Adım Meslek Liseli!

---> Adım Meslek Liseli!

ßende anad0lu meslek lisesi pc ßölümü web tasarım pr0gramlama alanı mezunuyum ve şuan Selçuk üniversitesi 2 yıllık pc programcılıında 0kuy0rum. meslek lisesi ßi yönden iyi ßi yönden kötü. Sadece meslek sahibi 0luyum dienler için iyi ßi lise ama daha ileri düşünceleri 0lanlar için ßaya kötü. meseLa ßen pc ßölümü çıkışlıyım pc öğrtmenliine gtmek istesem veya mühendisliine puanım kırılı0du ama düz liseden bnm bölümüme gelmek isteyen pc'yle hiç alakası 0lmayan ßiri gidicende hiç ßi kısıtlama 0lmu0. nazlınında dediği gibi garip ßi eğitim sistemimiz var.
ßende ßu 2 yıllıktan s0ra öğretmenliğe geçmeyi düşünü0rum ama ßakalım.. 0 2 senede sistem daha ne kadar değişicek ßen gideßilicekmiyim.. :)

tskLer k0nu için ßetülcüm

---> Adım Meslek Liseli!

çok şanslısın canım bnce
işin hazır bizim böle bi imkanımız yok

sistem yanlış bi kere
eger kat sayı kalkarsa buda bizim için kötü olur çünkü bu defa bizim alanımızı sayısal kolaylıkla tercih eder.
katsayının kalkmasını istemene anlam veremedim sonuçta katsayı kalkarsa bnce sizin acınızdan çok kötü olur alanınızı biz daha rahat terxih edebiliriz ki siz zaten meslek dersi görüyosnuz.

bnce meslek grubu farklı bi sınava tabii tutulmalı. kendi bölümleryle ilgi sorular sorulmalı die düşünüyorum

ha eger katsayı kalkarsa bnde hakkımı helal etmem :)
sonuçta alanım dışındaki farklı öğrencilerde daha ugraşmk zorunda kalcam ve bu bnm işime glmez sonuçta meslek lisesi okumadığım için mesleğimde elimde yok :)

teşekkurler canım

---> Adım Meslek Liseli!

Bende çok pişmanım meslek lisesine gittiğime..

Arkadaşlar yazmış direk geçme hakkınız var diye hepsi hikaye onların. Ben direk geçip bilgisayar programcılığı okudumda noldu..

Okulda gösterilen eğitimler,programlar iş hayatındaki programlarla hiç uyuşmuyo ...

---> Adım Meslek Liseli!

Aynen ..

Müdür Bana Dışardan Oku Liseyi 2 sene daha diyor şakamısın olum sen dıcem olmıcak hahaha

---> Adım Meslek Liseli!

çok şanslısın canım bnce
işin hazır bizim böle bi imkanımız yok

sistem yanlış bi kere
eger kat sayı kalkarsa buda bizim için kötü olur çünkü bu defa bizim alanımızı sayısal kolaylıkla tercih eder.
katsayının kalkmasını istemene anlam veremedim sonuçta katsayı kalkarsa bnce sizin acınızdan çok kötü olur alanınızı biz daha rahat terxih edebiliriz ki siz zaten meslek dersi görüyosnuz.

bnce meslek grubu farklı bi sınava tabii tutulmalı. kendi bölümleryle ilgi sorular sorulmalı die düşünüyorum

ha eger katsayı kalkarsa bnde hakkımı helal etmem :)
sonuçta alanım dışındaki farklı öğrencilerde daha ugraşmk zorunda kalcam ve bu bnm işime glmez sonuçta meslek lisesi okumadığım için mesleğimde elimde yok :)

teşekkurler canım

ben seninle birebir ayni dersi oluyorum arti pc dersim var 20 saat
burda yenilen benim hakkim degilmidir?
aynı dersi görüp senden daha çok yorulup sonra istedigim bölüme gidememek
meslek lisesi ailemin tercihiydi ben bu cezayı çekmek zorundamıyım?
benım gibi çok kişi var bunu unutma

---> Adım Meslek Liseli!

:)

senin 20 saat pc dersi görmen meslek olmanın nedeni deilmi :)
yani kısacası senin bölümünü düz liseden ayıran özellik :)
bnden daha çok yoruluyosun ama mukafatını mesleğinin elinde olmasıyla alıyosun emin ol :)

sonuç olarak bu senn olduğu kadar benimde hakkımda burdaki soru senn çok yorulduğun yada benim az yorulduğum deil. hak yenilmesinden bahsediyoruz
bn psikoloji bölümünü istiyorum düşünsene bn düz liseyim adam bnle aynı puanı alacak 5 soru fazla çözecek o gidecek halbiki adam belkide haytında hiç psikoloji dersi görmemiş olacak bu ne kadar adil ?

düşüncene katılmıyorum. bu durumda meslek liselerini düz liseden ayıran ne olacak ? siz avantajlı olacaksınız bu durumda bu mu senin eşitlik anlayışın :) mesleğin elinde oalcak bnle aynı puanı alacaksın ama sen terch edileceksin. eee bn ne olcam ?

ama dediğim gibi eğitimde sorun var.
ve ister katsayı kalksın ister kalkmasın bu sizin zararınıza. çünkü bn matematik , Turkce , geometri , tarih , cografya , felsefe grubu dersler görüyorum. 1. bölüm çok rahat bnm için meslek liselerinin alanını rahatlıkla tercih edebilirim ki dediğim gibi meslek dersi görüyosunuz eminim bi düz lise kadar üzerinde durulmuyodur meslek olduğun için. 2. bölümü hiç sölemiyorum bile :)
meslek liseleri 2. bölüm okumuyoki ee ne kadar başarılı olabilirsin ?

bn senin adına konuşmuyorum sadece belki çok zekisin 1. ve 2. bölümü fullersin ama ya digerleri :)

sistemdeki yanlışlık şurdan kaynaklanıyo meslek derslerini gören arkadaşlarımızın muhendislik bölümlerini sayısal öğrenciler kapabiliyo o dersi görmeden hemde. meslekte zaten bunu görüyosun sayısal öğrencisinin bu alanı tercih etmesi çok yanlış.

dediğim gibi bnce meslek grupları farklı bi sınava tabii tutulmalı. meslekleri ile ilgili sorular sorulmalı. bu daha adil olur ;)

tekrar teşekkurler

---> Adım Meslek Liseli!

Tatlım ben teknik liseye gidiyorum düz liseden hiç farkı yok ben 2. bölümün derslerinide alıyorum
Düz liseyen giden biri bizim bölümü tercih etme hakkı varken neden benim başka bölümü tercih etme hakkım yok?
Niye ben üvey evlat muamlesi görüyorum
Hadi diyelim hak konuşuyoruz
Sen düz liselisin
Fen lisesine anadolu lisesiyle nasıl eşit seviyede olabiliyor
Burada çok büyük bir haksızlık var
neden ek puan verilmiyor onlara madem eşşitlik arıyoruz
Dışarıda gezip tozup varken masa başında ders çalışıolardı ve fen lisesine anadolu lisesine kazandılar
Herkes istedigi gibi düz liseye giderken nasıl oluyorda eşit oluyor
Burda büyük haksızlık var
Adalet değil
Madem adalet arıyoruz herkesin hakkını düşünerek hakkı helal etmemek lazım incim

---> Adım Meslek Liseli!

anladım canım ama dediğim gibi sistem yanlış. aynı dersleri gördüğünüzü ben bilmiyodum acıkcası bnm meslek liselerinden kastım endüstri , muhasebe , bilgisayar , ihale içni gecerliydi. teknik lise hakkında bi bilgim yok ama dediğin gibiyse sonuna kadar aklısın

ama hep diorum hepte dicem sistem çok yanlış :)
kendimi öğrenciden çok koyun gibi hissediyorum

tekrar teşekkurler canım ama yinede beddua okumasaydın ya kendileri bulurlar cezalarını :)

saol tatlımm

---> Adım Meslek Liseli!

Meslek lisesinde okuyup Universite kazanan birçok kişi var aYRICA Meslek sahibi oluyorsun sertifika alıyorsun universite kazanamadığını varsaysak bi işe başvurdunmu senin önceliğin olacak bu iş bulman kolaylaşacak ;)

---> Adım Meslek Liseli!

takma Kafana Meslek Lısesıne gıttıgın zaman UNı okumasan bıle elınde bır meslegın olucak
anadolu Duz we fen lısesıne gıttıgın zaman unı okusan bıle
KPSS Dır odur budur sudur bı suru sınava gırıcen ıs bulabılcenmı ayrı konu blcan atanma beklıon oooooooooooooo uzun ıs takma kafana takıl okulunda
anadolu lısesı mezunu ve ılk senede ege unı kazanan bırı olarak CALISAN HER ZAMAN KAZANIR Dıyorum :) tabı bnm gıbı calısmadanda kazanan ıstısnalar cıkabılır :D:D

---> Adım Meslek Liseli!

teşekkürler yorumlarınız için artık elimde var olan imkanları değerlendircem.

---> Adım Meslek Liseli!

ßende geçen sene başLadım SağLık mesLek Lisesi'ne
Ya mesLek LiseLeri çok avantajLı tabi ama böLümLere göre değişiyor. Hiç atama yapıLmayan böLümLer de var.
Üniversite'yi kazanmak o kdar koLay değiL.
Düz Lise'ye gittiğini farzetsek ; üniversiteyi kazanamadığın zaman işsiz kaLıyorsun. Ama mesLek Lisesinde kazanamasanda en azından eLinde 1 mesLeğin oLuyr.
MesLek Lise'sinden kmse üniversiteyi kazanamaz diye birşy yok ! LYS'de en başarısız mesLek LiseLeriymiş. Ama tabi bu kimseninde kazanamadığı anLamına geLmez.
Hergün engeL koyuyorLar bizim önümüze katsayıdır vs...MesLek LiseLerinin son sırada oLması normaLdir tabi.
Eğer mesLek sahibi oLmak istiyorsan ; mesLek Lisesine
Daha iLeri için üniversite hayLLerin varsa ; Düz Liseye gideceksin.
ßizim eğitim sistemiz böyLe işte..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri