3. haftanın konusu (din- internet)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

'hayaL

Bayan Üye
3. haftanın konusu...din ve internet...Sizce internetten dini bilgiler edinmek ne kadar doğru? internette yapılan dini yardımlar, kampanyalar gibi şeylere nasıl bakıyorsunuz? internet eglenmek amacı ile mi kullanılmalı sadece ? internetteki hatim- salavat kampanyalarını inandırıcı buluyormusunuz ? kısaca din ve internet ilişkisi hakkındaki fikirlerinizi bu konu altında paylaşabilirsiniz..şimdiden katılımlarınız için teşekkür ederim

---> 3. haftanın konusu (din- internet)

salavat kampanyasına burda da bir konu açılmıştı ve ben katıldım çok güzel bir konuydu.
dini bilgi veya herhangi bir bilgi benim için yararlıysa ve ulaşım açısından kolaysa internetin zararlı olduğunu düşünmüyorum.

Bir tane site var. İnternet üzerinden türbelere, ölmüş sanatçılara vs fatiha gönderiyon, yasin falan yazıyon : ) Değişik. . .

salavat kampanyasına burda da bir konu açılmıştı ve ben katıldım çok güzel bir konuydu.
dini bilgi veya herhangi bir bilgi benim için yararlıysa ve ulaşım açısından kolaysa internetin zararlı olduğunu düşünmüyorum.
evet galiba ben açmıştım eskiden daha çok yapardım aslında...
Bir tane site var. İnternet üzerinden türbelere, ölmüş sanatçılara vs fatiha gönderiyon, yasin falan yazıyon : ) Değişik. . .

) güzelmiş

İnternet din konusunda ideal bir bilgi kaynağı olabilir. Hatta pek çok insan sadece anne babalarından öyle gördü diye değilde daha çok (istiyorsa) araştırarak dinini daha fazla özümseyebiliyor. Ama ben kesinlikle internette din üzerine düzenlenen kampanyalara karşıyım. Misal olarak facebook'u gösterebilirim. Her on iletiden biri peygamberini seven beğensin-yorum atsın vs gibi din sömürüsü yapan insanlarla dolu. Ne yani ben beğenmiyorum diye peygamberi önemsemiyormuyum ? Yada her cuma günü "hayırlı cumalar " gibi mesaj atmıyorsam dine karşı alakasız biri gibi mi görünüyorum.

Zaten din hakkında biraz bilgisi olan biri, dinin her insanın kendi içinde yaşandığını bilir ve "bu gün kaç kişi slavat getirecek, efendim kimler peygamberi aşkına beğenip paylaşacak bu yazıyı" gibisinden gereksiz zırvaları önemsemez. Hatta giderek küfre kadar ilerleyebileceğinin bilincinde olur.

Son olarak şunu söylemek isterim ki dindar veya dinine bağlı bir kişi olabilmesi için internet kampanyalarına veya topluluklarına dahil olması gerekmez. Araştırmak ve öğrenmek en doğru yoldur..

İnternet sadece eğlenme amaçlı olmamalı.. birşeyler öğrenmek, bilgi sahibi olabilmek için onlarca kaynak var.. Ama her okuduğumuz şey de doğru die bişi yok.. her site de güvenilir değil ama onun ayrımını yapabiliriz az çok...
Dini bilgilere tabiki internetten ulaşılabilir ki bazen bende bakıyorum bazı konulara..
Kampanyalar hakkında pek bişi diyemicem yalnız öle dua kampanyaları falan olursa güzel şeyler bunlar kötü bir tarafı yok..
Ama para talep edilen kampanyalar varsa güvenilir değil bence..

İnternet din konusunda ideal bir bilgi kaynağı olabilir. Hatta pek çok insan sadece anne babalarından öyle gördü diye değilde daha çok (istiyorsa) araştırarak dinini daha fazla özümseyebiliyor. Ama ben kesinlikle internette din üzerine düzenlenen kampanyalara karşıyım. Misal olarak facebook'u gösterebilirim. Her on iletiden biri peygamberini seven beğensin-yorum atsın vs gibi din sömürüsü yapan insanlarla dolu. Ne yani ben beğenmiyorum diye peygamberi önemsemiyormuyum ? Yada her cuma günü "hayırlı cumalar " gibi mesaj atmıyorsam dine karşı alakasız biri gibi mi görünüyorum.

Zaten din hakkında biraz bilgisi olan biri, dinin her insanın kendi içinde yaşandığını bilir ve "bu gün kaç kişi slavat getirecek, efendim kimler peygamberi aşkına beğenip paylaşacak bu yazıyı" gibisinden gereksiz zırvaları önemsemez. Hatta giderek küfre kadar ilerleyebileceğinin bilincinde olur.

Son olarak şunu söylemek isterim ki dindar veya dinine bağlı bir kişi olabilmesi için internet kampanyalarına veya topluluklarına dahil olması gerekmez. Araştırmak ve öğrenmek en doğru yoldur..

facede bahsettiginiz şeyleri bende cok gerekli görmüyorum...begensin kısmına yani...yada bir sürü sayfa önerisi geliyor kabul etmiyorum bende...ama aynısını başka konular içinde yapıyorlar onlarıda begenmiyorum...aynı şey siyasi partilerden tutun atatürkü seven begensine kadar gidiyor...bunların tamamı luzumsuz...fakat araştırma konusu farklı bence..insanlar bilmedikleri şeyleri internetten araştırıp ögrenebilir ama her konu hakkında o kadar cok yazı var ki bilgi çöplügü olmuş resmen...kitaplardan daha dogrusunu ögrenmek gerektigine inanıyorum...ama kampanya yada hayırlı cumalar gibi yazılar insanları dine teşvik edebilir, nasıl ki herhangi bir sitede gunaydın yazısını yazıyorsak görüyorsak hayırlı cumalar yazısıda o günün iyi geçmesi hayırlı geçmesi için iyi dilekte bulunmaktır...bence bunlar duygu sömürü değil bazı degerleri hatırlatmak içindir

konuya katkınız için teşekkürler Hayırlı akşamlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri