Ağız kokusunu yok eden 5 bitki

RaPizM^^

Bayan Üye
Alman Bild gazetesi ağız kokusunu yok eden 5 bitkiyi açıkladı. Habere göre bu bitkiler şöyle:


MIRRA


Mırra hala yerel kalabilmiş ve geleneksel özellikleri olan bir kahve. Mırra için özel bir kahve çekirdeği yok.

Kahve çekirdekleri kavrulup dibek adlı havan benzeri kaba alınır ve taneleri çok inceltilmeden dövülür.

Mırranın hazırlanmasında en önemli kısım kaynatma evresi. Kaynama süresi bilinen yöntemlere göre çok uzun belli aşamalarda kahvenin telvesi ayrılıp karışıma su eklendikten sonra devam edilir.
Çekilmiş kahve üzerine su eklenerek kaynatılır belli bir kıvama geldikten sonra tortusundan ayırmak amacıyla mutbak adlı özel kaba süzülür. Elde edilen karışıma tekrar kahve ve su eklenir. Bir iki defa daha süzme kahve ve su ekleme işlemi gören kahve tortusundan ayrıldıktan sonra kahve katılmadan sadece su eklenerek bir iki kere daha mutbaktan geçirilir. Bu işlemlerden sonra kahve içilmeye hazırdır.


REZENE


Rezene çayı kötü ağız kokusunu birebir yok eder.
Yemeklerden yarım saat önce alındığında iştah açıcı olarak kullanılabilir.
Eğer yemekten sonra tatlandırmadan içilirse sindirimi uyarıcı şişkinliği giderici etkileri vardır.
Öksürük ve soğuk algınlıklarında ve çocuklarda boğmaca hastalığı sırasında yararlıdır.
Hıçkırık bulantı idrar yolları iltihabı böbrek taşları gibi birçok durumda rezene çayına başvurabiliriz.

Kökü; idrar yetersizliğine safra taşına iyi gelir.

Tohumu; mide ve bağırsak gazlarına zor sindirime bağırsak parazitlerine asabi kusmalara yararlıdır.

Yaprakları; hazmı zor olan besinlerin sindirimini kolaylaştırır.


KARANFİL


Yaygın olarak ağızda bir süre tutularak kullanılır. Karanfil güzel kokusu sebebiyle ağız kokusunu yok eder.
Karanfil ihtiva ettiği Eugenol maddesinin etkisi ile hafif ve orta şiddette diş ve dişeti ağrılarına karşı lokal uyuşturucu olarak kullanılabilir.

Ağızda ve midede ifrazatı artırarak nişastalı ve diğer yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır. Mide tembelliğini ve iştahsızlığı giderir. Çok kuvvetli dezenfektan olupgıdaların mide ve bağırsakta kokuşmasını ve gaz yapmasını önler.


ADAÇAYI


Bir avuç kadar adaçayı sıcak suyun içine katılarak 15 dakika demlenmesi beklenilir. Elde edilen karışım sıkılarak içine bir miktar nane ruhu katılır. Bu su gün boyunca dinlendirilir. Dinlendirilmiş olan su yarı oranda içme suyuyla karıştırılarak ağız sık sık çalkalanarak gargara yapılır.


NANE


Taze nane yaprakları kurutulur. Kurutulan bu yapraklardan 2 çorba kaşığı kadar alınır ve kaynamakta olan suyun içine katılır. 15 dakika boyunca kaynatıldıktan sonra şeker ya da bal ile tatlandırılarak içilir.

Taze nane yaprağı çiğnemek de ağız kokusunu giderir.
 
---> Ağız kokusunu yok eden 5 bitki

Çok beter bir rahatsızlık insanı psikolojik olarak kötü etkiliyor.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst