İnternet din konusunda ideal bir bilgi kaynağı olabilir. Hatta pek çok insan sadece anne babalarından öyle gördü diye değilde daha çok (istiyorsa) araştırarak dinini daha fazla özümseyebiliyor. Ama ben kesinlikle internette din üzerine düzenlenen kampanyalara karşıyım. Misal olarak facebook'u gösterebilirim. Her on iletiden biri peygamberini seven beğensin-yorum atsın vs gibi din sömürüsü yapan insanlarla dolu. Ne yani ben beğenmiyorum diye peygamberi önemsemiyormuyum ? Yada her cuma günü "hayırlı cumalar " gibi mesaj atmıyorsam dine karşı alakasız biri gibi mi görünüyorum.
Zaten din hakkında biraz bilgisi olan biri, dinin her insanın kendi içinde yaşandığını bilir ve "bu gün kaç kişi slavat getirecek, efendim kimler peygamberi aşkına beğenip paylaşacak bu yazıyı" gibisinden gereksiz zırvaları önemsemez. Hatta giderek küfre kadar ilerleyebileceğinin bilincinde olur.
Son olarak şunu söylemek isterim ki dindar veya dinine bağlı bir kişi olabilmesi için internet kampanyalarına veya topluluklarına dahil olması gerekmez. Araştırmak ve öğrenmek en doğru yoldur..