Ateist Tanrı..??

---> Ateist Tanrı..??

Bir inkarcı, alimin birine şu üç soruyu sorar:
1- Allah varsa bana göster.
2- Her işi Allah yaratıyor da neden suçlu ceza görür?
3- Şeytan ateşten yaratıldığı halde ona cehennem ateşi nasıl etki yapabilir?
Alim bu soruları soğukkanlılıkla dinler. Sonra da yerden bir kerpiç parçası alıp inkarcının başına vurur. Başı yarılan inkarcı soluğu mahkemede alır. Hakim, alime sorar:
- Bunun başına kerpiç vurmuşsun öyle mi?
- Bana üç soru sormuştu, ben sorularına karşılık kerpici vurdum.
- Nasıl?
- Anlatayım. Allah varsa bana göster demişti. Başının ağrıdığını iddia ediyorsa göstersin. İkinci olarak da her şeyi Allah yaratıyorsa suçlu neden ceza görsün dedi. Madem ki niçin beni mahkemeye veriyor. Üçüncü olarak da ateşten yaratılan şeytana cehennem ateşi nasıl etki yapar diye sordu. Cevabını aldı. Topraktan yaratılan kendisine, yine topraktan olan kerpiç nasıl etki yapıyor?
Bu cevaplardan sonra alim beraat eder.

---> Ateist Tanrı..??

Yazıdada Bi Mantık Bulamadım
Zaten Ateistler Tanrıyı İnkar Ediyoruz Demiyorlar ki
Tanrının Olmadıgına İnanıyorlar
Biz İnkar Ediyorlar Diyoruz
Cunku Bize Gore İnkar Ediyorlar
Hiç Bir Ateist Tanrıyı İnkar Ediyorumda Demez Zaten

Kesinlikle katılıyorum ;)

---> Ateist Tanrı..??

Ateizm bir inanç değildir. Çoğu zaman yanlış ifade edildiği şekli ile (tanrıtanımaz kelimesinde olduğu gibi) tanrıyı inkar eden kişi değildir. Çünkü "inkar" varolan bir şeyin reddedilmesi anlamı taşır, oysa ki ateistlere göre tanrı varolmadığı için onun "inkar edilmesi" de yanlış bir terminolojik kullanım olacaktır.
Tanrının tanrısı ve dini olmadığına göre tanrı olsa olsa ateisttir.

Nette dolasırken gördüğüm bir Yazı.. Düsünceye katılıyormusunuz ?
-- Görüşleriniz nedir?

Bende burada bu yoruu yapmıştım bi konuda. Ateizmin temel felsefesi bu olsa gerek. Olmayan bir şeyin inkarıda olamaz. Mantığını şöyle düşün. ''Buradaki bisikletin gerçekte olmadığını kanıtlayın'' Cevap '' Hangi bisiklet.'' Bende bi yerde okumuştum bunu. Hoşuma gitti :D

---> Ateist Tanrı..??

Bu konunun içeriğinin pek de bir önemi yok bence..

Tanrının varlığına inanmazlar..Biz inandığımız için de,''inkar'' deriz adına... Öyle ya da böyle... Savundukları ve inandıkları belli...

Ayfatata ve Melihin tartışmalarına da bişiler yazmak isterim..

Allah bizi yaratırken,bir de akıl bahşetmişse,elbette biz kulların sorgulama özelliği de olacak...
O sorulmaz,bu sorulmaz günahtır diyerek,insanlar kafalarındaki soru işaretlerine cevap aramazsa, inançları da sağlıklı olmaz.. Koca bir boşluk ve bir sürü soru işaretiyle inanmak ne kadar sağlıklıdır?

Dini ne olursa olsun...Müslüman,hristiyan,yahudi ve yahut ateist... Sormak ve SORGULAMAK istediği herşeyi sormalı ve aldığı cevapları mantığı ile eşleştirmelidir..

Yapmayın,insanın yaratılışında var bu...

Çok güzel bir yere değinmişsin. Sorgulamak. +++

---> Ateist Tanrı..??

öncelikle zaten tanrı kelimesinin kullanılmasından hoşlamıyorum ben cünkü bizim kitabımızda Rab, Allah bu tür kelimeler gecer ...yunan mitolojisinde mesela savaş tanrısı güzellik tanrısı şu tanrısı bu tanrısı diye bir sürü sözde (tanrı) var...sanırım ateizm ne kadar kötüyse yani hiçirşeye inanmamak ne kadar kötüyse varlıgı ve birligi tek olan birşeye şirk koşmakda o kadar kötüdür...bunlar gerçekten benim hiç kafa yordugum şeyler değil cünkü hepsi koca bir cehalet ürünü bana göre...konuyu görünce bir kaç satır yazmak istedim sadece...
saygılar

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri