Allah'ın Varlığına İnanmayan Bir Yiğit İle Tartışma Başlatıyorum ! Dİleyen İçeri Sızsın

---> Allah'ın Varlığına İnanmayan Bir Yiğit İle Tartışma Başlatıyorum ! Dİleyen İçeri Sızsın

Din sana aciklama yaparken dogmatik dusunmeni ister == demişsin

Bak Şimdi Kuran Ayetlerinde Bunu böyle olmadığını görürsün.?

Der ki : "Hâlâ düşünmez siniz?" "Hâlâ öğüt almaz mısınız" "Aklınızı kullanmaz mısınız" Tarzı cümleler yüzlerce vardır..

Peki Bu cümlelerdeki doğmatik değer ver yargıları bana söyler misin ? Bu cümlelerdeki DOĞMATİKLİK nerde merak ettim doğrusu

Unuma ki Sana İrade Özgürlüğü Veren Bir Yaratıcı Sana Asla Doğmatik davran demez . Ki bunu sadece düşünenler anlayabilirler

''Sen hala Allahin varligina ve birligine inanmak icin delil mi ariyosun? O dogmamistir ve dogrulmamistir ''

Kaldi ki dinin sorgula dedigi seyler belirli kisim konulardir kardesim. Hic bir kutsal kitapta Yaradanini sorgula ibaresi yoktur, aksine ona kosulsuz ve sualsiz iman et emri vardir.

---> Allah'ın Varlığına İnanmayan Bir Yiğit İle Tartışma Başlatıyorum ! Dİleyen İçeri Sızsın

Neyden Eminsiniz Öğrenebilir miyim acaba ? Emin olduğunuz Ve Kendinizi Doğru yolda zannettiğiniz zannınız nedir

Sen bambaska yerdesin kardesim. ne demeye calistigimi anlamamissin. Biz hic bi seyden emin degiliz. Yani bir teze ve ortaya atilan bir iddiaya kesin dogru budur diye bakmiyoruz. Devamli arastiriyoruz. Iste bu sebepten ki bunlarin ismi teori oluyo. Tamamen ve gozu kapali bir sekilde bazi seylerden emin olarak konusan bizler degil, sizlersiniz. Bunu soylemeye calisiyorum.

Kesinlikle Öyledir...

İnsanı İnsan Yapan ve İnsana ruhani bir değer katan Akıl dan çok Kalbin aktifliğidir. Din'de Kalp ön plandadır ve Bilim'de ise Mantık...

Asla birbirlerine zıt değildirler. Tek Eksik şu Her iki tarafata birbirini red etmekte. Ben Şunu söylüyorum : Bilim ve Din Birlikte Yürüyor Amma Bilim'i anlmaya çalışanlar Din'i unutuyor ve Herşeyi sorgulama yoluna gidiyor. İşte Bu yanlıştır. Sorgulamadan İnanmak Elbet büyük bir eksikliktir. Ama gerçek bir mümin Allah'ın vermiş olduğu misaller üzerinde düşünüp sorgular ve Ve daha sonra doğruluğuna karar verir.

Kuran-ı Kerim İse Bir müslaman için güvenilir bir kelamdır. Çnkü Müslüman Kalbini Ortaya atmıştır,Mantığını ise ikinci plana atmış (Fakat taviz vermemiştir).. İşte Mesele Bu .

Kesinlikle Öyledir...

İnsanı İnsan Yapan ve İnsana ruhani bir değer katan Akıl dan çok Kalbin aktifliğidir. Din'de Kalp ön plandadır ve Bilim'de ise Mantık...

Asla birbirlerine zıt değildirler. Tek Eksik şu Her iki tarafata birbirini red etmekte. Ben Şunu söylüyorum : Bilim ve Din Birlikte Yürüyor Amma Bilim'i anlmaya çalışanlar Din'i unutuyor ve Herşeyi sorgulama yoluna gidiyor. İşte Bu yanlıştır. Sorgulamadan İnanmak Elbet büyük bir eksikliktir. Ama gerçek bir mümin Allah'ın vermiş olduğu misaller üzerinde düşünüp sorgular ve Ve daha sonra doğruluğuna karar verir.

Kuran-ı Kerim İse Bir müslaman için güvenilir bir kelamdır. Çnkü Müslüman Kalbini Ortaya atmıştır,Mantığını ise ikinci plana atmış (Fakat taviz vermemiştir).. İşte Mesele Bu .

Gercek bir supheci veya atesit veya agnostik her ne derseniz diyin, sizin yapamadiginizi, sorgulamaya korktugunuz seyleri sorgulayip cevaplarini bulduklari icin dinden uzaklasirlar. Onlar sizin yapamadiginizi yapiyolar dostum, korkularinizin uzerine gidin. Din bunu yapmanizi istemiyo. Din sorgulamanizi istemiyo. Cunku celiskilerin aciga cikacagini biliyo.

Senden tek istedigim dostum, allaha inanmayanlar ciksin gelsin buraya ahkam kesiyorum gibilerden konu acip, insanlarin dusuncelerine ve inanclarina saygisizlik etmemen. Herkesin inanci ve dusuncesi kendine. O yuzden diyorum ya uzatma konuyu, eglenmene ve guzel vakit gecirmene bak.
Hosgeldin.

Ne tesaduftur ki benim tartistigim herkesde orasini allah bilir bizim aklimizin da bir siniri vardir her seyi kavramaya yetmez diyerek geri cekildi. Kufur edip cekileceklerini de sanmiyorum.

En buyuk eksikliginizden bi taneside bizim neyi savunup savunmadigimizi bile bilmiyosunuz kardesim. Biz bir itici guce inaniyoruz belki, her sey yoktan kendi kendine varoldu diye savunmuyoruz. Mutlaka bir itici guc olduguna inaniyoruz. Ama bu itici gucun ne olduguna sizin gibi kesin ve sorgusuz sualsiz bir sekilde karar vermiyoruz. Bu itici guc sizin tarif ettiginiz sekildeki bir yaratici da olabilir, veyahut sizin tarif ettiginizden cok farkli bir itici gucte olur. Aramizdaki tek fark birimizin emin konusmasi, digerinin emin olmamasi. Iste siz bunu bile goremeden tartismaya girmeye calisiyosunuz kardesim :)

Kardeşim eğer sen ateistsen onların düşünceleri evrenin kendi kendine oluştuğu..Dedim ya çok kişiyle tartıştım biri de çıkıp bu evrenin arkasında bir güç var demedi.Hepsi bilimsel açıklamaya kaçtı ve bir sona gelince susmak zorunda kaldılar.

Evet elbet Allah bilir denilecektir çünkü her şeyin en iyisini Allah bilir.Ancak bazı durumlar gerek ayetlerle gerek olaylarla bizlere bildirilmiştir.İşte bu bilgilerin sayesinde aklımızın sınırları genişlemektedir.

Biz insanlar her şeyi bilip göremeyiz..Her şeyin bir sınırı vardır.

Mesela şuan bulunduğun ortamda bazı sesler vardır elbet.Hiç olmasa bile klavyeden yazı yazarken tuş sesleri geliyordur.Ama ben duymuyorum bu o sesin yok olduğu manasına mı geliyor?İşte bizler de Allah'ı göremiyoruz ama onun yok olduğu manasına gelmez.Belki daha önce sana denmiştir bilmiyorum ama önemli bir konu bu..Biz müslümanlara körü körüne inanmış diyorsunuz evet şüphesiz inandık ve bunun maneviyatını yaşıyoruz.Şahsen ben öyle bir olayla karşılaştım ki anlatsam senin gözünde deli damgası yerim belki..Birçok müslüman kardeşim de yaşamıştır Allah'ı göremese de hissetmiştir o manevi ortamı soluyan kardeşlerimiz bu durumu çok iyi bilir.

Şimdi bu anlattıklarım sana inandırıcı gelmeyebilir haklısın.Heralde bende olsam böyle forumlarda tartıştığım kişilerin yazdıklarıyla dinimi sorgulamazdım.

Ama biraz araştır derim.Bak göz gezdir..Kur'an-ı oku ne bileyim gerçek din alimlerinin vaazlerine bak olmazsa zaten yapacak bir şey yok..Bunu bir tavsiye olarak gör kardeşim.

İkinci olarak ateist değilsen zaten bu konuda pek tartışabileceğimiz bir şey yok çünkü konu Allah'ın inkar edilmesiyle ilgili..Ben Allah derim bir başkası Tanrı der sen başka bir şey..

Tabi müslümana Allah demek yakışır o ayrı bir konu.. :)

Kardeşim eğer sen ateistsen onların düşünceleri evrenin kendi kendine oluştuğu..Dedim ya çok kişiyle tartıştım biri de çıkıp bu evrenin arkasında bir güç var demedi.Hepsi bilimsel açıklamaya kaçtı ve bir sona gelince susmak zorunda kaldılar.

Evet elbet Allah bilir denilecektir çünkü her şeyin en iyisini Allah bilir.Ancak bazı durumlar gerek ayetlerle gerek olaylarla bizlere bildirilmiştir.İşte bu bilgilerin sayesinde aklımızın sınırları genişlemektedir.

Biz insanlar her şeyi bilip göremeyiz..Her şeyin bir sınırı vardır.

Mesela şuan bulunduğun ortamda bazı sesler vardır elbet.Hiç olmasa bile klavyeden yazı yazarken tuş sesleri geliyordur.Ama ben duymuyorum bu o sesin yok olduğu manasına mı geliyor?İşte bizler de Allah'ı göremiyoruz ama onun yok olduğu manasına gelmez.Belki daha önce sana denmiştir bilmiyorum ama önemli bir konu bu..Biz müslümanlara körü körüne inanmış diyorsunuz evet şüphesiz inandık ve bunun maneviyatını yaşıyoruz.Şahsen ben öyle bir olayla karşılaştım ki anlatsam senin gözünde deli damgası yerim belki..Birçok müslüman kardeşim de yaşamıştır Allah'ı göremese de hissetmiştir o manevi ortamı soluyan kardeşlerimiz bu durumu çok iyi bilir.

Şimdi bu anlattıklarım sana inandırıcı gelmeyebilir haklısın.Heralde bende olsam böyle forumlarda tartıştığım kişilerin yazdıklarıyla dinimi sorgulamazdım.

Ama biraz araştır derim.Bak göz gezdir..Kur'an-ı oku ne bileyim gerçek din alimlerinin vaazlerine bak olmazsa zaten yapacak bir şey yok..Bunu bir tavsiye olarak gör kardeşim.

İkinci olarak ateist değilsen zaten bu konuda pek tartışabileceğimiz bir şey yok çünkü konu Allah'ın inkar edilmesiyle ilgili..Ben Allah derim bir başkası Tanrı der sen başka bir şey..

Tabi müslümana Allah demek yakışır o ayrı bir konu.. :)

Iste aramizdaki fark o zaman, sen hissedebildigini dusunuyosun o maneviyati icinde, ben hissedemiyorum. Benim kalbim muhurlenmis oluyo, senin kalbin huzura, kemale ermis oluyo. Iste aramizdaki fark bu.
Tanri, Oz Turkce bir kelimedir kardesim. Tek yaradici, yaradan anlamina gelir. Hıristiyanlarin kullandigi God kelimesinin karsiligi olarak anlasilir hep fakat oyle degildir. Her dilde tek yaradan farkli seslenis bicimiyle kullanilir. Arapcada Allah, Ingilizce de God, Turkce de Tanri gibi.

Selamun Aleykum ... Tamam O halde

"Sizin kazandıklarınız size ,bizim kazandıklarımız size. Ben sizin taptıklarına kulluk edecek değilim,siz de benim taptığıma kulluk edecek değilsiniz"

Son düzenleme:

Iste aramizdaki fark o zaman, sen hissedebildigini dusunuyosun o maneviyati icinde, ben hissedemiyorum. Benim kalbim muhurlenmis oluyo, senin kalbin huzura, kemale ermis oluyo. Iste aramizdaki fark bu.
Tanri, Oz Turkce bir kelimedir kardesim. Tek yaradici, yaradan anlamina gelir. Hıristiyanlarin kullandigi God kelimesinin karsiligi olarak anlasilir hep fakat oyle degildir. Her dilde tek yaradan farkli seslenis bicimiyle kullanilir. Arapcada Allah, Ingilizce de God, Turkce de Tanri gibi.

Yanlış anlaşılmasın ben kendimi senden üstün görmüyorum her ne kadar inanmasan da belki senin yaptığın bir davranışla Allah katında benden daha iyi konuma gelmişsindir..Allah bilir..

Üstünlük takvadadır ama bizim takvamızın ne olduğunu ancak Allah bilir.

Tanrı kelimesine gelince evet yaratıcı demek olabilir doğrudur ama dediğin gibi hristiyanlarda kullanılıyor Kur'an'da da geçmiyor.Kullanmaya gerek var mı?Bence yok.

Hem üstad ne güzel diyor;

''Allah tanrının belasını versin''

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
antalya havalimanı transfer
Geri