Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
---> ' Kavusuяsaк вiteяiz вiz # ... `` Şiir & ResimLi Şiir Arşivi ~
Islak sokaklar mevsimindeyiz artık… Bu kalabalık şehre hüzün yağar bu zamanlar… Yalnızlık yağar caddelerine… Darmadağın saçlar
ıslanmış yüzler hep yere bakar… Kahveleri bile dert yüklenir… Çayları daha bir demli… Unutulan sevgililer hatırlanır veya sevgililer unutulmaya çalışılır… Bu mevsimde vitrinleri az sulu rakı gibidir bu şehrin… Her adımın yalnızlığa uzanır…. Yine de hızlı adımlar atılır
koşulur bu sokaklarda… Herkes kendi türküsünü söyler yüzünü buruşturarak
Senin nefesine sigindim...Birakma beni - Sabir Ben ve Sen.. Bi sinirin varmi sevgili ? Kac kala durdum...Yada kac gece vurdum son sabrina ? Gec kaldik gibi;tikandin bogazimda. Cikmazlardayim(z) -sözlerimi ciddiye almayin
sacmalamalarla süslü kelimeleri görmezden gelin cünkü sadececümleler icinde yolunu kaybeden bir körü oynuyorum- yolunu bulamayip önüme gelene sacmaliyorum... Belki cümleler icinde kaybetiklerimi ariyorum... Sözlerim agirmi geldi sevgili? Sigdiramadinmi yüregine
kaldiramadinmi ellerinle? Yük onlarda degil aslinda...yük o sözleri cikaran bedenin sahibinde.. Sahipmiyim sence..bende bir bedene ? Yoksa sadece bir emanetmiyim yüreklerde...? Seni kirdiklarim . . . Düsüyor gözümden en gercekciligiyle hayatin. Gercekmiydi Ask?yoksa yalanmiydi yasananlar? Ya biz../neresindeydik zamanin ? Nankör kimligimle kac kez ekşittim seni yanlislarin koynunda? Kac kez biraktim bizi kimsesiz bir cocuk gibi bir cami avlusuna ? Bulunamadik / ki . . . Aradik-Arandik YALANDIK.-
Ama sevdik yalanlarin en beyazinda.. Sevdim/..en cekilmez kiskancliklarla...tenini tenime cok gördü dünya/ elini elime yakistiramadi hayat.. Ters akan sulara karsi bense seni gözlerimde gördüm.. Kalbin yansimasiydin sevgili(m)..
Aşktır ki Gerisi Vesairedir...
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib Kılma derman kim helâkim zehr–i dermanındadır Fuzuli
Sevgili!..
Aşkın şiirini yazmak isterdim sana; sana aşkı şiir ile yazmak isterdim... Aşkı seninle tanımlamak ister aşkı sende tanımak isterdim. Ay ikiye bölündüğünde yanında olmak Uhud’da dişini avcuma almak isterdim.
Sevgili!..
Şimdi senden uzakta aşk şudur diyebilsem eğer son defa kendimi ve ilk defa okuyucumu kandırmış olacağım. Bildim dediğim bir aldanıştır çünki o duydum dediğim bir yanıştır. Şimdi ayın şın ve kaf’ları çıkardılar elifbelerden de sensizliğin mektebinde bir sabra mıhladılar bizi elif’lerle he’lerden. Sensizlikte hasretin hüzzamlarını öğrendik kucak kucak ve aşkın nihavent saltanatını arar olduk köşe bucak. Bildiğimizi sandıkça yandık da yolunda yolunda yandığımızı sandıkça bildik sonunda. Aşkın gerçeği değildi bildiğimiz ama aşkın ateşiydi yandığımız. Artık şüphedeyiz canları yâre ulaştıran bir sel miydi aşk şekeri güzele sunup ağuyu kalbe bulaştıran bir el miydi!.. Sana varacak yolların çilesi miydi; tutkular ötesi tutkunun zirvesi hasretle yanışların sesi miydi!..
Sevmek yoksunu şaşkınlar sordular bana hiç sevdin mi diye
Evet dedim sevdim
Ama sizin bildiğiniz gibi değil Sizin anladığınız gibi değil Hani gecenin karanlığı çöker Çöker de ay kendini ışığında gösterir ya İşte ben bu emsalsiz görüntü için Aya ışığını veren güneşi sevdim Görüleni değil onu göründüğü gibi yapanı sevdim
Evet sevdim ben Sevdiğimi gözleri için değil Bu gözlerde saklı bakışı için sevdim Sevdiğimi ondan gidecek güzelliği için değil Onda hep baki kalacak ruhu için sevdim Ve ben sevgimi hak edene verdim Tüketmedim onu sizin gördüğünüzde Harcamadım onu sizin sevgi diye kabul ettiklerinizde
Evet sevdim ben Sevgimi hak edene verdim Sizin anladığınız gibi değil Sizin bildiğiniz gibi değil Bir kalp gezgini gibi değil Anlık sevdalar peşinde koşan bir şaşkın gibi değil
Ne istediğimi bilerek Herkesin anlamını bilmeden ağzına almış olduğu sevgiyi Dudaklarında bir oyunmuş gibi tükettiği sevgiyi Atılmış olduğu yerden alarak Onu hak ettiği yere taşıyarak Gözlerim için değil de Ruhum için Evet sevdim ben
Bir hayaldi kurduğum.. Sadece sana kurulu bir hayat, bir zaman dilimi… Ol(a)madı!
Düşünmeyi unutmak istiyorum şimdilerde… Her harf ‘sen’ olmak adına beynime yerleşiyor… Bense istemiyorum.. Hiçbir kelime, hiçbir cümle… Olmuyor !
Alıyorum kalemi elime, beynimi işgal eden tüm harfleri bırakıyorum satırlara… Önce, sallanıyorlar kalemimin ucunda… Sonra, düşüyorlar gelişi güzel satırlarıma.. Tek hamle, bin kelime gözlerimde… Her biri çok ağır, taşınmıyor anlamaya çalışmadan ! Dört yanım çığlık… Harfleri unutmak, Kelimeleri birer birer aklımdan, bilinmezliğe sürüklemek.. Boşlukta dolaşmak istiyorum ! Olamıyor !
Seviyorum, seviyorsun, seviyor !
Bir duygu, bir çelişki… Ben seviyorum ‘düş’ gibi.. Sen seviyorsun ‘hayal’ gibi… O seviyor ‘masal’ gibi…
Hayal kurar gibi seviyorum senli düşünceleri..Bir masal oluyorsun, kelime kelime içimde büyüyen…Susuyorum sensizliğe.. Sadece sen, bir hayal ve ben… Yani ‘sevmek’ bende ki ‘sen’…
Susuyorum, susuyorsun, susuyor…
Bir istek, bir eylem… Ben susuyorum ‘yalnızlık’ gibi… Sen susuyorsun ‘hüzün’ gibi… O susuyor ‘acı’ gibi…
Susmak ? diyorum korkarak… Haykırıyor içim..Yalnızlığa bürünüyor tüm sesler…Acıtıyor suskunluk, hüzünü.. Kelimelerim saklanıyor kendinden… Boğuluyorum bukadar sessizlik içinde !
Seviyorum; ‘düş, hayal ve masal’... Susuyorum; ‘yalnızlık, hüzün ve acı’... Ve gidiyorum; Yalan misali….
Bugün her günden daha farklı benim için yarın çok daha uzaklarda olacaksın... bugün hiç bitmesin istiyorum ! yarın hiç olmasın. Hiç gelmesin bu küçük ayrılığın vakti dakikaları sayar oldum artık ben dur artık zaman dedikçe o inadına daha hızlı gidiyor sanki Her geçen saniyede ben bir kez daha yıkılıyorum her saniye bir öncekinden fazla yakıyor canımı. Durduramıyorum zamanı Keşke herşeyimiz tam olsaydı da böyle bir ayrılık yaşanmayacak olsaydı. ' biz ayrılmıyoruz ki, yüreğinden ayrılmıyorum ki ' dediğini duyar gibiyim Biliyorum benden gitmiyorsun Biliyorum yüreğimden gitmiyorsun ama yinede canımı yakıyor bu mesafeler. Bu gece sabaha kadar konuşmak istiyorum seninle hiç kapatmamak telefonu o güzel sesinle uyuyup günaydın öpücüğünle uyanmak istiyorum. bugün daha da çok istiyorum seninle ilgili herşeyi yaşamayı.
Bugün Hiç Bitmese Olmaz Mı ? Yarın Hiç Gelmese...
İçim doluyor yine damla damla... Hüzün yağmurları altında ıslanıyorum. Başım yere düşmüş, gözlerim ayaklarımın ucundaki çaresizliği işaret ediyor. Yumruklarım sıkılmış ama gayesi yok. Ayaklarımda ve yüreğimdeki pranga acıtıyor ama sesim kesilmiş. Sağır sessizliklerin içinde kaybolmuşum. Saçlarımdan ihanet akıyor ve yüzüm alevlerde kavruluyor.
İçim doluyor yine damla damla... Yüreğim başımın dik durmasını söylüyor. Kutsal kitapta yazan ve olması gereken imandan dolayı. Gölgesine sığındığım ağaçlar yok olmuş. Nefessiz akşamlardayım şimdi. İçime çektiğim hava boğazımı yakıyor.
İçim doluyor yine damla damla... Ölümü düşünmek bile istemiyorum. Nasıl çıkacağım bu halimle huzura? Emaneti kaybetmişim ve nefsimin esiri olmuşum. Neyi sunayım Yüce Yaradana, günahları mı?.. Ağlayabilseydim yürekten, gözyaşlarımı sunardım kirli bir bardakta. işte derdim, benim ateşten daha sıcak damlalarım. Ağlamayı unutmuşum dünya şelalesinden ve dua etmeyi... ve insan olmayı... Dua etseydim tüm samimiyetimle kelimeleri sunardım Yaradana. İşte derdim; beni -zulme sıktığım- kurşunda daha yakıcı, sevgiliye uzatılan gülden daha sevgi dolu sözlerim.
benn sendeki o sıcaklığı Sana olan uzaklığı seviyorum. Yanaklarından akan Göz yaşlarını En çook dağınık olduğunda saçlarını benni arayan ellerini seviyorum.
Yalnızlığımı seviyorum sebebi sensen Ayrılığını seviyorum En çook yalnız kaldığımda benni bulan gönlünü seviyorum. benn en çook senin bana olan Sevgini seviyorum.
Emanetti garip yüreğim bir ihtimal gelişine Ve gelemedin diye kalakaldı en diplerde Çıkamadı... Yolunu kaybettidoğruyu bulamadı...
Yumdum gözlerimi korkusuzsımsıkı tutundum iplere Öne...Arkaya Öne...Arkaya Sallandım uzunca bir süre
Ya kayıp düşersem...tutmaz mısın? Tutmazsın...
Açtım gözlerimi Karşımda birini bulmayı beklerken Karşımda SEN i bulmayı beklerken Buz gibi bir yokluk çarptı yüzüme Sokuldu koynumausul usul sızdı içime...
Dinmeyen yaş yürek yakar ya buz gibi yokluk da can koparıyor candan Bilesin...
Değişsin yönü rüzgarların Ve değmesin yüreğime bakışların Gidiş olsun yolun Bitiş olsun... Resmedeyim sözlerini kalbime Unutulmasınyadigar kalsın vedalar Dilinden...yüreğime Ellerin dokunmasın saçlarımaki alışması kolay olsun Gidişin umudum olsun Bu son olsun!!!
Bu Aşk Sadece Bir Çıkmaz Sokaktı...
Bizim de bir ayrılık vaktimiz varmış zamanını hiç hesaba katmadığımız. Yıllara yaydığımız aşkı nasıl da hunharca harcamışız meğer. Nasıl da tüketmişiz elimizde avucumuzda ve yüreğimizdeki tüm bozuklukları Artık harcayacak kuruş kalmamış… Zaman hesap yapma zamanı değil sevgili! "Koy yüreğini ortaya iç hesaplaşma yap" demiyorum artık sana. Kimin ne kadar çok sevdiğinin de önemi yok artık "Riyasız* yalansız çıkarsız yarınsız" diye başlanılan aşkın "hiç kimseydin" diyerek kapatılması koyuyor insana… Şimdi avucumu açıyorum ve bir damlacık sevgi bulamıyorum avunacak "Kim daha çok sevdi?" diyorsun ısrarla Bitmiş bir aşkın hesabını yapmak yakışıyor mu bize? İllaki istiyorsan sevgimizin derecesini iyi dinle o zaman beni Benim aşkım bir okyanus; Seninse ; Elini suya batırdığında parmağının ucundan süzülüp düşen su damlasıydı…