Angel Şelalesi Venezuella

Cassandra

Bayan Üye


Venezuela'nın Auyantepui, Canaima Milli Parkı içerisinde ve Churun nehrinin yakınında bulunan bu doğa harikası çağlayan tam 979 metre yükseklikten dökülüyor ve dünyanın en yüksek şelalesi ünvanını elinde bulunduruyor...



Şelaleyi, 20. yüzyılın başlarında, kaşif Ernesto Sanchez La Cruz keşfetmiş. Batı dünyası ise ancak 1935’de Amerikalı pilot James Crawford Angel sayesinde bu şelalenin varlığını öğrenmiş, Angel, iniş için münasip bir yer ararken, sonunda şelalenin tepesine inmiş. Tek kişilik uçağı tam 33 yıl şelalenin tepesinde kalmış. Sonunda bir helikopter yardımıyla uçağı oradan kaldırmışlar. Uçak halen Maracay’daki havacılık müzesinde duruyor. İşte o nedenle şelaleye Angel Şelalesi deniliyor.



Şelalenin resmi olarak ölçülmesi National Geographic ekibi tarafından 1949 yılında yapılmış, şelale doğal olarak Venezuela’nın en popüler turistik yeri. Venezuela’nın en vahşi bölgelerinde bulunan şelaleyi gezmek ise kolay bir iş değil, gezmek için Karakas’tan veya Ciudad Bolivar’dan Canaima’ya uçakla gidiyorsunuz, sonra tekne gezisi var.





Bulutlu günlerde şelale gözükmüyor ve ziyaretçilerin görebilme garantisi yok. Aralık’tan Mart’a kadar olan yağışsız mevsimde, fotoğrafların üzerinde daha az su görünüyor. Tüm gezi turu 24 saat sürüyor.



 
---> Angel Şelalesi Venezuella

Kerepakupai Meru Şelalesi, Venezuela'da bulunan dünyanın en yüksek çağlayanıdır.

 
Ben çok gittim iyi bir trustlik altyapısı var :D Nezaman gitsem lanetleniyorum :D Göksel nedenlerle :D S.O.S dünyası be [MENTION=152552]Cassandra[/MENTION] :D
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst