Ahmet Rıfat Şungar

Erva

Bayan Üye



2 Eylül 1983 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ahmet Rıfat Şungar aslında İktisat ve işletme tarzında bölümlere ilgi duyuyordu ama bu bölümleri kazanamayınca arkadaşlarının da zorlamasıyla Konservatuar sınavlarına giriyor ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuari Tiyatro Oyunculuğu Bölümünü kazanıyor.

Oyuncu olarak onu ilk ekranda görüşümüz Star Tv‘de yayınlanan Kaybolan Yıllar dizisi ile oldu. Aydın Sayman‘ın yönettiği Janjan filmi ise oyuncunun sinemadaki ilk rolüdür. Bu sinema projesinden sonra Hatırla Sevgili dizisinin 2. sezonunda Ali Demir karekterini canlandıran oyuncu bu rolü ile geniş kitlere kendini yavaş yavaş tanıtmış oluyordu. Televizyon macerası Asi dizisinin 1. sezonunda birkaç bölümde olmasıyla devam ediyordu. Daha sonra oyunucunun kaderini değiştirecek sinema projesi geldi.

Nuri Bilge Ceylan‘ın olay yaratan filmi 3 Maymun’un başarısından o da doğal olarak sorumlu tutuluyordu. Film Türk ve dünya basınının ilgi odağı oluyor ve başarısı dilden dile konuşuluyordu. Oyunculuğu ile o denli dikkat çekiyordu ki; Saraybosna Film Festivali’nde Kevin Spacey‘nin ilgisine mazhar oluyor o sırada Londra’daki oyununa davet ediliyordu. Duru oyunculuğu ile birçok kesimin dikkatini çeken Ahmet Rırat Şungar’ın bundan sonraki projeleri merakla beklenir olmuştu.

2009 senesi içersinde 2 sinema projesinde yer alan oyuncu, Onur Ünlü‘nün yönettiği “Beş Şehir” filminde oynadı. Dizi olarak ise Tims imzalı “Es-Es” dizisinde Berk Hakman ile birlikte rol aldı.

2010 -2011 sezonunda Karadağlar dizisinde Erdal Özyağcılar‘ın 4 oğlundan birini canlandırıyor.
 
Son düzenleme:
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst