedilen maddi bir varlık gibi ispat edilemez Nitekim akıl,ruh ve daha nice şeylerin varlığıda duyular ile ispat edilememektedir.Ama bütün bunlar inkarda edilememektedir.Aslında Allah’u Teala’nın varlığını anlamak için sadece etrafımıza bakıp,biraz düşünmek yeterlidir.Çünkü hepimizin de bildiği gibi bu kainat ve içindekiler sonradan meydana gelmiştir.O halde sonradan olan bu kainatın ve halen gözümüzün önünde meydana gelmekte olan canlıların ve cansızların bir yaratıcısı var mı , yok mu şeklinde bir düşünce tartışmada gereksizdir.Zira insan aklı,sonradan var olan şeylerin mutlaka bir yaratıcısı olduğunu bilir.inanır ve faili(yapanı)arar.Hatta bunu hayvanlar bile idrak eder.Mesela bir adam arkadan bir merkebin vücuduna iğne batırsa,canı yanan zavallı merkep,faili görmek maksadıyla,dönüp arkasına bakar.Çünkü o hayvancağızda bilir ki,failsiz hiçbir iş olmaz.

Ve yine bir kimseye güzel manzara resmi gösterilse onu mutlaka birinin çizdiğini bilir o resmi kimin çizdiğini sorar.Bu resim kendiliğinden çizilmiştir demek ve diyen olursa da inanmaz.Yani o resim bir ressamın varlığına delildir.Kainatta yaratılmış olan bunca mükemmel manzaralar da mükemmel bir yaratıcının varlığına delildir.

Allah’u Teala’nın varlığına dair pek çok delillerden biri de İmamı Azamdan nakledilen şu misaldir;Çok büyük bir denizin içinde,azdın dalgaların ve şiddetli rüzgarların kuşattığı yük dolu bir gemiyi düşünelim Bu geminin idare edici bir kaptanı olmadan kendi başına hemde hiç hedefini şaşırmadan yoluna devam edebiliceğini akıl kabul eder mi.¿ Aynen bunun gibi hatta bir gemiyle kıyaslanmayacak kadar büyük olan şu dünya gemisinin içindeki varlıklar ile beraber,geceyi ve gündüzü hiç şaşırmadan,bir yaratıcısı ve idare edicisi olmadan varlığını asırlarca devam ettirebileceğini hiçbir akıl kabul etmez.Çünkü akıl bilir ve inanırki bir iğne ustasız bir köy bile muhtarsız olmaz demek ki şu kainattaki bu ince nizam düzen hassas ölçü ve içindeki bunca canlılar ve cansızlar kör tabiatın ve sağır tesadüfün eseri olamaz Bu ancak ve ancak sonsuz bir ilim ve kudret sahibinin eseri olabilir.çünkü tabiatın düşünen bir aklı ve ihtiyaçları tespit edebilen bir ilmi yok ki bu kadar ince ihtiyaçları hem bilsin hemde versin


Her şeyi tabiat yaratmıştır diyen yani ateistlerin iddialarını şu basit misalle karşılaştıralım ve bakalım akıl kabul edecek mi.
İki arkadaş bir çölde yürürken büyük ve güzel bir köşke rastlarlar.köşkün içi kıymetli halılar,saat ve ışıklarla süslenmiş olup ayrıca her çeşit yiyecek ve içecek de süsleyen mutlaka çok bilgili biri;Bu köşkü yapan ve süsleyelen bilgili ve çok kuvvetli bir insandır’’dedi Diğer arkadaşı;Hayır senin dediğin gibi değil ,sen gericisin bu köşkü yapan tabiattır.dedi Arkadaşıda tabiat bunu nasıl yapabilir?diye hayret ve şaşkınlığını ifade etti.Tabiatçı olan arkadaş ona Beni dinle anlatayım dedi ve başladı anlatmaya buralarda çok taşlar varmış yağmur yağmış seller akmış rüzgar esmiş işte bütün bunların tesiriyle burada bulunan taşlar üst üste yığılmışlar aradan asırların geçmesi ile de tesadüf eseri olarak taşlar duvar şekline almış Birici arkadaş ya halılar nasıl olmuş dedi Diğer arkadaş da buna şöyle cevap vermiş;Buradan koyun sürüleri geçerken sırtından yünler uçmuş birbirine eklenmiş ve üzerinden renkli madenler akarak boyanmış ve nihayet o yünler birbirinin içine girerek gördüğün bu halılar meydana gelmiştir.Birinci arkadaş saatlere ne dersin dedi ‘’Diğeri bunuda şöyle cevaplandırdı.Evvelce burada demir varmış havadaki rutubetin tesiri ile paslanarak parça parça olmaya başlamış hemde yuvarlak bir şekilde parçalanmış ve zamanla çeşitli saatler meydana gelmiş işte bu misaldeki ikinci adam bu köşkün bir insan tarafından yapıldığını inkar etmekte ve tabiat yaratmıştır demektedir.bunu diyen veya buna inanan hiç kimse şüphesiz akıldan özürlüdür.Fakat uçsuz bucaksız olan şu kainatı ve içindeki varlıkları Allah’ın adını hiç anmadan tabiat yaratmıştır diyen veya buna inanan kimsede Allah’u Teala’nın varlığını ve yaratıcılığını inkar ettiğinden hiç süphesiz ki kafirdir.Fakat üzülerek söylemeliyim ki ,okul kitaplarında kainatın ve dünyanın yaratılışı anlatılırken öğrencilerin tertemiz zihinlerine Allah’ın varlığı ve Allah inancı değil de tamamıyla köşk misalinde geçtiği gibi tabiat ve tesadüf inancı yerleştirilmektedir.Bu sözlerin doğruluğuna delil olarak da okul kitaplarına bir göz atmak yeterlidir.Çünkü bu kitaplarda Allah inancını ve Peygamber sevgisini ve peygamberimizin uyulması gereken en güzel bir örnek oLduğunu aşılayan cümleler görülmez Kitaplara Allahın ismi ile başlanılmaz Bilakis her kitaba sahte ilahın ismi ve resmi ile başlanır.Halbuki Allah’u Teala bir ayette ‘’Yaratan Rabbinin adı ile oku buyurmuştur.Bu sebeple her şeyin yaratılışında ve her işin başında Allah’ın adını anmamız gerektiği halde bunları öğretmeyen üstelik İslam’a ters olan şeyleride öğreten okullara gidenler veya gönderenler Allah’ın huzurunda ne cevap vereceklerdir.Hiç düşündünüzmü acaba ? Bu kimseleri vicdanları ile baş başa bırakarak biz yine Allah’ın varlığını ispat etmeye devam edelim ….
 
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

konu nerden nereye gelmiş kulakları çınlasın taipe kadar gitmiş :D ya tartısmalara mesaj atmayacağım diyorum ama kendimi tutamıyorum neyse bn fikirlermi söylyüm
ateistler köşeye sıkışan insanlar RABLERİNİ inkar edenler yazık! ! !(iyi bir marifetmiş gibi bir de ad koyanlar ateist)
aslında biraz olsun araştırsalar doğruyu bulabilirler ama onların gayesi özgürce hesapsız kuralsız yaşamak..tıpki otlanmaya bırakılan bir edit gibi...
ya kardeşim siz hiç bir duygu sahibi değilmisiniz ?? acımak üzülmek ağlamak mutlu olmak size bu duygular var diyene bu duyguların olmadığını ispatlamaya çalışıyormusunuz hayır..ama siz Allah yok diyorsunuz biz ıspatlamaya çalışıyoruz
bir ökzle kendizini yan yana koyun.niçin sizde aklı var dğerinde yok.Tabiat öle istedi değilmi.yani yine bir irade sözkonusu.sizi düşünmeye arastırmaya sevk eden.
hocamız atesitlerle ilgili şöylebir şey anlatmıstı bir gün bir grup ateist bir islam bilgininin yanına gider o sırada bilgin öğrencilerine toprak üzerinde nasıl abdest alınır onu anlatmaktaymıs
ardında ateist gençler sorular sormaya baslamıs Allah var diyorsunuz ama görünmez dersiniz gösterinde inanalım
diğeri şeytan ateşten yaratılmıstır ve cehennemde ateşle ceza verileceğini söylersiniz ateş ateşe nasıl acı verebilirki
diğeride ahirette her insan yaptıklarının karsılığını alaacakj diyorsunuz bırakın o zman insanlar istediğini yapsın
bunun üzerine bilgin toprağı bir top haline getirerek birisinin kafasına vurmus
ardından gençler igidip bilginden şikayetçi olmuslar
bn soru sordum bu bilgin bana sert toprakla vurdu demiş
bilgin kendisni savunrak o sordu bnde cevabını verdim .
bilginden bu durumu açıklamasını istemişler bu adam ana Allahıgöster dedi ben de elimdeki sert toptrağı başına vurarak sorusunu açıkladım demiş şimdi başının ağrıdığını söylüyor bana başının ağrısını gösterebilir mi?
ve basına vurduğu geç ağrı gösterilirmi hissedilir işte, nasıl varolan ağrı gösterilmezse, Allah’da vardır ama göze gösterilemez demek istedim demiş bilgin devam etmişşeytan ateşten yaratılmıstır ve cehennemde ateşle ceza verileceğini söylersiniz ateş ateşe nasıl acı verebilirki diye sordu demiş bnde bizde toprak yaratıldık diye basına sertçe topraktan yaptığım topu vurdum demiş toprak toprağı nasıl acıtıyorsa ateşte aşteşi öyle acıtır demek istedim demiş bilgin tekra devam etmiş ahirette her insan yaptıklarının karsılığını alaacakj diyorsunuz bırakın o zman insanlar istediğini yapsın dedi demiş bnde ona istediğimi yaptım ama bu durumdan rahatsız oldular demiş ateis gençlerde bu durum karsısında hiçbir şey cvp verememiş ve İSLAMİYETİ kabul etmişler..
dediğim gibi Allaha inanmak biraz olsun arastırmadan düşünmeden baslar..


harikasın :) :106:
 
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

Bırakın bunları
Eninde sonunda dönceniz yer belli
İnkar etsenizde iman etseniz hepimiz aynı yere gidiyoruz
Kimileri kör gidiyor, kimilerin kalpleri huzurlu gidiyor
Hala gerçekleri inkar ediyorsanız Vay halinize!
Gün gelecek sen varsın Ya Rab diyeceksiniz
Belki yarın belki yarından daha yakın ;)
:1::1:
 
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

Ben Ateist değilim ama şunu anlamıyorum bizim Türk insanımı diyim yoksa geneldemi böyle bilmiyorum .. Ateist dendiği zaman tavır alınmayı bırakın ağaza alınmayacak laflar kullanılıyor ...

Herkes kendi inancını seçmekte özgürdür ... İnanırsın ya da inanmazsın kişinin bileceği iş ... İnanada da saygı gösteririm inanmayana da ... Sen nasıl müslümansın yada herhangi bir dine mensupsun insanlar sana saygı gösteriliyosa sende saygı göstermek zorundasın ...

 
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

Ben Ateist değilim ama şunu anlamıyorum bizim Türk insanımı diyim yoksa geneldemi böyle bilmiyorum .. Ateist dendiği zaman tavır alınmayı bırakın ağaza alınmayacak laflar kullanılıyor ...

Herkes kendi inancını seçmekte özgürdür ... İnanırsın ya da inanmazsın kişinin bileceği iş ... İnanada da saygı gösteririm inanmayana da ... Sen nasıl müslümansın yada herhangi bir dine mensupsun insanlar sana saygı gösteriliyosa sende saygı göstermek zorundasın ...

SAnırım Yurt dışında yaşıyorsun.Eğer öyleyse dediğimi daha iyi anlayacaksın.İnsanların inançlarına saygı göstermek demişsin İslam'da zorlama yoktur,biz Osmanlı çocuklarıyız Anadolu toprakları üzerinde bir çok dine inanan insanlar yaşadı özgürce.Peki bu ülkede ateist olanlara ağza alınmaycak laflar ediliyor senin deyiminle, güzel kardeşim avrupa ve amerika medeniyetin merkezi olarak görüyorlar ya bu medeniyetler medenisi toplulukların müslümanlara karşı tavrı ne? Acaba kim kimin hakkını gasp ediyor? Bide bu açıdan bakmak gerekir diye düşünüyorum :)
 
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

Ben inançlı bir müslümanım elhamdülillah,yakın bir arkadaşım vardı onun kafasındaki tanrı bizim düşündüğümüzden farklıydı,dinlere inanmıyordu ama kesinlikle çok iyi,çok merhametli bir insandı,başörtüsüne ve benim inancıma saygılıydı,bütün insanları ateisttir,inançsızdır diye aynı kefeye koymamak gerekiyor bence..
 
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

Bizene..KIm neye inaniyorsa neyi takib ediyorsa ozgurce haki vardie etmeye... Illa Birseye inanmak zorundalarmi? Herkesin kendi fikridir kendi secisidir..Elbet her secisin her gidisin bir bedeli bir niyeti vardir...

Ben cok karsiyim boyle bizim gibi degiller diye onlara baski yapilmasi kucuk gorulmemleri vs..

Birakin herkesi kendi haline.. Kimseye hukum vermek dusmez

herkes kendi hayatini ozgurce yasayar bunada hakki var

herkes kendi hayatina baksin ;)


Soruyorum sana, Hodri Meydan diye giris yaptin degindin bu konuya, onlar kuculdumu? seni kaale aldimi?
 
Son düzenleme:
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

Ben Ateist değilim ama şunu anlamıyorum bizim Türk insanımı diyim yoksa geneldemi böyle bilmiyorum .. Ateist dendiği zaman tavır alınmayı bırakın ağaza alınmayacak laflar kullanılıyor ...

Herkes kendi inancını seçmekte özgürdür ... İnanırsın ya da inanmazsın kişinin bileceği iş ... İnanada da saygı gösteririm inanmayana da ... Sen nasıl müslümansın yada herhangi bir dine mensupsun insanlar sana saygı gösteriliyosa sende saygı göstermek zorundasın ...


Benim dinime,benim Rabbime benim Peygamberime küfür eden kansız,3 kuruşluk insanlara saygı göstermem saygı gösterenlerede saygı duymam.Bu benim görüşümdür.Ha küfür etmem.Boş insanlar yüzünden günah işlemeye değmez.Allah'a havale ederim.Allah herşeyin en iyisini bilendir.

Saygılarımla..
 
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

herkesin görüşü kendine
her koyun kendi bacağından asılır....
 
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

Bir bilimdir tutturmuş gidiyorlar onlar.Bize cahil derken kendilerinin cahil oldukalrının farkına varamayacak kadar cahiller.Bilimin bile red edemediği bir yüceliktir o.Bunu göremiyorlar.Gözleri körleşmiş. Allah bizi onlardan uzak tutsun.Saygım sonsuz fakat onlara sevgim yok.Güzel açıklama yapmışsın kardeş bu arada.
 
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

Bir de teistler var arkadaşlar Yaratıcı'yı felsefi yolla bulmaya çalışanlar ilginç bir durum gerçekten

Ama bence inancı ne olursa olsun aidiyetlik duygusu güzel bir şey boşluk,anlamsızlık ve kaos bundan iyidir ;)
 
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

Tanrıyı biz yarattık (İnsan) , Bizide Allah ! :)

İnsanoğlu hiçbirşeyi yaratamaz.
Anca parçaları birleştirerek oluşturabilir.
Tanrı kelimesini ise bizde eski Türk Devletlerinden GÖKTÜRKLER başlatmıştır GÖKTANRI inancı ile.

#

Ateistlere gelince.
Kafası basmayan insanların sonuç aramadan ben buna inanıyorum oldu bitti demesinden ibarettir.

Saygı elbette olmalı Ceon.
Fakat ortaya fikir atabilen insanlara saygı gösterilir.
Dayanakları olmadan boş insanlara saygı gösterilmez.
Saygı gösterirsen TBMM gibi olur halimiz.
Ne Teröristi belli Ne Müslümanı Ne Türk'ü.
 
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

Fe bimâ nakdıhim mîsâkahum ve kufrihim bi âyâtillâhi ve katlihimul enbiyâe bi gayrı hakkın ve kavlihim kulûbunâ gulf(gulfun). Bel tabaallâhu aleyhâ bi kufrihim fe lâ yu’minûne illâ kalîlâ(kalîlen).

Verdikleri sağlam sözü bozmalarından, Allah’ın âyetlerini inkâr etmelerinden, peygamberleri haksız yere öldürmelerinden ve “kalplerimiz muhafazalıdır” demelerinden dolayı (başlarına türlü belâlar verdik. Onların kalpleri muhafazalı değildir), tam aksine inkârları sebebiyle Allah onların kalplerini mühürlemiştir. Artık onlar inanmazlar.
 
---> Ateıstlere Hodrı Meydan!...

Peki şöyle düşünsen herşeyi bir yaratıcısı varsa bizi Allah yarattıysa Allahı kim yarattı ? Tamamen saçmalık.

2.si hepimiz müslüman olarak doğduk.Ailemiz,çevremiz müslümandı.Allah inancı var hepsinde bizede öyle işlendi.
Bazılarımız akıllarımızı kullanarak,düşünerek doğru yolu bulduk sadece.
Şöyle düşünün diyelimki Aileniz ateistti anne babanız çevrenizdeki herkes ateist. sizede öyle işlendi bu durumda sizde ateist olacaktınız.

Düşünmek zor uydurmak kolaydır. Kolaycı olmayın
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst