Ordaki anneler yardım için Somali'ye gelen insanlara çocuklarını verip ''alın götürün gittiğiniz yere bari evlatlarımız kurtulsun'' diyorlarmış. Ne diyeyim herşey çok acı..
Katılıyorum.
Öncelikle geniş kapsamlı hastaneler yapılması gerek. Daha sonra iş sahaları, okullar,fabrikalar vs. Ama kim bilir belki bağışlar çok olursa onlara bile başlanabilir ve hepimizin katkısı bulunur. Bu mükemmel bişey olur..
Vay be gerçekten cemaat yurtları kimse yok mu kolileriyle doluydu demek :SBu konudaki hassaslığını biliyorum. Hepimiz böyleyiz fakat elden bişey gelmez. Evet çok yardımsever bir ülkeyiz. Merhametliyiz bu konuda da şüphe yok. Fakat suistimal edenler var bu tür konularda bile. Hatırlarsınız kimsesizlere, ailelere yardımlar gönderiliyordu " KİMSE YOK MU " ve " DENİZ FENERİ " adı altında. Üniversite de kalırken bir arkadaşım Cemaatte kalıyordu. Yemekleri Cemaatin yurtlarından alıyorlardı. Yemeklerden kastım erzak. Un yağ şeker makarna vs. Mutfak malzemesinden kahvaltılığa kadar. Birgün yardım için beni çağırdı. Gittiğim de ise bu kim dediler güvenilir bir arkadaşım dedi. Erzak deposunu açtılar. İçerisi full koli ve hepsi Kimse yok mu ve deniz feneri kolileri. Şimdi o kadar kişinin yaptığı yardımlar nereye gitti ? Cemaatin parası mı yok ? O kadar aç insan varken neden suistimal ettiler ? Hani Allah korkusu ?
Benim korkum'da budur. Sadece Türk Kızılayına güvenir ve ona veririm vereceğim bağışı. Adını vermek istemiyorum miktarın fakat tüm sene boyunca çalıştım ve büyük bir oranını Türk kızılayı ile gönderdik babamda yardım etti sağolsun. O gönderdiğimiz miktar bizi yoksul yapmadı , öldürmedi; öldürmez de. Amaç burada İnsanlık. Bizim Atalarımız da böyleydi. Hep te böyle gidecek.
Reis ;
Bırak kardeşim BM'yi. Onlar sadece kendine birleşmiş. Daha kendi ülkelerindeki sorunları halledemeyen mankafalarla dolu bir topluluk. İngiltere, Almanya, İspanya, Hollanda, Amerika, Rusya gibi ' sözde ' Dünya devi ülkelerin Afrika - Senegal - Jameika gibi ülkeleri hala sömürdükleri aşikar. Yoksa o kadar para nerden geliyor ? İNSAN TİCARETİ. Bu olay bu kadar açıkken onlardan medet ummuyacağız.
ALLAH YAPTIĞIMIZ YARDIMLARI KABUL ETSİN VE SAĞSALİM ONLARA İLETSİN.
Umarım En başta verdiğim örnek gibi olmaz sonu.
Allah yardımcıları olsun kardeşlerimin.
Allahım ya :S Off Allah hepsinin yardımcısı olsun içim parçalanıyor ya :SEvet.. bu olaylarla ilgili bir yazı okudum. Anne yardım almak için 5 km uzaklıkta çocuklarıyla beraber yollara dökülmüş.. tabi sıcak,açlık... küçük bebeği anne kucağında ölmüş. Annesi bebeğin yüzünü örtmüş ,öldüğünü anlamasınlarda onada yemek versinler ve anne bu yemeği çocukları arasında paylaşsın.. görüyormusunuz çaresizliği of.. Dua etmekten başka elimden hiç birşey gelmiyor.
Vay be gerçekten cemaat yurtları kimse yok mu kolileriyle doluydu demek :S
İnanamıyorum görünüşte nasıl iyi insanlardı biz hep izlerdik onların programlarını. Yazık ya başka ne denir ki Allah diğer dünyada soracaktır onlara hesaplarını.
Gönderdiğiniz para için Allah razı olsun. Yapılan yardımların o kadar çok sevabı varmış ki Nihat Hatipoğlu anlatıyordu diğer dünyada anlıcakmışız ve bu kadar sevap olduğunu bilseydik dünyadayken bütün paramızı verirdik dicekmişiz.
Saçmalama girdiler hatta Uğur Arslanı da gözaltına almışlardı ama sonra serbest bırakmışlar xDMaalesef o içeri girenler onlar değil xD
emrecim öyle bir şey söz konusu olamaz, yardımar yapılıyor, o depoda duran kolilerin başka bir yoksul muhtaç insanlara ulaşılacağı için yardım kolileri özen göterek ayrılıyor yapılan yardımlar ona göre düzenli bir şekilde yoksula ulaştırma çabasındalar.Bu konudaki hassaslığını biliyorum. Hepimiz böyleyiz fakat elden bişey gelmez. Evet çok yardımsever bir ülkeyiz. Merhametliyiz bu konuda da şüphe yok. Fakat suistimal edenler var bu tür konularda bile. Hatırlarsınız kimsesizlere, ailelere yardımlar gönderiliyordu " KİMSE YOK MU " ve " DENİZ FENERİ " adı altında. Üniversite de kalırken bir arkadaşım Cemaatte kalıyordu. Yemekleri Cemaatin yurtlarından alıyorlardı. Yemeklerden kastım erzak. Un yağ şeker makarna vs. Mutfak malzemesinden kahvaltılığa kadar. Birgün yardım için beni çağırdı. Gittiğim de ise bu kim dediler güvenilir bir arkadaşım dedi. Erzak deposunu açtılar. İçerisi full koli ve hepsi Kimse yok mu ve deniz feneri kolileri. Şimdi o kadar kişinin yaptığı yardımlar nereye gitti ? Cemaatin parası mı yok ? O kadar aç insan varken neden suistimal ettiler ? Hani Allah korkusu ?
Benim korkum'da budur. Sadece Türk Kızılayına güvenir ve ona veririm vereceğim bağışı. Adını vermek istemiyorum miktarın fakat tüm sene boyunca çalıştım ve büyük bir oranını Türk kızılayı ile gönderdik babamda yardım etti sağolsun. O gönderdiğimiz miktar bizi yoksul yapmadı , öldürmedi; öldürmez de. Amaç burada İnsanlık. Bizim Atalarımız da böyleydi. Hep te böyle gidecek.
Reis ;
Bırak kardeşim BM'yi. Onlar sadece kendine birleşmiş. Daha kendi ülkelerindeki sorunları halledemeyen mankafalarla dolu bir topluluk. İngiltere, Almanya, İspanya, Hollanda, Amerika, Rusya gibi ' sözde ' Dünya devi ülkelerin Afrika - Senegal - Jameika gibi ülkeleri hala sömürdükleri aşikar. Yoksa o kadar para nerden geliyor ? İNSAN TİCARETİ. Bu olay bu kadar açıkken onlardan medet ummuyacağız.
ALLAH YAPTIĞIMIZ YARDIMLARI KABUL ETSİN VE SAĞSALİM ONLARA İLETSİN.
Umarım En başta verdiğim örnek gibi olmaz sonu.
Allah yardımcıları olsun kardeşlerimin.
ne demek ben teşekkür ederim duyarlılığınızdan dolayı.Laztürk açıklamalar için teşekkür ederim İnşAllah gönderilen yardımların hepsi yoksullara gidiyodur,siz haklısınızdır İnşAllah.
Ben teşekkür ederim semih
emrecim öyle bir şey söz konusu olamaz, yardımar yapılıyor, o depoda duran kolilerin başka bir yoksul muhtaç insanlara ulaşılacağı için yardım kolileri özen göterek ayrılıyor yapılan yardımlar ona göre düzenli bir şekilde yoksula ulaştırma çabasındalar.
kimse yokmu derneği, somalideki açlık sınırında olan insanları ilk gündeme getiren tek dernek, böyle oluncada diğer derneklerde yoğun çaba içine girerek yardımlarına başladılar.
bak size kimse yokmu derneğinin görüntülerini yayınlıyayım.
reyhan karaca kimse yokmu derneğinde gönüllü olarak katılıyor
bakın mesela UGANDAYA yardımlar yapılıyor aynen somalide olduğu gibi burdada aç insanlar var, her gün doğan bebekler ölüyor
http://www.kimseyokmu.org.tr
Deniz feneri eskisi gibi olamasa bile cemmat veya halk tarafından derneğe yardım yapmaya devam ediyor, hatta deniz feneri perşembe akşamları hilal tv de yayınlanıyor.
denizfeneri.org.tr
takip etmeninizi öneririm
kimsenin hiç bir şüphesi olmazsın yardımlar sağ sağlim ulaşılıyor, yardımlar devlet tarafından kontrol altındadır takip ediliyor yani, gitmemesi söz konusu olamaz.
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.