'8 ay boşuna yattım'

bluee

Kayıtlı Üye
Şike soruşturmasında göz altına alınan ve 8 ay cezaevinde yatan Bülent Uygun'un açıklamaları çok konuşulacak. Elazığspor'u Süper Lig'e taşıyan başarılı hoca Avusturya'da çarpıcı sözler sarfetti.

Elazığspor'u Süper Lig'e taşıyan Bülent Uygun, 8 ay cezaevinde kaldığı süreci ve Elazığspor ile gelecek planlarını anlattı. Fanatik'e konuşan Uygun, Necip Fazıl Kısakürek’in "Cezaevinde 'sabrın sonu selamet, sabır hayra alamet. Bela sana kahretsin, sen belaya selam et' mantığıyla dimdik durduk..." sözüyle konuşmaya başladı...

Şike soruşturmasından dolayı 8 ay cezaevinde kaldı. Özgürlüğe adım attığında dinlenmeyi değil çalışmayı tercih etti ve Elazığspor’un başına geçti. Hollanda’da takımını yeni sezona hazırlayan Uygun ses getirecek açıklamalar yaptı. İşte Bülent Uygun’un çok konuşulacak sözleri...

'8 ay boşuna yattım'

"Futbolcu ve teknik adam olarak çok şey başardım. Ayağımın kırılması futbol hayatımın da kırılmasıydı. Genç yaşta Anadolu takımının şampiyon olabileceğini gösterircesine Sivas’ı UEFA’ya ve Şampiyonlar Ligi’ne taşıdım. ‘5 yıl içinde Anadolu’dan şampiyon çıkacak’ derken Bursaspor’un başarısına şahit olduk. Ancak bu idealler içindeyken yaşanmaması gereken süreç yaşattılar. Hayatımda yapmayı düşünmediğim bir olayı yapmışız gibi lanse ettirdiler. Bizim adımıza acı vericiydi. Yaptıkları operasyonun kötülüğünü, kamuoyuna haklı göstermek için herkesin özel yaşantısını, özel konuşmalarına kadar deşifre ettiler. 8 ay boşuna yatırdım dememek için 11 ay ceza verdiler. Oysa aynı suçtan başkasına 5 ay yattığı için 6.5 ay verdiler. Yargıtaydan bu işin bozulacağına inancım sonsuz."

'Doğruyu her yerde söylerim'

"Anadolu takımlarını şampiyon yapmak gibi ideallerim vardı. İdealleri olan bir adam yapılan suçlamaları gerçekleştirmişse hiçbir takımın başına getirilmez. İçimdeki o saplanan hançer, hayatımda hiçbir yerde olamadığı kadar büyük acı veriyor. Tarzımı hiçbir zaman değiştirmedim, değiştirmem de... Popülizm asla yapmam. Neysem ölene kadar da o olacağım. Her doğruyu her yerde söylemeye devam edeceğim."

'Dünyadaki mücadele boşa'
"Cezaevinde yattığım süre içinde eşimi dostumu çok iyi tanıma fırsatı buldum. Cezaevinde özgürlüğün, hayatın ne kadar boş, bu dünyada yaptığın mücadelenin hiçbir şey olduğunu, sana karşı yapılacak bir komploda her şeyini bir anda değiştirebileceklerini görüyorsun. Çok zor bir şey cezaevinde yaşamak. Mesleki hayatınızda en büyük lekeyi atıp size bu süreci yaşatanlar, bize içerideyken gülenler vardı. İnşallah Allah onlara aynı acıları yaşatır. İnşallah evlatlarında o süreci yaşarlar ve çekerler. Bu süreçte duygularımızla oynandı.

Yapılan hakaretler onurumuzu, ururumuzu kırdı. Ancak dışarı çıktığımız dönemden beri Allah’ın da yardımıyla aslanlar gibi yolumuza devam ediyoruz."
'Hırsımı hiç kaybetmedim'

"Gelelim Elazığspor’a... Buraya ilk geldiğimde takımın durumu çok vahimdi. Bitime 7 hafta kala arka arkaya kaybedilen puanlar yüzünden takımın ve kentin havası bozuktu. Bu süreçte Elazığlılar bana büyük destek vermişti.

Dolayısıyla o şehre şampiyonluğu yaşatmak benim adıma çok önemliydi. Hırsımı hiçbir ortamda ve platformda kaybetmedim. Bence 1. Lig’den çıkan bir takımın futbol kalitesi 3, Süper Lig’deki ekibin ise 10... Siz 3 ile 10 arasında mücadele etmeye kalkarsanız başarılı olma şansınız yok, olursa istisnadır. Dolayısıyla doğru ve gerçekçi bir transfer politikası üretmemiz lazımdı. Biz de takıma tecrübeli ve Süper Lig’de oynamış, daha önce de beraber
olduğumuz isimleri katıp iyi bir harman oluşturduk. Doğru bir iş yaptığımıza inanıyorum."

'Bordo elma parlayacak'
"Doğunun bordo elması parlayacak ama sabır gerek. İlk 5 hafta önemli rakiplerle oynayacağız. Herkesin gönlünde bu 5 maçı kazanıp 15 puan almak var. Ben bunu başarırsam şampiyon olurum. Burada her hazırlık maçında üstüne koyuyoruz. Ligin başındaki bu zorlu süreci taraftarımızın da desteğiyle en az zararla atlatmak istiyoruz. Sonrasında düzlüğü çıkarız. Herkesin içi rahat olsun. Onlardan tek isteğim doğunun misafirperverliğini göstermeleri."
'Bizi kimse bitiremez'
"Son olarak sanmasın dostdüşman yıkıldık çöktük, sanmasınlarki bu iftiralarla bizi bitirebilirler. Biliniz ki, döktüğünüz yapraklarınız bir başka bahara daha dik ve daha güçlenmiş bir şekilde döndüler. Özgürlüğümün bu şekilde karalanmasındansa onurum ve şerefim bana geri verilene kadar hapiste kalmaya razıyım."

---> '8 ay boşuna yattım'

İçeri de boşuna mı yattın onu Allah bilir de , yaptığın işten korkuyorum . Takımları yarıyolda bırakan birisin . Bazen de iyi bir başlangıç yapınca alıp götürüyorsun işi. Umarım 5 hafta da toplayabildiğimiz kadar puan toplar küme hattından uzakta bitiririrz.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri