9 yıldır nöbette

GFB

Kayıtlı Üye
Kulübümüze yıllarını veren Semih Şentürk'ün başarı öyküsü...


semih044_1012.jpg


Karda kışta, baharda, yazda... Hep kulübede bekledi. Ne bıktı, ne de bıktırdı. Dile kolay. Tam 9 yıl, bir asker gibi nöbet tuttu. Görev emri alınca da, hiç gocunmadan sahaya koştu. Bunun adı... Sabrın sonu selamettir. İşte Semih Şentürk’ün 9 yıllık Fener öyküsü. İzmir Özçamdibispor’dan Fenerbahçe altyapısına geldiği günlerde, henüz 16 yaşındaydı. Sakalları bile terlememişti. O günkü hocaları Semih için, kısa bir yorum getirdiler...

Bu çocuk Fener’e 10 yıl hizmet eder

Oysa o, 9 yıl sırasını bekledi. Kimler geldi, kimler geçti. Hepsi birer dünya yıldızıydı. Çoğu gol kralıydı ve ülkelerinde efsaneydi. İsveçli dünyaca ünlü Kennet Anderson ile başlayan Semih’in sabır yolculuğu, Sırp yıldız Mateja Kezman ile sürüp gidiyor. İşte, 9 yıllık zaman tünelinde Semih’in Dereağzı ve Samandıra’daki mesai arkadaşlarının listesi...

İsveçli Anderson- Rumen Moldovan ve Serhat Akın: Onların döneminde 18 kişilik kadroyu zorluyordu. İlk onbirde hiç şans bulamadı.

Hırvat Rapaiç- İsrailli Revivo ve Oktay Derelioğlu: Bu dönemde maç kadrosuna girmeye başladı. Ara sıra birkaç dakika forma şansı yakaladı.

Ukraynalı Rebrov-Rus Bestcastnich ve Brezilyalı Washington: Onların arkasında sıra bekledi. Forma bulduğu maçlarda da gollerle tanıştı.

Hollandalı Hooijdonk- Brezilyalı Nobre ve Tuncay Şanlı gibi forvetlerle yarıştı. Ara sıra bir fırsatını bulup, forma giydi. Hiç de sırıtmadı. Ve her maç üstüne koydu.

Fransız Anelka, gol kralı Zafer Biryol ile sezona başladı. Anelka gitti, Zafer pes etti. Ama Semih hala nöbetteydi.

Kaderi Daum ile değişti...

Alman hoca, Semih’e bambaşka gözle bakıyordu. Öncelikle özelliklerine inanıyor ve fırsat veriyordu. Yavaş yavaş dikkatler onun üzerinde toplanmaya başladı. Ve Alex’in, Semih için sözleri bu genci ateşledi...

Bu çocuk Türkiye’nin en iyi golcüsü. Onunla oynamak istiyorum.

Ve 2007-2008 sezonu Semih’in gerçek kimliğini ortaya çıkardı. Müthiş bir patlama yaptı. Yedek bekleyip sonra girdiği maçların hemen tümünde gol attı. Ve bir anda takımın bankosu oldu. Ardı ardına PSV, Beşiktaş ve G.Saray maçlarındaki performansı ve golleri ile sahneye çıktı. Bu arada milli forma ile tanıştı. Hem Norveç hem de Bosna Hersek gibi kritik maçlarda direkt oynadı.

Yolun açık olsun Nöbetçi Golcü!

SEMİH’İN MESAİ ARKADAŞLARI

ADI SOYADI MAÇ GOL

Kennet Andersson7319

Serhat Akın17959

Milan Rapaiç8417

Haim Revivo10146

Sergei Rebrov467

Bestcastnih141

Washington2321

Nikolas Anelka6118

Van Hooijdonk7241

Marcio Nobre12062

Zafer Biryol102

Tuncay Şanlı24593

Oktay Derelioğlu3416

Viorel Moldovan6034

Elvir Baliç6622

Elvir Boliç20270

Süleyman Oulare115
 
Gerçekten ßizim Nöbetçi golcümüz o..Kaliteli bir forvet..Tşkler paylaşım içiN.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst