Age Of Wulin

Nukleeradam

Kayıtlı Üye

Age of Wulin, oyuncuların yüksek kaliteli bir MMORPG’den bekleyebilecekleri yoğun PvE ve PvP içeriği, zanaat ve meslek sistemi, grup savaşları, çatışmaları çözmek için mücadeleler, klan mesken sistemi ve çok daha fazla içeriği barındıracak. Age of Wulin 130 km²’den büyük devasa dünyası, 8 farklı dövüş okulu, 17 hayat mesleği, oyuncunun gücünü isteğe göre ayarlayabilecekleri 1000’den fazla yetenek, 20,000’den fazla görev ve yaklaşık 20,000 NPC(Non Player Character/Oyuncu olmayan karakter) barındıracak*

7m8r6.png

Size shaolin ve wudang hakkında bir iki şey söyleyebilirim, şu ana kadar izlediğim videolarda en çok göze batanlar hep onlar oldu :)

Shaolin bildiğin kel adamların, yarıçıplak ortalıkta koşturduğu, tekme, sopa ne bulurlarsa sana giriştiği bir mekandan ibaret. Gerçi orada yaratacağınız karakterde bundan ibaret olacak ama.
Ama wudang öyle mi?
Emek harcı kumaşlardan dokunmuş mavi, pembe ve daha nice renklerde elbiseler giyebileceğiniz, kılıcınızı kınına sokma gereksinimi duymadan-bu pek iç rahatlatıcı olmadı sanki- duvarlarda koşabileceğiniz bir yer. Zaten burdan anlayacağım üzere bir wudang'lı açacağım sanırım.

7mbh4.png
Skills(Yetenekler) dediğine aldırmayın, silah oluyor bunlar :) Her bir silahın 10'larca, 100'lerce çeşidi var.


Öte yandan oyunda oldukça ilginç bir hayat sistemi mevcut,
Demirci, Avcı, Ressam, Dilenci, Müzisyen, Satranç Oyuncusu.. ve daha böyleleri. Hiç akla gelmeyecek meslekler olacak gibi duruyor –ne düşündüğünüzü biliyorum..o kadarda değil-
Ve tabii ki oyuncular bu meslekleri kendi yararlarına yapacaklar, örneğin satranç oyuncusunun guruba yararı, savaş içindeyken onun edindiği taktiksel yetenekler olacak. Fırsatlar bitmek bilmez sonuçta :)
Oyunu kapasan dâhi, karakterin oyun dünyası içerisinde hâla yeteneklerini geliştirip, item(madde)leri alıp satabilecek, diğer kullanıcılar senin karakterin ile etkileşime geçebilecekler-cevap alamadıktan sonra küfredip giderler ama, ne yararı var bilemiyorum bu “etkileşim” işinin-.
7nxhx.png


Oyun içerisinde öyle bir yerden bir yere ışınlanmak yok, ancak ölürsen bir nebze şansın olabilir tabii. Fakat böyle ne biliyim, en fazla "town" çekmek var. Ama zaten oda olsa olsa "townumsu bir yer" oluveriyor. Görev ve bu gibi işlerde, tabanlarınız-bizim durumunuzda gözlerimiz- baya ağıracak :) Zaten fazla endişe etmenize gerek yok, küçük bir miktar karşılığı belli başlı yerlere-130km²de ne kadar belli başlı olur bilemiyorum- götürecek OOK(NPC)lar mevcut. Veya atınızın sırtına atlayıp, hoplaya zıplaya "bu ne biçim oyun lan böyle" diyip çıkana kadar etrafta gitmeniz gereken yeri arayabilirsiniz. Oyunda 20.000 kadar OOK olunca görevlerin sonu gelmiyor haliyle. Bütün görevlerde şu kadar adam öldür ben sana şu kadar veririm gidi değil, seneryoyu-var mıdır yok mudur orasını Allah bilir- takip ederseniz “otomatik link” e tıkladıktan sonra, varsın gitsin suya düşüp boğulsun hiç yorulmadan koşan karakter-her nasılsa öldükten sonra doğabiliyor ama bu doğaüstü güçler onu acıktırıyor galiba, pek bi iştahlı olacak oğlumuz(Kız karakter harap olur bu diyarlarda/yinede pek bi şirinler ya/)-. Oynadıkça öyle bir geliyor ki artık, seçme şansı size bırakılıyor, ender silahları zırhları, elbise dokuyabileceğiniz kumaşları bulabilmek sizin cevaplayacağınız sorulara, varacağınız yollara bırakılıyor. Mesela görev yapmak için tepeye çıkacaksınız, bir de baktınız yolun üzerindeki devasa çukuru görmemişsiniz-Tıkla bırak sistemi sağolsun- “löp” içine düşü verdiniz. İçerde iki adam, birine gidiyorsunuz, anlatıyorsunuz derdinizi “aşçı bahçıvan’a, bahçıvan şoför’e, şoför hizmetçi’ye sonra hepsi köpeğe..” karşınıza adam çıkıveriyor, iki pataklıyorsunuz bunu, görev bitiyor alıyorsunuz eşyanızı güle güle kullanıyorsunuz. Tabii arada bilmecedir odur budur tıkıştırıyorlar, gavurca bilmek gerekiyor birazda. Aklınıza “lan düştükte..nasıl çıkacağım buradan?” diye bir soru takılmasın.. Hiç dert etmeyin, rüzgar hafifçe sizin yüzünüzü okşarken kulağınızda dalgalanan saçlarınız sesi, gökkuşakları içine dalabilirsiniz.
..Hayır bunların hiçbiri olmuyor. Siz en iyisimi düşmeyin.

7nq9q.png

Savaşlar olmazsa da olmaz hani. Şimdi iki çeşit savaş var-Oyuncu oyuncu'ya Karşı (Player Versus Player/PvP/)'yı katmadım-
İlk olarak, oyunda seviye sistemi bulunmuyor bildiğiniz gibi, buda sizin yapacağınız yetenek tab'ına çok fazla emek sarf etmenizi gerektiriyor. Oyuncular arasındaki farkı bu 1000'lerce yetenek belirleyecek mecburen-zırhları, silahları pek çabuk unuttum-. Bahsettiğimiz şu 8 farklı savaş okulu vardı ya, ha işte onlar birbirleri ile savaş halindeler-bir çiçek verip, beyaz bir güvericini ölene kadar uçurmak bu kadar zor geliyor-. Wudanglılar üstün güçleri ile shaolini dağıttılar misal, onların yeteneklerinden kimilerini ele geçirecekler-veya hepsini birden, bilemiyorum- böyle böyle sizin yapacağınız yetenek tab'ı çeşitlenecek. Yavaş yavaş oyundaki yerinize oturacaksınız.
İkinci olan ise, guild(Lonca) savaşları.
Bu savaşları yaklaşık 200-250 kişi yapacak. Tek bir tarafta..
İki tarafın toplamı 500 kadar olacak.
Oyun ilk açıldığı zamanlarda, kurulacak olan guild(lonca)'lar kendi kalelerine sahip olabilecekler, bir müddet oyun parası-nakit veya kıredi kartı ile alınan paradan değil:)- karşılığında. Sınırlı sayıda olması buna neden oluyor.
Oyun'da gece baskınları yok. Her saat başı kalede durabilecek insan olmadığını onlarda biliyorlar herhalde.
Loncalar bir birleri arasında savaşları bu şekilde yapacaklar. Bir merkezi olmayan lonca, diğerlerinin merkezini ele geçirmeye çalışacak. Meydan muharebesi tarzında olacaktır elbette.
7rbuu.jpg
Kaleler geliştirilebilecek. Duvarınız yoksa duvarınız, çalışma yeriniz yoksa tahtadan adamlarınız kalenizi seviye atlattıkça olacak.

Oyunda bahsedilmesi gerek daha bir çok bölüm var.
Yetenekler, hareket yakalama sistemi ile yapılıyor. Yani, mavi bir mekanda üzerinde toplar olan yaşlı, şişman bir adam bir ordan bir buraya koşarken, bundan zevk alan tasarımcılar-en azından hayalimde bu şekilde(biliyorum, sorunlarım var.)- bu hareketleri kopyalarak, bilgisayar ortamında yeniden canlandırıyorlar.
Oyunu oynadıktan sonra ne demek istediğimi anlacaksınız.

Her neyse daha çizgi dizilerimi izlemem gerek ^^ Son olarak, oyun Çin'de Açık Beta veya Kapalı Beta olarak başlangıç buldu-her yerde başka bir şey diyorlar, emin değilim bu yüzden- Ancak kayıt olan herkes oynayabiliyor.

7rf6t.png


7rf8n.png


 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst