Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
---> ' Öмяüмє νєяiŁєи вυ cєzα иiчє ... `` Şiir & ResimLi Şiir Arşivi ~
henüz ilk yağmur yağmamışken dünyaya
ilk kar düşmemişken
denizin ilk dalgası vurmamışken sahile
ilk kuş yuvası henüz yapılmamışken
ve Nazım şiirlememişken daha yüreğimizi
ben sana aşıktım ey rüzgar saçlım
sen benim gördüğüm en güzel şeysin
bir hayat yeter mi sana doymaya?
çekik gözlü bir türküsün dalımda
ha patladı ha patlayacak
sen benim hissettiğim en güzel şeysin
yaşamam senin elinden olacak
sen benim dokunduğum en güzel şeysin
ellerim kırılsın yalanım varsa
her baharda gelin gibi süslenirken ağaçlar
senden daha güzel bir şey kokladımsa eğer
cehenneme kadar yolum var
sen azgın denizlerin poyrazlarında
en ölümcül kabusları haykırırken yağmur kuşları
dalgaları boğraken tedirgin lodoslar
kaçıp kaçıp sığındığım koyumsun
sen zannetme benim beş duyumsun
ruhumu verir gibi soyunduğumsun..
( aşk yasaklandı artık halka açık yerlerde
El tutmak yol açıyor diye hesapsız susmalara
Kaldırdık tüm tutuşmaları
Yasak kelime oyunu yapmak
Yalan söylemek mecburi ve serbest ayyuka çıkmak
Artık yağmur sonraları toprak kokmak yok
Tomurcuklanmak günah ve bir insan gözü yüzünden
Yüz gün art arda uyumamak
Kimse ölmesin diye kimsenin aklında
Her Sevdalı verdiği sözü geri alacak
Güneşi ayı hatta hiçbir tabiat olayı şahit gösterilmeyecek hiçbir sevdaya
Ne deniyorsa onu atacak kalp
Ve süresi yirmi dört saate çıkarılacak meskun mahallerde ağlamanın )
Öylesine bir gündü
yeni değil de sanki geçmiş günlerden biriydi
öyle gibiydi...
Kaç gece beklemiştim seni. Kaç gece koynuma hasretini alıp uyumuştum. Kaç gece yalnızlık sancısıyla kıvranıp durmuştum. Öyle acımasızdı ki geceler
gökteki yıldızlar yüreğime atılan birer taş gibi gelmişti bana. Yine de her şeye değerdi bekleyişim.
Bütün yollar sana çıkıyordu ama ben asıl senin yolunun benimkiyle kesişmesini bekliyordum.
Aylar geçmişti hep vardın ama bir tek o an yanımdaydın. Biraz yabancıydın bana
biraz da tanıdık. Şaşkındık
şaşkınlığımız çok fazla yansıyordu yüzümüze. Göz göze gelmek hiç bu kadar zor olmamıştı. Bir bakıştan bin anlam çıkarmak buna denirdi işte. Yüzümüzde birbirimize ait izler arıyorduk bakarken.
Ne çok duymuştum sesini ama sanki sen ilk kez konuşuyordun. İlk kez söylediğin cümleler sahibiyle bütünleşiyordu.
Düştükçe gülüşün yüzüne
sessiz olan her şey konuşmuştu içimde. Yine de sözler bir türlü çıkmıyordu ağzımdan. Oysa boynuna sarılıp "Sen aylardır beklenen
sen yıllardır özlenensin" demek istiyordum. Hava serin değildi ama ben titriyordum.
Kelimeler hiç bu kadar zor olmamıştı bana. Ne zaman bir şey söylemeye kalksam
her seferinde bir şey oluyordu
sözcükler ağzımda donuyordu.
Sıcaktın
dokunmasan da yansıtıyordun. Biraz önce titreyen ben artık terliyordum. Aşktı bu biliyordum ama bunu kendime bile itiraf edemiyordum.
Farkında değildin belki
belki ben belli etmiyordum ama yıllardır koruduğum
yıllardır kimseye açmadığım topraklarımı çoktan teslim almıştın bile. Sınırlarımdan içeri girmiştin bir kere. Yüreğimin en gizli
en kuytu köşelerinde sen vardın artık.
İtirazsızdım
belli ki mutluydum. Belli ki beni şaşırtan mutluluğun ta kendisiydi. Harfleri tükenmez bir kavuşmanın alfabesindeydim. Ve ben okumayı sanki yeniden öğreniyordum.
Şimdi bu sevdayı bana yaşattığın için kendimi şanslı hissediyorum. "Ya sen olmasaydın" diye düşünmüyorum çünkü sen varsın. Çünkü sen içimdesin. Çünkü sen benim hayat kaynağımsın.
Biliyor musun
çölde bulabildiğim bir avuç su olsan
bitmeyesin diye içmem seni. Nerede olursan ol benimle kal. Ben
Seninle yaşlanmak istiyorum. Seneler geçsin
sen beni bil
ben seni bileyim istiyorum. Benim olduğu kadar dostlarının
dostlarının olduğu kadar benim ol istiyorum. Nice sıkıntı ve zorluk yaşayıp anlatalım. Yaşayalım ki
öğrenelim hayatı ve destek çıkmayı. Birbirimizin omuzlarında ağlamalıyız. Sen çok dertlenip
içip
arkadaşlarınla eve gelmelisin. Paylaşmalı ve beraber sıkılmalıyız. Öyle ki
yalnız sıkılmak sıkmalı bizi. Yaşayalım ki
paramız olunca sevinelim. Güzel günlerimizi
evimizde
bir şişe şarap ve pijamalarımızla kutlamalıyız. Ya da bazen dostlarla ucuz biralar içerek… Böylece yaşamalıyız işte. Sonra çocuğumuz olmalı
düşünsene
senin ve benim olan bir canlı. Geceleri ağladıkça sırayla susturmalıyız. Sen arada mızıkçılık yapmalısın. Ve ben söylenerek sıranı almalıyım. Yorgun olduğum için yemek yapmamalıyım
söylenerek yumurta kırmalısın. Hava soğukken birbirimize sıkıca sarılıp yatmalıyız. Zaman su gibi akıp giderken
her şey yaşanmış bir hayatımız olmalı. Her şeye rağmen hiç bıkmamalıyız birbirimizden. Mutlu da olsa
kötü de olsa
yaşadığımız günler bizim günlerimiz olmalı. Saçlara düşünce aklar ya da gidince aklar
çocukları güvence altına alıp gitmeli bu şehirden. Kavgasız
her sabah gürültüyle uyanılmayan
sessiz bir yere gitmeliyiz. Geceleri balkonda denizi seyredip
sandalyelerimizde sallanmalıyız. Eve gelip
benden kahve istemelisin. Çocuklar gelmeli ziyaretimize
geçmişteki hareketli günlerimizi anımsamalıyız… Öyle sevmelisin ki beni
bu yazdıklarım korkutmamalı seni. Tebessümler açtırmalı yüzünde. Bir gün bu hayatı bırakıp giderken
Karşımdasın. Elimi uzatıp dokunabiliyorum sana. Ne büyük mutluluk bu... Gördüğüm en güzel şeysin. Senden öte tanımladığım başka hiçbir şey yok. Her şey senin adınla anılıyor benim dünyamda. Bütün çiçekler sen
bütün yıldızlar sen... Bir sanat eserisin
bakmaya doyamadığım. Tanrının bana armağanısın
ve artıyor her geçen gün sana hayranlığım. Yüzünde kuşlar
gözlerinde hayatın ta kendisi var. Öyle gerçeksin ki...
Gözümü açıyorum sen
kapıyorum sen... Hiç bitmeyen serüven... Günümün en keyifli anı
uykumun en tatlı rüyası... Seni soluyorum
havadasın. Seni kokluyorum
doğadasın. Hele şimdi sonbaharsın. Ya da sonsuz bahar. Seni yaşıyorum
canımdasın. Canımsın... Sarılsam sana
bin yıl geçse
bir an bile ayrılmasak... Ten tene
yürek yüreğe sonsuz baharın en aşk dolu iki yaprağı olsak... Ağaç ağaç gezip
yeşersek
açsak. Yere düşsek
kalksak... Seni bilsem
bir tek seni. Seni görsem
bir tek seni... Sesin sarhoş etse beni... Öyle içimdesin ki...
Bir saniye iste benden sensiz geçirdiğim
veremem. Sensiz geçecekse geçmesin zaman
istemem. Seninle yeniden doğdum
yeniden doğuşun kanıtıyım ben. Senden önce geçen zamanı
sana ulaşmak için yürüyerek geçirmişim
kimmişim bilememişim. Şimdi başımı çevirip geriye bakmıyorum bile. O yol yüründü ve bitti
artık seninle yürünecek bambaşka bir yol var önümde. Yorgunluk nedir bilmeyeceğim
hiç şikayet etmeyeceğim ve bir tek adımda bile tökezlemeyeceğim uzun
aşk dolu bir yol... Öyle aklımdasın ki...
Ah
sensiz kalmıyor muyum bazen yıkasım geliyor gördüğüm bütün duvarları. Ardında seni bulurum sanıyorum. Ne ayrı koyduysa bizi
zaman ya da yollar
bir kalemde silesim geliyor. Sana dokunmamı engelleyen ne varsa
bir kadehi yere çarpıp tuzla buz eder gibi parçalamak istiyorum. İsyanım taşıyor
kendi öfkemden korkuyorum. Ve kavuşmak... Bunu düşünmek içimde kırılmış bütün aynaları tamir ediyor. Mavi bir yağmur başlıyor
ıslanıyorum. Maviye boyanıyorum. Öyle özlüyorum ki...
Sen ol
hep ol
benimle ol
bende ol... Sendeyim ben
yüreğimi koydum yüreğinin üzerine. Aşk bu
başka isim arama. Hem de en koyu
en deli
en tutkulu... Öğreneceğim çok şey var sana dair. Bilmediğim çok şey var. Ama bir şeyi öyle iyi biliyorum ki... Seni öyle çok seviyorum ki...
Ben seni kocaman bir yürekle sevdim. Gözlerim değil
yüreğimdi seni gören. Sen damarlarımdaki kana karışıp
geldin oturdun yüreğime. Bir başka yerde olamazdın zaten. Sen
benim en değerli yerimde
yüreğimde olmalıydın
orada kalmalıydın.
Çok aşka ev sahipliği yapan bu yürek
ilk kez bu kadar kolay kabullendi seni. Herhangi bir konuk değildin artık. Bu yüzden ne ağırlama faslı vardı
ne de uğurlama. O yüreğin gerçek sahibiydin.
Şimdi sonbahar
kışa giriyoruz ya... Ben dört mevsim baharı yaşadım seninle. Çiçek çiçek açtın yüreğimde. Gökkuşağı zayıf kaldı
senin renklerin karşısında. Taze bir yaprak gibi yeşildin. Açelyaydın pembeliğinle. Üzerine çiğ taneleri düşmüş sarı güldün. Kırmızıydın bir ateş gibi. Ve maviydin... En çok bu renkle anmayı sevdim seni. Denize tutkundum
denizi sensiz
seni denizsiz düşünemedim.
Seni severken dünyayı da sevdim ben
insanları da... Kendime bile dar gelirken
içinde herkese yer olan bir hayatın sahibiydim artık. En kızgın
en tahammülsüz olduğum anlarda bile
seni düşünmek yetti bana. İçimdeki sevinç yüzüme yansıdı
güldüm. Beni güldüren senin sevgindi ve ben kaygısız
içten gülüşün ne demek olduğunu
nasıl güzel bir şey olduğunu anladım seninle.
Her şeye rağmen sevdim seni. Güçlüydüm ve aşamayacağım hiçbir zorluk yoktu. Koca bir kente
koca bir ülkeye kafa tutabilirdim. Sen elimden tuttuğunda patlamaya hazır bir volkan gibi hissederdim kendimi. Menzil sendin ve ben o menzile ulaşmak için önüme çıkan her şeyi yok edebilirdim. Sana ulaşmamı engelleyecek her şeyi eritirdim
kül ederdim. Sana ulaştığımdaysa sakin bir göle dönüşürdüm. Ve o göle bir tek sen girebilirdin.
Sevdim ve hayrandım da... Her halin çekti beni. Duruşunu
uyumanı
gülmeni
kızmanı
şaşkınlığını
saflığını
kurnazlığını
çocukluğunu
olgunluğunu sevdim. Sesini de sevdim suskunluğunu da. Küçük oyunlarını
kaprislerini
sitemlerini
korkularını sevdim. Seni ve o doyumsuz sevdanı
uçarı sevdanı anlatacak kelime bulamadım çoğu zaman. Sığmadın cümlelere ve hiçbir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadı.
Seni severken yorulmadım. Çünkü sen yaşam kaynağıydın. Her gün yenilendim. Seninle çoğaldım
büyüdüm. Eksik kalan neyim varsa tamamladın. Ölmeyecektim çünkü sen ölmezliğin ta kendisiydin.
Sevdim işte ötesi yok...
Yokluğun kıyamet alametim… Sonsuzluk dünyasında hücre hapsi yaşamaktır sensizlik…
Bir gelsen… Bir görsem… Bir gülsen… Sonra yine git istersen… Sen bakıp bakıp daldıkça karanlık ufuklara hayallerin yarım benliğin eksik kaldığı an düşlerim desteğin olsun diye yüreğine karanlığa hibe ederim senli düşlerimi. Bir yıldıza iliştiririm ömrümü… Sen kendini kimsesiz hissettiğin ve göğe bakıp Allah’ la konuşmaya başladığında kayan yıldızın kuyruğunda görürsün beni…
Yüreğinin mutluluğuna adamışım benliğimi yar… İbadet saymışım seni sevmeyi…
Şimdi varlığındır ihtiyacım olan. Artık hissetmek yetmiyor canıma. Birebir varlığın olmalı yanımda...
Bakışlarımız çarpışmalı uzun uzun. Nefesler birbirine karışmalı. Seni hissetmekten çok yaşamalıyım artık… Seni yaşamalıyım...!
Her gece gözlerimi kapattıktan sonra hafızamda kalan son görüntü gözlerin olmalı... Ve her yeni güne başlarken gözlerimi açtığımda ilk seni görmeliyim... Bir karış yakınımda olmalı yüzün nefesin yüzüme vurmalı... Sensizlik cinnetim olur yar..!
Dinle "kanatsızım" dinle..!
Aç yüreğini aç gözünü… Korkusuzca ver elini tereddütsüz yaz sol yanına beni.
Mutluluğumuza gölge edene karabasan gibi çökmezsem eğer… Gözünde bir tek damla yaşa sebep olana kahır olmazsam eğer… Bu canı sana harcamazsam eğer… Ve eğer son nefese kadar sana seni ne kadar sevdiğimi hissettiremediğim bir günüm bile geçerse ömür defterimde… Bir gün bile bu satırlar şahitlikten vazgeçerse sevdama…
Bu bedeni toprak kabul etmesin...!
Köpeklere yem olsun soğuk cesedim… Bir yeminsin kutsalımda canımsın…
Tek yeminsin…
Sadece sana mecburum sana muhtaç… Tek şahit Allah’ımdır. Cehennem gibi yürekle cennetlik bir aşkla seviliyorsun… Mühürümsün!...
herşey yapılabilir bir beyaz kağıtla uçak
örneğin uçurtma
mesela altına konabilir bir ayağı ötekilerden kısaolduğu için sallanan bir masanın veya şiir yazılabilir süresi ötekilerden kısa bir ömür üzerine. bir beyaz kağıda her şey yazılabilir senin dışında güzelliğine benzetme bulmak zor sen en iyisi sana benzemye çalışan her şeyden bir gülden
bir ilk
bir sonbahardan sor belki tabiattadır çaresi senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin ve benim bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim anlarım bitkiden filan ama anlatamam toprağın güneşle konuşmasını sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla. sen bana ışık ver yeter bende filiz çok köklerim içimde gizli gelen giden
açan soran
bere budak yok bir şiir istersin
“içinde benzetmeler olan” kusura bakma sevgilim heybemde sana benzeyecek kadar güzel bir şey yok. uzun bir yoldan gelen tedariksiz katıksız bir yolcuyum yaralı yarasız sevdalardan geçtim koynumda bir beyaz kağıt boşluğu her şeyi anlattım olan
olmayan
acıtan
sancıtan bilsem ki sana varmak içindi bütün mola sancıları bütün stabilize arkadaşlıklar daha hızlı koşardım severadım gelirdim gözlerinin mercam maviliğine sana bakmak suya bakmaktır sana bakmak bir mucizeyi anlamaktır sana sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır aşk sorgusunda şahanem yalnız kelepçeler sanıktır ne yazsam olmuyor çünkü bilenler hatırlar hem yapılmış
hem yapma çiçek satanlar bahçıvan değil tüccarlardır sen öyle göz sen öyle toprak ve güneş ortaklığı sen teninde cennet kayganlığı iken sana şiir yazmak ahmaklıktır. bir tek söz kalır dişlerimin arasından ben sana gülüm derim gülün ömrü uzmaya başlar verdiğim bütün sözler sende kalsın isterim ben sana gülüm derim gül sana benzediği için ölümsüz yazdığım bütün şiirler sana başlayan bir kitap için önsöz. sana bakmak bir beyaz kağıda bakmaktır herşey olmaya hazır sana bakmak suya bakmaktır gördüğün suretten utanmak sana bakmak bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır sana bakmak Allah’a inanmaktır..
Dokun bana / gözlerinde ölsün ölüm… Sar beni / yüreğinde büyüsün gülüm… Seni tanıdığımdan beri hiçbir zaman yolumu / yüzümü senden başka bir adrese çevirmedim.. Adından başka hiçbir cümleye yataklık etmedim ben.. Evet kabul ediyorum suskunluğa meyil etmiş yollarım oldu ama asla senden vazgeçmedim.. Bir miktar umut
bir dirhem mutluluktu istediğim.. Ve mavi bilyelerimi gözlerinden Cennete yuvarlamak
bezden bir bebeği senin kollarında görme arzusu… Sonra ıslak saçlarını ellerimi bir tarak misali kabul edip delice taramak…Sonra gözlerinden savrulmuş en sıcak gözyaşlarını gırtlağında yakalayabilmek.. Seni “ sona “ hazırlamak değil
yeni bir umuda koşturmak… Cebinde sakladığın kaybedilişleri reddetmek seni bende yaşatarak.. Karanlıga olan sevişlerini sana unutturup sana adın genişliğine denk gelen yedi rengi ispat etmek gözlerimde…
Kapattım tüm kilitleri üzerime… Tek sen varsın tutunduğum.. Tek sen mevcutsun bu yürekte… İster beni suskunluğun safında son görevimi yapmakta bil.. İster dua’ya durmuş yüreğimi
Elif/imize kavuşmaya gittiğimi düşün… Bilsen de bilmesen de… Ben seninim dudaklarımdaki en büyük duam…