Ağaç tahkimat

HaDeS

Kayıtlı Üye
Ağaç tahkimat ilk madencilik faaliyetlerinden günümüze kadar kullanıla gelen tahkimattır. Günümüzde, yerini çelik tahkimata bırakmış gibi gözüksede orta ölçekli bir çok maden işletmesinde hala kullanılmaktadır. Ağaç tahkimatın olumlu ve olumsuz yönleri aşağıda verilmektedir. Olumlu yönleri:

-Hafiftir. Ocak içinde taşıma ve tahkimat yapımında büyük ölçüde kolaylık sağlar. -Hafif olmasına karşın mekanik özellikleri yüksektir.
-Kolay işlenebilir. İşçiliği basit olup kısa sürede hazırlanabilir.
-Kırılmadan önce kıymıklanır, bel verir. Diğer bir deyişle kırılmadan önce işaret verir. Bu, tahkimatın değiştirilmesi veya takviyesi için mühendise böylece zaman sağlar.

Olumsuz yönler Malzemenin mekanik dirençleri (eğilme, çekme, kesme, basma dayanımı) içsel yapıya (lif, budak) bağlıdır. Rutubete karşı hassas bir malzemedir. Mekanik özellikleri rutubet artışı ile azalır. Nemli ortamlarda mantarlar ve bakteriler dayanım özelliklerini düşürürler. Çelik ve beton tahkimat için bu durum sözkonusu değildir. Malzemenin dayanım özellikleri insan eliyle değiştirilemez. Beton ve çelik istenilen dayanımda üretilebilir.

 
Son düzenleme:
---> Ağaç tahkimat

''Sen mahalle aralarında Kızlarla ip atlarken,Biz Yeratında agaç takhimatta kurtağzı yapıyorduk'',ikarus efendi...
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst