Askeri Odunla Dövdü, Tuvalet Fırçasıyla Yıkadı!

karagümrük

Kayıtlı Üye
Türkiye şeffaflaştıkça yakın dönemin karanlıkları da aydınlanıyor ve tarih sepetinden acı ama gerçek anılar bir bir açığa çıkıyor!

"Tuvalet Fırçasıyla Beni Yıkadılar

Burada anlatacağım şeyler tamamen gerçektir. Ben askerliğimi 2002-2003 yıllarında 1982/3 tertip olarak Muş/Malazgirt 108. Topçu Alayı'nda yaptım.

Orada sanki asker ocağinda değil esir kampında gibiydim. Alaya ilk vardığımda beni mesleğim elektronik teknisyenliği olduğu için telsiz kademeye verdiler. Bu alayda tertipçilik, diğer bir deyişle devrecilik olayı olduğu için en son gelen tertip uşak sınıfında oluyordu. Yemek, mıntıka temizliği, koğuş temizliği, her türlü pis işi bu son gelen tertip yapıyordu. Normal bir askerlik yapmaya başlamak için için en az 6 ay bunları yapmak zorundaydınız. Ben de bunların hepsini yaptım.

Komutanlar özellikle subay-astsubaylar arasında bir rekabet yaşanıyordu. Bir keresinde içtima alınacaktı. Sabah tüm arkadaşlarım gibi ben de içtimaya çıktım. Normalde telsiz kademede bulunduğum için kademe komutanımız olan astsubay içtimaya katılmamamı istemişti. Ben de öyle yaptım; fakat içtima alan komutan ağza alınmayacak küfürler etti. Neredeyse dayak yiyecektim.

İçtimadan sonra telsiz kademeye gittim. Komutan beni bekliyordu ve girer girmez neden içtimaya girdin diye elinde kalın bir odunla bana saldırdı. Bacağımda 20 cm uzunluğunda morluk oluşmuştu. Çaresiz dayağımı yedim ve oturdum. Ama bu daha başlangıçtı.

Kademede çalışan terhisine 2 ay kalmış Ankaralı ve İstanbullu 2 tane üst devre asker vardı. Bana gıcık olmuşlar. Birgün benim cünup olduğumu söyleyerek beni döven astsubayı kışkırtmışlar. Komutan bana durup dururken "sen cenabetmişsin" dedi. "Komutanım, ne diyorsunuz" demeye kalmadı, elindeki odunla o iki üst devre askeri de yanına alıp beni tuvalete götürdüler. Direnmem fayda etmedi. Tuvaletleri yıkadıkları pis fırça ve hortumla beni yıkadılar. Afedersiniz, o bokları temizledikleri pis fırçayı elime, yüzüme, vücuduma sürdü o astsubay.

O günü hiç unutmadım. Elimde çok fırsat vardı, kaç kez öldürmek istedim, yapmadım. Ya kendimi ya da onları öldürecektim. Olayı bir şekilde tabur komutanıma anlattım. Tabur komutanı beni yanına çağırarak olayı benim ağzımdanda dinledi ve o iki üst devre askeri öldüresiye dövdü. Astsubayı da 7 gün cezaevine attırdı. Beni de orduevine elektirikçi olarak görevlendirdiler.

Orada da birçok haksızlık ve şiddete maruz kaldım. O günlerde bu olayı mahkemeye yansıtsam o astsubay ve tabur komutanı ceza alırdı diye düşünüyorum.

O dönemin kara kuvetleri komutanı ziyarete gelecek diye o gün akşama kadar çekmediğimiz eziyet kalmadı. Adam geldi, 1 bardak kırmızı şarap içti, 10 dakika oturdu, helikoptere bindi gitti. Utanıyorum böyle komutanlardan... Ben şahsen bu adamın arkasında savaşmazdım.

İsim vermek istemiyorum. Keşke rahatça huzurla ismimi yazabilseydim. İnşallah bu dünyada olmazsa ahirette bunların hesabı sorulur."

---> Askeri Odunla Dövdü, Tuvalet Fırçasıyla Yıkadı!

... söz söylenemez pislik çok var ama iyiler de var yoksa kimse gitmez ya da gidip de sağlam geri dönemezdi.

uLan annesinden babasından ayrılıyo bu ülke içn eğitilmeyi ama devletin askerini dövüyolar ya pisliklere bak !

Snra vatan sagolsun..Sehit..Biriniz ölse digeri gelir..Szin gibi ********ler oldukca sag olmaz.

yalan degil..saman yoluda canli canli izledik..askeri oturtmuslar odaya kafasina elektrik sok veriyorlar...sonra dovuyorlar

onadami yalan dicen???

yaziklar olsun bunu yapanlara...

inanılcak gibi değil.ne adi insanlar var ordumuzda.daha çok temizlik yapılması lazım çok .tıksınlar böyle ibneleri içeri.sanada geçmiş olsun kardeşim.zor günler geçirmişsin

annesi babasi dokunmaya kiyamazken bir damla goz yaslarina canlarini vermeye hazirlarken elin ............. eziyet ediyorlar.

O günü hiç unutmadım. Elimde çok fırsat vardı kaç kez öldürmek istedim yapmadım. Ya kendimi ya da onları öldürecektim. Olayı bir şekilde tabur komutanıma anlattım. Tabur komutanı beni yanına çağırarak olayı benim ağzımdanda dinledi ve o iki üst devre askeri öldüresiye dövdü. Astsubayı da 7 gün cezaevine attırdı. Beni de orduevine elektirikçi olarak görevlendirdiler.

burayi okuyunca cokkkkkkkk sevindim.. beterini yapsaymis keske.
bunlarin arkadasindami savasilir hic.

onceden hollandaya geldigimde askere gitmek istemeyenlere yada tr de askerlikmi yapilir diye kizanlara okadar cok kiziyordum ki ama haklilarmis BENDE COCUGUMU boyle askelerin arkasinda savasmaya GONDERMEMMMM, asker ocagi tekrardan Peygamber ocagi olmadan gondermem cocugumu onlarin eline... ben asker hastasiydim. herkezde oldugu gibi en guvendigim kurumdu.. ya simdi ??? kendi askerini olduren (sehit eden) askerin nesine guveneyim???

o yapanlari tuvalet fircasiyla yikamican tuvaletin icine sokup sokup cikarcan pis ucubeler.

askeriyede disiplin olması lazım eğer disiplin olmazsa askerler arasında enseye tokat af edersiniz bilmem nereye parmak olayları olur. ama bu anlatılanlarda çok aşıraya kaçmış bir cezalandırma sistemi var. Ne kadarı gerçek ne kadarı yalan bilinmez ama asker haklarının genişletilmesi lazım, öyle sebepsiz yere asker dövmek suç olmalı.

askeriyede disiplin olması lazım eğer disiplin olmazsa askerler arasında enseye tokat af edersiniz bilmem nereye parmak olayları olur. ama bu anlatılanlarda çok aşıraya kaçmış bir cezalandırma sistemi var. Ne kadarı gerçek ne kadarı yalan bilinmez ama asker haklarının genişletilmesi lazım, öyle sebepsiz yere asker dövmek suç olmalı.
disiplin olması lazım tabi ki de sen kalkıp askeri odunla dövemezsin bu 1

2.'si koutanlar disiplni bozup, sen askere kızıyorsan burda suçu kendinde aramalısın.

bizim komutanlar nöbet sırasında bile görevini yapmayıp odasında içki alemi yapıp, o alkolli haliyle askere biliçsizce bağırıp, çağırıp, askere tokat atıyor, o komutanı üst rütbeliye şikayet etmedik çünkü şunun şurasında şafağımız azdı, bide bunlar ile uğraşamayız dedik vede sabrettik teskereyi aldık, ha askere tekrar gitmek istermiydim evet gitmek isterdim, askerliği seviyorum

disiplin olması lazım tabi ki de sen kalkıp askeri odunla dövemezsin bu 1

2.'si koutanlar disiplni bozup, sen askere kızıyorsan burda suçu kendinde aramalısın.

bizim komutanlar nöbet sırasında bile görevini yapmayıp odasında içki alemi yapıp, o alkolli haliyle askere biliçsizce bağırıp, çağırıp, askere tokat atıyor, o komutanı üst rütbeliye şikayet etmedik çünkü şunun şurasında şafağımız azdı, bide bunlar ile uğraşamayız dedik vede sabrettik teskereyi aldık, ha askere tekrar gitmek istermiydim evet gitmek isterdim, askerliği seviyorum

ben şiddetin her türlüsüne karşıyım zaten, bana göre asker bir hata yaptıysa bunu ceza biçimi dövmekle değilde daha çok mıntıka temizliği, mutfak, w.c temizliği yaptırılarak olabilir. Ama biz Türklerde nedense hep hatalar dayakla cezalandırılır. Okul hayatında böyleydi askerlikte de ama neyse ki artık okullarda dayak kalktı bunu bide askerliğe yansıtabilseler iyi olacak. Bazen cidden kaşınanlar da oluyor gerçi onları kaşımak lazım :) Bunun en açık örneği okullarda dayak kalktı disiplinsizlikler başladı artık hocalara baş kaldırmalar, tehditler başladı. Anlayacağın aşağıya tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık hesabı

ben şiddetin her türlüsüne karşıyım zaten, bana göre asker bir hata yaptıysa bunu ceza biçimi dövmekle değilde daha çok mıntıka temizliği, mutfak, w.c temizliği yaptırılarak olabilir. Ama biz Türklerde nedense hep hatalar dayakla cezalandırılır. Okul hayatında böyleydi askerlikte de ama neyse ki artık okullarda dayak kalktı bunu bide askerliğe yansıtabilseler iyi olacak. Bazen cidden kaşınanlar da oluyor gerçi onları kaşımak lazım :) Bunun en açık örneği okullarda dayak kalktı disiplinsizlikler başladı artık hocalara baş kaldırmalar, tehditler başladı. Anlayacağın aşağıya tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık hesabı
askerlik yapmadın galiba :D ?, Mıntıka zaten yapılıyor, sabah mıntıka, öğle mıntıka, akşam mıntıka :D 12 saat nöbet tut, zırhlı araç ile görev yerine git, askerde 5 saat uyuyabiliyorduk, ayda bir kere nöbet saatleri değişiyordu, düzenli sistem yoktu, daha sonra asker nöbette uyudu diye tutanak tutup, bide üstüne üstelik uçan tekme atıyor burda suç askerin değil komutanların ve üst rütbeliler suçudur. burda jandarmanın işi komandolardan daha zor, bizim btr komandosu vardı bir sabah mıntıkasını yapıp odalarına çekilirlerdi 12 saat ıstırahat ediyorlar, yine ezilen jandarma oluyor :D

askerlik yapmadın galiba :D ?, Mıntıka zaten yapılıyor, sabah mıntıka, öğle mıntıka, akşam mıntıka :D 12 saat nöbet tut, zırhlı araç ile görev yerine git, askerde 5 saat uyuyabiliyorduk, ayda bir kere nöbet saatleri değişiyordu, düzenli sistem yoktu, daha sonra asker nöbette uyudu diye tutanak tutup, bide üstüne üstelik uçan tekme atıyor burda suç askerin değil komutanların ve üst rütbeliler suçudur. burda jandarmanın işi komandolardan daha zor, bizim btr komandosu vardı bir sabah mıntıkasını yapıp odalarına çekilirlerdi 12 saat ıstırahat ediyorlar, yine ezilen jandarma oluyor :D

ya boşuna mantığın bittiği yer demiyorlar mı zaten askerlik için :)

ya boşuna mantığın bittiği yer demiyorlar mı zaten askerlik için :)
aynen, çarşı bile jandarmaya yasaktı, arkadaşlar hasta olurlardı falan filan o zaman asker ile ilgileniyorlardı, askeri hastaneye bile göndermeye üşeniyorlar o zamana denk geldik, komando ise istediği gibi çarşıya çıkabiliyor, ben hiç askerde çarşıya çıkmadım, hastaneyede gitmedim, bizim tek sosyal faliyetimiz yavru köpekler ve büyük olanları 30 tane köpek var, yemek artıklarından köepklerimize yemek veriyoruz, bazen seviyoruz :D bide 1 aydır karakol dışında dolaşan at vardı, sahipsizdi, sahibi çıkmayınca atı karakola aldık ve askerlerimiz bayağı bir at keyfi sardı, ata bindik, bir kaç kere düştüm attan :D ilk defa at görüyordum onuda askerde kısmet olmuş.

kışı ayrı bir dert, yazı ayrı bir dert bingöl -30 soğuk, yazın + 45 dereceyi gördük kafamızda minfer çok ağır, üzerimizde çelik yelek insan bitiyor, eriyor. istediğin gibi askerde yemek yiyemiyorsun hakkını dolduruyorsun bir ekmek bazen çıkar, bazen çıkmaz, ayda 2 kere döner yiyoruz haftada 1 kere kıymalı pide yiyoruz bir tek yemeklerimiz iyiydi ama çok yiyemiyorsun senin istikatın bellidir, 180 tl maaş alıyorsun :D bayağı bir anlattım askerlik anılarımı :D

Çok geçmişolsun kardeşim demekki böyle sütü bozuklarda oluyor.ALLAH ıslah eylesin.

benim abimde o yıllarda askerdi ama abim çavuştu
evet bir çok asker bü yüzden hep intihar ediyormuş
bigün bi askeri hep dövermiş komutanı silahı eline almış bogazına dayamış bana çabuk komutanı getirin yoksa kendimi öldürecem demiş askerler getirmemişler çünki komutanı getirseler onu öldürecegini biliyolrmış ve kendine sıkmış intihar etmiş biriside tovalette kendini asmış
amcamıda askerli yıllarında bi komutan hastanelik etmiş ama babam ankaraya gitmiş ugraşmış ve o komutanı sürgün ettirmiş neden askerlerimizi eziyet ediyorlar oraya görevini yapmaya vatanı korumaya gelmiş acemide olsa dayak yemeye degil askerlik görevini yapmaya gelmiş

Allah askerlerimizin yarıdımcısı olsun askerler çapkın olur ama çocuklugumdan berri askerleri severim..

paylaşım için teşekkürler

Çok geçmişolsun kardeşim demekki böyle sütü bozuklarda oluyor.ALLAH ıslah eylesin.
eyvallah sağol

benim abimde o yıllarda askerdi ama abim çavuştu
evet bir çok asker bü yüzden hep intihar ediyormuş
bigün bi askeri hep dövermiş komutanı silahı eline almış bogazına dayamış bana çabuk komutanı getirin yoksa kendimi öldürecem demiş askerler getirmemişler çünki komutanı getirseler onu öldürecegini biliyolrmış ve kendine sıkmış intihar etmiş biriside tovalette kendini asmış
amcamıda askerli yıllarında bi komutan hastanelik etmiş ama babam ankaraya gitmiş ugraşmış ve o komutanı sürgün ettirmiş neden askerlerimizi eziyet ediyorlar oraya görevini yapmaya vatanı korumaya gelmiş acemide olsa dayak yemeye degil askerlik görevini yapmaya gelmiş

Allah askerlerimizin yarıdımcısı olsun askerler çapkın olur ama çocuklugumdan berri askerleri severim..

paylaşım için teşekkürler

bilmezmiyim bende az çok rastladım ayağına kurşun sıkan asker

♥ ԼคԼ ♥;3407073' Alıntı:
Vay be neymiş bu komutanlar böyle .
Ne de güzel karalıyorlar ¿ :)

askerlik yapmadığın için olan bitenden haberin yok, askerliği bizler yapıyoruz, askeriyeyi biz karalamıyoruz, olan şeyleri söylüyoruz, askerde şiddete hayır aa disiplin olmalıdır, disiplini bir şiddet aracı gibi görürsek, kimse askerlik yapmak istemez, askerlikten soğur.

askerde asker haklı olsa dair her zaman asker haksızdır, komutanlar haklıdır mantık böyle

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri