AKP ve Tayyip döneminde yasanan ilker!!

---> AKP ve Tayyip döneminde yasanan ilker!!

IMF borcunun ic yuzu

Her duyduğumda inanın kesin bizimle dalga geçiyorlar hissine kapılıyorum. Başta Başbakan olmak üzere hani diyorlar ya; “Mayıs 20013’te IMF’ye olan 400 milyon dolarlık borç ödenecek. Böylece IMF ile işimiz bitiyor. Fakat şimdi IMF, bizden istiyor. Anlaşırsak 5 milyar dolar IMF’ye borç vereceğiz.”
Sonuçta devlet büyükleri açıklama yapıyor, İlla bu tip açıklamalara inanan olur. Bir bakalım gerçekte du*rum neymiş, insanlar nasıl manipüle ediliyormuş.
IMF’ye borcumuz bitiyor doğru ama piyasalara borcumuz katlanarak artıyor. Bu aynen bankadan 30 bin lira kredi alıp, 500 lira apartman aidatını ödemek gibi bir şey. Gelelim Türkiye’nin IMF’ye 5 milyar dolar borç veriyormuş. IMF, Türkiye’ye muhtaç kalmış.

37 ülke 456 milyar dolar

Yok efendim o iş öyle değil…
IMF soruyor; “Bir durum olursa ve acil paraya ihtiyaç duyarsam, siz sevgili üyelerim bana ne kadar borç verme yeteneğiniz olur?”
Japonya kalkıyor, 60 milyar dolar diyor. Çin 43 milyar dolar, Fransa 42 milyar dolar diye devam ediyor. Güney Kore‘den Hindistan’a, Polonya’dan Ko*lom*bi*ya*’ya her*kes üç-beş bir şey söylüyor. Dilin kemiği yok tabii!
Hatta öyle ki battığı iddia edilen ülkelerden İtalya 31 milyar dolar, İspanya 20 milyar dolar ve Güney Kıbrıs 600 milyon dolar taahhüt ediyor.
Kısaca 37 ülke 456 mil*yar dolar kredi verme taahhüdünde bulunuyor. Bunun 5 milyar doları bizim. Bu 37 ülke, eğer para istenirse durumunu göz*den ge*çi*re*cek ve müsaitse faizi karşılığında beyan ettiği parayı faizi karşılığında IMF’ye borç verecek.

Gururluyuz, güçlüyüz

İsterse daha azını veya fazlasını da verebilir.
İşte bu durumu bildikleri halde gazeteler gururlu manşetlerle bu haberi servis ediyor, İş adamları İktidara methiyeler düzüyor ya, pes diyorum.
Neymiş? Nereden, nereye imiş… Türkiye IMF’ye kredi v*ren, borç alan değil borç veren ülke haline gelmiş.
Yarısı kısa vadeli, 325 milyar dolar dış borç, 140 milyar dolar sıcak para ile mi söylüyoruz bunları?
Tıpkı, “Terör örgütü ile görüşen ******** ve namussuzdur” denilip sonrasında biz değil devlet görüşüyor denilmesi gibi… Ayıptır!

Murat Muratoğlu/ Sözcu

Son düzenleme:

halici temizleme konusunu getırmıs arkadas halici temızleme de ne var onu annamadım ? tayyipin ozel gucleri falanmı var ? :D:D başta herhangi biri olsa yapamıycakmı o işi?

hayır yani sözde soyledıgınız tayyibin size gore tabi iyi şeyler yaptıgını baska biri yapamazmı yani? onu annamadım ben :D kendi cebınden para verıp bısıler yapıomus gıbı anlatmayın bana burda ya :D:D

neyse 2 3 seneye öcalanı milletvekılı yaptıklarında gorursunuz + olarak öcalanı serbest bıraktıklarında ne dıceksınız cok merak edıyorum :D:D

:) farkindaysan hep kendin diyorsun onu bunu yaptin diye. Hep onda ne var buunda ne var siyorsun ya... sanki ilk belwdiye baskani ve basbakan tayip olmus gibi :) ondan onceleride varsi. Neden yapmadilar yapamadilar? Ozel guc gerektirmedigini kendin demissin.farkinda degilsin ama hep kendin soyluyorsun tayibin yaptiklarini :) sorun baskalarinin yapmadigi... ona nw var bunda ne var madem bise yok daha oncekiler neden yapmadi?

:) farkindaysan hep kendin diyorsun onu bunu yaptin diye. Hep onda ne var buunda ne var siyorsun ya... sanki ilk belwdiye baskani ve basbakan tayip olmus gibi :) ondan onceleride varsi. Neden yapmadilar yapamadilar? Ozel guc gerektirmedigini kendin demissin.farkinda degilsin ama hep kendin soyluyorsun tayibin yaptiklarini :) sorun baskalarinin yapmadigi... ona nw var bunda ne var madem bise yok daha oncekiler neden yapmadi?

Alkisssss

Türkiye Bundan 10 Sene Önce Neydi Tayip Basa Gecdiginde Ne Oldu ...
Ilk Örnek Yollar Nasildi Bozuktu Simdi Cillop Gibi Vallahi

Türkler Avrupayi Örnek Aliodu Avrupa Zengin Ülke Falan Filan Artik Avrupa Türkiye Olmak Istio

ekonomik olarark bir çok avrupa ülkesinden iyi bir ekonomimiz olduğu da göz ardı edilmesin

İşte AKP’nin Avrupa`ya ve dunyaya feyz veren 10 yıllık ekonomi eseri !!

İşte AKP hükümetlerinin 10 yıllık bilançosu, bu tabloda verilmeyen işsizlik ve gelir dağılımındaki bozulmalar da cabası:

2002 den 2012 ye Artış

Toplam kamu borcu 242,7 Milyar TL 530,5 Milyar TL Artış 287,8 Milyar TL

İç borç 149,9 Milyar TL 387,7 Milyar TL Artış 237,8 Milyar TL

Kişi başı kamu borcu 3 bin 676 TL 7 bin 83 TL Artış 3 bin 407 TL

Dış borç stoku 129,6 Milyar $ 323,5 Milyar $ Artış 193,4 Milyar $

Cari işlemler açığı 0,6 Milyar $ 59 Milyar $ Artış 58,4 Milyar $

Dış ticaret açığı 15,5 Milyar $ 87,1 Milyar $ Artış 71,7 Milyar $

Tüketici kredisi
olanların sayısı 1 milyon 655 bin 13 milyon 231 bin Artış 11 milyon 576 bin

Ekmeğin kilosu 1,03 TL 3,33 TL Artış 2,30 TL

1 lt. benzin fiyati 1,66 TL 4,60 TL Artış 2,94 TL

1 lt. motorin fiyatı 1,30 TL 4,26 TL Artış 2,98 TL

1 kw/saat
elektrik fiyatı 15,8 Kuruş 35,7 Kuruş Artış 19,9 Kuruş

Son düzenleme:

Adalet Ve Kalkınma Partisi bu ülkeye siyasi, ekonomik karmaşanın ve çöküntünün olduğu bir zamanda geldi. Ve yaptığı şey tam olarak şu; Hizmet adı altında ihanet.

Farklı düşünüyor olabilirsiniz. Bundan daha doğal bir şey yoktur. Ama şöyle bir gerçek var. Bu ülkede birçok sorun giderildi. Yollar, sağlık hizmetleri, konutlar, değişik projeler vs...

Amam unutulmaması gereken çok önemli bir şey var. Bu ülkenin belli başlı sorunlarına ne oldu ?

Tayyip Erdoğan geldiğin terör örgütü faaliyette değildi. Yani terör duraklama dönemindeydi. Peki şimdi ne konumda. Terör sorunu çözüldü mü ? Çözüldü yada çözülüyor diyenler varsa bence daha sağlıklı düşünsünler. Bu ülkeyi bölmekten başka hiç bir amaç taşımayan insanlara barış teklif ediyoruz ? Bu benim mantığıma sığmıyor ? Diyarbakır da adi bir belediye başkanı devlete s**tir çekiyor. Doğuda menülerden, tabelalara kadar her yere kürtçe resmi dilmiş gibi sokuluyor. Askerlerimizin, polislerimizin katilleri habur da çoşkuyla karşılanıyor. On binlerce insanın katili, terörist başı barış elçisi ilan edilip barış görüşmesi yapılıyor. Kürt olmanın Türk olmaktan daha avantajlı olduğu bir ülke yaratıldı. Bu şekilde mi çözülecek bu terör. PKK biz çekiliyoruz diyecek, biz sizi sizi bölmekten vazgeçtik diyecek bizde inanacağız öylemi ? Bölünüyoruz...

Peki ya ekonomi. Büyüdü diyorsunuz ya ben neden göremiyorum. Kişi başına düşen milli gelir artmış, enflasyon düşmüş ? Nerde Türkiye Cumhuriyeti'nde mi ? Ben hiç fark etmedim de rastlamadım da böyle bir şeye. Ben devletin ekonomisine bakmam. Ailelerin ekonomisine bakarım. Pazarda ki enflasyona bakarım. Düşen azalan bir şey yok. Ben sanayi ve ticaret şehrinde büyüdüm. Denizli'de... Tekstil de dünyanın başkenti konumunda olan Denizli'de... Babam 1980'den beri Tekstilin içinde. Şuan ne mi oluyor. Denizli'de tekstil bitme noktasında. Sadece geçen yıl binlerce fabrika kapandı. Evet büyüyenlerde var inkar etmeyelim. Büyüye bilenler ticarete ambargo koydu peki ya diğerleri ? Batan batana... Cumhuriyetin hiçbir döneminde bireylerin devlete ve bankalara bu kadar borcu olmamıştı ? Bu mu düzelen ekonomi ? Düzelen hiç bir şey yok... Sadece kandırılıyoruz. Rakamlarla uyutuluyoruz...

Peki ya eğitim. Bu ülkede ki en büyük sorunlardan biri bu ? OKS, SBS, LYS, ÖSS, ÖYS, YGS, KPSS... Sınavların ismi o kadar çabuk değişiyor ki inanın biz öğrenciler bile takip edemiyoruz. Cumhuriyetin hiç bir döneminde sınav ve eğitim sistemi bu kadar çok değiştirilmedi. Müfredatla hiç bu kadar oynanmadı.
Sınavlar tamamiyle kargaşaya dönüştü. Hangi konuya çalışacağımız, nelerden sorumlu olduğumuzu şaşırır olduk. Bu ülkede kocaman bir eğitim sorunu var ? Bu ülkede eğitim işkencesi var.

Okul bitti. Sonra ne olacak ? İşsizlik aşılabildi mi ? Ben mezun olunca iş bulabilecek miyim ? Gençlerin geleceği teminat altında mı ? Hiç sanmıyorum...

Daha böyle çözüm bekleyen bir sürü önemli sorun varken umrumda değil yapılan yollar, konutlar, köprüler...

Hizmet adı altında yürütülen değişik şeylerin bu ülkeyi nereye götürdüğü aşikardır...

Son olarak Ulu Önder'den bir alıntı yapmak istiyorum;

Bir hükümet iyi midir, kötü müdür? Hangi hükümetin iyi veya kötü olduğunu anlamak için, "Hükümetten amaç nedir?" Bunu düşünmek lâzımdır. Hükümetin iki hedefi vardır. Biri milletin kollanmasını ve ikincisi milletin refahını temin etmek. Bu iki şeyi temin eden hükümet iyi, edemeyen kötüdür. ( 1923 )

Benim bu ülkede ne refahım var, nede can güvenliğim...
10 Kasım 1938'den beri olduğu gibi şimdide başımızdaki hükümet iyi değildir !..

Saygılarımla...

Özgür Ç.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri