7 haftanın konusu İnternet aşkları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

'hayaL

Bayan Üye
7. Haftanın koNusu İnternet aşkLarı aldatma sayılır mı ? Hiç böyle birşey yaptınız mı ? Sevgilisi olan yada Evli olan birisi İnternette görmedigi, duymadıgı biriyle aşk yaşasa Aldatmış sayılır mı ? İnternette yaşanan aşklar Gerçek aşklardan farklı mı ? Çok tartışılan bir konu, sizinde fikirlerinizi almak isterim...Genel olarak internet aşkları hakkındaki yorumlarınızı bu başlık altında paylaşabilirsiniz

---> 7 haftanın konusu İnternet aşkları

Bana komik geliyor ama büyük konuşmakta istemem..
İnternetten tanışıp evlenen arkadaşlarım var.Ama Sanal Aşkların Gerçek olduğuna inanmıyorum..
İnternet ne kadar faydalıysa da internet üzerinden aldatma olabiliyor ve insanların evlilikleri yıkılabiliyor.. Kısacası Aldatmanın sanalı reeli olmaz :) kabul edilebilir birşey değil..

internette aşk olur da zor olur arkadaşım) o kadar acımasız olma yahu...

Emine son cümlene katılıyorum, aldatma aldatmadır, sanal reel fark etmez bu konuda hemfikiriz

Duygularda mantık aramamak lazım hele birde işin içine aşk giriyorsa...tanışıp evlenenleride görüyoruz mutlu olanlarda var ayrılanlarda diğer yönden gerçek hayatta tanışıp da evlenen ayrılan çiftleride görüyoruz.

Aldatma boyutuna gelince benim başıma gelmiş olsaydı kendimi aldatılmış hissederdim aldatılmanın en taşınılmaz yönüde beyinde ve kalpte olandır.Bunun sanalıda gerçeğine duygusal yönden zarar verebilir.

Saygılar :)

İnternette aşk olayı da asosyallikten oldu diye düşünüyorum. Ki internetten tanıştığımı seviyorum şu an genç biri de olsak.
bal_böceği'nin dediği gibi aldatmanın sanalı reeli olmaz katılıyorum,her türlü aldatma aldatmadır. Sanaldan önce de aldatma vardı sonuçta di mi? :)

İnternette yaşanan aşklar Gerçek aşklardan farklı mı ?
Kesinlikle çok farklı. Öncelikle konu el ele tutuşamamalarla, sarılamamalarla alakalı değil. Sanaldan tanışılan insanlar gözlerde aşırı büyütülüyor çünkü onların gerçekte nasıl insanlar olduğunu göremiyoruz. Bir insanı yazdığı yazının rengi değil konuşması,hareketleri tanıtır. Hiçbir şekilde bu ekrandan tanışılan insanlar birbirini %100 tanıyamaz bunun üzerine saatlerce konuşabilirim.

Bir insana toplum içinde nasıl davrandığını, konuştuğunu görmeden aşık olunamayacağına şüphesiz inanıyorum. Sanalda güzel açıdan çekilmiş resimleri olan, artistik mesajlar yazan milyonlarca insan var ve bu onlara aşık olmak için yeterli bir sebep değil. Aldatmaca ve vakit kaybı olarak görüyorum ben sanal ortamı.

Burdan tanışıp ciddi düşünen kimseyi de görmedim ben, gören varsa bilemem. Herşey ya imzasına ya da facebookta ilişki durumuna yazmak için. Çünkü burası bomboş bana göre hiçbir anlamı yok. Geçmişte yaptıklarımı hatırlayıp kendime çok gülüyorum merak etmeyin.

Bi düşünsenize her gün görülen, saatlerce yüzüne bakarak konuşulan derdini tasanı gözlerine bakarak anlattığın, gidilen sinema biletinin bile hatıra olarak saklandığı, gülümsemesini '':)'' bu ifadeyle değil de karşında sana bakarken gördüğün, arkadaş ortamında toplumda nasıl davrandığını görebildiğin, nelere sinirlendiğini nelere üzüldüğünü yüzüne bakarak anladığın bir insana aşık olmakla sadece resimlerden ve telefondaki sesinden ibaret birine aşık olmak kıyaslanamaz bile.

Bu konuda farklı düşünceler olduguna eminim...Çok kişi buradaki aşkların gerçekligini savunurken çok kişi de böyle birşeyin ihtimali olmadıgını söyleyecektir...Bende pek inanmayanlardanım yani çok çok zor bir ihtimaldir

şu yaşıma kadar sanaldada gerçek hayattada tanışıp çıktığım çok kişi oldu.
ama en güzel aşkımı sanalda tanıştığım biri ile yaşadım. evet arada mesafeler vardı ve biz bu ilişkimizi gerçek yaşamada yansıtttık :) ve biliyormusunuz gerçek yaşama yansıtıkça ilişkmiz daha güzel olmuştu :)

ona özlem duymak, onun elini tutmak istemek ... vs. bizim ilişkimizi daha canlı tutmuştu :)
birde mesela konuşurken konu çok buluyorsunuz en basiti forum muhabbeti :D ama gerçekte tanıştığınla sınırlı şeyler paylaşabiliyorsunuz :D en azından benim açımdan öyle

ama şunu belirtmek isterim arkadaşlık sitesindekiler hakkında pek bir fikrim yok. çonkü orada genelde niyet başka oluyor. :D

ve aldatmanın çeşidi olmaz.her şekilde aldatır insan :D

Tam asosyal insanlara göre bütün gün netten başka birşey yapmayanlar için aşk fare ve klavyeden oluşacaktır.Ne kadar güzel olursa olsun Hiç birşey karşındakinin gözlerine bakarak konuştugunda duydugun hazzı vermez.
Aldatma konusunda aynı görüşüm devam ediyor.Şu da bir gerçek internet üzerinde aldatmalar daha yaygın..
Tabiki bu şekilde ilişki yaşanlara olumsuz bakmıyorum ama bana göre değil(gene büyük konuşmaya başladım)

Tam asosyal insanlara göre bütün gün netten başka birşey yapmayanlar için aşk fare ve klavyeden oluşacaktır.Ne kadar güzel olursa olsun Hiç birşey karşındakinin gözlerine bakarak konuştugunda duydugun hazzı vermez.

o zamn öle düşünürsen sitede tanışıp arkadaş olmakta aynı.
kız ve ya erkek fark etmez..

İnternet aşkları bana çok saçma geliyor ya başlışı görünce güldüm ama gör görme işin içine ilişki girince aldatmaya girer kaçışı yok.

Yıllardır, yaşadığımız sahte duygulara Aşk dedik...
İlkokul çocuğu da Aşk dedi, hissettiklerine... Ne istediğini bilmeyen ergen gençlerde...
Aşk'ın içine ettik, bir de üzerine sanal olanını ekledik...

*

2 ay da bir ' Aşık ' olduk ve herşeyi basitleştirdiğimiz gibi ' Aşk' ı da basitleştirdik.

Kolaydır, telaffuzu... '3 harf, tek hece' ne de olsa...

*

Geçiniz...

*

He, olur.

Tanışırsın internetten, sonra muhabbet kurarsın, saatlerce telefonda konuşursun, her an mesajlaşırsın, hatta buluşursunda, bir kaç kez tekrarlarsın.
Bakarsın olmadı, boşver unutursun.

2 Ay sonra yeniden Aşık olacaksın zaten...

*

Önümüzdeki Aşklara bakıcığız...

Kişi Kendini Kiminle Konuşurken Mutlu , Huzurlu , Rahat Hissedebiliyor ve Kendini İfade Edebiliyorsa Reel ya da Sanal Farketmez diye düşünüyorum.

Sonuçta Kimseyi Sanal Aşk yaşıyor diye kınayıp hor görmek olmaz. Desteklemeyebilirsiniz ama saygı göstermek zorundasınızdır. İnsanların kişisel tercihleri kendilerine kalmış.
Kaldıki reelde de aldatılma + güven eksikliği de oluyor.

Herkes kendi tercihlerinde özgür bence , ne yadırgarım ne de yorum yaparım neden ? diye sorgularım. Çevremde internet üzerinden tanışıp evlenen kişilerde var..

Geçmişe oranla şuan bu durum biraz daha rahat karşılanıyor

Güzel bir konuya değinilmiş . Burada ki çoğu insan " İnternet Aşklarını " yadırgasa da , aslında bir dönem o Aşkları kendileri de yaşamıştır . Hatta yaşamaya da devam ediyorlardır . Yadırgama sebepleri ise , kendilerini geri plana atma çabalarıdır .

İnternet Aşklarına karşı önceleri soğuktum fakat sonradan sonraya ısınmaya başladım . İnternet , sadece bir tanışma platformudur . Aracılık eder insanlara . Reel yaşantıya atanamadığı sürece , Monitörler arkasından yaşanmaya devam edecektir . Aşk neydi be usta ? Aşk gözle görmek miydi ? Yoksa yürekte hissetmek miydi ? Sözler ele verir insanı . Cümlelerden sezdirir insan kendini . Şunu denemeli insan , hiç yazmamalı . Sadece takip etmeli olan bitenleri . Bir kişiyi kestirmeli gözüne . O kişinin davranışlarını analiz etmeli . O zaman farkına varacaktır olup bitenlerin . Bir insan bir gün iyi bir gün kötü olabilir . Bu insanın karakterini ortaya koymaz . Bu sadece ruhunu ortaya koyar . Karakter ise , insanlara karşı yerli yerinde yada yersiz davranışlarıdır .

Sanal Aşklar , Sanalda yaşanır deyip geçmeyin . Sanal Ortamda tanışıpta , Reelde evlenen bir çok insan var . Önemli olan Sanal sürecinden Reeliteye geçebilmektir . Önce sözlerinden etkilenip , sonra elini tutabilmektir . Önce tanıyıp , sonra sevebilmektir . Elinden tutamayacağın gün sayısı fazladır belki . Ama ararsın anlatırsın derdini . Bazen de paylaşırsın mutluluğunu . Yanında olmanı istediğin anlarda vardır . İşte o zaman yaralar insanı " Sanal Aşklar " .

Yukarıda sorduğum soruya cevap vereyim ; Aşk neydi ? Aşk yürekte hissetmekti , Aşk tavırlara hayranlık duymaktı . Aşk , kafanda çizdiğin adam yada kadındı . Aşk o insanı bulabilmekti . Fiziği üstün tutan insanlar , Aşk değil Meşk arıyor demektir . Annem şunu der her zaman bana ; Güzellik tabağa konup yenmiyor ki oğlum , önemli olan " Saygınlıkta " . Doğru da derdi aslında .

Kim ne derse desin ; İnternet Ön Sevişme gibidir . Hazırlar iki insanı birbirine . Sonrasında çorap söküğü gibi gelir hepsi .

Ama şunu unutmamalı insan ; Aşk özeldir . Aşk mahremdir . Yüreğe düşmeyip dile düşerse işte o zaman " Afişe Eder Aşkını " insan . O aşktan hayır beklemez . Adını Aşk koyup , Oyuncağa çevirmiştir onu .

Bazen de ; " Sanal Aşk " sadece Cinsel Arzuların tatminidir . Herkes uçkurunun peşine düşer . Biri diğerinin cüzdanına bakar , diğeri öbürünün etine sütüne ..

Yaşamasını biliyorsan Sanal'da da yaşarsın , Yaşamasını bilmiyorsan yanı başında olsa da yaşayamazsın .

İnternette yaşanan aşklar Gerçek aşklardan farklı mı ?
Kesinlikle çok farklı. Öncelikle konu el ele tutuşamamalarla, sarılamamalarla alakalı değil. Sanaldan tanışılan insanlar gözlerde aşırı büyütülüyor çünkü onların gerçekte nasıl insanlar olduğunu göremiyoruz. Bir insanı yazdığı yazının rengi değil konuşması,hareketleri tanıtır. Hiçbir şekilde bu ekrandan tanışılan insanlar birbirini %100 tanıyamaz bunun üzerine saatlerce konuşabilirim.

Bir insana toplum içinde nasıl davrandığını, konuştuğunu görmeden aşık olunamayacağına şüphesiz inanıyorum. Sanalda güzel açıdan çekilmiş resimleri olan, artistik mesajlar yazan milyonlarca insan var ve bu onlara aşık olmak için yeterli bir sebep değil. Aldatmaca ve vakit kaybı olarak görüyorum ben sanal ortamı.

Burdan tanışıp ciddi düşünen kimseyi de görmedim ben, gören varsa bilemem. Herşey ya imzasına ya da facebookta ilişki durumuna yazmak için. Çünkü burası bomboş bana göre hiçbir anlamı yok. Geçmişte yaptıklarımı hatırlayıp kendime çok gülüyorum merak etmeyin.

Bi düşünsenize her gün görülen, saatlerce yüzüne bakarak konuşulan derdini tasanı gözlerine bakarak anlattığın, gidilen sinema biletinin bile hatıra olarak saklandığı, gülümsemesini '':)'' bu ifadeyle değil de karşında sana bakarken gördüğün, arkadaş ortamında toplumda nasıl davrandığını görebildiğin, nelere sinirlendiğini nelere üzüldüğünü yüzüne bakarak anladığın bir insana aşık olmakla sadece resimlerden ve telefondaki sesinden ibaret birine aşık olmak kıyaslanamaz bile.

Aşkı Facebooktan yada Arkadaşlık sitelerinden yaşamaya kalkınca durum böyle oluyor . Görsel bir zevk arıyoruz kendimizde . Hani diyorsun ya , farklı açılardan çekilmiş güzel resimler , alavereli konuşmalar . Bir insan ne kadar artist konuşursa konuşsun kendini ele verebilecek durumdadır . Mesela ben anlıyorum ki , senin için AŞK fiziksel bütünlükten başka bir şey değil . Sen duygu ve düşüncelerden çok , karşındaki insanın Esmer yada Kumrallığına yada Sarışınlığına bakıyorsun . AŞK'ı en başında bAŞKalaştırıyorsun ve sonrasında bAŞKalaşım bekliyorsun . Okşayan elin kıymetini bilmeyenler , tekmeleyen ayağı öperler . Sadece davranışlar değil , cümlelerde yansıtır insan tutum ve davranışlarını . Yeter ki analiz edebilmeyi bilmeli kişi .

şu yaşıma kadar sanaldada gerçek hayattada tanışıp çıktığım çok kişi oldu.
ama en güzel aşkımı sanalda tanıştığım biri ile yaşadım. evet arada mesafeler vardı ve biz bu ilişkimizi gerçek yaşamada yansıtttık :) ve biliyormusunuz gerçek yaşama yansıtıkça ilişkmiz daha güzel olmuştu :)

ona özlem duymak, onun elini tutmak istemek ... vs. bizim ilişkimizi daha canlı tutmuştu :)
birde mesela konuşurken konu çok buluyorsunuz en basiti forum muhabbeti :D ama gerçekte tanıştığınla sınırlı şeyler paylaşabiliyorsunuz :D en azından benim açımdan öyle

ama şunu belirtmek isterim arkadaşlık sitesindekiler hakkında pek bir fikrim yok. çonkü orada genelde niyet başka oluyor. :D

ve aldatmanın çeşidi olmaz.her şekilde aldatır insan :D

İnternet Aşkların'dan çıkıpta " Aldatma " konusuna nasıl varabildiniz ben anlamıyorum . Yan yana ve sürekli yaşanan ilişkilerde bir süre sonra sıkıntılar ortaya çıkıyor . Çünkü biz gençler , yani zamane gençleri her şeyi heves uğruna yapıyoruz . Bugün Keman kursuna gidip yarın sıkılıyoruz . Bugün yüzmeye gidelim diyoruz , yarın canımız istemiyor . Bugün sevdiğimiz olsun diyoruz , yarın onu yakınımızda bile istemiyoruz . Biraz özlemek , hasret duymak gerekiyor .

Seninde bahsettiğin gibi konu kısırlığı bile yaşamıyor insan . Çünkü kafasında çizdiği adamı yada kadını bulabiliyor internette. Böylece her yerden dem vurabiliyor muhabbete . Her gün yanında olmadığı içinde her an onu özlüyor , hasret gideriyor .

Son olarak ; Kendini bilen insan " Aldatmaz " . Şuraya bir konu açmaz ve desem ki kaç kere aldatıldınız . Eminim çoğu kişi en az birer kere aldatılmıştır . Bu da , reel yaşantısında ki ilişkilerindendir . Nasıl bakarsan öyle görürsün yani . Bir de Aldatma nedirin dibine inmek gerek ? Bana göre aldatma en ufak bir yalanken , başkasına göre aldatma fiziksel yada duygusal temastır .

Allah gönlüne göre verdiyse , Mutluluğunuz daim olsun .

Aldatma konusunda aynı görüşüm devam ediyor.Şu da bir gerçek internet üzerinde aldatmalar daha yaygın..
Tabiki bu şekilde ilişki yaşanlara olumsuz bakmıyorum ama bana göre değil(gene büyük konuşmaya başladım)

Tam Asosyel insanın işiyse eğer " Sanal " . Sende Asosyelsin , Bende Asosyelim . Çünkü " Sanal Aşk " ile " Sanal Arkadaşlık " arasında pekte bir fark yok . Arkadaşınla nasıl paylaşıyorsun sanaldan " Mutluluğunu , Neşeni , Hüznünü " ? Arkadaşlığın o halde Fare , Klavye ve Monitör 3 lüsünden oluşuyor . Bu açıdan bakmak gerek .

Bir ilişkiye , " Acaba Beni Aldatacak " mı diye başlarsa insan , zaten " Aldatılan " o olacaktır . Sonra da , bilmişlik edasında " Ben Biliyordum " diyecektir . Aldatma , neyin aldatması bu ? Madem karşımızda ki insana güvenmiyoruz o halde hadi bizde aldatalım . Yada madem böyle bir düşünce var kafamızda neden birlikte oluyoruz ? Bile bile lades diyoruz .

Yerinde ve Layıkıyla yaşandığı sürece , her şey güzel olacaktır .

Aslında bu konuyu aşk, arkadaşlık diye Genişletseydik de olurdu...İnternetteki dostluklar ve aşklar hakkındaki fikirleriniz deseymişiz daha dogru oLurmuş...İnternetteki aşk neyse dostluk da o'dur Galiba...Yani netten aşk olmazsa, dostluk hiç oLmaz gibi bir durum ortaya çıkıyor

Aşkı Facebooktan yada Arkadaşlık sitelerinden yaşamaya kalkınca durum böyle oluyor . Görsel bir zevk arıyoruz kendimizde . Hani diyorsun ya , farklı açılardan çekilmiş güzel resimler , alavereli konuşmalar . Bir insan ne kadar artist konuşursa konuşsun kendini ele verebilecek durumdadır . Mesela ben anlıyorum ki , senin için AŞK fiziksel bütünlükten başka bir şey değil . Sen duygu ve düşüncelerden çok , karşındaki insanın Esmer yada Kumrallığına yada Sarışınlığına bakıyorsun . AŞK'ı en başında bAŞKalaştırıyorsun ve sonrasında bAŞKalaşım bekliyorsun . Okşayan elin kıymetini bilmeyenler , tekmeleyen ayağı öperler . Sadece davranışlar değil , cümlelerde yansıtır insan tutum ve davranışlarını . Yeter ki analiz edebilmeyi bilmeli kişi .
Sanaldan fiziksel görünümü dışında insanları nasıl tanıyabiliriz? Cümleler insanın davranışlarını hiçbir şekilde yansıtamaz isteyen herkes oturur saatlerce yazar ve olmadığı kişiliğe bürünür, zor mu bu? Sen bence fazla duygusal takılıyorsun :) Allahın katil psikopatı gelsin şuraya 2 güzel cümle yazsın sen onun katil olduğunu anlayabilecek misin? Ben senin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu nerden bileceğim şurda bana yazdığın 2 satır yazıdan mı? Veya sen benim aşktan ne anladığımı yazdığım paragraftan analiz edebildin mi? Gerçekten inanıyormusun bu dediğine? Sanaldan insan ister artist artist konuşsun ister konuşmasın kimse karşıdakinin nasıl biri olduğunu anlayamaz ben bunu söylüyorum.

Benim aşktan ne anladığıma gelince sen de benim anladığımı anlıyorsun, herkes de. Kimse karşıdakinin dış görünümüne bakmadan aşık olmaz. Kim insanı ilk tanıdığında kişiliğine bakarak aşık olmuş ki? Önce suratına sonra kalbinin içine bakarsın. Gözüne güzel görünmeyen kalbine de güzel görünmez. Önce dış görünüş, sonra duygular benim sıralamam budur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri